Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa onda ne podnose dobro, dok treba kapalica

podnose nego imaju keramicka lezista ventila , zato se stavlja kapalica jer ona dodaje aditiv koji hladi lezista ventila, jer plin za razliku od benzina i dizela nema aditiv u sebi pa razvija vecu temperaturu.

Inace pomenuti aditiv je dobar i za motore sa celicnim lezistima, jer podmazuje ventile , kompresija je nesto bolja a i smanjuje se potrosnja.

Ovako, resio sam da kupim Peugeot 407. Mnogo mi se svidja, zaljubio sam se i tako.:zaljubljena:
E sada, ja sam malo duduk za kola pa me zanimaju vasa misljenja i iskustva.

Ne bi bilo lose da mi objasnite ako znate sve one varijante sta znaci HDI, 1.6, 2.0, 2.7, sve me zanima, ne znam, a nije me sramota da pitam, znam da mogu da pitam Gugla, ali mozda je ovako jednostavnije.

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Obavezno 2.0 HDI verzija inace je odlican auto.Vozim ga vec skoro 2 godine kao jedan od sluzbenih automobila.1.6 HDI kao i skoro svaka benzinska varijanta bi ti bio los izbor.
2.0 je veoma mali potrosac,ide kao zmaj i nema bas puno nekih "boljki".Ni odrzavanje nije neki bauk.
Veoma je udoban (kao i svi Francuzi),solidan trap i,po meni,je ovako estetski jedan od najlepsih automobila.

Obavezno 2.0 HDI verzija inace je odlican auto.Vozim ga vec skoro 2 godine kao jedan od sluzbenih automobila.1.6 HDI kao i skoro svaka benzinska varijanta bi ti bio los izbor.
2.0 je veoma mali potrosac,ide kao zmaj i nema bas puno nekih "boljki".Ni odrzavanje nije neki bauk.
Veoma je udoban (kao i svi Francuzi),solidan trap i,po meni,je ovako estetski jedan od najlepsih automobila.

1.6 HDI i 2.0 HDI su dizelski motori druze :)

HDI je oznaka za dizelski motor Pezo grupe i znaci High Pressure Diesel Injection - tj ubrizgavanje dizela pod visokim pritiskom.

Covek je lepo rekao da 1,6 HDI kao i svaku benzinsku varijantu treba zaobici tj da je to los izbor.
Iz mog ugla gledanja nije los izbor 1,6 HDI ali je po misljenju naseg naroda to slab motor za tu sasiju a kod nas bi svi na trke.
Pritom vecina tih sto pricaju tako nisu nikad ni seli i provozali 407 sa tim motorom koji je od 2.0 HDI motora slabiji svega 26 ks i jeste da ide slabije ali za normalne vozace koji ne pate za juracanjem je sasvim dovoljan i pritom manje trosi od veceg motora.
Ja ga ne uzimam u toj izvedbi upravo zbog tog glasa koji sire neznalice jer se teze prodaje u odnosu na 2.0 HDI.

Ovako, resio sam da kupim Peugeot 407. Mnogo mi se svidja, zaljubio sam se i tako.:zaljubljena:
E sada, ja sam malo duduk za kola pa me zanimaju vasa misljenja i iskustva.

Ne bi bilo lose da mi objasnite ako znate sve one varijante sta znaci HDI, 1.6, 2.0, 2.7, sve me zanima, ne znam, a nije me sramota da pitam, znam da mogu da pitam Gugla, ali mozda je ovako jednostavnije.

Hvala unapred!

