Preporuka za laptop

U sustini ja i ne vidim neku posebnu razliku koja ce ti uticati na rad. Za te novce, to je to. Uzmi sta god ti se vise svidja ;) Ja bih mozda pre uzeo Asusa zbog nekih ranijih problemcica sa firmom Lenovo, koje su imale moje kolege., ali to je mozda samo individualno iskustvo.

U sustini ja i ne vidim neku posebnu razliku koja ce ti uticati na rad. Za te novce, to je to. Uzmi sta god ti se vise svidja ;) Ja bih mozda pre uzeo Asusa zbog nekih ranijih problemcica sa firmom Lenovo, koje su imale moje kolege., ali to je mozda samo individualno iskustvo.

ja nekih godinu i po dana koristim ideapad 510 i poprilično sam zadovoljna, jedini problem je jadno kućište..

Meni treba neki za graficki dizajn, ciljam na neki sa vise jezgara, i neintegrisanom grafickom. Ne treba mi bomba komp za sada posto ne radim render i te scene , vec samo crtam.

Poslednja izmena:
Upravo to je i bio problem kod mojih kolega. Ne vredi, koliko para, toliko muzike. Ja danas imam Macbook, tako da sto se kucista tice, nema frke. :)

mac je i kod mene sledeći korak, koliko zbog kvaliteta izrade toliko i zbog da se rešim windowsa.. :)

- - - - - - - - - -

Meni treba neki za graficki dizajn, ciljam na neki sa vise jezgara, i neintegrisanom grafickom. Ne treba mi bomba komp za sada posto ne radim render i te scene , vec samo crtam.

zar ti nije bolja varijanta da uzmeš desktop? za iste pare možeš da uzmeš nešto jače.. i neki veći monitor, jer ne misliš valjda stvarno da radiš na 15 inča?

oba racunara su smece za graficki dizajn. Taj procesor je tesko *****. Ima i telefon 8 jezgara procesor pa je opet tesko *****.
gledaj neki ryzen 2200u ili slicno. pristojne performance nudi.

mac je i kod mene sledeći korak, koliko zbog kvaliteta izrade toliko i zbog da se rešim windowsa.. :)

- - - - - - - - - -

zar ti nije bolja varijanta da uzmeš desktop? za iste pare možeš da uzmeš nešto jače.. i neki veći monitor, jer ne misliš valjda stvarno da radiš na 15 inča?

Ma imam ja PC, lap top bih uzeo onako, cisto kada bih isao negde pa da mogu da radim. Baci neki link od tih desktopa koji je jaci za iste pare :D

Meni je to osnovni razlog bio. Onog momenta kada sam kupio Iphone, postalo je nesnosno gledati kako vise nije tek tako lako kompatibilan sa windowsom. Onda je dosao Macbook, pa iPad, pa airpods, pa Lacie hard disk, apple tv, apple music... U svakom slucaju, kada udjes u taj ekosistem, super je. Ali mi je trebalo oko godinu dana da to sve kupim. Cene su ubi boze ovde. Preporucujem Nemacku, Madjarsku, Spaniju! Povrat poreza je spas, plus su cene nize u startu!

Jeste taj bolji sto si sada postavio link. Ali mi se ne svidja sto mu je graficka integrisana. Preporucuju za dizajn da bude odvojena.

Meni je to osnovni razlog bio. Onog momenta kada sam kupio Iphone, postalo je nesnosno gledati kako vise nije tek tako lako kompatibilan sa windowsom. Onda je dosao Macbook, pa iPad, pa airpods, pa Lacie hard disk, apple tv, apple music... U svakom slucaju, kada udjes u taj ekosistem, super je. Ali mi je trebalo oko godinu dana da to sve kupim. Cene su ubi boze ovde. Preporucujem Nemacku, Madjarsku, Spaniju! Povrat poreza je spas, plus su cene nize u startu!

Jeste to, ali kada je kes ogranicen, onda jbg.

ja oba predhodna laptopa koja sam kupila za manje od 500e mogla sam samo da bacim ili da prodam za fazon 50e.. ako već imaš komp koji te dobro služi, strpi se još malo, uštedi još malo para i uzmi nešto što koliko toliko valja i što će da ti završava posao..

nemaju ti pojma. ta integrisana graficka je bas jaka. jaca nego bila koja od ona prva dva laptopa sto si postavio. radi se naime o vega 8 grafickom cipu.
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-920MX-vs-AMD-RX-Vega-8-Ryzen-iGPU/m167104vsm441833
to je bas jak chip

https://www.tehnomedia.rs/it-uredjaji/laptop/hp-15-db0018nm-4rp51ea.html#data

Ovaj sto si dao je vec ozbiljniji. Sacekacu jos malo, ili cu da uzmem njega ili cu da uzmem jaceg.
Ma ja ga tupim, za komp kao i za auto, trebas biti strpljiv i da trazis, a ja ga tu brzam nesto. Svakako posle ovih komentara i ovog sajta za "UserBenchMark" koji je za test, ona 2 moja lap topa odpadaju.

unterladen.jpg

160€. Jel se isplati?

Procesor. . . . . . . . . . . . . . Intel i7-720QM 8x1.60GHz Turbo mode 8x2.80GHz
Ram . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6GB ddr3
Grafika. . . . . . . . . . . . . Nvidia 435m 2GB 128Bita DX11
Hdd. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .500GB
Displej . . . . . . . . . . . . . . .15.6" 1366x768

Back