Preporuka za mobilni do 200e

Ženi skoro izašlo za ajfon 4se star 6-7 godina novi sistem - ios 15.
Nađi android koji misli na korisnike posle godinu dana.

Android te zaboravi odmah po kupovini i već pita da reciklira.
To je IPhone SE 2016 model, taj SE ima IOS 15 verziju kao zadnji update a zadnja verzija je IOS 18 ove godine izasla, ali to je to 6-7 godina najmanje, izbace oni nekad i neki security update.

Jedino je pokvareno od aplikacija što sam recimo hteo nešto pre pola godine da instaliram a aplikacija traži ios 15. Kako je izašao ios 15 a ta kurton aplikacija traži ios 16 ruke i oči im se osušile dabogda!
a pa to je normalno da nakon nekoliko godina odredjena aplikacija nema vise podrsku za starije telefone i sisteme, ja sam trenutno na IOS 17 neka zadnja verzija tog sistema i mogu sve da instaliram i necu prelaziti na novije jer ima da mi zezne bateriju jos vise, i sad forsiraju ovaj glupi AI Apple Inteligence koji mi nista ne znaci iako imam na telefonu machine learning, ali AI trazi novije telefone ove zadnje modele.

Ni Linuxov kernel?

Нема. HarmonyOS NEXT има комплетно избачен Андроид-ов код унутра и ради на Harmony микрокернелу чиме је транзиција завршена. Глобални модели радиће и даље на EMUI јер је прво циљ Кина па онда друго...

https://www.gizmochina.com/2024/10/27/how-harmonyos-next-is-different-from-android/

1730210038072.png

Poslednja izmena:
Узми 8/128. Мало је 6 gb.
Рачунај да ти је око 3.5 до 4 gb увек заузето са системским апликацијама. Премало остане за рад.

Софтверска подршка је танка на Мотороли.

Шаоми има лошији софтвер.
Мени је ближа Моторола него Шаоми.
Izvini ali nijedna od ovih stavki nije(potpuno)tačna. Idemo redom ;
1. 6 Gb može da bude dovoljno ali ako si zahtevan korisnik onda ni 8 nije dosta ;) (keva koristila moj stari Mi A1 sa 4 Gb i radio je lepo)
2 to jest 3. Meni je bolji softver na Xiaomi-ju. Kum bio uzeo Motorolu i prodao je-kaže ne može nikako da se navikne-iako je sve to ono, isto, sitnice su to...Meni je Xiaomi recimo bolji interface ood Realme-ja ali je Realme imao bolji zvuk, plus što za Realme 8 nisu postojale teme?? I ekran u PRO modu ne može ni blizu da se podesi kao Xiaomi...

Izvini ali nijedna od ovih stavki nije(potpuno)tačna. Idemo redom ;
1. 6 Gb može da bude dovoljno ali ako si zahtevan korisnik onda ni 8 nije dosta ;) (keva koristila moj stari Mi A1 sa 4 Gb i radio je lepo)
Данас мобилни телефони излазе са 8, 12 или више гигабајта RAM меморије.
На андроиду 14 око 3 до 4 гигабајта је заузето од стране система.
Технички систем може да ради са 6 гигабајта али питање како ће радиди код покретања више апликација. Односно како ће 6 гигабајта радити на андроиду 15 и каснијим андроидима.
2 to jest 3. Meni je bolji softver na Xiaomi-ju.
Ти си овде ставио питање укуса. Ја ти кажем мој укус да то није добро јер не могу да променим звук звона па сваком своје. Нек корисник одреди да ли ће то купити.
Шаоми је барем у Србији имао стравичне аутоголове али то је сад нека друга прича па је мени као крајњем кориснику то барем сумњиво да се тако благо изразим.
Kum bio uzeo Motorolu i prodao je-kaže ne može nikako da se navikne-iako je sve to ono, isto, sitnice su to...
Дакле твој аргумент је да треба избегавати Моторолу јер неко не може да се навикне на њу ?
То важи за било који телефон и зависи од појединца.
Свакако да је огромна разлика између Шаомијевог софтвера и Моторолиног без обзира што Моторола има јако танку и бедну софтверску подршку, она се држи "чистог" андроид искуста.
Meni je Xiaomi recimo bolji interface ood Realme-ja ali je Realme imao bolji zvuk, plus što za Realme 8 nisu postojale teme?? I ekran u PRO modu ne može ni blizu da se podesi kao Xiaomi...
Па не могу ја тебе да убеђујем да ли је нешто лепше.
Ја сам рекао шта мени више лежи а не могу никог да убеђујем да купи Моторолу јер је и ја немам, тј. тренутно сам на Самсунгу.
Само дајем предлог и сугестије да би се неко одлучио шта му одговара.
Realme има више модела и више верзија софтвера. Ако кажеш да Realme не може да се подеси питање је који си користио мобилни и коју верзију софтвера.
Исто важи и за звук, можда неки новији Шаоми има добар звук исто као Realme. Све зависи од модела до модела и од верзије софтвера до верзије.
Дешава се да софтверска закрпа поправи ранији проблем па све ради боље и флуидније.

