Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledao sam u medjuvremenu malo oglase, da, ne može 159 da se nadje za moj budžet... 147 mi je onako, ne bi mi bila mala, nisam krupan, ali nekako mi sam model nije nešto zanimljiv. Sa budžetom kojim raspolažem ciljao sam na nekog fokusa II. Komšije su uzele proverenog fokusa karavana za 3700-3800, i to čak sa placa. Doduše ne znam koje godište i sl, nisam baš blizak sa njima, pa nemam direktan pristup informacijama :).

Pa, nadao sam se nekoj 307, fokusu II, meganu II, astra h, 2006 god... Eventualno bravo ili mazda 3, ali da dodam par stotina evra... Grande punto mi je možda mali. Video sam neku Alteu 1.9 2005 u oglasima kod mene u Šapcu za oko 4k i to mi je zanimljivo, ali ne znam koliko je pouzdan prodavac.

Malo mi je zeznut kompas što se tiče cena, slušam razne priče... Iskreno, ne znam koliko sam realan.

ja bi za 4000e uzeo Chevrolet Epicu

Ekstra auto , prostran, ima opreme brdo ko da vozis Audi A6 a jeftin i za odrzavanje i za kupovinu

Npr ovaj

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5602852/chevrolet-epica-20-24v

full koza ima bre bolju opremu auto nego 90% audija koji se prodaju kod nas.

Gledao sam malopre Audi A5 npr , oce 15-20.000e za taj nemacki krs a oprema unutra klot, stofana sedista a premium cena u vecini ogromnoj? I to motori iste snage ko na ovoj Epici dizeli od 150 ks .

more mars...

Japanci&Koreanci zakon

Pogledajte iskustva na moja garaza ljudi koji su ga vozili

http://www.mojagaraza.rs/g/Chevrolet-Epica-Sedan-2008

Svi ekstra zadovoljni, nista ne krcka, nema cvrcaka , kvalitet se vidi na vozilu starom 10 godina da je i dalje sve super na izgled.

A cena mu je upravo takva sto prosecan srpski vozac , bi jeo leba i vode narednih godinu dana da stavi dupe u VW&Audi ili nekog slicnog drugog nemackog krsa sa 300-400.000 km realnih a vracenih na 135-150.000 km , umesto da ljudi gledaju da kupuju proverena vozila koja su kupljena nova kod nas sa proverenom kilometrazom.

Zato posle placu i kukaju kod majstora i ostavljaju kod istih pola zivota i ustedjevine.

Srpski kompleksasi.

Evo sta kaze za Epicu covek koji je kupio novu 2008 i presao sa njom 100.000 km

Kupio novu 2008 u ful verziji dizel, presao 80.000 km, prezadovoljan sam, velik auto, veliko osovinsko rastojanje omogucava da bude stabilan i da se neosecaju neravnine na kolovozu,brz u startu 150 KS,penje se uz masnu banderu, odlicno prati put, krivine prolazi bez problema cak i pri brzim ulascima, .Potrosnja u gradu oko 7,5 do 8 lit. put 80 km oko 5 , auto put 130 oko 7-7,5 lit. do sada samo redovan servis, koji nije skup za ovakav auto oko 16000 din.U ovlastenom servisu " CIRCOM " ZR. Zamerka ali mala, 6 brzina fali samo da bi pri vecim brzinama jos smanjila potrosnju.Delova ima naj duze 3-5 dana za vece delove, glavni magacin u Madjarskoj. Chevrolet se zaista povlaci iz Evrope ali njega drzi GM tako da ostaje kod Opela, brdo delova ako pogledas ima oznaku GM.Motor iz Epice pokrece i Insigniju od 150 KS i Antaru. Ove godine Vrasna (grcka) Zrenjanin ( 800 km- oko700 km auto put ) po danu uz odmor od sat i jace u hotelu Predejane 10 sati prosecna brzina po GPS-u 108 km/h potrosna 9,6 lit.

U sustini Epica je Opel Insignia za mnogo manje pare. Delovi su manje vise - isti.

