Preporuka za solidnu konfiguraciju ili vec sklopljen pc?

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
Pozdrav drustvo... evo da vas priupitam, posto vidim da ovde ima ljudi koji su mnogo upuceniji od mene, palo mi je na pamet da sastavim sebi ponovo jedan solidan pc, a totalno sam ispao iz tih tokova, i stvarno ne znam sta je sada u trendu. Zadnju masinu sam uzeo pre nekih 5 godina i to je bio laptop koji mi i sad radim, ali dete ga je preuzelo tako da nemam vise pristup laptopu :) ... dugo sam se razmisljao da li da uzimam pc (prvenstveno zbog igrica) i prvi mi je izbor bio xbox one x, da imam cisto za sebe kad hocu da zaigram nesto, ali sad se sve vise razmisljam da uzmem neku jacu konfiguraciju i da igram ponovo igrice kao pre nekih 10ak godina kada sam sve to pratio... sada bi uzeo ponovo pravi kucni komp, sto se tice perifernih uredjaja to mogu i sam da odaberem, to nije toliki problem, ali sam ispao iz elementa kada je u pitanju sve ostalo... maticna ploca, ram memorija, procesor, graficka, hard disk, ssd itd itd... pa bi molio da mi neko nabroji sta je sada aktuelno i sta moze da potera sve nove naslove, a voleo bi i kada bi mogao biti miran, pa bar jedno 3 godine.... naravno sa cenama. Ako neko zna, i ako ima volju i zelju da mi pomogne, neka pise svoje misljenje... sto se tice komponenti sve mi je dostupno i sve mogu nabaviti. Gledao sam u mediamarkt-u gotove konfiguracije, sve sa kucistem, ali to sve ide preko 1500e i uvek nesto ubace slabije, tako da nikada nije kompletno... ja bi ipak nesto jeftinije. Gledao sam jedan laptop predator on stvarno ima zavidne performanse i cena mu je nekih 1300e i umalo da ga pazarim, ali odustao sam j bi stvarno hteo ponovo kucni pc. Hvala na svakom savetu.

Pozdrav drustvo... evo da vas priupitam, posto vidim da ovde ima ljudi koji su mnogo upuceniji od mene, palo mi je na pamet da sastavim sebi ponovo jedan solidan pc, a totalno sam ispao iz tih tokova, i stvarno ne znam sta je sada u trendu. Zadnju masinu sam uzeo pre nekih 5 godina i to je bio laptop koji mi i sad radim, ali dete ga je preuzelo tako da nemam vise pristup laptopu :) ... dugo sam se razmisljao da li da uzimam pc (prvenstveno zbog igrica) i prvi mi je izbor bio xbox one x, da imam cisto za sebe kad hocu da zaigram nesto, ali sad se sve vise razmisljam da uzmem neku jacu konfiguraciju i da igram ponovo igrice kao pre nekih 10ak godina kada sam sve to pratio... sada bi uzeo ponovo pravi kucni komp, sto se tice perifernih uredjaja to mogu i sam da odaberem, to nije toliki problem, ali sam ispao iz elementa kada je u pitanju sve ostalo... maticna ploca, ram memorija, procesor, graficka, hard disk, ssd itd itd... pa bi molio da mi neko nabroji sta je sada aktuelno i sta moze da potera sve nove naslove, a voleo bi i kada bi mogao biti miran, pa bar jedno 3 godine.... naravno sa cenama. Ako neko zna, i ako ima volju i zelju da mi pomogne, neka pise svoje misljenje... sto se tice komponenti sve mi je dostupno i sve mogu nabaviti. Gledao sam u mediamarkt-u gotove konfiguracije, sve sa kucistem, ali to sve ide preko 1500e i uvek nesto ubace slabije, tako da nikada nije kompletno... ja bi ipak nesto jeftinije. Gledao sam jedan laptop predator on stvarno ima zavidne performanse i cena mu je nekih 1300e i umalo da ga pazarim, ali odustao sam j bi stvarno hteo ponovo kucni pc. Hvala na svakom savetu.

