Preporucite mi knjige

_blabla

Početnik
Poruka
23
Trebaju mi preporuke za dobre knjige iz psihologije, najvise me zanimaju : podsvest ,socijalna psihologija i slicne stvari vezane za ljudsko ponasanje. O podsvesti sam procitao odlicnu knjigu koja se zove "Ljudi lazi" koju je napisao DR Skot Pek. Koje su jos dobre knjige vredne preporuke? :)

@hirajgoagain imam udzenik , citao sam ga i pomogao mi je da se uze orijentisem na stvari koje me zanimaju iz psihologije , naveo sam gore sta konkretno :)

Hvala na preporukama, pokusacu da nabavim sve knjige koje ste mi preporucili , ako neko jos ima nesto da doda slobodno neka navede

Trebaju mi preporuke za dobre knjige iz psihologije, najvise me zanimaju : podsvest ,socijalna psihologija i slicne stvari vezane za ljudsko ponasanje. O podsvesti sam procitao odlicnu knjigu koja se zove "Ljudi lazi" koju je napisao DR Skot Pek. Koje su jos dobre knjige vredne preporuke? :)

kundera smesne ljubavi
dostojevski vecni muz
pamuk novi zivot
kis rani jadi
jerotic putokazi duha
eko baudiolino

.......

Emocije-Zoran Milivojevic..............PDF

Odlicna knjiga, ovo je pdf verzija koju mozes da odstampas, a ako hoces da kupis knjigu, kesiraj 2500din. :whistling:

Uzivaj.

https://mega.co.nz/#!CRcj2JLJ!OVDo_dRbjjVuZcHWizy7EkBFjp4rvFCXircMcsqUuEQ

Opasno je ljudima preporucivati nepoznatim knjige o podsvjesti, jer te knjige mogu da izazovu latentne psihicke poremecaje (potencijalne, neispoljene) da postanu stvarni. Kao sto je prelaz potencijalne energije u kineticku - ako ti je bliska elektrotehnika. Mogu da pobude zelju za drogom, a mogu i da izazovu ono sto ja zovem pesudopsihoze i autoretardacije, mada te izraze neces nigdje naci. Procitati pravu knjigu u pogresno vrijeme gore je mnogo i tragedija daleko veca nego procitati pogresnu knjigu u pravo vrijeme! Dovoljno ti je da za pocetak procitas ovo: da nema nesvjesnog, ne bi bilo moguce da je 99% muslimanskih sinova muslimanske vjerosispovjesti, 99% hriscanskih sinova hriscanske, 99% budistickih budisticke itd...

Poslednja izmena:
Bekstvo od slobode
Anatomija ljudske destruktivnosti
Umece ljubavi............................... ............. From.
Da bi se "umece ljubavi" razumjelo neophodno je prije njega procitati bar 10 knjiga o psihoanalizi i neopsihoanalizi i ego-psihologiji i bar dvije tri o analitickoj psihologiji. na samom pocetku knjige pise da "svako ko misli da ce iz te ili bilo koje druge knjige nauciti da voli grdno se vara" (parafraziram)

Ja bi autoru teme od srca preporucio neke knjige, kada bi mislio da nema latentne poremecaje, sto ne mogu misliti jer ga ne poznajem, ali reci cu mu samo da mi je 7 godina trebalo da razbijem neke predrasude o Frojdu: citao sam ga, a dok sam citao nisam shtatao kako treba nego sam mislio da je htio da kaze nesto sto nije. Tek nakon 7 godina shvatio sam da on nije htio da kaze da ne postoji moral u egu, i da nije htio da kaze da ego samo opaza stvarnost culima i ekonomise da "bolje prodje". Potrebno je i da procitas ponesto o hipnozi da bi bolje razumio nesvjesno, a potrebno je i da radis, jer samim citanjem neces postici nista... ne ti, nego ne postoji taj koji je samim citanjem, recimo "Tumacenja sna" od Frojda naucio da tumaci sne, a da nije ulozio rad u to koji je nevezan za citanje, citati to mozes 100 puta, a da nista ne postignes...

Da bi se "umece ljubavi" razumjelo neophodno je prije njega procitati bar 10 knjiga o psihoanalizi i neopsihoanalizi i ego-psihologiji i bar dvije tri o analitickoj psihologiji. na samom pocetku knjige pise da "svako ko misli da ce iz te ili bilo koje druge knjige nauciti da voli grdno se vara" (parafraziram)

Da, da, slazem se.
Ali cak povrsnim citanjem moze se naslutiti glavne crte, kostur ideje, svrhu ljubavi.
Da bi knjiga postala uputstvo za upotrebu, potrebno je poznavanje karaktera, dakle godine zivotnog iskustva.

Da, da, slazem se.
Ali cak povrsnim citanjem moze se naslutiti glavne crte, kostur ideje, svrhu ljubavi.
Da bi knjiga postala uputstvo za upotrebu, potrebno je poznavanje karaktera, dakle godine zivotnog iskustva.
Pa moze se naslutiti dosta dobrog, to je istina, pogotovo kada govori da pored lazne savjesti (mada laik i nece shvatiti sto je lazna savjest, jer se From potrudio da to ne objasni) postoji i prava, i da griza savjesti nastaje zato sto covjek kome je krivo sto je prekrsio laznu savjest pocinje da pada pod dejstvo prave koja ga kaznjava zbog samookriviljivanja zbog lazne... dakle: grize ga prava savjest zato sto on zali sto je prekrsio laznu, a izgleda mu kao da ga grize ova lazna (za koju misli da je prava), ali to je lako napisati i reci, a tesko je shvatiti, posebno danas kada je narod toliko izgubio smisao za dinamiku i sve svodi pod relativitet... Mozda ta knjiga, nisam siguran, ide dobro uz isto od froma "Psihoanaliza i religija", gdje from odlicno pobija misljenje da je Jung bio vise religiozan nego frojd, i pravi razliku izmedju pojmova religija i vjera u boga. teizam (vjerovanje u boga) je od rijeci teo sto znaci bog, bozanstvo, a religija od religiere sto znaci biti vezan za nesto (svojom voljom)

Poslednja izmena:

Provokativan naslov al s merom,nadam se da je necu zazaliti.Kod mene je zasad u zeljama na Kupindu ;)

Strucna knjiga ,ali vrlo lagano stivo,za mene poucna i korisna
Alan i Barbara Piz "Definitivni vodic kroz govor tela"
....kako autori kazu telo ne zna da laze ;)

Opasno je ljudima preporucivati nepoznatim knjige o podsvjesti, jer te knjige mogu da izazovu latentne psihicke poremecaje (potencijalne, neispoljene) da postanu stvarni. Kao sto je prelaz potencijalne energije u kineticku - ako ti je bliska elektrotehnika. Mogu da pobude zelju za drogom, a mogu i da izazovu ono sto ja zovem pesudopsihoze i autoretardacije, mada te izraze neces nigdje naci. Procitati pravu knjigu u pogresno vrijeme gore je mnogo i tragedija daleko veca nego procitati pogresnu knjigu u pravo vrijeme! Dovoljno ti je da za pocetak procitas ovo: da nema nesvjesnog, ne bi bilo moguce da je 99% muslimanskih sinova muslimanske vjerosispovjesti, 99% hriscanskih sinova hriscanske, 99% budistickih budisticke itd...

sta ako latentni poremecaji postanu stvarni

opasno je i zenama davati mishka ako je chemu, jer mogu da se naprasno zaljube i zavole te iako nisi njin tip.... kud ce ti posle dusha?

Back