Poslednja izmena:
E sad si ga lupio. Veze to nema sa Insigniom. To je Daewoo Evanda, model s pocetka 2000.-ih, koji je kada je Chevrolet kupio Daewoo, postala Chevrolet Epica.

Oprema i snaga motora ne cine cenu auta, tj. nisu jedino merilo cene. Korejska/kineska koza, vs italjanska, pretpostavljam da Audi ugradjuje italijansku kozu, su dva sveta.

Za te pare moze da uzme A6 iz 2001/2, ali to njemu ne odgovara, naglasio je da bi uzeo auto iz C segmenta, eventualno B, a ti mu nudis nesto iz D segmenta. C segment su automobili poput Golfa, Astre, Megana, Focusa, Corolle, Civica, itd.

@moljac

Nisam siguran da za te pare moze da se uzme Leon druge generacije, a bez veze je te pare dati na Leon prve generacije. Budzet je malo, da kazem bez veze, prevelik za dobar primerak modela iz 2001/2, a za malo kraci za novije modele iz 2004/5, itd.

uff, malo mi je dugačak, garaža mi je ispod 4.70. a i 2.0 benzin... benzinca ne bih preko 1.6, pošto ne planiram ugradnju plina.

imas dizelase isto 2.0 . Garaza moze da se produzi. Ali dobijas za ove pare 100 puta kvalitetniju i udobniju voznju nego u bilo kojem manjem autu.

Ako si porodican covek tj imas decu ovaj auto je pun pogodak. Moj drug vozi Alfu Djulietu i zimus su bili kod mene u gostima na Kopaoniku i jedva su se spakovali sa dvoje dece. Jednostavno prednost velikog auta razume samo neko ko ima porodicu i decu. Em se vozis udobnije em bezbednije em imas ogroman gepek. Ovaj auto ima gepek od skoro 500 litara dok poredjenja radi Alfa 147 ima gepek od 280 litara.

Ako u autu planiras da se vozis sam eventualno sa devojkom onda kupi manji auto. Ako imas porodicu kupi veci - zahvaljivaces mi se odmah nakon nekog duzeg puta, odlaska na odmor..

E sad si ga lupio. Veze to nema sa Insigniom. To je Daewoo Evanda, model s pocetka 2000.-ih, koji je kada je Chevrolet kupio Daewoo, postala Chevrolet Epica.

Oprema i snaga motora ne cine cenu auta, tj. nisu jedino merilo cene. Korejska/kineska koza, vs italjanska, pretpostavljam da Audi ugradjuje italijansku kozu, su dva sveta.

Za te pare moze da uzme A6 iz 2001/2, ali to njemu ne odgovara, naglasio je da bi uzeo auto iz C segmenta, eventualno B, a ti mu nudis nesto iz D segmenta. C segment su automobili poput Golfa, Astre, Megana, Focusa, Corolle, Civica, itd.

@moljac

Nisam siguran da za te pare moze da se uzme Leon druge generacije, a bez veze je te pare dati na Leon prve generacije. Budzet je malo, da kazem bez veze, prevelik za dobar primerak modela iz 2001/2, a za malo kraci za novije modele iz 2004/5, itd.

Audi A6 iz 2001/2 je krsina teska za koji ces da das bubreg . Koliko ih znas da su u voznom stanju narocito dizelasa ?

Evo zalbi na pouzdanost Epice - jako mali broj zalbi

http://www.carcomplaints.com/Chevrolet/Epica/

A evo zalbi na pouzdanost Audija A6

http://www.carcomplaints.com/Audi/A6/2001/

Moj prvi komsija vozi Audija A6 2003 godiste i taj ga je auto kostao na popravke vise nego mene sto sam ga kupio ceo.

Crkao mu menjac nov platio 2000 evra automatik, zatim mu prosle godine crkao motor , tu mi zao da ga pitam koliko ga je kostala opravka .

A Epicu koliko vidim svi zadovoljni - sipaju i voze. Sad sto se tebi ne svidjaju koreanci , sto ti to deluje bez veze to je subjektivni utisak , realno ova Epica je kvalitetnija i pouzdanija od svakog Audija i Alfe.