Ima tu mnogo posla da se sastavi sta bi ti hteo,nego ovako bolje,pa pregledaj ovue stranice,moyda ces naci sta ti odgovara.
https://www.google.com/search?source=hp&ei=wGSAXP3bCszimwXHrYXIAQ&q=konfiguracija+za+ja%C4%8De+igrice+novije+generacije&btnK=Google+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0&oq=konfiguracija+za+ja%C4%8De+igrice+novije+generacije&gs_l=psy-ab.3...5442.63952..65950...1.0..0.294.6747.2j52j1....2..0....1..gws-wiz.....6..35i39j0j0i22i30j0i22i10i30j33i160j33i22i29i30j33i21.bZYrRboLw18

Hvala ti Jolemisa na brzom odgovoru i na linku. Moram ja to dobro prostudirati... ako bi mogao jos samo da te zamolim da bacis pogled na ovu konfiguraciju (ostavicu link) pa da mi kazes tvoje misljenje da li bi odgovaralo za to sto sam ja naumio, i da li je ok odnos cena i ono sta se dobija. Najvise me brine ovaj amd ryzen procesor. Pa napisi ako te ne mrzi sta ti mislis o tome. Hvala

https://www.amazon.de/Megaport-GeFo...=gaming+pc&dpPl=1&dpID=41WD11U0sSL&ref=plSrch

Druze uzmi procesor Intelov i7 ili i5, ali da je noviji. Graficku gtx 1050 ti. Ram memorije je dovoljno 8 giga, al moze i vise, pozeljno je, ona bar nije skupa. Napajanje bi trebo neko od 600 vati. I to je to otprilike. Sto se tice hard diska SSD jeste zmaj, ali i obican poveci hard disk moze da ti odradi posao, ja bi cak pre uzeo obican sa vise giga nego ssd.

Nisam ni ja neki strucnjak za kompove, ispravice me sigurno kolege forumasi, ali ovo sto sam ti sada naveo je neka konfiguracija koja bi sve novije mogla poterati i takav komp ne prelazi soma evrica. Verovatno ga mozes naci u gigatronu za 80-ak somica, ako placas odma kes na ruke.

Moj je problem sto nemam ni toliko. Da imam verovatno bih ga uzeo do sada.

mozda nesto ovako za taj budzet:

Intel Core i5-8400 ili 100e skuplji Intel Core i5-9600K
odogovarajuca ploca mislim da je 370 cipset ili z390
obavezno 16gb rama ddr4, minimum
e sad graficka ,
pogledaj na kupujem prodajem , moze da se nadje 1080ti polovna za oko 400e i manje, ili u zavisnosti od budzeta 1070ti-1050t nova.
ssd obavezno , 250 gb, za sistem i igre koje najvise igras, razlika je ogromna i vidljiva. +3tera hard
napajanje bilo koje kvalitetno 650w +.

eto.

Imas dobrih desktop racunara od fujitsu siemens-a, malih su dimenzija, ali su mocni racunari. Jedina mana im grafika, ali ako te ne interesuju igrice, masine jebu kevu.
Da sam na tvom mestu, uzeo bih neki mini racunar i sve bezicne periferije, ali bih uzeo ogroman i kvalitetan monitor. Sklapao sam svoje racunare sam vise puta i mogu ti reci da je bolje kupiti neki vec sklopljen pc, nego ga sam sastavljati i drkati se.

Moj setup je 16gb rama, ryzen 1600, gtx 1060 6gb i mogu ti reci da mi metro exodus secka, tako da ne ocekuj neka velika cuda od masine za koju si pitao.

Od navedenog, sve stoji ali-SSD obavezno!!* neki HDD od 1, 2 Tb..16 Gb DDR 4 toje neki optimum sad, procesor,,,Jbg Intel jeste stabuilniji nemnoj neko da te laze da nije, ali i Ryzen nije losh...Od grafika ako vec mozes preko da pazaris-RTX 2060-ona je u klasi sa 1070/1080!! Tamo na Amazonu imas dve fine konfiguracije jedna je 1250 druga 1150 evra obe nisu lose za taj kesh...Ako neces da se cimash/sklapash sam itd. Jedna stvara za razmisljanje-u avgustui izlaze NOVI RYZENI-za slicne novce bice bas dosta bolji!!Ako ne zurish...sacekaj pola godine..Moze da ti se isplati-za iste pare uzmes dosta bolje..

