Quantcast

Preminuo Muhamed Filipovic,covek koga Bosnjaci nisu poslusali!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

veliki krang

Legenda
Poruka
55.225
Turci su ih iz prezira zvali balije. Ni oni nisu cenili izdaju vere iz interesa, već su ih se gnušali i zazirali od njih.
Imali su i dobrih razloga za to, pošto su ih pravoslavni Srbi spasili mongolskog ropstva kod Angore, a u to ropstvo zamalo da padnu jer su ih usred bitke izdali muslimanski plaćenici Tatari...
 

veliki krang

Legenda
Poruka
55.225
Srbi iz arbanaškog plemena Klimenti :)
Pa i ne baš, s obzirom na to da čak ni u vreme dolaska Turaka na ove prostore oni nisu zabeležili značajan procenat Šiptara, kao uostalom ni krstjana u Bosni, svega 700 njih. Pošto je sasvim logično da veći ne mogu da nastanu od manjih, već obrnuto, izlazi da ste i vi i Šiptari samo naš otpad :whistling:
 

Dekston

Domaćin
Poruka
4.112
"Dugo vremena Kozarac je bio središte krajiške regije tokom osmanskog perioda. Prijedor će postati značajniji dolaskom austrougarske kada se počela razvijati industrija i željeznica. Najznačajniji pad Kozarca kao administrativnog centra desio se nakon Drugog svjetskog rata, tokom socijalističke vladavine. Naime, Kozarac je bio jedna od tzv. "kažnjenih" općina. Razlog je bio što je cijeli Drugi svjetski rat Kozarac držao i čuvao svoju teritoriju: Kozarčani su se borili i protiv četnika i partizana i ustaša. Na ovom području djelovala je tzv. Redžina milicija i cijelokupna teritorija se držala. Poslije Drugog svjetskog rata Kozarac je tada doživio svojevrsnu marginalizaciju. Godine 1964. oduzet mu je status općine i od tada je Kozarac podijeljen na nekoliko mjesnih zajednica. Međutim, u proteklom ratu Kozarac se zajedno sa Prijedorom upisao na crnu listu općina koje su najviše stradale. Ubijeno je 1232 Kozarčanina samo u Kozarcu, ne računajući one koji su poginuli na ratištima širom Bosne, a oni koji su ostali živi su protjerani nakon što su prošli kroz srpske koncentracione logore Omarsku, Manjaču i Keraterm. "
https://www.preporod.com/index.php/...em/1529-kozarcani-se-nisu-odrekli-rodne-grude
Ja tebi jedno ti meni drugo pa tako dođosmo i do Dalmacije. Niko ne spori da je bilo četnika u Dalmaciji. No te pitam jedno; šta je to natjeralo Kozarčane da se priključe ustaškim formacijama i da čine masakre nad srpskim stanovništvom regije. Niko vas tu za vrijeme kraljevine SHS nije progonio ni iseljavao kao u Šahovićima. Da li je to neka urođena mržnja prema hrišćanima ili želja za otimačinom srpske zemlje. Muslimani iz Kozarca nikad nisu vodili bitke protiv ustaša več su bili sastavni dio ustaških formacija. Sva moguća logistika vojnim snagama NDH u hapšenju i deportovanju Srba za Jasenovac pružili su lokalni Muslimani. Vi imate jednostavno neku opsesiju da tražite nekog da vas okupira. Nikad svoje ja nemate.
 

veliki krang

Legenda
Poruka
55.225
Ha ha, ko ta sila.
Došli gore do glibave Ugarske, pa zavrnuli nazad na Kinu, da se ne peksine po glibavoj Europi :)
Pogledajte prilog 656528
E pa vidiš, tu silu su sasekli Srbi, dok je Bajazit umro u ropstvu te sile. Nešto se mislim, mogao je lagano Stefan posle Angore da pobije preostale Bajazitove sinove i tako obezglavi Turke za duže vreme. U tom slučaju ne bi nastao ti i ne bismo imali nikakvih problema :kafa:
 

miso6207

Elita
Poruka
16.284
Ha ha, ko ta sila.
Došli gore do glibave Ugarske, pa zavrnuli nazad na Kinu, da se ne peksine po glibavoj Europi :)
Pogledajte prilog 656528
I kakva je vaša veza s tim. Gradite im se. Vidiš da Erdogan više poštuje Vučića , dok mu se vaše kukanje gadi. Njegova hanuma je lepo šetala Beogradom, išla na pijac, šoping, čašćavala tete za tezgama. U rajvosa ni da privire.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.