Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne,ne.Mazda MPV ima najveci gepek,zato sam i uzeo bas tu.Veruj mi.Sve sam probao i merio.Galaxi ima oko 360l,Grandis i S-max 330l.MPV (moj model ) ima 460l,a verzija sa 7 sedista ima 370l.Mada da sam bio pametnij uzeo bih ovog Nisana i uzivao bih.Samo sto je problem masina sa dizelom...Ima je samo u verziji 2.0l(65ks) i 2,2l(75ks).Opet kazem,seo sam u sve moguce venove i isprobavao.Mesta nema ni u jednom venu kao u MPV,pricam o trecem redu sedista.Kum se moj vozio pozadi iz Bg do Beca,a covek ima 195cm i 115kg( u trecem redu).E da mazda ima i klizna vrata sa obe strane.U svakom slucaju izbor je veliki, a na tebi je da odlucis.Finese su samo to,u principu su svi slicni.

ma nisam ih jos ni oborio ali vec taj osecaj da cu... neverovatno...
pretpostavljam da si kad si napisao da sam bio pametniji uzeo bi ovog nisana mislio u tsvari na mitsubishija i ako jesi zasto? inace stvar je cristalno jasna mazda mpv pa galaxi pa taj nissan. e stvarno zasto posle svega mislis da si mozda trebao njega?

Skoro sam baš vozio tog Traffica 1.9 DCi i mogu da potvrdim to da ide fenomenalno... Baš sam bio iznenađen da jedan kombi tako fino vuče sa tim motorom

a što se tiče traffica 1.9 dci lično ga imam samo u teretnoj varianti i 80 ks.ja sam prezadovoljan i sa brzinom kao i sa potrošnjom od nekih 8-9 l. a na auto putu ide ladno 150 bez pola muke i ne oseti se ta brzina u njemu.dva puta sam išao sa njim u nemacku i mogu vam reci da put od 1700 km nisam ni osetio.

Mislio sam na Nisana.Pa mnogo je jeftiniji od Mazde,mesta skoro ko u mazdi,a ima varijacije na raspored sedista ogromne.Jedino me odbilo to sto je benzinac,a ja prolazim godisnje oko 30 000km(privatno).E da u Nisana se sedi ko u pravom kombiju.Mada i ne kajem se.Ipak je ovo 2005g.,jaci motor,veci auto...Ma ok je.kao sto sam rekao,sve su to samo finese.Sta god kupis ,recices da si mogao bolje da prodjes.kada kupis,uvek ce iskrsnuti nesto,pa ces reci da si mogao bolje da prodjes.Ja sam prezadovoljan sa mazdom.Teram,sipam ulje i gorivo ,i to je to..

Mislio sam na Nisana.Pa mnogo je jeftiniji od Mazde,mesta skoro ko u mazdi,a ima varijacije na raspored sedista ogromne.Jedino me odbilo to sto je benzinac,a ja prolazim godisnje oko 30 000km(privatno).E da u Nisana se sedi ko u pravom kombiju.Mada i ne kajem se.Ipak je ovo 2005g.,jaci motor,veci auto...Ma ok je.kao sto sam rekao,sve su to samo finese.Sta god kupis ,recices da si mogao bolje da prodjes.kada kupis,uvek ce iskrsnuti nesto,pa ces reci da si mogao bolje da prodjes.Ja sam prezadovoljan sa mazdom.Teram,sipam ulje i gorivo ,i to je to..
na koji model nissana mislis? ne secam se da sam ovde procitao a i ja nisam pominjao nisssan uopste, postoje quest, elgrand i serena. mozda mslis na serenu za koju si mi poslao link?
i kod mene je isto jednom kada se odlucim i kupim vise ne razmisljam...

Poslednja izmena:
a što se tiče traffica 1.9 dci lično ga imam samo u teretnoj varianti i 80 ks.ja sam prezadovoljan i sa brzinom kao i sa potrošnjom od nekih 8-9 l. a na auto putu ide ladno 150 bez pola muke i ne oseti se ta brzina u njemu.dva puta sam išao sa njim u nemacku i mogu vam reci da put od 1700 km nisam ni osetio.

Ne znam kakva mu je potrošnja jer ga nijesam tako dugo vozio da bih sipao u njega, mada pretpostavljam da uopšte nije velika, pogotovo za takvo vozilo. Da, zaista si u pravu i što se tiče udobnosti i ośećaja u vožnji, izuzetno je udoban i ne ośeti se brzina, što kažeš.

Tako je,na Nisan Serenu sam mislio.Steta sto je samo benzinac zadovoljavajuci sa konjima,ostalo mnogo slabo.Odluci se,kupi i to je to.Posto volis forda moj bi ti tip bio GALAXY.Dobar auto,lep,neces pogresiti.A 100l gepeka vise i ne znaci toliko mnogo.napravi se mesta za stvari,uvek.Pozdrav.

199posto si u pravu samo sam strasno znatizeljan pored toliko informacija ne mogu da dodjem do najjednostavije kada je prestala trojka a pocela cetvorka i koje su zvanicne razlike. inace i sada se do vrnjacke banje spakujemo sedmoro deca 5, 7, 11, 15 baka i moja supruga i ja plus pun gepek ogromna tule kutija na krovu ispod sedista ma svuda i kad pocnemo da izlazimo a tek da iznosimo stvari ljudi zaneme, tako da nema cemu nemogu da smanjim dimenziju makar ga vakumirao. a 100litarcica pa i tu bi nesto nepotrebno nagurali dasku za peglanje elektronski pikado ili haubu za susenje kose masti u mojoj porodici nikad kraja kada treba da idemo negde na duze od 2dana. nego ozbiljno ako negde naletis na onaj podatak o galaxiju napisi mi ovde ili stavi link. hvala svejedno mnogo si mi pomogao sad na kraju i za ovaj grandis, najstariji sin mi je vec 180cm pa bi vec sada zbog njega poceo da bude problem.

mintičes
da li si razmotrio možda sledeću varijantu:
neki automobil koji nije autobus i kombi, nešto kao grand senik, ili neki gde može 7 sedišta da stane, a da nedostatak gepeka nadomestiš onim krovnim gepekom što liči na prevrnut čamac. ja mislim da bi s time rešio probleme gepeka a i ne bi ti auto imao 5x2m i imao bi super performanse sa nekim dizelom 1,9-2,0 ili 2,0 benzincem. Pošto si ionako rekao da nećeš stalno vozati derane u kolima, pa da te ne opterećuje prevelik auto, i preskup.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back