Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
De Sisti videces tek kroz eksploataciju da je Octavia auto za tog francuza koji mami ali nije na nivou cehinje.
Imao oba auta tj trenutno i imam Oktaviu Scout 4x4 2010 pa znam jako dobro o cemu pricam.
Hidroaktiv sistem kod tog C5 hoce da rikne ali tuj e i utesna verzija bez tog sistema.
Crkavaju automatski amortizeri gepek vrata,kederi vrata se rano krenu raspadati,sedista klasicnovec na 150k km znaju da gube oblik zbog nekvalitetnog sundjera i td.
Ja ti kazem da se C5 kupuje samo sa 2.0HDI motorom od 140 ili jos bolje 163 ks.
Menilicnoje dbar i taj 1,6HDI ali znam kako ga je tesko prodati jednog dana sa tim motorom jer svi hoce onaj motor racunajuci da ovaj ne moze da podje uz mali uspon sa cetvoro ljudi a to sire pametnjakovici koji nikad nisu ni seli u taj auto.Ja sam tako morao da razuverim komsiju koji je resio da ga kupi ali je mislio da je sa vecim motorom i tek kad sam ga provozao video je da ide sasvim ok mada i ja tvrdim da je prava mera 2.0HDI i to ne samo zbog nekog ubrzanja ili snage nego izbog toga sto je dosta kvalitetniji motor i bez mana koje odlikuju 1,6 motor.

Octavia nije lijepa ali je baš prostrana i ima ogroman gepek. A tebi je to najbitnije. C5 se i meni svođa ali ne znam mnogo o njemu u smislu pouzdanosti.

De Sisti videces tek kroz eksploataciju da je Octavia auto za tog francuza koji mami ali nije na nivou cehinje.
Imao oba auta tj trenutno i imam Oktaviu Scout 4x4 2010 pa znam jako dobro o cemu pricam.
Hidroaktiv sistem kod tog C5 hoce da rikne ali tuj e i utesna verzija bez tog sistema.
Crkavaju automatski amortizeri gepek vrata,kederi vrata se rano krenu raspadati,sedista klasicnovec na 150k km znaju da gube oblik zbog nekvalitetnog sundjera i td.
Ja ti kazem da se C5 kupuje samo sa 2.0HDI motorom od 140 ili jos bolje 163 ks.
Menilicnoje dbar i taj 1,6HDI ali znam kako ga je tesko prodati jednog dana sa tim motorom jer svi hoce onaj motor racunajuci da ovaj ne moze da podje uz mali uspon sa cetvoro ljudi a to sire pametnjakovici koji nikad nisu ni seli u taj auto.Ja sam tako morao da razuverim komsiju koji je resio da ga kupi ali je mislio da je sa vecim motorom i tek kad sam ga provozao video je da ide sasvim ok mada i ja tvrdim da je prava mera 2.0HDI i to ne samo zbog nekog ubrzanja ili snage nego izbog toga sto je dosta kvalitetniji motor i bez mana koje odlikuju 1,6 motor.

Hvala za informativan odgovor.
Vec sam odustao od C5. Prosto, kosta vise, a ne nudi mi nista vise funkcionalnosti u odnosu na 308.
Kad sam seo u Octaviu, vec samo sediste mi se nije svidelo.
Previse usko, plastika okvira sedista mi zulja doope.
Materijal sedista onako pojeftin...
Vozio sam ih i sluzbene...
Jednostavno, nisu mi srcu legle, iako znam da su racionalna kupovina.
Karikiram: nikada se nisam okrenuo ni za jednom Oktavijom :lol:
A plus skupe...

Ovaj aktuelni model Octavia je sasvim druga prica..
Prosto, auto mi nije srcu legao.