To je prilično tačno, jedini gori budžet bi mi bio 3000e... Povećavanje budžeta na 5k bi mi sigurno pomerilo kupovinu za 4-6 meseci.

Slazem se za A6 star 15 godina, da je bure bez dna, ali je nesumnjivo bolji auto od Epike. Epika je Daewoo Evanda, i Dule je pisao o 2.0 benzinskom motoru, da nema delova i da su cesto na popravci, a bas i ne bih rekao da je kvalitetnija od recimo Alfe 159 ili Audija A6, koji je sam vrh u toj klasi.

Po meni, 3000 bi ti bila bolja, jednostavnija, varijanta, znas da biras izmedju Golfa 4, Megana 2, i slicnih vozila.

Koliko ih znas da su u voznom stanju narocito dizelasa ?
:hahaha:
Ovo moze samo tesko retardirana osoba da napise!
Pa sta se drugo vozi na ulicama nego upravo ova kola i to ljudi zadovoljni prezadovoljni a imaju preko 300000+ km predjenih i kunu se u auto.
Ajde ti nama genijalcu reci koliko Hondi iz 2001 ima na ulicama pa onda pricaj pricu.
Preporuciti nekom Evandu tj.Epicu je kao da si rekao nekom da izvrsi samoubistvo.
A ti sto je hvale su iti kao Tihi koji hvalili li hvali nesto sto nece niko da kupi ne bili podigao rejting tom autu.
Ima jedan Stilo JTD kupe sa neverovatnih 94k km tu negde u Srbiji. :-)
To je kupovina snova jer je auto jeftin za odrzavanje,servisa ima gde hoces a ima i gepeka i izgleda pristojno a cena takvog auta je povoljna.

Komplet prednjih farova I to ekstra za Hondu Civic 50e na ebay

Look at this on eBay http://www.ebay.com/itm/181309398535

E sad sto su neki ovce i dozvoljavaju da ih neki preprodavci delova deru je njihov problem

pa tixi djabe stoje u ameriku far 50 ev , kad je postarina 90 $ + carina i pdv plus nasi divni carinici nece sigurno da prihvate cenu od US $58.77

Baš su skoro dvojica mojih kolega koja imaju stila takmičili koji ima manje upaljenih lampica na instrument tabli :D. Genaralno, mislim da je stilo ok, pogotovo sa jtd motorom, ali mislim da ne bih osetio neku razliku kad bih prešao u njega.
Al, nikad ne reci nikad, slobodno mi pusti link :D

to sto kod stila bljeste lampice nema veze , bitnoje da nikad nece dase ugasi i da stane , zbog neke greske dok ford ako prijavi neku gresku ( pojedine greske ) zna dase ugasi

Mogu takođe preporučiti i Mercedesa A klasu.Ja i supruga imamo A140 2000 godište.U našem vlasništvu je od 2011.Auto je izuzetno solidan,mi smo do sada samo plaćali osnovne servise,jednu sponu i dva prednja amortizera.Idemo sa njim svake godine na more i do sada nas nijednom nije ostavio na putu.Mesta ima dosta,ja sam 201 i komotno sedim,auto je tako napravljen da je spolja mali a unutra prostran.
Moja jedina zamerka je taj motor od 1400 kubika koji je slab za neku žustru vožnju,radije bih uzeo onaj sa 170CDI motorom.

Evo na mom Stilu svetli lampica za sijalicu i to je to a bas je on iz te famozne 2003 za koju kazu da svetli kao novogodisnja jelka.
To je vise stvar do vozaca i kako se ophodi prema autu jer evo ja cu da zamenim sijalicu i da pritom ocistim sve kontakte i da ih namazem mascu i ajd da vidim da onda prijavi gresku.
A nekog bas briga za to i tako vozi.
MAster a kad ti rikne protokomer na tom Mercu ima da se hvatas za glavu.
On je namontiran na motorni komjuter i kad crkne moras da menjas kompjuter a mogu da zamislim posto je to u Norveskoj.
Zato kad zasvetli engine lampica na toj A klasi zaobidjite je u sirokom krugu.

