Quantcast

Preminuo Zoran Modli

toz972

Poznat
Poruka
7.186
Preminuo Zoran Modli
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3861847/zoran-modli-preminuo.html

Radijski voditelj Zoran Modli umro je u 71. godini u Beogradu. Prvi je vodio emisiju iz aviona, dok pilotira. Autor je "Pilotske knjige".


Zoran Modli je bio jedan od najpoznatijih srpskih radio-novinara i disk-džokeja.
Počeo je karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina 20. veka u beogradskim diskotekama.

Izdao je ploču "Zoran Modli i leteća diskoteka" i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu Džuboks.

Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu "Hajduk Stanko i jataci", u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla, "Na putu za Stambol" i "Anđelija, čuvaj se Turaka".


Bio je veoma popularan radio-voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju "Ventilator 202".

Emisiju "Modulacije" Modli počinje na Radio Pingvinu u maju 1993. godine. Emituje "Modul top-ten" vrh listu MOD datoteka, rudimentarne računarski stvorene muzike. Ova emisija se 1995. godine seli naRadio Beograd 202, a 1996. godine dobija nagradu "Diskobolos" za najbolju radio i TV emisiju o računarima. Ubrzo se opet vraća na Radio Pingvin uz novi naziv "Modulacije – The Next Generation", a potom prelazi na "MIP radio", gde ostaje do 1999. godine, kada se emisija gasi.

Od 2000. pokreće emisiju "Zair" (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na Radio Beogradu 202, a potom na beogradskoj Radio Laguni i na više nezavisnih radio-stanica u Srbiji i regionu.

Od 2002. godine pravi tehnološki iskorak jer se emisija sprema unapred u kućnim uslovima i na računaru, a prosleđuje se mreži lokalnih radio-stanica putem interneta, a može se preuzeti sa Modlijevog sajta.

Modli se trudio da bude inovativan i prvi je vodio emisiju iz aviona, dok pilotira.

Posle više od 20 godina provedenih u "Jatu", gde je upravljao "boingom 727", nastavio je pilotsku karijeru kao kapetan u privatnoj avio-kompaniji "Princ avijejšn", sve do 15. jula 2010. godine, kada je doživeo udes na aerodromu Brač skliznuvši sa piste mlaznim poslovnim avionom. Avion je izgoreo, ali su posada i putnici izašli nepovređeni.

Posle tog udesa, Modli je napustio karijeru pilota. Do detalja je opisao svoj poslednji let u prvom poglavlju "Pilotske knjige".

Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva.


Zoran Modli simbol optimizma u radijskom glasu. Specifičan glas koji me kada ga čujem podseti na neka lepša vremena. Miran let kapetane.
 

27E

Buduća legenda
Poruka
49.959
zoran je bio gradsko dete, paviljonac, pametan, zabavan, radoznao. upijao je novo i sirio. pamtim ga prvo kao disk dzokeja i radio voditelja sedamdesetih. posle se sve zna. malo me je iznenadio kada je zadnjih godina medijski podrzavao onu dvojicu iz mentalnog razgibavanja, stavljajuci ih u nivo novinara i voditelja radija beograd jedan. sto onii sigurno nisu, ni 1 promil. ali, sad nije vazno. odleteo je, sletanje je tamo gore!
 

Andrej Bolkonski

Domaćin
Poruka
4.239
Cuvena je ona njegova najava emisije,koju je pocinjao recima:"Zoran Modli,program vodli" ! Sa nestankom Zorana,,nestaje jedna sjajna epoha,
jedno novo vreme,koje je on tako optimisticki najavljivao,ali koje na veliku zalost,nikada nije stiglo do nas.Mislim da delim osecanja mnogih,kada
kazem,Zoranova smrt je kao da smo izgubili nekoga iz svoje najblize porodice.Sretan ti ovaj poslednji let dragi Zorane.!
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.