Za sada, favorit br.1 je 308, favorit br.2 je Astra J

Poslednja izmena:
Nisam imao AstruJ i ne mogu nista da kazem o njoj.
Znam da su mi se zalili na Insigniu da je tesna napred a posto je AstraJ manja ne znam kako je to kod nje reseno za vece ljude jer ja sam nizi i ulecem u svaki auto bez problema sa svojih 178cm.
Danas sam isao sa bratovim Mondeom 2009 koji sam mu prodao prosle godine u Beograd i mogu da kazem da je brutalan auto.
Cak sta vise ima odlican 2.0HDI motor koji je jedan od najboljih dizelasa.
Presao je poprilicno km a ne pokazuje znake zamora i ide i ide i samo puni a nas cetvoro je bilo u kolima. Linija mu je takva da i na 190 km/h nema problema sa sumovima vetra.
Njegov je u pravoj Titanium opremi i zaista ima brdo opreme.
Potrosnja u gradskoj voznji je svega 7,3L po bordu a na otvorenom u zavisnosti kojom brzinom se vozi je od 4,5L.
Njegov je i karavan a gepek mu je bas velik i praktican.
Trebalo bi i taj auto uzeti u razmatranje jer nudi mnogo toga za povoljnu cifru.

Nisam imao AstruJ i ne mogu nista da kazem o njoj.
Znam da su mi se zalili na Insigniu da je tesna napred a posto je AstraJ manja ne znam kako je to kod nje reseno za vece ljude jer ja sam nizi i ulecem u svaki auto bez problema sa svojih 178cm.
Danas sam isao sa bratovim Mondeom 2009 koji sam mu prodao prosle godine u Beograd i mogu da kazem da je brutalan auto.
Cak sta vise ima odlican 2.0HDI motor koji je jedan od najboljih dizelasa.
Presao je poprilicno km a ne pokazuje znake zamora i ide i ide i samo puni a nas cetvoro je bilo u kolima. Linija mu je takva da i na 190 km/h nema problema sa sumovima vetra.
Njegov je u pravoj Titanium opremi i zaista ima brdo opreme.
Potrosnja u gradskoj voznji je svega 7,3L po bordu a na otvorenom u zavisnosti kojom brzinom se vozi je od 4,5L.
Njegov je i karavan a gepek mu je bas velik i praktican.
Trebalo bi i taj auto uzeti u razmatranje jer nudi mnogo toga za povoljnu cifru.

Znam na koji mislis. Taj Mondeo bese teget karavan?
Dobar je. Svidja mi se Mondeo.
Nisam znao da je tako ok sa potrosnjom.
Cini mi se da je onaj 2001-2007, prethodni model, 2.0 imao vecu potrosnju. Nekih realnih 9l po gradu i 5.5-6 na otvorenom

- - - - - - - - - -

Seati su maltene njemačka vozila. Tj sportski dio volkswagen grupe. Meni se sviđaju. I ima i dijelova i servisa za njih.

I meni su ok. Mogu da udju u izbor po nekoj razumnoj ceni.
Ali, ako su skoro isti po ceni sa VW, onda bih pre dodao to malo i kupio VW

Ovaj Mondeo sto si okacio je klotara i to najveca.
Moj buraz ima sanke na krovu,ekran izmedju brzinomera i obrtaljke,parking senzore napred i nazadmelektrosklopive retrovizore sa svetlima,senzor za kisu,senzor za dan i noc,tempomat,kozna sedista gde je sredina brusena a krajevi glatka koza,alufelne 17",zatamnjena zadnja stakla fabricki i nesto sam verovatno jos propustio.
Nema jedino navigaciju.
Jako ozbiljan i potcenjen auto koji je jeftiniji od C5 a pruza vise.
Bar meni jer ja volim stabilan auto sa dobrim trapom a ne da kad cimnem volanom da hoce da se prevrne.

Vozio sam sluzbenu Insigniu, automatik, 2.0 dizel.
I ulazio sam u Astru J karavan.
Astra ima vise mesta, bar je takav moj zakljucak.
I ne da Astra ima vise mesta, nego ja mogu da sednem iza sebe, tako da kazem :) Sto je odmah kvalifikuje u uzi krug mog izbora :)

sto ne odes da pogledas Hyundai Elantru i zakazes test voznju ?

Ona ti kosta skoro isto para kao Fiat 500L koji si razmatrao.

A 7 godina garancije.

sto ne odes da pogledas Hyundai Elantru i zakazes test voznju ?

Ona ti kosta skoro isto para kao Fiat 500L koji si razmatrao.

