Preporuci film

The Road je napisan po istoimenoj knjizi Kormaka Makartija,jednog od najboljih americkih pisaca danasnjice..Po njegovoj knjizi "Nema zemlje za starce" su i braca Koen napravila film..

Hvala na informaciji,već je neko spomenuo na temi,kao i da je knjiga bolja od filma.

Kao što nisam znao da je i No Country for Old Men stvoren po romanu.Zanimljivo je da su obe ekranizacije odlične.Taman si mi dao sugestiju šta večeras da gledam.Davno nisam gledao No Country for Old Men, a film je prva liga.:)
Inače ne volim braću Koen,ma koliko im filmovi bili dobri, nekako banalizuju celu zamisao priče nekim besmislenim humorom, i primitivnim forama,kao u Velikom Lebovskom,ili Uzdizanje Arizone sa Nikolasom Kejdžom.I ti filmovi su dobri,ali ta dva burazera zaista nemaju osećaj za dobar humor.

Vrhunac humora u No Country for Old Men su egzotične metode kojim Ksavijer Bardem u ulozi onog psiho ubice likidira žrtve.

Mislim,daj ,ovo je već glupost :lol:

no-country-for-old-men-0_400.jpg

Poslednja izmena:
poster1.jpg

Simpatican crtani o decaku koji je ceo zivot bio podcenjivan,neprihvacen od strane drugih,a u sustini vrlo pametan mladic...Da bi uspeo da impresionira sredinu u kojoj zivi,odnosno ljude u njoj,pravi masinu koja se bavi proizvodnjom bilo koje hrane koja se naruci i da,ta hrana pada s neba,kao kisa :) crtani mi je drzao dosta dugo paznju,ali tu negde pred kraj sam se iskreno malo smorila,ali je u sustini sladak crtani i drugacija je prica,pa ga zato preporucujem...
8/10

http://4.***************/_lkt-jD3Hbrw/S79RPtq87vI/AAAAAAAAA80/ixZUyD-Rozc/s1600/munichmoviephoto-748312.jpg

Nakon sto su 1972 ubijeni izraelski atleticari,od strane Arapa,izraelska premijerka angazuje par ljudi,koji su predvodjeni Avnerom da ubiju sve one koji su umesani u ubistvo tih Izraelaca....Prica je inace radjena po istinitom dogadjaju....Film traje skoro tri sata,dinamican je,ja bih mu kao zamerku stavila to sto u nekim momentima sam se malo pogubila oko toga ko tu koga ubija,ko je ubijen,ko nije,koga hoce da ubiju itd...Sem toga film je poprilicno dobar,Eric Bana je isto bio dosta dobro izneo lik coveka koji je u sustini vrlo ranjiv ( iako se bavi takvim poslom ),ali koji vremenom postaje imun na silna ubijanja,iako ce ga ona proganjati verovatno do kraja zivota..Iako toliko dugo traje,film nije dosadan,jedino sto ima gomila imena koja su upletena u razlicite situacije,pa to treba pohvatati :D
od mene dobija 8/10

the_spiderwick_chronicles10.jpg

Film jeste totalno deciji,ali jbga,ja sam dete u dusi :D I slatka je pricica skroz,stoga od mene dobija 8.5/10

the_help01.jpg

Odlicnaaa drama,sa izuzetnom glumom,mene su neki trenuci skrozz pogodili :) Pocetak je malo usporen,ali se posle sve odlicno razvija,dala bih mu objektivno 9,ali posto su glumci sjajni,neka bude slabija 10/10

http://4.***************/_lkt-jD3Hbrw/S79RPtq87vI/AAAAAAAAA80/ixZUyD-Rozc/s1600/munichmoviephoto-748312.jpg

Nakon sto su 1972 ubijeni izraelski atleticari,od strane Arapa,izraelska premijerka angazuje par ljudi,koji su predvodjeni Avnerom da ubiju sve one koji su umesani u ubistvo tih Izraelaca....Prica je inace radjena po istinitom dogadjaju....Film traje skoro tri sata,dinamican je,ja bih mu kao zamerku stavila to sto u nekim momentima sam se malo pogubila oko toga ko tu koga ubija,ko je ubijen,ko nije,koga hoce da ubiju itd...Sem toga film je poprilicno dobar,Eric Bana je isto bio dosta dobro izneo lik coveka koji je u sustini vrlo ranjiv ( iako se bavi takvim poslom ),ali koji vremenom postaje imun na silna ubijanja,iako ce ga ona proganjati verovatno do kraja zivota..Iako toliko dugo traje,film nije dosadan,jedino sto ima gomila imena koja su upletena u razlicite situacije,pa to treba pohvatati :D
od mene dobija 8/10
Gledah ga pre par godina kada se pojavio i smorio me......
Generalno smaraju me takvi filmovi o terorizmu, Izraelcima, Arapima........

da, propagandni...

daa,posto je on jevrejin,on pravi non stop filmove o zrtvama koji su jevreji,jer se oseca odgovornim da pokaze svima koliko su oni svi propatili i bla,bla,bla...klasicni zakljucci drugih ljudi...
ja sve sto sam njegovo gledala,meni se dopalo,tako da,bilo propagandno ili ne,meni je on odlican

Poslednja izmena:
daa,posto je on jevrejin,on pravi non stop filmove o zrtvama koji su jevreji,jer se oseca odgovornim da pokaze svima koliko su oni svi propatili i bla,bla,bla...klasicni zakljucci drugih ljudi...
ja sve sto sam njegovo gledala,meni se dopalo,tako da,bilo propagandno ili ne,meni je on odlican

Ma, da je u tome problem - ni po' jada... Spilberg je propagandan na nekom mnogo fundamentalnijem nivou. Propagandan je i kad pravi filmove o ajkulama. Propagandan je i kad pravi filmove o brontosaurima. Propagandan je i kad pravi filmove o vanzemaljcima. Propagandan bi bio i kad bi pravio filmove o brontosaurima-vanzemaljcima nastalim ukrštanjem ajkule i i-tija. Mada, prilično volim "Jaws" i "Amistad"... Da je režirao u Nemačkoj tridesetih i četrdesetih zvao bi se Veit Harlan.

