Prenosenje emocija na daljinu

Na snove ne treba obracati paznju mada jesu veza sa nesvesnim u nama vezano za osecanja.Sanjati gluposti ili biti "nagradjen" lepim snom je samo odraz osecanja s jave.Nemaju nikakve veze sa paranormalnim...

Necu na ovom neozbiljnom podforumu da pocinjem temu o snovima ali gresis u vezi njih. Posle Junga snovi su mnogo vise od reminiscencija osecanja iz svesnog zivota.

Pogledaj na mom blogu ovo tumacenje jednog sna jedne moje prijateljice :
http://forum.krstarica.com/blog.php?b=7545

Evo ja sam doziveo to 27 3 2008 god,radio sam nocnu smenu i oko 22 i 30 je poceo da me boli zub koji me nikad nije boleo.sasvim zdrav zub,covece od bolova su mi suze tekle same,ja sam imao utisak kao da ce mi glava puci,nikad u zivotu nisam jaci bol osetio,nemoguce je opisati recima,popio sam jedan lek dao mi je kolega,nista,popio drugi,nista,cini mi se jos jaci bol,oko 23 i 10 me kolega odvezo u hitnu jer se i on uplasio sta mi je,tamo sam dobio neku injekciju oko 23 i 25,opet nista,ludilo,odjednom oko23 i 45 je sve proslo kao da nikad nista nije niti bilo,radio sam do jutra i oko 7 ujutru sam pozvao kuci da vidim dali je sve uredu jer mi se cinilo kao da nesto nije,sestra mi je rekla da je deda umro sinoc oko 23,eto to je ziva istina verovali ili ne.

Hvala sto si ovo podelio.Isti datum samo deset godina ranije se desilo ovo o cemu sam pisao u uvodnom postu.
Jos jedna koincidencija.

sal nemoj da mi diras ozija, on je moj ljubimac a ne tvoj :D

Hvala ti srce. Ti si moja ljubimica. :hvala: :mazi:

Tvoje ljubimce? Pa i moje je, odavno jos...
Ajde da poslusamo Buudalu....

Vidi ovoga i on bi da bude neciji ljubimac. Ne moze...issss
violence22.gif

A posto ja nisam spamer kao vi odgovoricu na temu.

Iako ona prica iz kupatila zvuci krajnje neverovatno ona je istinita. Kada sam pronasao onaj deo, na mestu gde racionalno nikako nije mogao biti.. uhvatila me jeza. A stvar je veoma apsurdna.

E vidish imam i mnogo sledbenika koji josh neznaju da su buudale u nastajanju.
Kad to pukne bice kao supernova .
Ima da mi se klanjaju sve buudale ,a ja cu ih ochinski prigrliti.
I nastace era vodolije.

Imas pravilnu intuiciju. Buda i budala su veoma bliski.
A prva karta, iznad svih, u Tarotu je niko drugi do budala.

tarot-fool.gif

Medjutim velika je razlika izmedju Budale i budale?

Poshto se Koleginica Atakualpa ovazila da opishe svoje iskustvo na temi o duhovima, vadim ovu temu sa 6. strane .
Pozivam je ,i naravno ostale, da nastavimo diskusiju a ljubazno molim nezainteresovane da se uzdrze od podrugljivih komentara obzirom da su ovo obicno bolne stvari za svakog .

Poshto se Koleginica Atakualpa ovazila da opishe svoje iskustvo na temi o duhovima, vadim ovu temu sa 6. strane .
Pozivam je ,i naravno ostale...

