Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I sad mi normalno ocekujemo slike u odgovarajucoj temi!:)
Tihi znam ja dobro sta pricam al ono sto sam rekao je iz razloga da se neko ne bi polakomio pa pomislio kako bi ga taj Clio izasao u Srbiji 1000 eura.
Samo col tablice su 200 a gde je odlazak tamo koji kosta minimalno 100-150 eura pa klopa a onda i gorivo jer ima da se voza poprilicno a gorivo im je skuplje nego kod nas.Onda ulazak u Srbiju i prijava automobila koja je oko 35 eura a onda dolazak u svoje mesto koje takodje kosta jer meni od Subotice do NS treba bar 6L a to je vec skoro 10 eura. Spediter 100-150 eura i onda porez koji za to godiste i model izadju sigurno oko 400-500 eura a i to zavisi od toga dali je nabavljen eur1 obrazac jer ukoliko nije onda ide na maksimalnu globu-carina +porez gde je carina 12%. Pritom sam zaboravio da kazem da ce jos neko pre granice da uzme bar 20 eura za dizanje kilometraze ako hocete da ustedite novac.

Najbolje vozilo za najmanje para je od 8-13 godina starosti. Ta vozila su podcenjena sa cenom zestoko tj realno vrede vise nego koliko se prodaju i mogu se voziti 4-5 godina bez problema i uz neka sitnija ulaganja.

Problem je samo koja je realna kilometraza.

Narocito u klasi malih gradskih automobila se mogu naci takva vozila sa manjim kilometrazama mada ima i onih sa par stotina ihljada kilometara.

nasi ljudi se mnogo vezu za godiste a uvek je bitnije stanje vozila i kilometraza jer sve na autu propada na odredjeni broj kilometara.

Samo creva propadaju od vremena a svi delovi ostali se trose na odredjeni broj km.

I sad mi normalno ocekujemo slike u odgovarajucoj temi!:)
Tihi znam ja dobro sta pricam al ono sto sam rekao je iz razloga da se neko ne bi polakomio pa pomislio kako bi ga taj Clio izasao u Srbiji 1000 eura.
Samo col tablice su 200 a gde je odlazak tamo koji kosta minimalno 100-150 eura pa klopa a onda i gorivo jer ima da se voza poprilicno a gorivo im je skuplje nego kod nas.Onda ulazak u Srbiju i prijava automobila koja je oko 35 eura a onda dolazak u svoje mesto koje takodje kosta jer meni od Subotice do NS treba bar 6L a to je vec skoro 10 eura. Spediter 100-150 eura i onda porez koji za to godiste i model izadju sigurno oko 400-500 eura a i to zavisi od toga dali je nabavljen eur1 obrazac jer ukoliko nije onda ide na maksimalnu globu-carina +porez gde je carina 12%. Pritom sam zaboravio da kazem da ce jos neko pre granice da uzme bar 20 eura za dizanje kilometraze ako hocete da ustedite novac.

Sad si ga malo nakitio :)

Sa "podesenom" km i euro1 i izvoznom deklaracijom porez ne bi trebalo da predje 200-250 evra.

Sad si ga malo nakitio :)

Sa "podesenom" km i euro1 i izvoznom deklaracijom porez ne bi trebalo da predje 200-250 evra.

Mozda ali ne znam dali si primetio da je auto iz Nemacke a ne Italije a zna se da je kod nemca najskuplji katalog.
Znam primer za Golf iz Italije gde je carina oko 350 eura a za nemca je carina oko 700 eura.:per:
Na kraj krajeva pitaj Dona i to ce biti najmerodavnije.

Mozda ali ne znam dali si primetio da je auto iz Nemacke a ne Italije a zna se da je kod nemca najskuplji katalog.
Znam primer za Golf iz Italije gde je carina oko 350 eura a za nemca je carina oko 700 eura.:per:
Na kraj krajeva pitaj Dona i to ce biti najmerodavnije.

Radio sam ja neku kalkulaciju za 156 1.9 SW 2002 iz Nemacke, ako se sve odradi kako treba, PDV ne bi trebao da bude preko 250 evra. Sad ne znam koja je kataloska vrednost za Clio, ali bi trebalo da je manja ili ista, ne verujem da moze da bude visa, s obzirom da je 156 bila bar duplo skuplja kao nova.

+1 Za JTD, ni ja nemam nista protiv njega u 147-ci iako je dizel odlican je, guta kojekakvo (nase) smece od goriva a ide jako dobro! Da je u pitanju Alfa GT ili ne daj boze Brera to bi vec bilo jeres uzeti sa dizelom. :sad2:
Ok je i 1.6, dok je i 2.0 dobar ali voli da popije malo vise. Kod 2.0 izbegavati auta sa Selespeed menjacima, skupi su kao otrov za odrzavanje!

ti selespeed menjaci to su manuelci jel tako?

sta je tu skupo?

gal49531822.jpg

Znaci, danas maler. Krenem do prodavnice, kad krene da smrdi gorivo, stanem, ono siba iz auta. Odvucem auto do majstora, smaklo se crevo, namestim, i ajd sad da promenim svecice, posto sam ih nabavio, kad ono, plivaju u ulju :dash: Moram da uzmem i dihtung dekla. Da zatvorim zadnja vrata, kad ono krrrrrc. Pogledam sta je, slomio se granicnik ......... :( Sreca pa nije skupo, sva 4 granicnika 10 evra, dihtung oko 12-14 evra, jer mi je e2 motor, za e3 je oko 3.000 :)

Znaci, danas maler. Krenem do prodavnice, kad krene da smrdi gorivo, stanem, ono siba iz auta. Odvucem auto do majstora, smaklo se crevo, namestim, i ajd sad da promenim svecice, posto sam ih nabavio, kad ono, plivaju u ulju :dash: Moram da uzmem i dihtung dekla. Da zatvorim zadnja vrata, kad ono krrrrrc. Pogledam sta je, slomio se granicnik ......... :( Sreca pa nije skupo, sva 4 granicnika 10 evra, dihtung oko 12-14 evra, jer mi je e2 motor, za e3 je oko 3.000 :)

ma dobrosi proso ,, astamislis ( daleko bilo ) datije otiso plivajuci zamajac .. turbina . dizne . pumpa visokog pritiska .. stabi onda bilo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back