Pres: Amerikanci naredili obračun sa balkanskom mafijom!!

Glupost, pa Sanader je dao ostavku prije godinu i pol a obracun sa korupcijom u Hr poceo je jos prosle godine.Izreka u originalu ide obratno, ovo je neka vasa verzija.

Presvučeni,
jesu li vas učili
u "pućkoj" školi nešto
što se zove "pesnička sloboda" ??
Vi ste,vidim, propustili tu lekciju
i odmah prešli na
"okupacija".....!!!
 
Pa i tebi je u potpisu neka cudna vezija - zato ako te Holbruk pozove i pita za nesto , samo ga posalju u 3 lepe. Ako te ne poslusa posalji ga opet .

Nisam obraćao pažnju na potpis tog
marginalca,
Ti si me podstakao svojim postom
da pročitam....
Pa,on je neopevani iskompleksirani ludak!!!
Uopšte mi nije jasno koji qurac visi
stalno na srpskom forumu.....
Smešni ovi Hrvati!!!
 
20101227_slagalica.jpg

Amerikanci odlučili da „počiste” lidere u regionu koji imaju veze s organizovanim kriminalom i ratovima iz devedesetih. Sanader označen kao lider korupcije, Đukanović i Tači kao lideri kriminalnih grupa, otkriva Nebojša Medojević.

Ivo Sanader, Milo Đukanović, Hašim Tači i Haris Silajdžić proglašeni su za glavnu smetnju razvoja na Balkanu i naređeno je njihovo uklanjanje s političke scene. Ova „četvorka”, koja se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom, švercom cigareta, ratovima na prostoru bivše SFRJ, počišćena je direktno po nalogu Zapada!

Kako za Pres otkriva lider Pokreta za promene Nebojša Medojević, u toku je proces „čišćenja balkanske mafije po nalogu iz Vašingtona”. Tajni nalog je izdat još u februaru 2010. godine kao plan SAD da uspostavi stabilnost na Balkanu.

- Amerikanci su procenili da je jedina pretnja stabilnosti na Balkanu organizovani kriminal i korupcija, i zbog toga se sve koordinirano dešava i tek će se dešavati u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, na Kosovu... Sanader je proglašen za lidera korupcionaške afere, dok su Milo Đukanović i Hašim Tači označeni kao organizatori kriminalnih grupa. Zbog toga je Đukanović ustuknuo pred Zapadom i povukao se, dok je Tači umislio da je mnogo moćan, pa je zato i Kosovo sada označeno kao genocidna tvorevina. Posle vanrednih izbora na Kosovu i izbora u Hrvatskoj treba da dođe do parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, jer se očekuje velika nestabilnost, pobuna mafije i unutarstranački obračun u okviru DPS - navodi Medojević.

On kaže da je Srbija u nešto drugačijoj situaciji, ali da Boris Tadić i Ivica Dačić ne smeju da stanu ako se u borbi protiv klana Darka Šarića i Stanka Subotića dođe do nekog od njihovih:

- Mafija je htela da preuzme Srbiju posle 2000. godine i tu je visoka cena plaćena ubistvom premijera Zorana Đinđića. O vezama političara i mafije govorio je nedavno optuženi vođa duvanske mafije Stanko Subotić, koji je priznao da je finansirao DS. Posle 2003. godine sledile su masovna hapšenja kriminalaca, udar na najrazličitije mafije, pa i na Subotićevu grupu 2007. godine. Boris Tadić je ozbiljno zagrizao u borbi protiv organizovanog kriminala udarom na Šarića i ima velike šanse da uspe jer je većina u njegovoj stranci čista. Ali ne sme da stane ako naleti na nekog od svojih u toj borbi. Ne sme da dozvoli da pljevaljske veze u policiji i pravosuđu zaustave borbu protiv mafije. To se isto odnosi i na Ivicu Dačića. Kroz finansijsku istragu gde je Šarić ulagao novac i ko je ometao istragu i hapšenje lako može da se dođe do veza političara i mafije - kaže Medojević i napominje da je dobro što su Ivo Josipović i Boris Tadić zauzeli novi pravac u zajedničkoj borbi protiv mafije.

