Preosetljivi moroni uništavaju filmske klasike

Mr.Atom

Domaćin
Banovan
Poruka
3.993
Autorska tema.

Siguran sam da ste svi već čuli za film Francuska Veza iz 1971 godine. Tom filmu su politički korektni pre osetljivi moroni isekli neke delove koju su "uvredljivi" i to na svim platformama za strimovanje filmova. Time se nastavlja cenzura filmova koja će da uništi filmske klasike. Ostavite filmove onakve kakvi jesu. Snimani su u vreme kada sve te stvari nisu bile uvredljive. Moj vam je savet da čuvete originalne verzije jer kada jednog dana prođe ovo ludilo ti filmovi koji nisu seckani imaće veliku vrednost.

Da, danas si odmah ''rasista'' samo ako kazes ''pogresnu'' rec.
Данас научници кажу да не постоје расе људи, па према томе ни расизам. Човек је један.

Рећи неком да је црнац је исто као рећи неком са великим ушима да је клемпа, али то нико неће сматрати расизмом. Увреда, да, али расизам не.

Данас научници кажу да не постоје расе људи, па према томе ни расизам. Човек је један.

Рећи неком да је црнац је исто као рећи неком са великим ушима да је клемпа, али то нико неће сматрати расизмом. Увреда, да, али расизам не.
Što je naravno teška nebuloza. Ne može da bude ni uvreda jer nisi ništa slagao ako kažeš crncu da je crnac.

Autorska tema.

Siguran sam da ste svi već čuli za film Francuska Veza iz 1971 godine. Tom filmu su politički korektni pre osetljivi moroni isekli neke delove koju su "uvredljivi" i to na svim platformama za strimovanje filmova. Time se nastavlja cenzura filmova koja će da uništi filmske klasike. Ostavite filmove onakve kakvi jesu. Snimani su u vreme kada sve te stvari nisu bile uvredljive. Moj vam je savet da čuvete originalne verzije jer kada jednog dana prođe ovo ludilo ti filmovi koji nisu seckani imaće veliku vrednost.

Аргумент си дао свима онима који кажу да на западу влада демократија.

mesaju rasizam sa pridevom

rasizam je kad mrzis nekog zbog toga kakav je, ne ako ga opisujes

on je crnac, dobar covek, pomaze siromasnoj deci - ima li ovde trunke rasizma?
Пази, на крају ће како је почело увредљиво бити и рећи за девојку црне косе црнка

Или плаве - плавуша

...

mesaju rasizam sa pridevom

rasizam je kad mrzis nekog zbog toga kakav je, ne ako ga opisujes

on je crnac, dobar covek, pomaze siromasnoj deci - ima li ovde trunke rasizma?
Rasizam je mržnja prema drugim rasama. Zato ja sebe nikada ne opisujem kao rasistu već kao rasno svesnu osobu. Rasno svena osoba opaža razlike u rasama, voli svoju rasu i ne mora obavezno da mrzi druge rase.

Što je naravno teška nebuloza. Ne može da bude ni uvreda jer nisi ništa slagao ako kažeš crncu da je crnac.
Можда ниси пажљиво читао, задња реченица се односи на то када клемпавом кажеш да је клемпа. Наравно да је увреда ругати се нечијим телесним манама.

То раде и са књигама, класицима и дечијим књигама. Тј. покушавају.
Али не, све су то теорије завера када се упозоравало.
Јако су ми занимљиви сада сви они који кмече када су неке ствари закуцале на врата, а смејали су се људима који су рекли да ће до тога доћи.

Autorska tema.

verovatno su izbrisani delovi filma gde se prica lose o LGBT.

Uvek su se banovale takve stvari...Mark Tven je standardno banovan vec sto godina zbog onog crncuga pa crncuga u Haklberi Finu...

Nije to izum tih preosetljivih sta god...

Fascinantno je da deca uopste ne primecuju te razlike. Kada sam pitala dete koja je razlika izmedju devojcice u kolicima i njenog brata, zeleci da porazgovaramo o invaliditetu, on je kazao da je ona devojcica a on decak.
Klinci su najbolji medj' nama.
Razgovor smo preskocili jer njemu nije uopste vazna ta razlika koju mi odrasli toliko uocavamo.
Mozda od njih treba da ucimo.

Back