Preporuci film

Nordwand (2008)
Odličan - 10.

http://www.imdb.com/title/tt0844457/?ref_=fn_al_tt_1

Nordwand_-_Teaser_Poster.jpg

Kako je meni ovo promaklo?!! :eek:

nat-king-cole-3.jpg

Ko voli Nat King Cole-a kao sto ga ja volim, neka pogleda ovaj dokumentarac u kojem pricaju o njegovoj slavi i borbi protiv rasizma.... Sa jedne strane jedan od najpopularnijih pevaca u tom periodu, a opet zbog boje koze izuzetno omrazen. 9/10

waitress_movie.jpg

Divan film o devojci koja je uzasno nezadovoljna svojim zivotom, u braku je sa covekom koga mrzi i kao slag na tortu ostaje trudna potpuno neplanirano.... 10/10

Može preporuka nekog starijeg (pod starijim podrazumevam period Katharine Hepburn, Bette Davis Hičkoka itd.) koji se apsolutno mora pogledati? Gledala sam od Kate "Bringing up Baby", "The Philadelphia Story", "Pat and Mike", "Adam's Rib", "The African Queen", "Guess Who's Coming to Dinner" i "On Golden Pond" od Bette "What Ever Happened to Baby Jane" "Hush, Hush...Sweet Charlotte" i počela "All About Eve" i od Hičkoka "Psycho, "Vertigo", "Rear Window", "Rebecca" i "Strangers on a Train".

Ili možda nešto tipa "Slacker"/"Waking Life"/"Boyhood" (ovde je teško naći nešto slično)? Počela sam da gledam "Scanner Darkly" i nije mi se dopao.
Ili nešto poput "Before Sunrise"/"Sunset"-romantični, ali gde likovi tokom celog filma razgovaraju o svemu i svačemu, pa i dubokim temama (gledala sam "2 Days in Paris")?

Ne moraju biti gore navedeni glumci i režiseri, samo da je slična tema i celokupna atmosfera?

Back