Preporučite mi dobru kupovnu zimnicu

gost 440295

Obećava
Poruka
70
Ćao svima, jede mi se dobra zimnica, ali nema ko da mi je napravi :( Kupio sam danas neke dijamantove kisele krastavčiće, pojeo par komada na silu i bacio, jer ništa odvratnije nisam pojeo... Voda previše kisela, preslana, krastavčići neki meki, ma užas... Vidim da ima dosta proizvodjača u ponudi po marketima, ali prosto ne znam koji je dobar, pa eto mozda neko od vas ima preporuku. Ne kupujem na pijaci, nemam vremena za to a i ne poznajem ljude. Treba mi preporuka za sledeće proizvode :
  1. Kiseli krastavčići​
  2. Kisela paprika​
  3. Ajvar​
  4. Džemovi ( šljiva, kajsija, šipak)​
  5. Uzgred kad sam već tu, da pitam i za kupovni sir, koji je najbolji?​

Meni se svidja ajvar od Podravke ljuti...
Ima sada neki skupi K+ konzumov, uprzen je, ali se u zadnje vrijeme pokvario, smradovi poceli trpati previse patlidzana u njega.
Ono sto je od Podravke opet dobro je pekmez od sljiva (poklopac izgleda kao karirani stoljnjak).
Do prije deset godina je bio odlican, naglo se pokvario i od nedavno su kvalitetu opet vratili na staru.

Ima sada neki skupi K+ konzumov, uprzen je, ali se u zadnje vrijeme pokvario, smradovi poceli trpati previse patlidzana u njega.
Ono sto je od Podravke opet dobro je pekmez od sljiva (poklopac izgleda kao karirani stoljnjak).
Do prije deset godina je bio odlican, naglo se pokvario i od nedavno su kvalitetu opet vratili na staru.
E da, ne volim ni taj K+, ne znam vise ni sta sam kupila, mislim bas ajvar sa puno patlidzana...
Dakle od mene samo preporuka za Podravku :ok:

Lepo predjes ovamo do shida natrpas pun gepek domace hrane vise se isplati
Ma nije ni u Srbiji kvalitetna hrana povoljna, te dobre stvari nisu puno jeftinije, ako uopce.
Cak je strani alkohol u prosjeku 10 eura skuplji.
Ono sto me iznenadilo je da ne u Hrvatskoj Jameson malo jeftiniji nego u Irskoj, 1,5 €, ali opet.
Teglu uprzenog, kvalitetnog ajvara u Hrvatskoj ne mozes dobiti ispod 4 eura.

Ma nije ni u Srbiji kvalitetna hrana povoljna, te dobre stvari nisu puno jeftinije, ako uopce.
Ono sto me iznenadilo je da ne u Hrvatskoj Jameson malo jeftiniji nego u Irskoj, 1,5 €, ali opet.
Ovde je 800 al kilo pravog,iz prodavnice nista nema takav ukus,bas domace,kulen sam nasao za 1500 din al nikad takav nisam jeo

Kod nas je pravi domaći ajvar 800-1000din. Govorimo o pečenoj i uprženoj paprici uz dodatak belog luka i začina. Onaj ko pravi za sebe kući zna o kakvom poslu se radi i zato toliko i košta. Ja pravim sebi 10-12 tegli a posla imam dva dana oko toga.

Ja pravim sebi 10-12 tegli a posla imam dva dana oko toga.
Moj stari kada radi, onda od ciste paprike, bez dodatka.
Cak ni luk ne stavi.

Na 50 kg paprike ide 2,5 l ulja, 10 zlica soli, 10 zlica kvasine, 10 malih zlicica secera.

To je to.

Kao Bakina tajna je, jedino mi je bolji ovaj koji radi stari zato sto ima manje kvasine.

meni su odlicni premijini kornisoni.
kupujem ih vec godinama u onoj velikoj tegli.

kiseo kupus sam ranijih godina uzimao futoski i bio je sjajan, ali ove godine u maxiju vidim samo premijin i nije los..sasvim je ok.

ajvar je odlican od "bakine tajne"
Meni su premia proizvodi uvek bili odbojni dok nisam probala. Stvarno su odličnog kvaliteta.
Jedino sam ostala verna dijamant kiselim krastavcima, ne znam zašto :D

Cak ni luk ne stavi.

Na 50 kg paprike ide 2,5 l ulja, 10 zlica soli, 10 zlica kvasine, 10 malih zlicica secera.

To je to.

Kao Bakina tajna je, jedino mi je bolji ovaj koji radi stari zato sto ima manje kvasine.
U mom kraju stavljaju i plavi patlidžan, ja ne. Samo paprika i beli luk. Dodam i ljute ako hoću ljuti.

Od ajvara onaj Mamas mi je odličan a džemovi Bakina tajna. Šipak im je top.

ajvar-mama-s-blagi-550g-1010495-large.jpg

Cak ni luk ne stavi.

To je to.

Morao sam da guglam šta je "kvasina".

Sad sam naučio još jedan strani jezik.

Back