Bivši koministar policije Božo Prelević tvrdi da i Srbija ima svoje „Đukanoviće” i „Sanadere”, ali ne na tom nivou!

- Sugurno da ih ima, ali ne mnogo! Takvi ljudi sigurno postoje i treba ih tražiti u ekonomiji! Inače, Tači je „neuporediv” i nikako ga ne možemo svrstavati zajedno sa onima koji se dovode u vezu sa privrednim kriminalom. On je bos, i njega su stvorile, kao i Bin Ladena, obaveštajne službe. Što se tiče Sanadera i Đukanovića, tu je stvar mnogo jasnija. Zemljama koje žele u EU poslata je jasna poruka, a to je da nema zaštićenih kriminalaca i političara kriminalaca. Mislim da Crna Gora više neće biti sigurna kuća kriminalcima iz regiona, ali isto tako očekujem da će biti onih koji će tamo kupovati kartu u jednom pravcu - priča Prelević.

Ugledni hrvatski novinar Denis Kuljiš tvrdi da je Sanader pao zbog korupcije koja je prvenstveno bila prisutna u njegovom kabinetu ali i u HDZ-u.

- On se suočio sa unutrašnjim pritiskom, ali na njegov pad zbog korumpiranosti veliki uticaj imala je i EU. Tači dolazi spolja! Posle ostavke Fatmira Sejdijua, koji je bio američki čovek na Kosovu, Tači nije hteo da bude samo figura, a onda se otvorila i priča o trgovini organima. Crna Gora koja je pred ulaskom u Uniju, morala je da krene u obračun sa kriminalom, ali i onima koji su nastali još u vreme Miloševića. Tako je Đukanović nominalno politički odstupio mada i dalje ima vlast - objašnjava Kuljiš.

On smatra da ovom spisku treba dodati i Harisa Silajdžića.

- Vi ste tu zaboravili još i na Harisa Silajdžića, koji je takođe postao neprihvatljiv, i njegov pad krenuo je najpre iznutra. Dakle, svaki od njih je priča za sebe, ali je za sve njih stvojstveno da je njihova sudbina zavisila kako od EU, tako i od SAD - dodaje Kuljiš.

On smatra da u Srbiji ne treba uskoro očekivati da će isplivati neki „Sanader” ili „Đukanović”.

- Prvo, Srbija ne ide tako brzo ka EU da bi na nju neko u ovom trenutku vršio takvu vrstu pritiska. Ali je činjenica i da sadašnju vlast u Beogradu ne čini kriminalni milje - tvrdi Kuljiš.

Novinar Miloš Vasić smatra da bi Sanadera, Đukanovića i Tačija trebalo posmatrati kao odvojene procese.

- Njih trojica ne idu zajedno. Tači je dokazao da može sve, videćemo šta će biti na kraju. Sanader je šibicar, verovao sam da će biti malo pametniji, dok je Đukanović gospodin. I ja sam siguran da će se on još vraćati i odlaziti. Jedno je sigurno, on i dalje sve kontroliše - priča Vasić. (Pres)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znaci da nista nije slucajno, nego je proradila metla. Po svemu ovom se vidi da je Srbija u najboljem polozaju.z:) Nastavak sledi....

.........eeeeeee da ,danas svratim do omiljenog mi kafica da se vidim sa drugom i tamo neki moj poznanik koji ima dobrih i kad-kad pouzdanih informacija ,neko zezanje izmedju nas i poshto retko kad pricham o politici ja mu spomenem da botu operishe isti hirurg sa VMA kod kojeg sam i ja bio u mladosti na kontroli ,(poshto je on isto lekar) kaze mi da bota sem ahilove ima i blazi oblik multipleks skleroze i da je zato stalno na VMA (rekao mu neki kolega),posle toga se dotaknemo djukanovica i on mi na moje veliko zaprepashcenje kaze da su ameri spremili i botu za penziju i da su ponudili nikolicu mesto premijera ili predsednika,inache tog mog poznanika politika ne dotiche ,sad ja totalno zbunjen pitam jel me lozi ili shta a on reche da mu je rekao taj i taj i da misli da je 80% to sigurno ...................bem ga ako ce to tako biti mi smo u jednoj velikoj farmi a scenarista nas karra na suvo pa razbija ..................:bob::bob:
 

Back
Top