A 7 godina garancije.

pošteno rečeno, Elantra mi se ne sviđa nešto.
Ako bih gledao korejski dvojac, onda jedino Ceed i I30 u karavan obliku. I to ne 1.4 benzinac

- - - - - - - - - -

Ovaj Mondeo sto si okacio je klotara i to najveca.
Moj buraz ima sanke na krovu,ekran izmedju brzinomera i obrtaljke,parking senzore napred i nazadmelektrosklopive retrovizore sa svetlima,senzor za kisu,senzor za dan i noc,tempomat,kozna sedista gde je sredina brusena a krajevi glatka koza,alufelne 17",zatamnjena zadnja stakla fabricki i nesto sam verovatno jos propustio.
Nema jedino navigaciju.
Jako ozbiljan i potcenjen auto koji je jeftiniji od C5 a pruza vise.
Bar meni jer ja volim stabilan auto sa dobrim trapom a ne da kad cimnem volanom da hoce da se prevrne.

Nisam upoznat sa nivoima opreme za Mondea.
Recimo kod 308 već po slikama jasno vidim razlike u detaljima opremljenosti.
Kakav je Mondeo za održavanje? Veliki servis, trap, dizne, zamajac, kočnice, elektronika?

Trap mu je maltene neunistiv, menjac veoma dugotrajan,kvacilo ko i na svakom autu popusti sa kilometrazom i nacinom voznje,struja ne znam da ima problema za razliku od nekih francuza.
Na konto ovoga imam sliku 407 koji se zapalio sam od sebe a ja sam ga slikao sa osmehom na licu da Tihi-ju pokazem kako gore plinasi kad vidi Vraga ono dizelas. :D
Posaljem slike jednom drugaru i on kaze da je to ko zna koji Peugeot 407 koji se tako zapalio nebitno koji motor ima.
Onda cujem od drugara koji drzi servis za kljuceve da je radio Scenic i da je to takvo srrrrr da mu je skroz istrulila instalacija u podu.
Ja ga onda onako skenjan pitam za Golf 4 jer ga vozim i dobijem odgovor da je taj dobar i da mu je jedina mana neki pin na bravi za paljenje koji on vrlo lako i uspesno zameni i onda sam miran dozivotno.
Ovo sam napisao da se vidi odnos nemac francuz.
Doduse mozda je na ovim novijim modelima drugacije ali treba imati u glavi i ovu informaciju.

Ako mislis na Scenic 2, to je poznato da ima losu elektriku i elektroniku, Megane je nesto bolji, ai nije ni on sjajan, ja to pisem odavno :)

Nije bitno da li je auto Nemacke proizvodnje, nego da li je elektriku i elektroniku radio Bosch ili neko drugi, tu je vec velika razlika, a prema recima vlasnika jednog servisa auto elektrike i elektroniko, kod novijih automobila to nije toliko izrazeno.

Trap mu je maltene neunistiv, menjac veoma dugotrajan,kvacilo ko i na svakom autu popusti sa kilometrazom i nacinom voznje,struja ne znam da ima problema za razliku od nekih francuza.
Na konto ovoga imam sliku 407 koji se zapalio sam od sebe a ja sam ga slikao sa osmehom na licu da Tihi-ju pokazem kako gore plinasi kad vidi Vraga ono dizelas. :D
Posaljem slike jednom drugaru i on kaze da je to ko zna koji Peugeot 407 koji se tako zapalio nebitno koji motor ima.
Onda cujem od drugara koji drzi servis za kljuceve da je radio Scenic i da je to takvo srrrrr da mu je skroz istrulila instalacija u podu.
Ja ga onda onako skenjan pitam za Golf 4 jer ga vozim i dobijem odgovor da je taj dobar i da mu je jedina mana neki pin na bravi za paljenje koji on vrlo lako i uspesno zameni i onda sam miran dozivotno.
Doduse mozda je na ovim novijim modelima drugacije ali treba imati u glavi i ovu informaciju.

ako brat prodaje Mondea, pusti poruku

pošteno rečeno, Elantra mi se ne sviđa nešto.
Ako bih gledao korejski dvojac, onda jedino Ceed i I30 u karavan obliku. I to ne 1.4 benzinac

- - - - - - - - - -

Nisam upoznat sa nivoima opreme za Mondea.
Recimo kod 308 već po slikama jasno vidim razlike u detaljima opremljenosti.
Kakav je Mondeo za održavanje? Veliki servis, trap, dizne, zamajac, kočnice, elektronika?

ne razumem svidja ti se ruzniji auto 500L a ne svidja ti se lepsi Elantra? :) Sta da kazes, ukusi su razliciti.

