Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko vidim razumes se u vozila kao u ekonomsku politiku Madagaskara...

Прича о дизајну, тј. ентеријеру. Мени је старомодан, превише "коцкаст" и слажем се да може да парира Флориди...
Релативно је млад ауто са доста старомодним дизјаном ентеријера. Споља је ок...

Sta fali enterijeru kod Astri :lol: Po meni po tome retko ko im je ravan...

Ti znaš ko je kome ravan ako tvrdiš da Astra klasa sa enterijerom.Astra je niže klasa auta a samim tim i enterijer je u nižoj klasi napravljen za radničku klasu,a ti pogledaj malo auta za dublji đep pa ćeš tek da vidiš šta je dobar eterijer.Pametan je onaj ko ćuti kad nezna.

Ti znaš ko je kome ravan ako tvrdiš da Astra klasa sa enterijerom.Astra je niže klasa auta a samim tim i enterijer je u nižoj klasi napravljen za radničku klasu,a ti pogledaj malo auta za dublji đep pa ćeš tek da vidiš šta je dobar eterijer.Pametan je onaj ko ćuti kad nezna.

Pa bolje onda da cutis kad ne znas ;)
Automobili su klasifikovani u odredjene kategorije. Astra pripada kategoriji - small family car. U toj kategoriji retko koji automobil moze da im parira. Mozda ,eventualno Golf.
Diskutujemo o automobilima koje normalna raja moze da poseduje. Vecina ljudi sere nesto u stilu Dzeremija Klarksona. Postoje prioriteti u zivotu. Bolje imati svoj stan,kucu nego jako dobar automobil.

Прича о дизајну, тј. ентеријеру. Мени је старомодан, превише "коцкаст" и слажем се да може да парира Флориди...
Релативно је млад ауто са доста старомодним дизјаном ентеријера. Споља је ок...

Glupo je porediti ta dva automobila u bilo kakvom pogledu.
Astru mozete porediti sa Golfom.
Meni je pak Astra J promasaj u poredjenju sa ostalim...
Na kraju krajeva pitajte Duleta 021...Vidim da se covek iole razume...

Астра спада у Ц сегмент и има убедљиво најружнији ентеријер од свих аутомобила из тог сегмента.
Верујем да је то ствар укуса али исто тако верујем да ће се велика већина сложити да је тај ентеријер једноставно старомодан у поређењу са аутомобилима који парирају Астри.

Нпр. овај модел http://www.polovniautomobili.com/oglas2418306/opel_astra_g_classic_14_16v/ из 2008. године, ентеријером може да парира једино Пасату Б4 који се производи од 1993. године ако се не варам. Не кажем ништа ружно за Астру, сем да у дизајн ентеријера Астре Г се баш нису потрудили, макар неки ристајлинг да су урадили с обзиром да је аутомобил у механичком смислу прихватљив и квалитетан.

Poslednja izmena:
Pa kad me bas vucete za jezik...:D:D
Kad se Astra G pojavila,a to je bilo 1998 godine,imala je jedan od najlepsih enterijera gde su raznorazni Megani,Focusi,Pezoi i ostali bili daleko ispod nje.Cak i neka kola vise klase su zaostajala ali vreme cini svoje i taj dizajn nam je dosadio jer ga gledam vec 14 godina i normalno je da se nekom ne svidja ali ima i onih kojima se svidja.
Ako nista drugo bar je odradjen kvalitetno i ne pokazuje znake umora ni nakon svih ovih godina.

Pa kad me bas vucete za jezik...:D:D
Kad se Astra G pojavila,a to je bilo 1998 godine,imala je jedan od najlepsih enterijera gde su raznorazni Megani,Focusi,Pezoi i ostali bili daleko ispod nje.Cak i neka kola vise klase su zaostajala ali vreme cini svoje i taj dizajn nam je dosadio jer ga gledam vec 14 godina i normalno je da se nekom ne svidja ali ima i onih kojima se svidja.
Ako nista drugo bar je odradjen kvalitetno i ne pokazuje znake umora ni nakon svih ovih godina.

Па то сам управо хтео да кажем. 14 година нису ни мало дорадили тај дизајн како људима не би постао досадан. Свакако да је те 1998. године био ок, али данас кад упоредите кола истог сегмента 2008. годисте Астра испада смешна.

Samo ne zaboravi da se Astra G pravila do 2004 kada je izasla Astra H koja je meni licno daleko ruznija nego Astra G.
To sto se pravila kasnije u Poljskoj po licenci to je vec nesto drugo.Otprilike sam tada i prestao da budem opelovac jer su me zestoko razocarali kako sa Astrom tako i sa Vectrom sto se u praksi i pokazalo tacno kod vecine ljudi. Astra J je konacno napravila pomak i to je vec auto za pozeleti.
Takodje je i Pasat koji se poceo praviti 1997 godine imao istu tablu do 2005 kad se pojavio novi model i dosadio je svima a poznato je da cim nesto dosadi automatski nije vise lepo ali ljudima koji su vozili do nedavno Lade ili Yugo ili takvo nekakvo visenamensko specijalno vozilo enterijer u Astri G je pojam.

