Lucky girl
Elita
- Poruka
- 18.567
Mislim da sam već pisao o ovom filmu, ali šta ima veze. Večeras u 21:00 na B92 izvanredna horor drama Franka Darabonta (The Shawshank Redemption, The Green Mile) radjena, kao i većina Darabontovih filmova po jednoj noveli Stefena Kinga: The Mist (2007)
![]()
"The Mist is one of the most downbeat, serious-minded dramas ever to feature gigantic tentacled aliens from another dimension. Adapted from a novella by Stephen King, it's set almost entirely in a rural New England supermarket....
It sounds as if it should be a B-movie. But Frank Darabont, the writer-director, is going for some of the gravitas he brought to his two previous King adaptations, The Shawshank Redemption and The Green Mile. And so The Mist takes more than two hours to examine how easily a civilised group of friends and neighbours can break up into factions and tip into hysteria...."
Nicholas Barber, www.independent.co.uk
Možda će neko, a naročito neki pasionirani horor zaljubljenik, imati primedbi na izgled i ponašanje čudovišnih insektolikih stvorenja koja vrebaju iz magle (izmaglice) koja počinje da osvaja zemlju, baš kao što sam ih i ja imao, medjutim, rekao bih da su ova CGI bića svesno uradjena manjkavo s ciljem da se akcenat ne stavi na horor i strah, već da se ona, naprotiv, stave u drugi plan kako ne bi postala glavni topik radnje, nego tek obično sredstvo, katalizator procesa i promene odnosa snaga u toj maloj društvenoj zajednici. Dakle, čudovišta su od sekundarnog značaja. Ovo nije monster movie.
Druga stvar koja je podelila kritiku je kraj filma. I dok neki zameraju Darabontu jer je izmenio kraj u odnosu na Kingovu novelu, drugi, pak, hvale tu njegovu odluku. Ja sam od ovih drugih jer ako ćete po nečemu pamtiti film to su tih zadnjih desetak minuta, a pogotovu poslednja scena u filmu. Paradoksalniji i upečatljiviji kraj od ovog teško da sam ikad video.![]()
sjajan film,sa odlicnim krajem

ne moze se zajebat sa ovim filmom,plus,nil morisej-toni iz 'men behaving badly'