Kad je poziv upućen, red je zahvaliti se :)
Ipak, ja nemam šta da napišem na ovoj temi. Čula sam neke primere toga, jedan čak i od moje rodjene majke. Naravno, njoj verujem, ali je problem što je i ona to čula... tako da se ne bih bavila pričama rekla-kazala. Neozbiljno je.
Kad sam ja imala nesreću, 1993. godine, roditelji su me čekali na stanici. Posle su pričali, odnosno i dan danas pričaju, da su u istom trenutku poskočili i, kako kažu, pogledali jedno u drugo bez reči, pri čemu su oboje bili sigurni da mi se nešto desilo. Ipak, tebe interesuju fizičke manifestacije, a ovo nije to. Ja bih ovo možda pre podvela pod kategoriju - prenošenje emocija na daljinu, ali intuitivnim putem.
A neproverene priče iz treće ruke ipak ne bih da iznosim. :)

Ne mogu da te nateram ali mogu da te zamolim, da svoj post sa teme o duhovima prekopirash ovde ili dozvolish meni da to uradim jer smatram da je dogadjaj koji si tamo opisala a prisustvovalo mu je toliko ljudi, bash ono o chemu sam zeleo da se na ovoj temi govori.

Ne mogu da te nateram ali mogu da te zamolim, da svoj post sa teme o duhovima prekopirash ovde ili dozvolish meni da to uradim jer smatram da je dogadjaj koji si tamo opisala a prisustvovalo mu je toliko ljudi, bash ono o chemu sam zeleo da se na ovoj temi govori.

Kopirano:

I onako ne mogu da spavam, pa ću da kuckam.
Unapred kažem da je neobjašnjivo. Da li je za temu duhovi, ili za neku drugu, procenite sami. Ali je istina, videla sam svojim očima, skupa sa još stotinak ljudi uključujući i pravoslavnog sveštenika. Dakle ovako:
U junu prošle godine mi je poginuo bratanac. Saobraćajka, klasična priča - dva klinca u pežou, 150 km/h, krivina ih je izbacila i suvozačeva strana auta se savila oko bandere. Drugi klinac, koji je bio vozač je samo polomio nogu.
Obeležavamo mu 40 dana ( ili kako se to već kaže, nisam baš vešta u terminologiji tog tipa ). Kraj jula, podne, upekla zvezda, nigde daška vetra. Stinjalo se, što kažu, k'o u čaši. Pop vrši svoju službu, "peva" na grobu kako to ljudi kažu ( ponovo se izvinjavam, slabo sam upućena u to ), i već je bio pri kraju kad se desilo.
Pojavio se neki, kako drugačije da ga nazovem, nego kovitlac samo iznad groba. Ono sam prvi i jedini put u životu videla! Dok je okolo sve bilo mirno, sa površine groba, do onog tada još betonskog opsega, počeo je da se diže "vetar" u obliku široke spirale. Neka prozirna bela boja, tj. beličasta bolje je reći. Ni jedna trakica sa onih venaca i "suza" se nije pomerila, ni jedan grumenčić zemlje, ni jedna latica cveta, ni mrvica prašine, ništa. Samo ta čudna spirala, beličaste boje. Polako se dizala u visinu i što se više dizala bila je sve uža. Kada je bila negde u visini očiju nas koji smo stajali okolo, više nije bila duga 2 metra, koliko je dugačak grob, već možda sveta 50-tak cm. Vrtela se u krug sve vreme i dizala u visinu, i sve je više dobijala neki "špic", kao levak okrenut onom cevkom na gore. Kao da je "curela" u visinu. Pri visini od nekih možda 5 metara više se ništa nije videlo, istanjila se i otišla u visinu. Sve je to možda trajalo nekih 10-tak sekundi.
Pop je na trenutak dok je to trajalo zaćutao, svi smo ostali okolo zanemeli. Otvorene i opuštene vilice, prosto čovek ne veruje svojim rodjenim očima. Neki su se posle toga okrenuli i otišli, Isprepadali se ljudi, ko da im zameri. Onda je pop počeo da se krsti i nastavio je svoju službu. Umesto da je završi, trajalo je još podosta.
Sve vreme sam bila naježena i prestrašena. Pitala sam se jesam li to videla ili nisam? Kažem, stotinak ljudi je videlo istu stvar, sve vreme dok je pop "pevao", samo su šaputali i kao da je svakome od tu prisutnih trebala potvrda da nije umislio, da je i onaj do njega video isto.
Posle je pop pričao o putu duše kroz mitarstva i da to traje 40 dana i slično tome. Da je mali bio bez greha, da mu je duša otišla kod Tvorca....
Ja sam i sada dok ovo kucam sva naježena. Onako nešto videti, ne može čovek nikada više da bude isti. Zato se toliko i pitam šta je duša, šta je duh, šta se dogadja posle smrti čoveka?
Ko verovao nek veruje, ko ne veruje.... ja ne mogu da zamerim. Pitanje je da li bih i ja sama verovala u ovo da pročitam ili čujem.
Eto, ja ispričah. Zato sam i došla na ovaj forum, računam da ima sa kim da se podele ovakva iskustva i prodiskutuje o tome. Dugo sam se pitala da li da išta napišem ili ne. I kako to da opišem. Zato sam sad napisala na dah, kad mi je došlo da kažem to i napisala sam onako kako mi je došlo pod ruku. Ne razmišljajući puno o detaljima i oslikavanju istih. Smatram da sam tako najrealnije opisala ono što sam videla, mada je to zaista vrlo teško opisati.
E, sad... ko je raspoložen možda da prodiskutuje ili prokomentariše, ali ozbiljno, ok. A ako bi neko eventualno da se nasmeje svemu tome, i da kaže da mi treba psihijatar, najlepše molim da se ipak uzdrži od komentara, a u sebi neka misli šta hoće. Jer ipak sam ispričala priču koja me još uvek boli, taj dečko je bio moj rodjak, moja krv. I molim za minimum poštovanja. Hvala unapred.