HDI je tržišna oznaka za pežoove motore, kao što je TDI kod vw ili audija, cdi kod mercedesa itd.

te brojke su radna zapremina motora: 1.6 litara. 2.0 litara. 2.7 litara, 3.0 litara ...

prvi, 1.6 ima 110ks i dovoljan je za normalnu vožnju, nije za neke trke i preticanja uzbrdo. Najjeftinija registracija i mislim da ima FAP filter. To je filter čvrstih čestica koji na 300+ stepeni gori črvste čestice iz izduvnih gasova i time smanjuje emisiju štetnih gasova. Veoma je skup, ali postoje zaobilazne opcije (ako živiš u Srbiji) i za 200 eura mogu da ti otklone taj filter i auto više neće imati problem sa tim. Bitno kod FAP-a je da je nekad potrebno da se malo žustrije vozi da se ne bi zapušio gradskom sporijom vožnjom.

drugi 2.0 litra i najčešća varijanta je sa 100 KW. Za njega sam gotovo siguran da ima FAP filter (neko će potvrditi ili demantovati). On ima 100 KW ili 136 konja i sasvim fino nosi 407. Moj prijatelj je imao taj i baš fino išao.

2.7 HDI je V6 motor ili motor sa 6 cilindara u V izgledu rasporedu. O tome ne treba diskutovati, jer je nepotreban i preskup za registraciju, a nijedan V nije jeftin ni za održavanje kad mu dodje vreme za to.

3.0 HDI - slično, samo malo gore od 2.7 HDI.

Ako se ne razumeš u vozila, a imaš dovoljno novca, navodno je najbolje da odabereš jedan primerak i pozoveš i pitaš vlasnika da li bi pristao da oterate auto i neki proveren servis i ti platiš 20 eura i čekaš konačne rezultate. Malo proverenija varijanta je AMSS pregled gde testiraju i da li je auto udaren itd... to traje malo duže i košta stotinak eura (nisam siguran).

Samo nemoj da se sam zalećeš, jer ćeš pogrešiti.

Valjalo bi izbeći automatske menjače, jer nisu najpouzdaniji menjači na ulicama, a servis menjača kod nas je još uvek nepoznat pojam.

Što se tiče karoserije, zavisi šta ti treba. Ako ćeš juriš sojke i novac ti nije toliko problem, onda uzmi kupe. Meni se jako svidja kupe i na slikama ne izgleda toliko dobro kao uživo:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5624684/peugeot-407-coupe-20-hdi

Ako ti treba uglavnom gradski auto, bez potrebe za velikim gepekom, onda je limuzina za tebe i oni su dosta jeftiniji:

Ovaj je 1.6 sa izbačenim FAP filterom. Razumnija varijanta za tebe:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5365164/peugeot-407-kompletno-servisran

Generalno jako lep i dobar auto. Ja se ježim francuza i ne bih ga uzeo, iako mi je 407 kupe jako privlačan. Treba gledati primerak koji je minimum 2006. godište. Pežo 407 je proizveden od 2004-2010. godine, ali prvih 2-3 godine su uvek kritične za bilo koji automobil i uglavnom je potrebno oko 2 godine da bi se uočili svi problemi kod auta i kasnije rešili. Tako da bi valjalo da gledaš od 2006. godine na gore i naravno ne najjeftiniji u oglasima.

pozdrav.

A sad ozbiljno:

@smorisa
HDI (high pressure direct injection) iliti prostije dizel motor.
Prvo moras da odlucis koliko bi prelazio godisnje. Megafavor je iznad lepo opisao pojedine motore.
Za sve ispod 10 ili najvise do15 hiljada kilometara godisnje dizel apsolutno nije rentabilan i tu je benzinac bolja varijanta.
I benzinci i dizelasi su im dobri ni kod jednog ni kod drugog neces pogresiti. 2.7 dizel (HDI) i one 3.0 izbegavaj zbog visoke registracije.
Manje gledaj predjenu kilometrazu a vise generalno stanje auta. Ako kupujes HDI-a majstora pod obavezno da vodis sa sobom.
:bye:

1.6 HDI sam vozio upravo u tom 407, i auto ide sasvim fino sa 4 osobe u njemu. Mnogi kazu da je slab, ali istina je da ako ne volis da ''divljas'' taj motor sasvim korektno sluzi. Registracija mu je jefitnija 50ak eura jeftinija (to sto ustedis na registraciji ti pokrije mali servis npr.) od 2.0, a potrosnja ce biti relativno slicna pri ''normalnim'' brzinama. Sto se tice odrzavanja tog motora, ne znam detalje, ali ne spada u grupu problematicnih motora. Uglavnom Puga bije glas da ce pre imati problema sa elektronikom nego sa mehanikom. Ja sam ga vozio mesec dana, svakodnevno, i apsolutno nemam zamerke za taj period :))

Ako volis brzu voznju, preformanse onda gledaj 2.0. U suprotnom mozes i 1.6.