Данас мобилни телефони излазе са 8, 12 или више гигабајта RAM меморије.
На андроиду 14 око 3 до 4 гигабајта је заузето од стране система.
Технички систем може да ради са 6 гигабајта али питање како ће радиди код покретања више апликација. Односно како ће 6 гигабајта радити на андроиду 15 и каснијим андроидима.

Ти си овде ставио питање укуса. Ја ти кажем мој укус да то није добро јер не могу да променим звук звона па сваком своје. Нек корисник одреди да ли ће то купити.
Шаоми је барем у Србији имао стравичне аутоголове али то је сад нека друга прича па је мени као крајњем кориснику то барем сумњиво да се тако благо изразим.

Дакле твој аргумент је да треба избегавати Моторолу јер неко не може да се навикне на њу ?
То важи за било који телефон и зависи од појединца.
Свакако да је огромна разлика између Шаомијевог софтвера и Моторолиног без обзира што Моторола има јако танку и бедну софтверску подршку, она се држи "чистог" андроид искуста.

Па не могу ја тебе да убеђујем да ли је нешто лепше.
Ја сам рекао шта мени више лежи а не могу никог да убеђујем да купи Моторолу јер је и ја немам, тј. тренутно сам на Самсунгу.
Само дајем предлог и сугестије да би се неко одлучио шта му одговара.
Realme има више модела и више верзија софтвера. Ако кажеш да Realme не може да се подеси питање је који си користио мобилни и коју верзију софтвера.
Исто важи и за звук, можда неки новији Шаоми има добар звук исто као Realme. Све зависи од модела до модела и од верзије софтвера до верзије.
Дешава се да софтверска закрпа поправи ранији проблем па све ради боље и флуидније.
Kako to mislis "ne mozes da promenis zvuk zvona"wtf?!? Koliko je tvoje za Motorolu stvar ukusa-moje za Xiaomi NIJE! _kazem u PRO modu ne mogu da rucno podesim boje ekrana-color schemu-na Xiaomi-mogu! A pre toga-tvrdim da Android ne da moze sa 6 Gb RAMa da radi nego i sa 4.

Kako to mislis "ne mozes da promenis zvuk zvona"wtf?!?
Лепо. Кликнем на мелодију звона али неће да се промени.
Koliko je tvoje za Motorolu stvar ukusa-moje za Xiaomi NIJE! _kazem u PRO modu ne mogu da rucno podesim boje ekrana-color schemu-na Xiaomi-mogu! A pre toga-tvrdim da Android ne da moze sa 6 Gb RAMa da radi nego i sa 4.
Ниси ме разумео.
Да би радио андроид 14 попуњено је око 3-4 гигабајта без да покренеш ишта.
Шест гигабајта је танко и због тога је већина телефона данас са минимум 8 гигабајта RAM меморије.
Тешко да ћеш видети рецимо неки премијум телефон са 6 гигабајта RAM-a, осим ако није полован.
Шаоми није хтео да даје мобилне на рецензију кад су их критиковали везано за раније моделе. То по мом укусу и по мом мишљењу довољно за избегавање.

Зато што фирме као Шаоми имају по 20-30 модела, не можеш рећи да сви имају лош звук. Проблем са звуком може бити и софтверске природе, а не само хардверске.
Ali ja nisam ni rekao da SVI imaju losiji zvuk!!! Zasto izvlacis moje reci iz konteksta...? Takodje uredno si ignorisao ono za tteme i za ekran...Takodje multitasking je MNOGO bolje resen na Xiaomiju...Da ne pominjemo Mi remote, Drugi prostor i druge korisne funkcije...A ako pricamo o TOP klasi...tek tu Mi 14 Ultra KIDA!! U svakom segmentu...

Ниси ме разумео.
Шест гигабајта је танко и због тога је већина телефона данас са минимум 8 гигабајта RAM меморије.
Тешко да ћеш видети рецимо неки премијум телефон са 6 гигабајта RAM-a, осим ако није полован.
Шаоми није хтео да даје мобилне на рецензију кад су их критиковали везано за раније моделе. То по мом укусу и по мом мишљењу довољно за избегавање.
Pricamo o telefonu za oko 200 evra i ti pominjes "premium telefon"?? Zaista? Za 200 evra? Haha! DObra fora...Uglavno m imam tablet isto Xiaomi sa 6 Gb RAMa i doduse Android 13-i ima Hyper OS -i pogodi sta? Radi kao singerica...ALi...Ima jedna caka koju necu sad da odajem...Pogodi sta je TO zasto taj tablet toliko dobro radi..>?

Ниси ме разумео.
Brate mili...Je li moguce da ne znas da promenis melodiju zvona na telefonu???Srsly? U 21om veku...? OK mozda stvarno taj neki odredjeni model/primerak ima problem ali apsurdno bi bilo da tako banalna stvar ne moze da se uradi.

Back