Usput rečeno, jedno čudno iskustvo, ali potpuno drugačije, sam imala (opet ne ja sama, dosta je ljudi bilo u sobi u tom trenutku ) kada mi je deda umro. Možda se kasnije odvažim da napišem i to.

Došlo mi jednom, ničim izazvano, da poznanici, sa kojom se ne čujem često, pošaljem poruku, čiji je smisao bila podrška i ohrabrenje, uz ostale pozdrave i želje......
Nakon par minuta, dobijem povratnu informaciju od nje, kaže, ne veruje kako sam je osetila, u velikoj je krizi, psihičkoj, kreće na terapije, anksiozna je, paranoična.....gubi smisao, ne veruje u svoj oporavak....
Ni danas ne znam zašto sam tog trenutka imala potrebu da joj se obratim, a nisam znala da ima ikakve probleme. Posle skoro godinu dana, od zajedničkih prijatelja sam čula da joj je bolje.

Sigurno se slično nešto dešavalo i vama.

Emocija je misao duse.....energija.....za nju nije potreban materijalistički pristup, ona ne koristi sredstva i oruđa da bi se kretala i prenosila, i apsurdna joj je i blizina i daljina kao mera......
Iole osetljivi ljudi prepoznaju u drugome šta mu duša misli......a hipersenzitivni čak preživljavaju to isto.

Ja mislim da za sve to postoji naucno racionalno psiholosko objasnjenje....u teskim situacijama psiha se igra sa nama......izvitopere se cula,opazanje.........ako je trauma suvise bolna javljaju se i slusne,vidne,mirisne i ostale halucinacije ako se to produzi - osoba dobija neki oblik psihoze sto je najtezi oblik podnosenja nezeljenje traume........

To siu sve mehanizmi odbrane tela od traume......tj psiha hoce da zastiti telo pa se javljaju psihijatrijska oboljenja ili pak blagi izvitopereni pogled nad realnoscu....

Meni jedino sto se desavalo od ovih pojava je sinhronicitet koji je naucni psiholoski pojam - mada mislim i to da je neki poremecaj psihe gde "povezujemo nelogicne stvari kako bi ispale logicne i trazimo smisao u besmislu....."

Poslednja izmena:
Ja bi pito neshto.
Dal je neko od vas chuo da se u trenutku kad se desi neka nesretja dogode chudne stvari u blizini ljudi chiji se bliski nadju ugrozheni?
Ilustovatju nekim primerima.
Kad mi je umro deda u bolnici u gradu,kod kutje , na mom stolu se rasprsla flasha sa vodom.
Kad mi je umro otac na njegovom instrumentu(bio je muzicar) je nastala pukotina na rezonantnoj dasci.
Kad sam dozhiveo nesretju na poslu, na mojem instrumentu,kod kutje , 10 km dalje, su popucale sve zhice ,sem jedne.Napominjem da redovno sviram i uvek imam nove zhice na instrumentu tako da je uzrok zastarelost materijala iskljuchen,apsolutno.Sem toga ajd da pukne jedna ,dve ,tri ,ali sve sem jedne.....?