Poslednja izmena:
kod suraka na servisu Land Rover Ranger Rover Sport kao Mast Chief-ov . Nisam pitao za godiste ali noviji tu negde 2010 rekao bih . Crkao motor 3.0 dizel.

- - - - - - - - - -

Mogu takođe preporučiti i Mercedesa A klasu.Ja i supruga imamo A140 2000 godište.U našem vlasništvu je od 2011.Auto je izuzetno solidan,mi smo do sada samo plaćali osnovne servise,jednu sponu i dva prednja amortizera.Idemo sa njim svake godine na more i do sada nas nijednom nije ostavio na putu.Mesta ima dosta,ja sam 201 i komotno sedim,auto je tako napravljen da je spolja mali a unutra prostran.
Moja jedina zamerka je taj motor od 1400 kubika koji je slab za neku žustru vožnju,radije bih uzeo onaj sa 170CDI motorom.

nije mi jasno .

Imas / vozis Mercedes E klasu i Land Rover Ranger Rover Sporta a ti ides na more sa A klasom ? :D

- - - - - - - - - -

pa tixi djabe stoje u ameriku far 50 ev , kad je postarina 90 $ + carina i pdv plus nasi divni carinici nece sigurno da prihvate cenu od US $58.77

imas i u nemackoj za slicne pare. Engleskoj. Sa manjom postarinom. Samo sam hteo da dokazem da je neistina da jedan far kosta 150e . Kosta maksimum 150e ceo komplet.

Okacio si far za sestu generaciju, a ja sam pricao o SEDMOJ, i covek je platio oko 150 evra POLOVAN far, a za nov su mu trazili oko 250, mozda 10-20 evra razlike.

EDIT

Zvao sam coveka, kaze da je far platio 120 evra, a branik 200.

pa sta ? Odrali ga

Ni prvi ni poslednji. Ja znam za coveka kojem su za Range Rover Sport u Beogradu naplatili mali servis 1800e za Range Rover Sport, sta to znaci da svi treba da vozimo bicikle?

Mog strica su pokusali da prevare u ovlascenom opelovom servisu na novom beogradu za Opel Vectru dizel koja nije htela da radi , da ga ubede da mu je crklo pola auta i da plati 4600e popravku. A on im se zahvalio i rekao da ce da otera auto drugde. Posle mu neki obican majstor kod kojeg je nakon ovlascenog odvezao vozilo rekao da mu se zapusio filter goriva i sve to sredio za 10e.

To je trgovina. Sve je stvar dogovora izmedju kupca i prodavca. Prodavac moze da trazi koliko god hoce za proizvod/uslugu koju prodaje,ali kupac odredjuje da li je cena prihvatljiva ili ne.

Za nemacku trojku je izuvanje za delove pa opet vecina kupuje i vozi ta vozila?

Oba fara ima se nadju prednja za 150e . Honde uopste nisu skupe za odrzavanje. I sto je najvaznije delovi su skoro uvek originalni. A ne kopije i falsevi kao sto je to za vecinu evropskih proizvodjaca.

Evo za Hondu Civic od 2006 pa na dalje za 150e oba prednja fara

http://www.ebay.co.uk/itm/Honda-Civ...r:2009&hash=item464540c305:g:mPoAAOSwxN5WWCqP

Poslednja izmena:
MA slusajte vi kad vam ja kazem!!!
Oba fara od Pasata i to kao nove sam platio 1500 dinara na pijaci a redovno ih nalazim po 40€ tako da Honda je bre skupa ko otrov za odrzavanje.
To sto ovaj trabunja a ne daje argumente nemojte ni da uzimate u obzir.
Misli covek da je dovoljna samo njegova rec.:hahaha:
Pazi molim te,on nasao deo pored nase Srbije u Americi????
Jebbo te auto kad trazis delove u Americi i Engleskoj! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back