timemachine
Zainteresovan član
- Poruka
- 260
Pozdrav drustvo... evo da vas priupitam, posto vidim da ovde ima ljudi koji su mnogo upuceniji od mene, palo mi je na pamet da sastavim sebi ponovo jedan solidan pc, a totalno sam ispao iz tih tokova, i stvarno ne znam sta je sada u trendu. Zadnju masinu sam uzeo pre nekih 5 godina i to je bio laptop koji mi i sad radim, ali dete ga je preuzelo tako da nemam vise pristup laptopu ... dugo sam se razmisljao da li da uzimam pc (prvenstveno zbog igrica) i prvi mi je izbor bio xbox one x, da imam cisto za sebe kad hocu da zaigram nesto, ali sad se sve vise razmisljam da uzmem neku jacu konfiguraciju i da igram ponovo igrice kao pre nekih 10ak godina kada sam sve to pratio... sada bi uzeo ponovo pravi kucni komp, sto se tice perifernih uredjaja to mogu i sam da odaberem, to nije toliki problem, ali sam ispao iz elementa kada je u pitanju sve ostalo... maticna ploca, ram memorija, procesor, graficka, hard disk, ssd itd itd... pa bi molio da mi neko nabroji sta je sada aktuelno i sta moze da potera sve nove naslove, a voleo bi i kada bi mogao biti miran, pa bar jedno 3 godine.... naravno sa cenama. Ako neko zna, i ako ima volju i zelju da mi pomogne, neka pise svoje misljenje... sto se tice komponenti sve mi je dostupno i sve mogu nabaviti. Gledao sam u mediamarkt-u gotove konfiguracije, sve sa kucistem, ali to sve ide preko 1500e i uvek nesto ubace slabije, tako da nikada nije kompletno... ja bi ipak nesto jeftinije. Gledao sam jedan laptop predator on stvarno ima zavidne performanse i cena mu je nekih 1300e i umalo da ga pazarim, ali odustao sam j bi stvarno hteo ponovo kucni pc. Hvala na svakom savetu.