Sto se tice odrzavanja tog motora, ne znam detalje, ali ne spada u grupu problematicnih motora. Uglavnom Puga bije glas da ce pre imati problema sa elektronikom nego sa mehanikom.

I ovo je tacno, isti slucaj kao kod Italijana.
Za razliku od Nemaca oni naprave neunistive motore i menjace ali zato sa druge strane imaju ubedljivo najgoru elektroniku :dash:

treba dase kupi porodicni auto , posto ima dva dizel motora dali neko zna koj bolji 2 006- 2 008 god ,

FORD S-Max 1.8 TDCI 7 POSTI 125 CV ili Ford S-Max 2.0 TDCi 140CV Titanium

Bolja verzija je 2.0 TDCI jer to je pezoov 2.0 HDI motor a taj je proveren motor i bolje nosi tu pikslu.
Inace je meni licno S-Max jedan od najlepsih minivanova u svakom pogledu.
Titanijum je jaka oprema tako da su oni verovatno i nesto skuplji.

Sto se tice ovog podforuma sve pohvale jer ovako treba da izgleda forum i da se ovako pise a ne da se prepucavamo sa jednim covekom oko toga dali je bolji dizelas ili benzinac ili plinas vs ostali i japanci vs ostali. Za to postoje druge teme i ne treba zagadjivati sve teme sa tim prepirkama.

Znaci Francuz je budala sto je ugradjivao 1.6 dizel i sve benzince u Puga 407??? :hahaha:
ne pominji benzin-plin na ovom forumu pored dizela. Ja sam hteo da mu predložim plinaša ili benzinca, pa on da ugradi plin za 500-600 eura, ali nisam smeo, iako su benzinci generalno očuvaniji i sa manjom kilometražom
1.6 HDI sam vozio upravo u tom 407, i auto ide sasvim fino sa 4 osobe u njemu. Mnogi kazu da je slab, ali istina je da ako ne volis da ''divljas'' taj motor sasvim korektno sluzi. Registracija mu je jefitnija 50ak eura jeftinija (to sto ustedis na registraciji ti pokrije mali servis npr.) od 2.0, a potrosnja ce biti relativno slicna pri ''normalnim'' brzinama. Sto se tice odrzavanja tog motora, ne znam detalje, ali ne spada u grupu problematicnih motora. Uglavnom Puga bije glas da ce pre imati problema sa elektronikom nego sa mehanikom. Ja sam ga vozio mesec dana, svakodnevno, i apsolutno nemam zamerke za taj period :))

Ako volis brzu voznju, preformanse onda gledaj 2.0. U suprotnom mozes i 1.6.
Ni za jednog nisam čuo da mu je vrisnuo motor. Od problema kod 407 sam od prijatelja čuo da mu je crkla pumpa u rezervoaru i to je manje više to.
Preporučio bih osnivaču teme da obidje par radnji i raspita se koliko su diskovi, pločice, spone, ramena, materijal i ruke za isto + za veliki servis, a naravno mali servis mora da uradi, bez obzira šta piše u servisnoj knjižici, jer je za mene to samo papir. Čisto da stvori sliku o ceni održavanja takvog auta.

Bilo bi dobro da ima dobre kočnice i amortizere i trap, da bi odmah uradio veliki i mali servis i onda je miran skoro 100 000 km kod velikog, tj. 15 000 kod malog servisa.
Bolja verzija je 2.0 TDCI jer to je pezoov 2.0 HDI motor a taj je proveren motor i bolje nosi tu pikslu.
Inace je meni licno S-Max jedan od najlepsih minivanova u svakom pogledu.
Titanijum je jaka oprema tako da su oni verovatno i nesto skuplji.

