Sa manje ljudiHvala im, stvarno nisu morali. Živela sam i pre toga, samo ne mogu da se setim kako..
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sa manje ljudiHvala im, stvarno nisu morali. Živela sam i pre toga, samo ne mogu da se setim kako..
Zar je moguće da izbegavaš očigledan razlog?Ја то и не мислим, али моје мишљење ништа не мијења, као ни твоје, ми треба да будемо конзументи технологије и мноштва других ствари које нам нису неопходне да би неко профитирао, а то не иде без индустрије, без литијума рецимо.
I ti zaobilaziš očigledan razlog. Zašto?Zato što se ka tome ide. Nedavno sam pročitala da je organska prozivodnja
hrane na malim površinama neodrživa. To će planeti glave doći..
I to nije rekla izludela kafanska pevačica na Pinku, nego ozbiljni naučnici
istraživali i došli do zaključaka. Autoriteti..
Al zato fabrika koja pravi veštačko meso nije neodrživa.
Zašto izbegavate odgovor? Koja je granica broja ljudi kada bi vam bilo dosta? Kada sedite drugima na glavi? Kada se otimate za zadnju kap pijace vode, čistog vazduha? I jos bolje pitanje, zašto čekate tu granicu?Ja rodila dvoje i rekla dosta. Kakve milijarde, dal si kršten?
Ko kome sedi na glavi? Tako stvaraju neke veštačke slike, da to nije normalno.
Gledaj oko sebe. Posmatraj realne slike.
Prođi Srbijom. Pogledaj koliko je naseljena, sam, svojim očima. Pogledaj koliko
neobrađene obradive površine postoji. Pogledaj na toj neobrađenoj površini
koliko ima samoniklog jestivog i lekovitog bilja. Vidi koliko ima izvora vode koje
niko ne koristi.
Не ја, ти избјегаваш одговор, ја сам мишљења да неће доћи до проблема оренасељености, али је очигледно да ти избјегавап одговор, који је то број да би се осигурала одрживост о којој причаш?Zar je moguće da izbegavaš očigledan razlog?
Nope.Није. Мала деца мање умиру.
Нисам ни очекивао од тебе нешто друго, али хајде већ кад си ти већ тако научно поткован, реци на чему се заснивају твоје тврдње, на основу којих доказа?
Види овако, Платон, Сократ, Питагора сви живјели преко седамдесет година, Стефан Немања 85, могу да наведем колико хоћеш примјера осамдесетогодишњака па и старијих, који по твојој тврдњи да је животни вијек удвостручен у задњих сто година свакако не би требали постојати. Ствар је у томе што ниси склон да мислиш својом главом и сагледаш реалност, већ ти је лакше да декламујеш нешто о чему немаш појма и покушаваш са јефтиним дјечијим форама да омаловажиш саговорника. Знаш ли како се у реторици назива синдром таквог саговорника?
Ne razumem uopšte o čemu pričaš. Ja pričam o nečemu što je očigledno.Zašto izbegavate odgovor? Koja je granica broja ljudi kada bi vam bilo dosta? Kada sedite drugima na glavi? Kada se otimate za zadnju kap pijace vode, čistog vazduha? I jos bolje pitanje, zašto čekate tu granicu?
A proizvodnja lekova se smanjila u ondosu na broj stanovnika?
Jel možeš da odgovoriš na pitanje?Lekovi su odlicna stvar.
Ako imas vise od 55 godina, verovatnije je da ni ti ne bi bila danas ziva nego da bi bila ziva, da nema antibiotika.
Koje?Jel možeš da odgovoriš na pitanje?
Ako ne možeš da ispratiš tok razgovora u tri poruke, ne moraš
Pitanja su ti irelevantna i nemaju veze sa onim o cemu pisem.Ako ne možeš da ispratiš tok razgovora u tri poruke, ne moraš
ni da odgovoriš.
Ok... Kao što već rekoh, besmisleno gubljenje vremena. OdjavaNe razumem uopšte o čemu pričaš. Ja pričam o nečemu što je očigledno.
Opet divna reč u srpskom jeziku koja sama sebe opisuje. Očigledno je
nešto u šta sam možeš da se uveriš. Što je tako kako vidiš.
Navodim ti primere koje ignorišeš. Gde si ti video to o čemu pričaš?
Vidiš da se ne sećaš ni šta si ti rekao, ni šta sam te vezano za toPitanja su ti irelevantna i nemaju veze sa onim o cemu pisem.
Ti ignorises ocigledne naucne dokaze, ostavio sam link o porastu duzine zivota.
