Preporuci film

51VS14ZPF3L.jpg

Pretpostvaljam da nema ljubitelja Linča koji ovo nije gledao, ali ko nije neka to što pre uradi. Dve trećine filma fino pratite radnju i čak počinjete da nazirete u čemu je caka a onda... Na kraju filma ćete se pitati: šta, kako, gde, molim, a? Šta sam ja to upravo gledao? Jednom rečju - Linč. Čovek koji je izmislio novi žanr.

Bronson (2008)
Film je odličan,dugo me nije ovako oduševila nečija gluma!Odličan Tom Hardy,lik je prosto odglumio za medalju!Kakva samo transformcija!
MV5BMTM0MzI1NTg2M15BMl5BanBnXkFtZTcwNDcyODU2Mw@@._  V1._SY314_CR16,0,214,314_.jpg

Zatvoren 1974. u 22. godini života a i dan danas je u zatvoru. Zbog konstantnog napada na zatvorsko osoblje, druge zatvorenike i organizovanja najvećih zatvorskih pobuna u istoriji Engleske 34 godina provodi u zatvoru a od toga 30 u samici. Najpoznatije su mu one u Brodmuru gde je napravio štetu od 750.000 funti i u zatvoru Vudsfild, kada je uzeo bibliotekara kao taoca a u zamjenu tražio helikopter, seksi-lutku i šoljicu čaja. Zove se Majkl Piterson a Čarls Bronson mu je 'borbeno' ime, pošto se bavio nedozvoljenim borbama pa je na nagovor njegovog menadžera koristio ovaj alter ego. Po njemu je snimljen i genijalan film, doduše ne toliko izvikan, koji su kritičari ocjenili kao 'Paklenu pomorandžu 21. veka'.
Zaboravih da kažem da nikada nikog nije ubio već je u zatvoru završio zbog pljačke lokalne pošte iz koje je odneo 26,18 funti. U zatvoru mu se toliko svidjelo da je rešio da po svaku cenu ostane tamo u čemu je i uspjeo praveći nezapamćena sranja. Kako on kaže, za neke je zatvor obična rupa a za njega hotel sa 5 zvjezdica i mjesto gde je 'našao sebe'!

man-in-the-iron-mask-st.jpg

Fantastican film!Prica o mladom kralju Luj-u XIV-om koji je izuzetno samoziv,zao,prosto covek koji nema trunke dobrote u sebi.....Narod izgladnjuje time sto im daje u potpunosti trulu hranu...Zaljubivsi se u mladu devojku Kristin,naredjuje da se ubije ( samo naravno ona to ne zna ) njen verenik Raul,sto navodi Atosa ( Raulovog oca ) da ubije kralja..Dolazi do promene plana i tri musketara dolaze na ideju da svrgnu Luj-a sa vlasti i da dovedu njegovog brata blizanca na vlast,odnosno da ih zamene,a pre toga moraju izbaviti Filipa ( brata blizanca ) iz zatvora,koji je potpuno neduzan poslat tamo i koji sve vreme na glavi drzi gvozdenu masku....I tu pocinje cela avantura....Film me je odusevio i svi glumci su apsolutno savrseni,naravno na celu sa Leonardom....Prica traje malo vise od dva sata i ne mogu reci da mi je proletelo vreme pa da nisam osetila da je toliko proslo,ali se prica odvijala odlicnim tempom,tako da ni u jednom momentu nije bilo dosadno...
10/10

Back