Zvezdana_prašina

Početnik
Poruka
2
Pozdrav!
Treba mi pomoć, tačnije preporuka za internet provajdera. Moja situacija je takva da ne mogu dobiti ADSL internet jer nema uslova za fiksni telefon u ulici u kojoj živim (jer su pametnjakovići iz MTS-a pokrali i dali to svojim prijateljima u mestu u kojem živim da bi gospoda koristila tu vrstu konekcije, a nama običnom svetu osta samo optički net onda). Elem, pre dve godine se strašno zeznem i uzmem internet kod KBC net-a. Zažalila sam istog dana kada kablovska nije htela da radi jer je brzina bila ispod 10mb/ps a nama su navodno u paketu dali 20mb/ps, da bi nam posle rekli da takav paket kod njih ni ne postoji. Pošto je internet vrlo loš, a podrška im je nikakva, te su nas često isključivali zbog toga što jelte nisu proknjižili uplatu koja inače ide unapred jedva sam dočekala ovaj juni 2020 da ga se rešim. Ali sada ne znam kod koga da pređem. Orion? Ili možda Beotelnet? Ili kućni internet Vipa ili Telenora? Ako je bilo ko koristio neki od ovih interneta i bio zadovoljan uslugom i brzinom, te signalom, molim da napiše kako bi mi to pomoglo pri odaberu novog operatera. Meni internet treba samo za kompjuter, pišem, slušam yt i ponekad skinem nešto sa neta tipa fajl ili sliku.
Hvala unapred!

Mts mobilni wi fi 20 GB mesecno brzog neta ,dobija se besplatni ruter koji se svuda moze nositi ,cena je smesna -1000 dinara mesecno.
Radi bez ikakve greske ,kakvi kurcevi sbb,telenori ....mts adsl sam nekada imao ,veoma lose iskustvo ...
20 GB za 1000 din. mesecno je bezobrazno skupo ako uporedimo VIP i Telenor koji nude takodje 4G mobilne internet pakete (Mobilni ruter sa WiFi i LAN konekcijom) od 150 GB za nekih 1500 dinara. Oba provajdera naplacuju dopunu istog 50GB - 300 din.

Sto se tice interneta na mobilnim telefonima MTS je malo "spustio" cene pa sada naplacuje 500MB internet dopune za 300 dinara, dok npr. Globaltel nudi 5GB 4G interneta za 300 dinara - prepaid - bez ugovorne obaveze.

Poslednja izmena:
20 GB za 1000 din. mesecno je bezobrazno skupo ako uporedimo VIP i Telenor koji nude takodje 4G mobilne internet pakete (Mobilni ruter sa WiFi i LAN konekcijom) od 150 GB za nekih 1500 dinara. Oba provajdera naplacuju dopunu istog 50GB - 300 din.

Sto se tice interneta na mobilnim telefonima MTS je malo "spustio" cene pa sada naplacuje 500MB internet dopune za 300 dinara, dok npr. Globaltel nudi 5GB 4G interneta za 300 dinara - prepaid - bez ugovorne obaveze.
Njihovi ruteri nisu besplatni i bezobrazno skupo kostaju ,meni 20 GB vrsi posao sasvim fino .

Ali kod većine ako sklopiš ugovor, ili su odustali od toga?
E pa to je mana kod svih, obavezan je ugovor na 24 meseci, meni je bilo u tom trenutku neophodno pa nisam imao izbora. U paketu dobijes bezicni wi fi ruter, adapter, antenu, i LAN kabl ( i SIM karticu koja ide u ruter). Raspitao sam se o uslovima dobro kod sva 3 operatera, nesto povoljniji od telenora mi je VIP posto nakon potrosnje tih 150 GB ti i dalje imas internet ali po smanjenoj brzini, no u delu grada u kojem se nalazim nazalost VIP bazne stanice nemaju kapaciteta za jos korisnika, pa sam morao da izaberem telenor, mada su im u svim ostalim aspektima cene gotovo identicne.
Sto se tice mts-a, cim sam cuo kolike su im cene samo sam im rekao dovidjenja. Moguce da imaju bolju pokrivenost i da su im brzine stabilnije ... pretpostavljam ali to opet nije razlog da budu 4-5 puta skuplji od ostalih.

Mts mobilni wi fi 20 GB mesecno brzog neta ,dobija se besplatni ruter koji se svuda moze nositi ,cena je smesna -1000 dinara mesecno.
Radi bez ikakve greske ,kakvi kurcevi sbb,telenori ....mts adsl sam nekada imao ,veoma lose iskustvo ...

20gb pojedem za dorucak.
Kakvi mts-ovi i ostale ogranicene konekcije.Za samo koji dinar imas u Sbb-u ili slicnom provajderu stabilnu (kabl) konekciju koja se ne menja kako vetar dune,ptopuno neogranicenu,znaci cepaj ako hoces 20gb dnevno a ne mesecno,plus brzina do 100mbps koju 4g mora da postigne na misice.

Kapiram da nekom resava i 20gb posao pa cak iako brzina varira od spore do super brze.Ali po meni kablovski net se ne moze porediti sa antenama.Mozada ce ovaj 5g da ima stabilnu konekciju,videcemo ako ih ne zapale ovi sa folijama na glavi.

O telenoru sve najgore bukvalno! Nahvalili ga neki moji slepci i ja se zeznem i uzmem i to na ugovor. Potpuni krš
Hvala, razmišljala sam o telenoru, ali sada sam ga precrtala jer se ne želim zenuti opet.