Bukvalno se ponasas kao ravnozemljasi, tako da je suvisno razgovarati sa tobom kada ignorises ocigledne stvari.
Evo, jos jednom, pa nastavi da ignorises i verujes u budalastine koje ti i tebi slicni ovde iznosite
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy
Sad i ovde..Ok... Kao što već rekoh, besmisleno gubljenje vremena. Odjava
Vidiš da se ne sećaš ni šta si ti rekao, ni šta sam te vezano za to
pitala. Znači nemaš kapacitet da ispratiš razgovor u tri posta, a
služiš se intelektualnim ucenama i držiš nekakav nadmen stav.
O da, evo si me sad navređao i isprovocirao da ću od muke pući.Pitala si nevezano pitanje.
I odgovorio sam ti vise nego sto si zasluzila, nego se pravis luda.
Jer si, jednostavno, bezobrazna.
I nije ti prvi put da se tako ponasas, kad god si potucena argumentima, pravila se luda.
A to nije vise ni smesno, tuzno je i jadno.
Sledeci korak je da potegnes ka svojoj moderatorskoj moći, jer je to ono sto je sledeće, kada više ne znaš šta ćeš.
Stvarno jadno
"Kad se sretnu dva mišljenja, neka se ne prepire. Ako nemaš ništa korisno da kažeš, najbolje je da ostaviš mišljenja po strani i fokusiraš se na mir i razumevanje."Sad i ovde.. Pogledajte prilog 1590101Izvini što te zadržah.
O da, evo si me sad navređao i isprovocirao da ću od muke pući.
Uopšte nisam ni rekla da se prosečni životni vek nije produžio.
Pitala sam te da li se tehnološkim razvojem desilo da ljudi više
oboljevaju i da li se danas proizvodi više lekova nego ranije,
a ti mi odgovaraš da su antibiotici dobri. Mada nisam ni rekla
da su lekovi loši.
Odgovaraš nepovezano i neargumentovano. Ne znam ni skim
pričaš.
Da, o tome i govorim. Nije prenaseljenost broj jedinki već koliko resursa troši taj broj jedinki. A trenutno trošimo za dve planete. Živimo na kredit i trošimo resurse budućim generacijama. I kad kažem da je potrebno da smanjimo broj ega, tj. ljudi, većina to doživljava kao napad na njihovo potomstvo. A potpuno je suprotno. To je borba za dobar život narednih generacija. Jer ako nastavimo da se ovako množimo niko neće živeti lepo.Maltusova teorija govori o ovoj tematici,
https://sr.wikipedia.org/sr/Малтусова_теорија
Pitanje je šta je prenaseljenost?
Relativno je, vrlo komplesko i obimno.
Da li je prenaseljenost, ako petočlana porodica živi u garsonjeri, ili nije ako svako za sebe u stanu ima po jednu spavaću sobu, odgovor može biti i jeste i nije.
Ne znam tačne uslove, ali mislim da što se tiče stanodavstva da u Nemackoj postoje pravila ili zakoni u vezi toga npr. da je potebno obezbjediti više soba po članu porodice, da se ne može petočlanoj porodici izdati stan od dve sobe i sl.
U Indiji pak mnogi spavaju po ulicama.. ili ih je desetoro u nekom malom domaćinstvu..
Dakle, pošto je pogled različit i relativan, onda se mora prvo odrediti tačno šta je to što ćemo smatrati za prenaseljenost i koji su to elementi koji čine taj pojam, ali opet suštinski to će ostati ipak relativan pojam.
Mogu se uključiti razni faktori, npr. disbalans u prirodi, iako nam se čini da planeta nije prenaseljena mi vidimo da stradaju šume, ekologija, prirodna staništa zbog potreba ljudi, gde je granica u tome?
Takodje u vezi sa uništavanjem i eksploatacijom prirode, može se postaviti pitanje, da li je uzrokuje prenaseljenost ili pohlepa i moć pojedinca? Moćan pojedinac sa svojom pohlepom može poželeti da ima deset ogromnih dvoraca koji iziskuju da se posječe čitava šuma i uništi čitav lokalni ekosistem, sa druge strane nekih pedeset pojedinaca mogu da žive u toj istoj šumi u skromnim uslovima i da je ne narušavaju toliko u odnosu na prethodni slučaju, dakle i to je relativno.
И на који начин ово поткрепљује твоју тврдњу, поготово ако узмемо у обзир да знамо да су људи и прије двије, три хиљаде година живјели по седамдесет, осамдесет година?
И на који начин ово поткрепљује твоју тврдњу, поготово ако узмемо у обзир да знамо да су људи и прије двије, три хиљаде година живјели по седамдесет, осамдесет година?