Quantcast

Препоруке за куповину возила

Koji automobil bi izabrali da ste na mom mestu?

  • Peugeot 407 1.6 HDI

  • Peugeot 407 2.0 HDI

  • Ford Focus 2 1.6 TDCI

  • Ford Mondeo 2 2.0 TDCI

  • Peugeot 207 1.4 HDI

  • Citroen C4 1.6 HDI

  • Nesto drugo (navedite sta)


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

igi192

Veoma poznat
Poruka
12.978
i onda ti kaze * nisam ja to pipnuo 5 god , nista se ne kvari*

pa da , nisi 5 god , sad ko kupi ima da promeni pola auta

sto se tice aditiva za ispiranje , nekad sam znao ispustiti oko polovine ulja , pa dospem naftu , radi sa time malo

pa onda ispustim i sipam novo ulje.

ne bih smeo probati sa modernim motorima i uljima ,koja sad imaju vise aditiva za ciscenje.

a ni nafta nije ista kao nekad.

sad uglavnom ta sredstva nisu ni potrebna, ulje ispustas dok je vruce , na 5-10 hilj , zavisi od ulja.
Nije samo do temperature tj protoka ulja pogledaj taj mulj koji se stvorio u Audiju to se ne može izbjeći.. I motul i Moly i Castrol ga stvaraju doduše u manjoj količini nego neki drgi ali ga ima i dobro je isprati morot ponekad tu nema pogovora..
 

Zgoljavko

Početnik
Poruka
49
25 modela automobila za izbegavanje

Koliko god da je došlo do visokog stepena standardizacije u automobilskoj industriji, i dalje postoje modeli kojima „ništa ne fali“ godinama, dok se drugi svako malo druže s majstorima.

What Car? publikacija nam je pomogla da uvidimo kojih 25 modela automobila treba izbegavati, jer su problematični već u okviru prve tri godine vlasništva.

Da ne kopiram sve, link:
https://www.automobili.rs/zanimljivosti-automobili/25-modela-automobila-za-izbegavanje/
 

dlugomir

Zaslužan član
Moderator
Poruka
107.283
Zanimljiva lista. Za mene je sasvim očekivano što je od Japanaca Nissan prošao najgore i jedino me čudi što tu nema one ozloglašene Navare koja je znala da se bukvalno prelomi napola. Malo je iznenađenje što se tu našla i ovde veoma hvaljena Mazda. Ostalih Japanaca nema. Mercedes se propisno obrukao jer su čak 3 njegova modela na ovoj listi. Konkurentskih premijuma Audija i BMW - a nema na listi. Zato iz VW koncerna gostuju Polo, CC i Seat, dok Škode očekivano nema.
Vlasnici ovde sve popularnijeg Citroena C4 Picasso trebali bi da se zamisle ne samo nad činjenicom da je njihov ljubimac na ovoj listi nego i zato što je većina zamerki vezana za klima uređaj. Juče je kod mene bilo 35 stepeni, pa vi vidite.
Britanci poslovično problematični.
 

igi192

Veoma poznat
Poruka
12.978
Da ali ta mazda je promašena serija sljedeća je ok .. Mečka ima problema ali ih rješava bez pogivra za razliku od ostalih.. Slični problemu kao i kod ostalih Nemaca tako da ne vidim razlog zašto su nju samo stavili. Kupi 6 cilindara i nema zime . Možda jer su se kupci VAG navikli :) Polo od 2009-2017 hehehe taj polo je totalno izgubio imidž jednog od najboljih aita u klasi . Ovi Eng očekivano za Volovo takođe,.. Mada su očekivanja kupaca u toj premijum klasi malo veća gde su Volvo i Mercedes pa se ljudi žale na svašta..
 

milospv

Domaćin
Poruka
4.194
Moje iskustvo polovnog BMWa - veoma zanimljiv auto, jako kvalitetna unutrašnjost, al podložan kvarovima nažalost...

Najgori je trap. Trap je od aluminijuma i u rangu Alfa Romea. Trapadžija mi je pričao kako je jedino passat usled fabričke greške gori... Nije za balkanske puteve. Obično se usled lošeg trapa pokvari i letva volana.

Znaju gremlini da se pojave kojih kod VW nema... Loše rešen položaj brisača pa se često grebe šoferka na najvidljivijem delu ukoliko se metlice ne menjaju...

Delovi otprilike duplo skuplji, ali srećom ima jako puno polovnih. I majstori - treba vam majstor za BMW poseban. Polovan BMW nije auto - to je igračka.
 
Top