Milos Prodanovic
Obećava
- Poruka
- 100
Hteo sam da odem u Austriju da pokupim 5-10 telefona drug to nabavi za jeftinu cenu, jel se plaćaju ti telefoni ako se vraćam autobusom za Srbiju, i ako da koliko?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
najjeftiniji su oni iz LibanaHteo sam da odem u Austriju da pokupim 5-10 telefona drug to nabavi za jeftinu cenu, jel se plaćaju ti telefoni ako se vraćam autobusom za Srbiju, i ako da koliko?
Naravno da se plaćaju. Naravno možeš ti pokušati i da prošvercuješ.Hteo sam da odem u Austriju da pokupim 5-10 telefona drug to nabavi za jeftinu cenu, jel se plaćaju ti telefoni ako se vraćam autobusom za Srbiju, i ako da koliko?
Jel znaš kolko, i kolko je dozvoljeno, ne verujem da se ne mogu poneti 2 telefona, kolka je otprilike cena za 6-7Naravno da se plaćaju. Naravno možeš ti pokušati i da prošvercuješ.
Za jedan ili dva nije problem. Plati se carina po njihovom nekom sistemu.Jel znaš kolko, i kolko je dozvoljeno, ne verujem da se ne mogu poneti 2 telefona, kolka je otprilike cena za 6-7
A jbg drugar živi tamo, ne vraća se za SrbijuDaj drugaru da ti nosi kutije i kablove...a ti napuni sve telefone i instaliraj neke aplikacije i stavi im SIM kartice i naguraj ih u džep...ako te uhvate na granici kaži da su to sve telefoni za ličnu upotrebu koje svuda nosiš sa sobom...
Ne znam gde mogu proveriti kolka je carina, da znam jel mi se isplatiZa jedan ili dva nije problem. Plati se carina po njihovom nekom sistemu.
U Upravi carineNe znam gde mogu proveriti kolka je carina, da znam jel mi se isplati
https://commercium.rsNe znam gde mogu proveriti kolka je carina, da znam jel mi se isplati
Ne placa carinu samo ukoliko ima EUR1, dokaz da je roba evropskog porekla, ali za telefon teško.Na mobilne je carina ja mislim 5% i PDV je 20% na sve to. Ali može biti da se za EU plaća samo PDV. Ali zato na izlazu iz te zemlje može da se dobije povrat njihove takse.
Bitno je samo imati sve originalne račune i carina se lako reguliše na licu mesta.
Jel znaš možda šta treba uraditi da bi ti izdali EUR1?Ne placa carinu samo ukoliko ima EUR1, dokaz da je roba evropskog porekla, ali za telefon teško.
I 20 komada da uvozi za licne potrebe?
Ne može za robu iz Kine, samo za robu iz EU.Jel znaš možda šta treba uraditi da bi ti izdali EUR1?
Pa nmp iskreno moram pitati druga, Al mislim da teško ima iPhone koji se proizvodi u EuropiNe može za robu iz Kine, samo za robu iz EU.
Jesu li telefoni prozvedeni u EU
A na 3 da prica pred carinikom5 u jaknu, 4 u gace, 2 u carape na svaku nogu to je 4, dva u svaku cizmu to je 4..eto skoro pa 20...
Proizvodjac izdaje potvrdu da je proizvod evropskog porekla.Jel znaš možda šta treba uraditi da bi ti izdali EUR1?
Jbg, IPhone je bas teško naći iz evrope, ništa onda ne isplati se izgleda…Proizvodjac izdaje potvrdu da je proizvod evropskog porekla.
Za Iphone teško da jeste.
Ili da platiš carinu ili da ih švercuješ. Rizikuješ kaznu i oduzimanje.Jbg, IPhone je bas teško naći iz evrope, ništa onda ne isplati se izgleda…
Ko jos osim Nokie pravi telefone u Evropi?Proizvodjac izdaje potvrdu da je proizvod evropskog porekla.
Za Iphone teško da jeste.
Da platim carinu ne bi se isplatilo, a za svercovanje je verovatno velika kaznaIli da platiš carinu ili da ih švercuješ. Rizikuješ kaznu i oduzimanje.
Bavim se uvozom ali ne telefona, tako da ne znam.Ko jos osim Nokie pravi telefone u Evropi?
Dovoljna ti je zabrana ulaska u EU na 5 godina. Više od toga ti ne treba.Da platim carinu ne bi se isplatilo, a za svercovanje je verovatno velika kazna
Jel samo to ili ide i novčana ?Bavim se uvozom ali ne telefona, tako da ne znam.
Dovoljna ti je zabrana ulaska u EU na 5 godina. Više od toga ti ne treba.