- - - - - - - - - -

francuzi su poznati kao vozila losijeg kvaliteta ali ni nemacka nisu nista bolja.

Evo ovaj drugar sto vozi Golfa 4 , PD sistem ,puko 90 evra za servis tandem pumpe. A uskoro ce morati da menja i gumice na diznama. Serem ti se u dizlo :D

Dijagnoza auta je bila veoma tesko pali .

E sad pitanje je koliko ce mu taj krpez trajati . Nova tandem pumpa kosta 300-400 evra.

Evo poredjenja ocene kvaliteta i pouzdanosti VW Sharana i Renault Scenica

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/287

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/211

VW Sharan ocena NULA , Renault Scenic ocena odlicnih 8.5-9

Poslednja izmena:
To ti je samo dokaz koliko ti englezi nemaju pojma ili koliko su placeni da serru po nemackim kolima jer po njima sve i jedan nemac su lose ocenjeni a vozi ih 70% Evrope.
Imam drugara koji evo nekih 7 godina pegla Galaxy-ja po citavoj Evropi i to sa prikolicom i slepa druga kola tj dovlaci ih i sta mu je crklo za to vreme?
Plivajuci zamajac jer trpi velika opterecenja kad vuce prikolicu.
Strasno jel da a presao je ko zna koliko kilometara.
Kao i taj tvoj komsija ,mozes misliti dao je 90€ za popravku na autu starom 15 godina.
Dali si ti svestan sta pricas ovde o kako lupetas????
ALOOOO bre majstore,15 godina star auto sa ko zna koliko km i tebi je ogroman trosak sto je ulozio 90€ u auto i sto treba da promeni gumice?
PA da ,klasicni gedza koji bi da kupi drtinu i da nista ne ulaze a onda a vozi dok se ne pocne raspadati i onda serrre ovde na forumu kako kola ne valjaju. :thumbdown::thumbdown::thumbdown:
€DeSisti
Nema sanse da buraz proda auto jer je prezadovoljan.:per:
Krivo mi je sto automatski mislite da ja nesto prodajem ako to i hvalim a zelim samo da ukazem na nesto sto je zaista dobro a za pristojne pare.

ne razumem svidja ti se ruzniji auto 500L a ne svidja ti se lepsi Elantra? :) Sta da kazes, ukusi su razliciti.

Nisam rekao da je Elantra ruzna, nego da se meni ne svidja.
To "svidjanje" nije moj estetski utisak, vec vise neka procena korisnosti takvog auta za mene.
A Elantri brzo pada krovna linija nazad, pa putnici pozadi moraju da savijaju glave. Gepek je obican, a ne 5.vrata, mali otvor, manja korisnost.
Plus, cena.
Pocetna cena je 14.500 za 1.4 benzinac.
To nije dobra vrednost za novac
Povoljniji je I30 karavan, za 12.500 dobija se odlicno opremljen 1.6 benzinac.

Nisam rekao da je Elantra ruzna, nego da se meni ne svidja.
To "svidjanje" nije moj estetski utisak, vec vise neka procena korisnosti takvog auta za mene.
A Elantri brzo pada krovna linija nazad, pa putnici pozadi moraju da savijaju glave. Gepek je obican, a ne 5.vrata, mali otvor, manja korisnost.
Plus, cena.
Pocetna cena je 14.500 za 1.4 benzinac.
To nije dobra vrednost za novac
Povoljniji je I30 karavan, za 12.500 dobija se odlicno opremljen 1.6 benzinac.

ja kad sam gledao kostala je 13.000 evra

P.S vidim sad da su digli cenu na 14.500

Pre nove godine je isla za 12.900e

ja kad sam gledao kostala je 13.000 evra

P.S vidim sad da su digli cenu na 14.500

Pre nove godine je isla za 12.900e

MOguce da je to bila akcijska cena za neke primerke sa lagera

- - - - - - - - - -

Elem, kad sam gledao neke primerke automobila, video sam, recimo da im se cedi voda iz dela gde je motor.
Sveže okupano 4 godišnje vozilo.
Samo sam se okrenuo i otišao.
Meni je to jezivo.

Dalje, susretao sam se sa slučajevima gde je na oglasu jedno vozilo, a u stvarnosti drugo...

Biće ovo duga kupovina.... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back