Interesuje me ima li ko slitchan primer?

Chuo sam da se po tome ,da li se povredjeni ili ranjenik nadje bez obutje ,poprilitchno pouzdano mozhe znati da li je zhiv.
Premda verujem da tju zbog ovog biti predmet zaye6ancije ,morao sam da pitam. Ko zna mozhda i saznam shtogod?

Pa s obzirom da i emocije imaju svoju "težinu" u etru, sasvim mi je logično da se nekad i materijalizuju, pod određenim okolnostima..

Evo, gledajmo samo kako se osećamo nelagodno kada nas posmatra osoba koja nas mrzi...neki osetljiviji osete fizički udar, najčešće gde je srčana čakra.. Ili kad se upoznamo s nekim, iz čista mira nam je prijatno... Dakle, to je udar emocija u bliskom kontaktu...Blaža varijanta, ali uobičajena.

(Otuda u okultizmu sve te silne tehnike zaštite i zaključavanja aure. Sigurno to nisu smislili samo razonode radi.)

Da bi se emocije ispoljile i na daljinu, verujem da je potrebno da one budu izuzetno snažne..

Kad mi je otac umro, bukvalno me je probudio snažan prasak u sobi. Činilo mi se da ću da ogluvim. A slično iskustvo je imala i moja baka kada joj je umro kum, kaže da je zvučalo ko da je neko metkom opalio. Ona je imala i iskustva da joj se u snu javi događaj (sa preciznim detaljima) koji će se odigrati, a na žalost, obično su bili u pitanju teški događaji.. Čak i tog kuma je sanjala noć pre..

Bilo je još puno drastičnijih primera, ali zaista nisu za forum..

Ali sam svakako uverena da i misli i emocije koje upućujemo drugima nose neverovatnu težinu, i da je svakako dobro raditi, kako na samorazvitku i na samodisciplini, tako i da naučimo da se odbranimo od spoljašnjih uticaja.

I da, ove stvari će uvek biti predmet zezanja od strane većine..
Nisu za džabe misterije bile predavane samo određenom sloju ljudi.. ne kažem da ne mogu svi to da hvate, zapravo to su jednostavne stvari; ali većina se grčevito brani protiv svega što im narušava određenu percepciju o svetu, i usled toga ili ismeva ili napada - ne obaziri se mnogo na to. To i dođe nešto ko prirodna i očekivana reakcija većine.

japanski-strsljen... jedini prenos misli na daljinu je ovaj internet ili telefon (ili njima slicni uredjaji)... :)
Inace, neki slican dogadjaj se desio sestri druga koji je poginuo pre par godina. Moja sestra je u trenutku kada je drug poginuo bila sa njegovom sestrom i kaze da su joj klecnule noge i da je jedva ostala na njima... kao da je osetila da nesto nije u redu. Posle par sati je saznala za brata. To klecanje nogu je bilo toliko upecatljivo da nije moglo tek tako da se zaboravi i predje preko toga kao nesto sto se eto slucajno desilo.
Ne bih to nazvao nekim prenosenjem emocija na daljinu. Pre bih nazvao nekom intuicijom... Osim ako ne smatrate da je ta intuicija prenosenje emocija na daljinu... Intuicija bi mozda trebalo da bude posebna tema...

