Preporuci film

In%20The%20Land%20Of%20Women-02.jpg

Interesantna drama o mladom decku koga ostavlja devojka Sofija u koju je on i dalje uzasno zaljubljen...On skrhan odlazi iz grada kod svoje usamljene bake da je cuva i odlazi da bi uspeo da odboli raskid...Tamo upoznaje jednu poprilicno rastrojenu porodicu,majku,stariju i mladju cerku i umesto da on potrazi utehu u nekome,on postaje uteha toj porodici,rame za plakanje,itd....Meg Ryan sam posle duzeg vremena videla u nekom filmu i pozitivno me je iznenadila svojom glumom ( jer je realno nikad nisam smatrala nekom Bog zna kakvom glumicom ),odlicno je prikazala frustriranu,emotivnu,usamljenu zenu i majku,ali me je zgrozila sto je izgledala totalno izoperisano,a nikad mi nije delovala kao tip zene koja ce to sebi dozvoliti,jer nikad nije glumila te neke lepotice,sex simbole itd,ali mislim to je i nebitno sad,ovde je rec o glumi i sa te strane me je vrlo pozitivno izenadila.Imamo tu i Kristen Stewart,koja je mnogo slatka sa plavom kosom,ali s kojom sam opet imala isti problem-devojka ili glumi sve uloge na isti nacin ili dobija samo isti tip devojaka ili je nedovoljno expresivna po pitanju iskazivanja emocija u nekoj sceni ili prosto samo losa glumica,jos uvek nikako da se odlucim za neku od opcija...njena gluma kao i lik su me poprilicno ostavili ravnodusnim...Adam Brody je izuzetno sladak i simpatican lik,mislim na pojavu i kao glumac se pokazao poprilicno dobro ( ne znam za druge filmove,jer sam ga samo ovde gledala ) i odlicno je prikazao skrhanog,nesebicnog,emotivnog mladica....Sve u svemu dopalo mi se sto nema neke patetike u ovom filmu,sto ima poruku i kraj je skroz simpatican,tako da sve u svemu vrlo sam zadovoljna....

Lijepo je sto Meg Rajan pod stare dane izbijegava typecasting :mrgreen:

Livide (2011) 8/10 (3) F
izbacili su novo ostvarenje,novo djelo ili zlodjelo...Svi koji su gledali À l'intérieur znaju o čemu se radi,dakle nije za svakoga,stavio sam F u smislu festivalac da ne bi opet neki zalutali blokbaster kokice preživač pogledao ovo čudo pa ostao zbunjen u smislu šta je ovo *ebote?!Izolir traka i atomska?!U pitanju je čistokrvni horor,jedna čudna priča o vampirima,kamera fenomenalna,atmosfera gotovo pa prži po ušima,sve to u globalu ostavlja solidan pečat.Iako sam se nagledao dosta smeća i B produkcije u jednom trenutku sam pomislio šta je ovde festivalski,međutim prevario sam se,ovo ostvarenje definitvno ima dušu,Alexandre Bustillo i Julien Maury su napravili solidan horor,ne tako upečatljiv,orginalan i brutalan kao À l'intérieur ali svakako vredan gledanja.

Back in a days when movie were movies...

Breaker Morant (1980) - http://www.imdb.com/title/tt0080310/

BREAKER1.jpg

Ozi produkcija
Lokacija : Transvaal, Juzna Afrika... pustahija, prelepi predeli, pocetak 19 veka.
Radnja : Istinita prica o sudjenju trojici Australijanaca koji kao clanovi Kraljevske Britanske konjice, garde whateva'... pobise neke silne Bure zarobljenike, gerilu. Celo sudjenje je o tome da l' su prekrsili neka nepisana pravila, nove prerogative ( ne znam srpski naziv, davno napustih prava) kako treba da se ponasaju prema zarobljenicima, da li su ti prerogativi uopste izdati etc.
Skapegoats ukratko.
Od mene 10-ka

breaker_morant_420-420x0.jpg

Fotografija ubica... ovo rebelka treba da izucava -

breaker-morant.jpg

Cuvena Ozi njuska sto je sa Tom Kruzom mutila koktele onomad -

2184-2397.jpg

5875480905_b3efe79a41_z.jpg

Wallpaper-bridge-to-terabithia-135286_1280_1024.jpg

Iskreno,nisam ocekivala nesto od ovog filma,s obzirom da su mi i drug i drugarica rekli da nije nista specijalno,ali svakako sam dobila vise od ocekivanog....Prica o dva "autsajdera",decaku i devojcici koji bivaju maltretirani u skoli od strane skolskih siledzija i "faca" i oni bezeci od stvarnosti stvaraju svoj svet u sumi koji se zove Terabitija u kome se nalaze razna stvorenja,dobra i losa i protiv kojih se njih dvoje bore....Znali su da to mesto nije realno,ali su pustili da masta uradi svoje i potpuno su se uziveli u ceo taj svet....Kraj me je poprilicno pogodio iz dva razloga,prvi necu reci,da ne kvarim pricu,a drugi zato sto mi je u neku ruku bilo krivo sto vise nisam dete i sto nazalost malo odraslih ljudi je u stanju da stvori sopstvenu Terabitiju,da se jednostavno iskljuci na trenutke iz ovog sranja od sveta u kome zivimo i bude u nekom potpuno lepsem i drugacijem svetu i bilo mi je divno ( mada realno oni su deca ) sto su njih dvoje to uspeli....Lepa je prica i preporucujem je samo onima koji su skloni takvom "begu" od stvarnosti i kojima ovako nesto nece delovati kao film samo za decu....Jedina zamerka je sto bih ja mozda malo vise potencirala celu tu pricu oko Terabitije,jer cini mi se da se nedovoljno uplice u ceo film...
9/10

