Preporuka za PC zvučnike

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
59.258
Uzeo bih nešto do max 200-300€ za slušanje muzike na PC-ju. Preferably dva aktivna monitora (BlueTooth ili kabl, svejedno), ili eventualno 2.1 sistem (al' da nije preveliki).

Any suggestions?

Animation Bird GIF by Mute Records

Ja sam imao razne zvucnike a onda sam odustao - kupio onaj boombox sto radi preko BT, kupio mali BT adapter za USB za desktop koji nema BT i sad pustam na boombox i sa kompa i sa telefona, laptopa, tableta ... nema zice, malo doduse s vremena na vreme treba da se napuni ali to je to. Cak sam odustao da kupim novi 'radio' za auto (pokvario se) - a sta ce mi? Bacim boombox na zadnje sediste i pustam ziku sa mobilnog, izvadim iz auta - na piknik... mogu i telefon da dopunim sa njega jer ima ogromnu bateriju

Ja sam imao razne zvucnike a onda sam odustao - kupio onaj boombox sto radi preko BT, kupio mali BT adapter za USB za desktop koji nema BT i sad pustam na boombox i sa kompa i sa telefona, laptopa, tableta ... nema zice, malo doduse s vremena na vreme treba da se napuni ali to je to. Cak sam odustao da kupim novi 'radio' za auto - sta ce mi? Bacim boombox na zadnje sediste i pustam ziku sa mobilnog
To već u neku ruku i imam, ali mi nije optimalno rešenje jer mi baš treba izražen stereo. Kod tipičnog boomboxa to baš i nije slučaj ako nema dve odvojene jedinice. Imam Bose S1 PRO koji je muka na PC-ju naterati da radi u stereo modu, kao i JBL 6 (dva komada) koji se doduše mnogo lakše natera da radi stereo, ali opet mi nekako nije rešenje za dve standardne kutije. E sad...

To već u neku ruku i imam, ali mi nije optimalno rešenje jer mi baš treba izražen stereo. Kod tipičnog boomboxa to baš i nije slučaj ako nema dve odvojene jedinice. Imam Bose S1 PRO koji je muka na PC-ju naterati da radi u stereo modu, kao i JBL 6 (dva komada) koji se doduše mnogo lakše natera da radi stereo, ali opet mi nekako nije rešenje za dve standardne kutije. E sad...
onda kupi neka dva manja profi monitora i miksetu :) pa mozes i karaoke!

Uzeo bih nešto do max 200-300€ za slušanje muzike na PC-ju. Preferably dva aktivna monitora (BlueTooth ili kabl, svejedno), ili eventualno 2.1 sistem (al' da nije preveliki).

Any suggestions?

Animation Bird GIF by Mute Records
Za te pare mozes da uzmes dobar polovan HiFi sistem na KP. Pojacalo/receiver, zvucnici... A zvucace neuporedivo bolje nego neke PC kante. Ili dva kvalitetna bluetooth zvucnika pa imas i mobilnost. A ima i aktivnih studijskih monitora.

Za te pare mozes da uzmes dobar polovan HiFi sistem na KP. Pojacalo/receiver, zvucnici... A zvucace neuporedivo bolje nego neke PC kante. Ili dva kvalitetna bluetooth zvucnika pa imas i mobilnost.
ako HiFi nema barem 60cm bas zvucnik na oba ne racunam da je HiFi
naravno jedno lampasko pojacalo u A klasi (uz svajs aparat za pogon) nek ide zivot!

Za te pare mozes da uzmes dobar polovan HiFi sistem na KP. Pojacalo/receiver, zvucnici... A zvucace neuporedivo bolje nego neke PC kante. Ili dva kvalitetna bluetooth zvucnika pa imas i mobilnost. A ima i aktivnih studijskih monitora.
To je odlična stvar u smislu kvaliteta, ali plašim se da nemam mesta, bilo bi pretrpano, pošto mi monitor zauzima veći deo radnog stola... zato sam gledao da ubacim dve kompaktne kutije, ili 2+1

E ovo mi već više liči na ono što sam zamislio. Ne znam da li ima neko mesto gde mogu da ih čujem... sve zvučnike do sad sam voleo da čujem pre nego što kupim, jer je bilo situacija da se meni ne dopadne preterano nešto što se drugima dopada.

Zapali smo u onu najgoru "first world" krizu kad od sile izbora ne znamo šta bismo.

Dugo vremena sam imao slicne, aktivni monitori su mnogo lepa stvar - uglavnom dovoljno dobar bogat zvuk

Ali sam zbog njih morao i miksetu da uzmem pa sam sve provlacio kroz miksetu PC (sekvencer), klavijaturu, mikrofon ....

Lepo izgleda i dobro je zezanje ali ako nemas mesta za kucni studio, onda je nezgodno. Dok sam ziveo u velikim kucama ili stanovima to je bilo OK. U nasim (generalno) mikro stanovima - nije bas da je zgodno.

Jedno vreme nije bas bila neka ponuda takvih jer se islo na 5+1 home teatar. Ali dobro je da ih ponovo ima.

Back