Audi A2 1,4 TDI 2002
dwt4yf.jpg

Audi A2 je na ovom forumu vozilo koliko ljudi?:whistling: Pametovanje i iskustva iz prakse su dve strane sveta.
Imao sam i ranije A2 i znam da kad me ni za jedan auto nisu zvali -za A2 su zvali a ovo je i prvi da je dizel jer sam dosad imao samo benzince.
Generalno odlican auto ,kao i svaki Audi,sa kompletnom sasijom od aluminijuma i odlicnim motorom i neobicnim oblikom i to je glavni problem jer po njemu ce pljuvati onaj kome se ne svidja vizuelno bez obzira sto ga nije vozio a ni sedeo u njemu dok ce ga hvaliti onaj ko je vozio.
Petre ja sam Astru F 1,6 8V 1997 sa plinom limuzinu prodao jos pre 3 godine u jako lepom stanju za 2000 eura tako da sad ce to da bude jako tesko jer za koju stotku vise se uzima Astra G 1999-2001 koja je dosta ozbiljniji auto.Evo ti i slika kako je izgledala da ne mislis da je bila krs.
ipa6n7.jpg

Audi A2 je na ovom forumu vozilo koliko ljudi?:whistling: Pametovanje i iskustva iz prakse su dve strane sveta.
Imao sam i ranije A2 i znam da kad me ni za jedan auto nisu zvali -za A2 su zvali a ovo je i prvi da je dizel jer sam dosad imao samo benzince.
Generalno odlican auto ,kao i svaki Audi,sa kompletnom sasijom od aluminijuma i odlicnim motorom i neobicnim oblikom i to je glavni problem jer po njemu ce pljuvati onaj kome se ne svidja vizuelno bez obzira sto ga nije vozio a ni sedeo u njemu dok ce ga hvaliti onaj ko je vozio.
Petre ja sam Astru F 1,6 8V 1997 sa plinom limuzinu prodao jos pre 3 godine u jako lepom stanju za 2000 eura tako da sad ce to da bude jako tesko jer za koju stotku vise se uzima Astra G 1999-2001 koja je dosta ozbiljniji auto.Evo ti i slika kako je izgledala da ne mislis da je bila krs.
ipa6n7.jpg

Lepa Astrica,nema sta ;)
I moja je stvarno solidno ocuvana. Naravno ima par mana...Kao kod svake Astre F,limarija je malo losija,ima par minimalnih mana,al u poredjenju sa drugima je super. Takodje,lamela je malo sjebana,malo treba snage da udje u 1. Nista sto ne moze da se sredi ...Necu da prodajem jos,al' auto vec ima godina,i treba da se menja...

Dule, kakva su iskustva sa Saxo/106 1.5d?
I koji bi mali auto preporucio do 2000 sa dizel motorom starije konstrukcije? tipa corsa b 1.7d (isuzu?), saxo/ 106 1.5d pre fejslifta (ima za te pare i par primeraka posle fl?), punto 1.9d (cujem da bas nije najpouzdaniji..?)... itd.
Pitanje nije samo za Duleta, naravno.. Ko ima iskustva ili predloge nek se javi..

Da,Polo je najbolji od svih sa tim motorom e sad samo dali moze da se nadje dobar primerak da udje u tu cenu je vec nesto drugo.
Sto se tice Saxa necu da pametujem kad ga u zivotu nisam imao sa tim motorom a Eva Braun ga ima i mozda bi ona mogla da baci koji komentar dali je dobar ili ne.Corsa B ne znam takodje ali mislim da je pametnije uzeti nesto mladji benzinac kao npr Fiesta 1,2 koja mi stize danas a mogao bi je dobiti za 1750 eura.
2001 godiste sa klimom,plava boja sa ponekom sitnom cesicom za na vrh cetkice popraviti.
14txyco.jpg

Da,Polo je najbolji od svih sa tim motorom e sad samo dali moze da se nadje dobar primerak da udje u tu cenu je vec nesto drugo.
Sto se tice Saxa necu da pametujem kad ga u zivotu nisam imao sa tim motorom a Eva Braun ga ima i mozda bi ona mogla da baci koji komentar dali je dobar ili ne.Corsa B ne znam takodje ali mislim da je pametnije uzeti nesto mladji benzinac kao npr Fiesta 1,2 koja mi stize danas a mogao bi je dobiti za 1750 eura.
2001 godiste sa klimom,plava boja sa ponekom sitnom cesicom za na vrh cetkice popraviti.
14txyco.jpg

moja sestra ga ima,samo sa branicima u boji karoserije,5 vrata itd ali sto je najvaznije ZETEC motor.msm da ga ima skoro 10 ili cak 10 godina,jedan jedini kvar na autu za ovaj period su bile kocnice i imala je malo jace cukanje cukanje(al dobro to je do nje) i to je sve.znaci ako hocete auto bez ulaganja uzmite bas ovakvu fiestu sa zetec motorom :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back