Hvala ljudi na savetima, po ovome sto sam procitao bez nekih 1300-1500e nema konfiguracije koja bi zadovoljila moja ocekivanja. To sam otprilike kontao i ja, samo sto mi je sada jasnije sta konkretnije uzeti. Mislim da cu se i ja odluciti za neku vec gotovu konfiguraciju bas iz razloga da se ne cimam mnogo ali da bude nesto da valja i da sam jedan duzi period miran. Ne bih bas cekao do avgusta, ipak mi je to malo daleko, a sad sam u nekom tripu da uzimam... najverovatnije cu do kraja prezaliti jos neku paru i uzeti nesto ovako, bez kompromisa:
https://www.mediamarkt.at/de/product/_hp-gaming-pc-omen-obelisk-875-0912ng-5mh69ea-abd-1695536.html

Dam malo vise ali znam sta sam uzeo.

- - - - - - - - - -

Bmaxa, u austriji ja zivim i sve sto narucim sa amazon.de stize mi u roku par dana, oslobodjrno od postarine. Zato sam i davao primere sa amazona.

Od kad amazon salje kompove u Srbiju? Osim toga dodaj bar 300$ za carinu i shipping.

Ako se samo malo potrudis videces da je covek ocito trenutno u EU... I verujem da nije bez razloga naveo te linkove koje jeste...Ja inace jesam protivnik gotovih konfiguracija-ali preko je to malo driugacija prica...Mislim bar...Ipak nije ista roba za njigovo i nase trziste...I ipaje to ono, bas lepo spakovano u kuciste, pedantno itd...I za tu neku cifru moze se uzeti ono, bas pristojan komp...

Hvala ljudi na savetima, po ovome sto sam procitao bez nekih 1300-1500e nema konfiguracije koja bi zadovoljila moja ocekivanja. To sam otprilike kontao i ja, samo sto mi je sada jasnije sta konkretnije uzeti. Mislim da cu se i ja odluciti za neku vec gotovu konfiguraciju bas iz razloga da se ne cimam mnogo ali da bude nesto da valja i da sam jedan duzi period miran. Ne bih bas cekao do avgusta, ipak mi je to malo daleko, a sad sam u nekom tripu da uzimam... najverovatnije cu do kraja prezaliti jos neku paru i uzeti nesto ovako, bez kompromisa:
https://www.mediamarkt.at/de/product/_hp-gaming-pc-omen-obelisk-875-0912ng-5mh69ea-abd-1695536.html

Dam malo vise ali znam sta sam uzeo.

- - - - - - - - - -

Bmaxa, u austriji ja zivim i sve sto narucim sa amazon.de stize mi u roku par dana, oslobodjrno od postarine. Zato sam i davao primere sa amazona.

Mnogo je to para za tu konfiguraciju. Jedino tu sto kosta je grafika. Ovo ostalo je preplaceno.

Hvala ti Jolemisa na brzom odgovoru i na linku. Moram ja to dobro prostudirati... ako bi mogao jos samo da te zamolim da bacis pogled na ovu konfiguraciju (ostavicu link) pa da mi kazes tvoje misljenje da li bi odgovaralo za to sto sam ja naumio, i da li je ok odnos cena i ono sta se dobija. Najvise me brine ovaj amd ryzen procesor. Pa napisi ako te ne mrzi sta ti mislis o tome. Hvala

https://www.amazon.de/Megaport-GeFo...=gaming+pc&dpPl=1&dpID=41WD11U0sSL&ref=plSrch

Izvini sto ti se nisam javio pre.Slusaj ova tvoja konfiguracija uopste nije losa.Nemoj se plasiti za Ryzen procesor,nisu oni sada toliko losiji od intelovih.

A cemu ce da mu sluzi tih 32 gb. Ako mi objasnite, ja cu da odem i kupim jos 16gb memorije. Daj boze da moj racunar ikad koristi vise od 2-3gb memorije, a prilikom igranja koristi jedno 12gb. I 16 je overkill, a kamo li 32gb. Stvarno me interesuje sta bi morao da teram da bi mi trebalo toliko memorije.

Vidi....da radis multitasking znao bi...Meni bude zauzeto oko 8, 9 Gb prilikom 'browsinga NETom, rada Bridge + Photoshop+ jedna online igra...Imaj u vidu da ako se u Shopu radi sa josh vecim fajlovima Photoshop je uvek gladan memorije!I svakako ce brze raditi sa vise RAMA...Sta mislis, da ljudi uzimaju 32 ili 64 Gb sto imaju viska para..?

- - - - - - - - - -

I5 CPU pored budžeta koji pokriva i7 je non sence...Ali od nekoga kome je GTX 104 ZVER graficka OK razumem.. :hahaha:

Back