Ako je dostupan SBB, preporuka.
Ima dosta zalbi na isti Ali ja ga koristim vise od 3god. I nisam imao nikakav problem sa njima.
Imam brzinu do 100mbps,uglavnom je oko 70-100mbps.
Na žalost nije dostupan, zvala sam ih pre neki dan i rekli su da nema uslova jer nemam prokleti fiksni telefon 😔

Meni je jedina opcija optički internet, a izgleda da nijedan nevalja... Ne isplati mi se da uzimam neki koji će biti isti ili gori od KBC neta jer ne mogu izdržati još 2 god tog pakla...

Hvala, razmišljala sam o telenoru, ali sada sam ga precrtala jer se ne želim zenuti opet.

Na žalost nije dostupan, zvala sam ih pre neki dan i rekli su da nema uslova jer nemam prokleti fiksni telefon 😔

Meni je jedina opcija optički internet, a izgleda da nijedan nevalja... Ne isplati mi se da uzimam neki koji će biti isti ili gori od KBC neta jer ne mogu izdržati još 2 god tog pakla...

Nemam ni ja fiksni telefon,imam njihov kablovski net.
Ako nemas fiksni telefon a ni mogucnost uvodjenja kablovse,onda sledeca opcija na koju bih ja isao je wireless net.
Proveri u mestu gde zivis koje su opcije za wireless net.Ako i ta mogucnost odpada onda bih isao na 4g opciju nekog telefonskog provajdera.

20gb pojedem za dorucak.
Kakvi mts-ovi i ostale ogranicene konekcije.Za samo koji dinar imas u Sbb-u ili slicnom provajderu stabilnu (kabl) konekciju koja se ne menja kako vetar dune,ptopuno neogranicenu,znaci cepaj ako hoces 20gb dnevno a ne mesecno,plus brzina do 100mbps koju 4g mora da postigne na misice.

Kapiram da nekom resava i 20gb posao pa cak iako brzina varira od spore do super brze.Ali po meni kablovski net se ne moze porediti sa antenama.Mozada ce ovaj 5g da ima stabilnu konekciju,videcemo ako ih ne zapale ovi sa folijama na glavi.
Ti pojedes za vetar ,a meni 20 Gb ceo mesec traje ...kakav kabl konekcija ,kakve antene ??to je nesto najgore i najnestabilnije ,ovo je mobilni net ,veoma stabilan sa prenosnim ruterom i pristojnim brzinama ,signalom.
Problem kod vas je sto koristite lose pretrazivace i sve vam zivo pojede ,nije problem u kolicini GB ,nego ko ume njemu dvije.

Ti pojedes za vetar ,a meni 20 Gb ceo mesec traje ...kakav kabl konekcija ,kakve antene ??to je nesto najgore i najnestabilnije ,ovo je mobilni net ,veoma stabilan sa prenosnim ruterom i pristojnim brzinama ,signalom.
Problem kod vas je sto koristite lose pretrazivace i sve vam zivo pojede ,nije problem u kolicini GB ,nego ko ume njemu dvije.
Pretrazivaci jedu gigabajte???
Uh. Ok. Sve jasno.

Cega bre 700mb? jesmo li mi to pomesali mozda RAM memoriju sa protokom??? Jel se ovde zna ko pije a ko placa?
Evo ti sa tri taba na Krsti( od toga je 600 MB sam Linuks):

linuks-mem.png

Evo ti sa tri taba na Krsti( od toga je 600 MB sam Linuks):

Pogledajte prilog 736676
Covek gore je rekao da trosi 20gb NET PROTOKA za mesec dana.
Kakve veze ima RAM memorija ovde sa vojnickom muzikom i spagetama???

Covek tvrdi da pretrazivaci (Google,Yahoo,Bing) prave problem sa protokom.A mozda kad je rekao pretrazivac mislio je ustvari na pregledac (chrome,ff,opera) u svakom slucaju nigde veze sa RAM memorijom.

Covek gore je rekao da trosi 20gb NET PROTOKA za mesec dana.
Kakve veze ima RAM memorija ovde sa vojnickom muzikom i spagetama???

Covek tvrdi da pretrazivaci (Google,Yahoo,Bing) prave problem sa protokom.A mozda kad je rekao pretrazivac mislio je ustvari na pregledac (chrome,ff,opera) u svakom slucaju nigde veze sa RAM memorijom.
Sam je zapetljao, citirano: " ...Problem kod vas je sto koristite lose pretrazivace i sve vam zivo pojede....." To baš nisam povezao sa PROTOKOM, te sam pomislio da misli na resurse makine....

A nama obicnom svetu ostade samo opticki.Wtf.To mi zvuci ko flex.Em jeftinije,em brze.Ovo neki troll veceg stepena?

Vipov kucni net nije los,imaju 90% 4g pokrivenosti (mozes videti na njihovom sajtu) a posto trosis malo interneta uzmes njihov paket od 1000 dinara.Izuzetno retko se desi da pukne internet,a ako se desi,bude u trajanju od par sekundi.Stabilno,brzo,povoljno.

Ја имам СББ, брзина 10 МБ/пс. Неограничено коришћење интернета. Може се повезати било који уређај. Имају у понуди и телевизију са великим бројем канала. Могу се премотавати филмови уназад тако да није проблем пропустити нешто.

То је моја препорука.

Back