Intruders (2011) 7/10 (2+)
Mogu slobodno reći da mi se film u globalu nije svidjeo iz više razloga.INTRUDERS je fino režirana, dobro glumljena, ali tek mjestimično zanimljiva i u suštini jalova,unakažena potpuno kilavim završnim twistom,devalvirana horor-dramica bez jačih potencijala trajanja (tj. pamćenja). Gledljivo, ali nebitno.Nema za horor ništa gore od "monstruma" koji mnogo laju, a nimalo ne ujedaju. Nažalost, scene "strave" suviše su repetitivne, i sve manje zanimljive kako storija odmiče, jer jasno je da niko ovde neće da strada.:D Ulozi su, bukvalno, mali.:D

Nisam mogao da izdržim i da čekam bolji snimak pa sam odgledao :

2993_American%20Reunion.jpg

Konačno cela stara ekipa iz prve tri američke pite na okupu uključujući i one koji su igrali sporedne uloge ! Meni je film bio skroz simpatičan, dobra gluma, ima par provala i dosta smešnih situacija kao i pozitivnu atmosferu. Na kraju je Stimfler povalio Finčovu mamu a za detalje odgledajte film :per: . Moja ocena je 8 od 10 .

The_Artist_poster.jpg

Moram priznati da sam bila poprilicno skepticna po pitanju ovog filma,jer me nemi filmovi nisu preterano zanimali i imala sam utisak da cu se smoriti...Prica o poznatom glumcu koji glumi u nemim filmovima,izuzetno popularan,sve do 1929 kada reditelji dolaze na ideju da se ne snimaju vise nemi filmovi,vec oni sa normalnim dijalozima i kada nema vise mesta za "stare" glumce,vec se sa promenom pristupa kreiranju filma,menjjaju i akteri.Uvod u samu pricu nam pokazuje koliko je glavni glumac popularan,kako su se u to vreme snimali filmovi,itd,dok od neke sredine pocinje prikazivanje stanja u kome se on nalazi nakon sto ga vise niko ne zeli u svojim filmovima.U medjuvremenu upoznaje mladu,perspektivnu glumicu,koja ce kasnije imati veliki uticaj na njega i njegov zivot.Sjajna gluma Jean Dujardin-a koji na fantastican nacin ispoljava svaku emociju,odlicna je i Bérénice Bejo,kao i ostatak glumacke postave.Po meni filmu fali jedino dinamika,ne mogu reci da mi je film dosadan ili nesto slicno,ali bih mozda samo napravila za nijansu dinamicniji film.
slaba 9/10

Poslednja izmena:
Haywire 7/10 (2+)
Pomislio sam evo još jednog filma u fazonu 007 ali nije baš tako,početak je dobar,kao da je Tarantino režirao a posle polako ulazi u stereotipe,đža bu,mislim da se treba pola filma mariše ali mariše onako muški do koske.Šta znam,od mene prolazna ocjena,film koji se može pogledati...a i ne mora.:D Jaka glumačka postava!

Haywire 7/10 (2+)
Pomislio sam evo još jednog filma u fazonu 007 ali nije baš tako,početak je dobar,kao da je Tarantino režirao a posle polako ulazi u stereotipe,đža bu,mislim da se treba pola filma mariše ali mariše onako muški do koske.Šta znam,od mene prolazna ocjena,film koji se može pogledati...a i ne mora.:D Jaka glumačka postava!

Sta ti znaci ovo?... u mom kraju marisati znaci ukrasti... mislis da se preskoci pola filma komotno?... & jel vredi film necemu, mis'im jel nije za decu...

Sta ti znaci ovo?... u mom kraju marisati znaci ukrasti... mislis da se preskoci pola filma komotno?... & jel vredi film necemu, mis'im jel nije za decu...

Nije za djecu i može se gledati,***. ja sam malo po pitanju izražavanja nepažljiv jer često ubacim starošatrovački u kombinaciji sa ijekavicom starobosanski u kombinaciji sa ekavicom,plus beogradskomangupski u kombinaciji sa sarajevsko-zeničkom školom sa primjesama bosansko-posavskog narečja!:D Šalim se, marisati u principu može značiti i otimati ali mislio sam reći da se treba lema,udara,lomi kosti pola filma.Gledljiv je film,nije smor u svakome slučaju!I ne zaboravi Vuk je rekao kako pišeš tako čitaj,kako čitaš tako piši ali u međuvremenu je došlo do velikih razlika u tumačenju i značenju jedne te iste riječi:
seljak.jpg

Back