Sto se tice ovog podforuma sve pohvale jer ovako treba da izgleda forum i da se ovako pise a ne da se prepucavamo sa jednim covekom oko toga dali je bolji dizelas ili benzinac ili plinas vs ostali i japanci vs ostali. Za to postoje druge teme i ne treba zagadjivati sve teme sa tim prepirkama.
1.8 TDCI je fordov motor, motor koji čini mi se da ima lanac? Kažu da je super motor, ali sve oko motora crkava. Onomad sam pitao jednog koji drži fordov otpad, kaže: dizne, turbina, kompresor klime, servo pumpa... to je otprilike najviše traženo kod 1.8tdci.
I meni je najlepši miniven u ponudi. Dosta skup kao nov, ali stvarno prelep. Kasnije im padne cena, npr titanijum oprema oko 2011. godišta su oko 13-14 000 eura i više, zavisi od kilometraže.
kad sam video presretač sa sivim S-max, pomislio sam da su to mudro odradil: porodični miniven sa radarom i aparaturom unutra. Ko bi posumnjao? U srbiji su skoro očigledni: crni bmw E60, crni volvo s60, crni audi, crna škoda itd...

1,8 TDCI ima kais a ono sto ja ne znam je dali je to isto sto i stari TDCI kog prati glas sa osetljivim kodiranim diznama i plivajucim zamajcem.
Ako jeste ,mada ne verujem, onda definitivno 2.0 TDCI kao sto sam i vec i rekao.
Skup je S-Max i kao polovnjak jer se meni nedavno nudio iz 2006 godine i ovde je trebao da me izadje preko 7500 pa ga normalno nisam ni uzeo.

1,8 TDCI ima kais a ono sto ja ne znam je dali je to isto sto i stari TDCI kog prati glas sa osetljivim kodiranim diznama i plivajucim zamajcem.
Ako jeste ,mada ne verujem, onda definitivno 2.0 TDCI kao sto sam i vec i rekao.
Skup je S-Max i kao polovnjak jer se meni nedavno nudio iz 2006 godine i ovde je trebao da me izadje preko 7500 pa ga normalno nisam ni uzeo.

To je tacno za TDCI ako crknu dizne problem je da se kad se promeni ulozak , namontiraju nazad jer su kodirane a samo par ljudi u Srbiji radi kodiranje tih dizni. Cak i nove dizne ako se stave i one moraju da se kodiraju.

1.6 HDI i 2.0 HDI su dizelski motori druze :)

HDI je oznaka za dizelski motor Pezo grupe i znaci High Pressure Diesel Injection - tj ubrizgavanje dizela pod visokim pritiskom.

Mislim da nisi shvatio sta sam hteo reci.Perafitilj i Dule su vec objasnili ali da razjasnim i ja: Dakle poentirao sam da je,po mom misljenju naravno,1.6HDI (koji je svakako dizel motor) los izbor kao i bilo koja benzinska varijanta.Samo si malo drugacije shvatio ono sto sam napisao.Nisam bas toliko tup,jebbiga :mrgreen:
Imao sam iskustva sa obe dizelaske varijante i 1.6 su se pokazali ocajno.Bar u mom slucaju.Sa druge strane,2.0 varijanta je fenomenalna.Jeste da u konjazi i nije neka razlika ali kada vozis jedan i drugi,razlika u snazi,ubrzanju,i izdrzljivosti je ite kako osetna.A i u kvalitetu motora.
Ovo je,naravno,moj licni utisak.

hvala na pomoci , auto se kupuje u italiju za bracni par sa cetvoro male dece , znaci mora 4 sedista za decu i izbor je pao na ford S-max sa 7 sedista

nego problem nemaju svi fordovi S-max sa 7 sedista , bilo koja oprema ili kublikaza

ovaj ford S-Max 1.8 TDCI sa 7 sedista 2 007 god 155 000 km prava kilometraza cena 6 500 eu , auto na preporuku od prijatelja provereno istorija servisa napismeno

i provereno u servis , nikad nista nije radjeno i tome plasi na toj kilometrazi jer jedno po jedno dolazi na red a zamajac vrlo malo se cuje , ebemiga sad staje pametno

:whistling:
kez03l.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back