Poslednja izmena:
odes na imdb,vidis o cemu se radi i onda ga ne pogledas,ako ne volis tu tematiku :)
Neki put je lepo odgledati neki film bez ikakvih predznanja o njemu...
Neki put si silom prilika prinuđen da odgledaš takav film (u društvu si koje je rešilo da gleda baš taj film i nemaš izbora ili ti je jedino taj film na HDD-u a ti si daleko od kuće i interneta, a napolju pljušti kiša......)

Prometej u bioskopu 3D (mada i nema nesto 3D scena) ali obavezno
Tandara broć - i nije baš obavezno. Dobro je urađen (za taj žanr), ali da ćeš sad biti nešto ojađen što ga nisi odgledao nije istina.....
Ima SF filmova sa mnogo boljom pričom od Prometeja. Čak i ova polazna priča u Prometeju mogla je da bude bolje razrađena.....
(gledao sad ga u bioskopu, 3D)

Ma, da je u tome problem - ni po' jada... Spilberg je propagandan na nekom mnogo fundamentalnijem nivou. Propagandan je i kad pravi filmove o ajkulama. Propagandan je i kad pravi filmove o brontosaurima. Propagandan je i kad pravi filmove o vanzemaljcima. Propagandan bi bio i kad bi pravio filmove o brontosaurima-vanzemaljcima nastalim ukrštanjem ajkule i i-tija. Mada, prilično volim "Jaws" i "Amistad"... Da je režirao u Nemačkoj tridesetih i četrdesetih zvao bi se Veit Harlan.

pazi,mozda i jeste,ali meni to nije bitno...pravi odlicne filmove i za razliku od vecine,njegovi filmovi i kad traju po tri sata,ne smore,dok neciji koji traju po sat i po,smore...

Hvala na informaciji,već je neko spomenuo na temi,kao i da je knjiga bolja od filma.

Kao što nisam znao da je i No Country for Old Men stvoren po romanu.Zanimljivo je da su obe ekranizacije odlične.Taman si mi dao sugestiju šta večeras da gledam.Davno nisam gledao No Country for Old Men, a film je prva liga.:)
Inače ne volim braću Koen,ma koliko im filmovi bili dobri, nekako banalizuju celu zamisao priče nekim besmislenim humorom, i primitivnim forama,kao u Velikom Lebovskom,ili Uzdizanje Arizone sa Nikolasom Kejdžom.I ti filmovi su dobri,ali ta dva burazera zaista nemaju osećaj za dobar humor.

Vrhunac humora u No Country for Old Men su egzotične metode kojim Ksavijer Bardem u ulozi onog psiho ubice likidira žrtve.

Mislim,daj ,ovo je već glupost :lol:

no-country-for-old-men-0_400.jpg
Taj Cigurov nacin ubijanja sa pneumatskim pistoljem je Makartijeva ideja...Time je pisac hteo da prikaze Cigurovo ludilo..

Taj Cigurov nacin ubijanja sa pneumatskim pistoljem je Makartijeva ideja...Time je pisac hteo da prikaze Cigurovo ludilo..

Nisam znao.
Mada mislim da je njegovo ludilo je najbolje prikazano u sceni sa Vudijem Harelsonom ,kada uspeva da ga iznenadi i razgovara sa njim:

Cigura- Ja znam nešto bolje.
Karson -Što?
- Znam gdje će (torba) biti.
Gdje?
Bit će mi donesena
i stavljena pred noge.
Ne znaš sigurno.
Za 20 minuta može biti ovdje.
Znam sigurno.

....
Karson - Dobro. Da te nešto pitam.
Ako te načelo koje slijediš
dovelo dovde,
kakva korist od načela?

Imaš li ti uopše pojma koliko si lud?

Cigura- Misliš na prirodu ovoga razgovora?

Karson - Mislim na tvoju prirodu.
Možeš uzeti novac, Antone.

:hahaha:

Evo te scene ,klip od 2 minuta,kojem je neki zajebant dao naslov "Priroda Antona Cigure" :lol:

Gledajući ponovo ovu scenu ,shvatio sam koliko su i Vudi Harelson i Ksavijer Bardem izuzetni glumci.

Karson, iako je svestan da će izgubiti život,nije toliko uplašen smrti, koliko iznerviran Cigurinom glupošću.U prvom delu razgovora,Cigura pravi grimase koje su svojstvene detetu.Dečije zadoljstvo što je uspeo da nadmuri Karsona i likovanje kada mu saopštava da će ipak dobiti kofer.Ali na na Karsonovu opasku da je lud,menja izraz lica,jer Cigura se zaista iskreno čudi i zaista sa interesovanjem pita Karsona a zašto je on pa lud.Što je Ksavijer neverovatno dočarao kroz svoju glumu.Širenje očiju i zablenuti pogled,a onda trenutak zamišljenosti.:hahaha:

Odgledah opet ovaj film pre neki dan,definitvno zaslužuje ovako visoku ocenu od 8.2 i preporuka za one koji nisu gledali,a vole taj filmski žanr.

Back