Prepreka ljubavi ili izazov za rast?

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
73.671
Nekom prilikom tako kažem ja da bih išla na neki seminar.
Kad je krenuo u monolog desetominutni. Kak je to ispiranje mozga
al on je tolerantan i sve razume, samo da njega neko ne tera da
radi nešto što neće, al to je sve teška glupost, al on nema nikakvih
problema što drugi ljudi imaju takva interesovanja i da nikako
njega ne uplićem u to..
Pa reko ''Jel sam te zvala da ideš sa mnom?''
Ne nisi, al ja samo da kažem..
Pa onda još desetak minuta samohvaljenja i pljuvanja mog izbora
koji on razume, al ne razume.

I meni je to bio preveliki izazov. :aha:

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.821
Ја сам одавно формирана личност, можда погрешно али свакако да ми не треба неко ко ће сад да ме преобраћа у било шта.
Нити ја њега. Ако могу да га прихватим таквог онда нећу да га мењам.
Заебано је

.Gogilli.

Veoma poznat
Poruka
14.137
Mene zanima kada su u pitanju mesoviti brakovi na verskoj osnovi.
Deca iz tih brakova koje su vere?
Prost primer da li ce dete biti krsteno u crkvi ili ce se ispostovati muslimanski obicaji ako je jedan od supruznika npr. te vere
Nisam fanatik mada smo ovde svi fanatici na neki nacin jer na pdf religija o cemu pricati nego o veri.
Nemam nista protiv mesovitih brakova ali sada kad razmisljam o tome pa vuklo bi me da mi deca budu krstena u pravoslavnoj crkvi a ne u neku drugu ako mi je nrp muz druge vere.

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.821
Па управо ту је битно колико су загрижени верници.
Моја мајка је католичке вере и верник је. Отац је православне и није био неки верник, али обзиром да сам рођена у Србији моја мајка није имала дилемму да будем крштена у православној вери. Битније јој је било да будем крштена.
Одувек славим празнике обе религије.

.Gogilli.

Veoma poznat
Poruka
14.137
Па управо ту је битно колико су загрижени верници.
Моја мајка је католичке вере и верник је. Отац је православне и није био неки верник, али обзиром да сам рођена у Србији моја мајка није имала дилемму да будем крштена у православној вери. Битније јој је било да будем крштена.
Одувек славим празнике обе религије.
Mislis ako je npr zena pravoslavka a muz musliman da je ona zagrizena ako pozeli da dete bude krsteno u pravoslavnoj crkvi?
Sta je sa muzem?
Da li je on zagrizen ako zeli da se ispostuje njegova vera?
Ko je tu u stvari zagrizen a ko nije?

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.821
Mislis ako je npr zena pravoslavka a muz musliman da je ona zagrizena ako pozeli da dete bude krsteno u pravoslavnoj crkvi?
Sta je sa muzem?
Da li je on zagrizen ako zeli da se ispostuje njegova vera?
Ko je tu u stvari zagrizen a ko nije?
Мислим да се то решава на почетку везе, пре идеје о деци. Некоме није важна вера колико оном другом. Ако обоје желе да дете буде у њиховој вери, није добро...
Просто два озбиљна верника различите вере нису добра комбинација.

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.821
Уосталом уколико је толика православка, па неће се удати та муслимана нити обрнуто.
Ја сам доживела да ми је муслиман објаснио да се требамо држати људи своје вере, у питању је било изнајмљивање стана, а замисли за брак... Тешко

.Gogilli.

Veoma poznat
Poruka
14.137
Уосталом уколико је толика православка, па неће се удати та муслимана нити обрнуто.
Ја сам доживела да ми је муслиман објаснио да се требамо држати људи своје вере, у питању је било изнајмљивање стана, а замисли за брак... Тешко
Sta znaci tolika pravoslavka?
I katolkinja isto moze imati takvo razmisljanje
Kao sto i muslimanka pozelece da joj se dete klanja a ne da se krsti.
Mislis da su takvi ljudi losi ili sta?
Netolerantni?
O iznjmljivanju stana ne zelim da raspravljam

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.821
Sta znaci tolika pravoslavka?
I katolkinja isto moze imati takvo razmisljanje
Kao sto i muslimanka pozelece da joj se dete klanja a ne da se krsti.
Mislis da su takvi ljudi losi ili sta?
Netolerantni?
O iznjmljivanju stana ne zelim da raspravljam
За шта тачно желиш да ме нападаш?
Хоћеш да кажеш да не разумеш различите нивое вере?
Не разликујеш фанатике од површних верника?
Где сам дала назнаку да је лоше веровати?
Наравно да су нетолерантни они који не поштују туђу веру, ту нема заједнице.
Не треба да расправњаш, питала сам за стан у муслиманском окружењу, посаветовали су ми да треба изнајмити стан код људи исте вере. Ту нема расправе. Не желе другу веру у својим становима.

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.821
Уколико је муслиманки важно да јој дете клања, неће се удати за хришћанина и обрнуто.
Уколико верују да јесте Бог један, урадиће како им је најпрактичније у богомољи која има је лако доступна.
Уколико је то тачка раздора, нису требали ни да праве децу.

.Gogilli.

Veoma poznat
Poruka
14.137
За шта тачно желиш да ме нападаш?
Хоћеш да кажеш да не разумеш различите нивое вере?
Не разликујеш фанатике од површних верника?
Где сам дала назнаку да је лоше веровати?
Наравно да су нетолерантни они који не поштују туђу веру, ту нема заједнице.
Не треба да расправњаш, питала сам за стан у муслиманском окружењу, посаветовали су ми да треба изнајмити стан код људи исте вере. Ту нема расправе. Не желе другу веру у својим становима.
Nisam primetila da sam te napala za bilo sta, samo sam pitala.
Slazem se sa tobom da ljudi razlicite verske pripadnosti mogu lako doci do kamena spoticanja.
Supruznici ce postovati veru jedan drugoga ali verska pripadnost dece mogu biti bas taj kamen spoticanja.
Jedino se ne slazem sa tobom u tvojoj podeli na verske fanatike i povrsne vernike.
Ako imas nekog dobrog prijatelja, prijateljicu da je vernik/vernica pitaj da li sebe smatraju povrsnim vernikom ili verskim fanatikom ... mislim da ces dobiti treci odgovor.
Takodje se ne slazem sa tim da ako neko zeli da mu je dete vernik religije kojoj i sam pripada da time pokazuje netolerantnost prema drugim verama.