Da napišem utiske posle kupovine. Kupio sam pre 10tak dana Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4G 8/256GB. Utisci su podeljeni. Softver je maltene isti kao moj prethodni POCO X3 Pro. Nemam neke zamerke na rad. Sve je brzo i glatko. E sad negativni utisci. Veliki minus meni lično je što ne podržava istovremeno punjenje i OTG konekciju. Imam taj adapter i koristio sam ga bez ikakvih problema na prethodnom POCO X3. Drugo, snimanje kamerom štuca i secka i to sam saznao na netu da se desilo posle update softvera u martu i da Xiaomi maltene boli k... da to popravlja. Potpuno je neupotrebljiv. Instalirao sam third party software za kameru i radi ok. Dalje, speakerfon je dosta tiši u odnosu na POCO i baš smeta ako je veća buka okolo. Zatim, Bluetooth audio je bio neverovatno tih dok nisam otkrio rešenje na netu. Sad je ok. Ali svejedno, ljudi moraju da se muče oko te gluposti. Baterija takođe nije ništa specijalno. Izdrži dan i to je to. To je zasad to. Mogu reći da uopšte nisam zadovoljan telefonom. Koliko je POCO X3 Pro bio super, toliko je ovaj pun problema. Mislim da ću ga prodati i kupiti neki POCO M6 ili neki Samsung.