U ponedeljak je umro čovek. Stric mog muža, koji mu je kao otac bio. Jako, jako izražene emocije izmedju njih dvojice, velika bliskost. I prema mojim zaovama, takodje. Jednoj je bio očuh, bolji nego otac rodjeni, a drugim dvema stric.
U nedelju je, kako to samo život ume da režira, bilo krštenje njegovog unuka. I pored sve volje da mu ispunimo želju da ide na to krštenje, nije bilo moguće. Nije imao snage, iako smo bili spremni na rukama da ga držimo u crkvi. Pristao je da, tog jutra, ode u bolnicu. Teška srca je priznao da ne može da izdrži to krštenje i pristao da ode u bolnicu.
Ručak posle krštenja. U restoranu postavljeni stolovi, predjelo na stolu, tanjir tačno ispred mog muža. Sužili smo se, ali tanjir nije pomeran. Odjednom je pukao. Po pola, razdvojio se. Da li je bio naprsao, ne znam, nije se videlo. Da li je neko u tom trenutku zakačio sto, pa se vibracije prenele i tanjir pukao - ni to ne znam. Uglavnom je pukao.
Nešto pre pola 4, odoše moj muž, njegov otac i sestre kod strica u posetu. Ostadosmo baba i ja da čuvamo troje dece. Iz restorana se pravo na ulicu izlazi, ne smemo da ih ispustimo iz vida ni sekund, deca kao deca, izleteće na ulicu, pa će biti zlo. I kaže baba - brzo će oni, hajde da prošetamo klinke, da ih vodimo do kineske radnje, ako radi, da im kupim po sitnicu, da budu mirne. Hajde, rekoh. Odosmo, za ove dve veće kupismo po loptu, obične gumene lopte. Stavila ona Kineskinja svakoj u kesu i dala im. Deca srećna, mirna. Vratiše se ovi iz posete, kažu- ne valja, ništa ne valja, pitanje je dana, možda i sata. Sedosmo opet u restoran, na svoja mesta. Loptu moje ćerke smo, onako sa kesom, okačili na čiviluk, a loptu zaovine male je zaova stavila pored sebe, na onu klupu, ugao gde je sedela. Prodje neko vreme, naravno, na lopte više niko niti je mislio, niti ih je dirao. Odjednom, puče lopta kao bomba. Samo puče, kao balon kada padne na žar cigarete. Iako je bila ista kao i ona druga, potpuno ista, konstatovali smo da je verovatno bila prepumpana, pa je zato pukla. Da li je ili nije - opet ne znam. Na oko, obe su lopte bile iste.
Sutradan ujutru, tj. ponedeljak ujutru, druga se zaova sprema na posao. Obula cipele, ma nije se nogom ni oslonila kako treba na cipelu - puče joj štikla. Hajde, nadjosmo i tu objašnjenje - nezgodno je stala. Ma, nisam bre ljudi ni stala svom težinom na nogu, kako bre puče štikla? Jesi, stala si sigurno,nego nisi ni osetila. Da li jeste, ili nije - ona zna, ja ne znam.
Nešto kasnije, svekar iz bolnice javlja da mu je brat u komi. Treća zaova, pastorka ( čiraj - ćerka ) tog čoveka, ista ona što je prethodnog dana slavila krštenje sinu, čim je čula, odmah u kola i u bolnicu, da ga vidi bar dok je živ još jednom. Isparkirava se i puče joj guma! Da li je zgazila nešto - ne znam. Objašnjenje je - ma zgazila je tim točkom na nešto.
Otišla u bolnicu taksijem. Jedva uspela da, mimo vremena za posetu, udje na odeljenje. Ušla u sobu, uzela ga za ruku, počela da ga mazi po ruci, da mu priča da je došla, da je tu, da neće ići nigde od njega. On krklja, ropac prosto. Kako je počela da mu priča, tako mu se disanje umirilo, disao je mnogo normalnije nego kada je ušla ( tako ona priča, a ja nemam razloga da ne verujem ). Sestra koja je bila pored kaže - on vas čuje, pričajte mu. Tako par minuta i izdahnuo je, dok ga je ona držala za ruku.
Svi su mu bili u poseti prethodnog dana, samo ona nije mogla, kako da izadje sa krštenja svog sina. Eto, dočekao je i nju, i onda izdahnuo.
Tanjir, lopta, štikla, guma... slučajnost? Ja se ne usudjujem da sudim o tome.

Back