Preporuka za mobilni do 200e

Ja ne mogu da shvatim android proizvodjace, kupis telefon koji kosta par stotina evra, flagship i ima podrsku samo 3-4 godine.
Самсунгови имају минимум 4 године систем + једна година.
Моторола на јефтинијим моделима има очајну подршку.
Рецимо купиш са андроид 14, добијеш на пример око нове године или идуће године андроид 15 и што се надоградње система тиче то је то. Нема више.

Кажу да му се батерија није показала сјајном.

Eво ти пример.
Мајка има Шаоми.
Пробао сам да променим мелодију звона и неће.
Јесте да телефон није нов али џаба.
Неће на мелодију коју ја хоћу.
Раније је Шаоми био чувен по custom rom флешовању.
Сад је Шаоми измислио Hyper OS, да буде нешто ново, да ли су решили проблеме старијег софтвера, не знам.
Пре 7-'8 година су имали агресивне рекламе што мислим да је било непотребно и безвезе.
Сад има и других алтернатива ако гањаш јефтино, има Realme (ако преферираш кинезе) и наравно Самсунг као поуздан што се софтвера тиче као и будуће системске надоградње.
Рецимо Самсунг изађе са Андроид 14, обезбеђује минимум до андроида 18 aпдејт.
Има чак и Моторола ако тражиш нешто јефтино.
Шаоми је сличан Самсунгу, има телефоне од 100 евра па на даље.
Само што рецимо А35 има добру камеру, зависи који Шаоми гледаш па упореди камеру.
Самсунг има OIS што у нижој класи други немају.
А OIS ти је битан због видео снимања.
Које је твоје мишљење о Хуавеи телефонима. Хвала.

Које је твоје мишљење о Хуавеи телефонима. Хвала.
Немају Гугл сервисе.
Слабо излазе нови модели.
Праве јако скупе мобилне, ови јефтинији имају неке процесоре који мени бар не уливају поверење.
Постали су фирма за богате кинезе из Кине. Или за кинезе генерално.
Остатак света им је друга лига.

Ако ти не смета што немају Google сервисе онда за сваку препоруку. Но ту је Honor чији MagicOS није ништа пуно другачији од EMUI.
Имам их годинама и само скачем са једног на други и само сам хтео да чујем ваша, друга мишљења и искуства. Уз помоћ Gbox уопште не осетим да немају гугл сервисе. Све то глатко иде. Само им замерам овај турбо фаст пуњење које сам користио и уништило ми је драстично век батерије. Убудуће ту опцију нећу користити. Имам Хуавеи Нова 10се и вребаћу неки новији модел.

Ако ти не смета што немају Google сервисе онда за сваку препоруку. Но ту је Honor чији MagicOS није ништа пуно другачији од EMUI.
Ми смо друга лига запад за Honor.

Имам их годинама и само скачем са једног на други и само сам хтео да чујем ваша, друга мишљења и искуства. Уз помоћ Gbox уопште не осетим да немају гугл сервисе. Све то глатко иде. Само им замерам овај турбо фаст пуњење које сам користио и уништило ми је драстично век батерије. Убудуће ту опцију нећу користити. Имам Хуавеи Нова 10се и вребаћу неки новији модел.
Приватност је лоша на разним gbox сервисима. Ја то не би смео да користим за мобилно банкарство.

Čim presabereš šta su ti uvalili :

Lažna memorija
Lažni flešovani procesor
Baterija otkazuje posle godinu ipo dana
Rok trajanja dve godine.
Gomila bagova.

Izađe te jeftinije da kupiš nov ajfon.
I imas legalnu podrsku 7 godina minimum bez ikakvih krpljenja, flesovanja, rutovanja i takvih gluposti.
Ne mora da se juri najnoviji model, ima i starijih modela koji se jos uvek proizvode i koji se dobro pokazali, generalno iPhone modeli nemaju problema sa maticnom plocom kao neki androidi, bio je cini mi se iPhone 7 koji je imao neki problem ali to je vec bas stariji model.

Back