Preminuo gradonačelnik Beograda

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
beograd je danas nasminkan i veoma skup grad, izuzetno prenaseljen sa saobracajnom infrastrukturom za 500.000 stanovnika a sa realnim brojem stanovnika 5 puta vecim. zato recimo ti treba od bubanj potoka do vracara 50 minuta a od zemuna do mirijeva 45 do 60 .

kao sto je strela rekla ta uska grla beograda koji su pre svega gazela i 29ti novembar se resavaju novim mostovima preko save i dunava a ne sminkanjem nemanjine i sarajevske i poplocavanjem vracarskih ulica da kerovi beogradskih usedelica imaju gde da s*ru.

vila od 300 kvadrata Radovana Jelasica na Dedinju, novine su pisale kosta trzisno minimum 2.5 miliona eura. To je cena od preko 8000 po kvadratu. Ako znamo da je jelasic platio kvadrat preko 5000e zasto je cudno da kvadrat u superluksuznoj novoj zgradi u najstrozem centru i najeksluzivnijoj zoni centra a to je deo dorcola od studentskog trga do strahinjica bana/cara dusana kosta 4000e/kvm?

strela je u pravu.

Ti si , batice, ovde pisao kako imas firme u USA i GB...pa i sire....
Zato, posto si poreski obveznik tih zemalja, logicnije bi bilo da se sekiras, da li ta kinta, koju uplacujes u budzet USA ide na redovno odrzavanje New Yorka, i Londona, umesto da laprdas o Beogradu.........pusti nama, koji placamo porez ovde, da o tome razmisljamo, a ti vidi sta se radi sa tvojim parama u Londonu...

Verovatno proverava gde su otišle njegove pare od poreza čim se ne javlja...

oces da kazes da gazela i 29ti nisu uska grla beograda. ajd sutra se nadji negde oko 3 4 popodne na uglu 29tog i dzordza vasingtona i kreni ka nbgdu preko brankovog mosta pa mi izracunaj koliko ti vremena treba od 29tog/dzordza do recimo pumpe dejtonke
jel ti to imaš kartu beograda ispred sebe ili si sa strelom na msn-u?:lol:
pumpa se zove dejton, a ne dejtonka.
inače mi ovde kažemo samo dejton, jer se podrazumeva.
to tine piše u vodiču za beograd8-)

a što se tiče gužve izmedju 3-4 malo grešiš, gužva je sad kasnije, izmedju 4 i 5, nisi dugo bio. Takodje u jutarnjem špicu od 7.30-8.30.
Kao u svim svetskim metropolama, u ostalom.
Da su tvoj dragi sloba i predragi nosonja izgradili neki most, ili bar doneli planove, danas bi sve to brže išlo.

beograd je danas nasminkan i veoma skup grad, izuzetno prenaseljen sa saobracajnom infrastrukturom za 500.000 stanovnika a sa realnim brojem stanovnika 5 puta vecim. zato recimo ti treba od bubanj potoka do vracara 50 minuta a od zemuna do mirijeva 45 do 60 .

kao sto je strela rekla ta uska grla beograda koji su pre svega gazela i 29ti novembar se resavaju novim mostovima preko save i dunava a ne sminkanjem nemanjine i sarajevske i poplocavanjem vracarskih ulica da kerovi beogradskih usedelica imaju gde da s*ru.
cekaj,posto je poplocavanje vracarskih ulica a posto je most?budi malo bar realan,pa nije taj nesretni(da,nesretni,54 godine,da imas svo bogastvo sveta dzabe) bogdanovic mogao da uradi jos tri mosta najmanje i obilaznicu,vidis da velja savija siju,kriv je ali pokusava da prebaci krivicu na ove iz vojvodine,oni su prica za sebe,nije ni kriv koliko je nerealan lik,mi tih para sto on hoce da uradi nemamo,opsti haos i sad da cekamo renoviranje gazele bez zaobilaznice,nije ni cudo sto je onaj lik sa dzipom nisan infiniti prso' na gazeli pa ga nagazio i kod sava centra prekjuce nabo' kamion sa desna,hteo da ga pretekne preko zute trake, koji je poleteo na dva tocka i zguzvao toyotu u levoj traci,pravo cudo da nisu u toyoti izginuli,slika je bila neverovatna,ne dao bog nikom,pa ni streli,ne bih voleo da je vadim iz zguzvanih kola na gazeli....

jel ti to imaš kartu beograda ispred sebe ili si sa strelom na msn-u?:lol:
pumpa se zove dejton, a ne dejtonka.
inače mi ovde kažemo samo dejton, jer se podrazumeva.
to tine piše u vodiču za beograd8-)

a što se tiče gužve izmedju 3-4 malo grešiš, gužva je sad kasnije, izmedju 4 i 5, nisi dugo bio. Takodje u jutarnjem špicu od 7.30-8.30.
Kao u svim svetskim metropolama, u ostalom.
Da su tvoj dragi sloba i predragi nosonja izgradili neki most, ili bar doneli planove, danas bi sve to brže išlo.

Beograd i nije bio predvidjen za ovoliko ljudi. Šta radi trećina Srbije ovde? A opet, iako napustiše selo mnoge selo nije napustilo - uveliko se uzimaju godišnji odmori, plaćena i neplaćena odsustva te bolovanja - zbog branja kukuruza.

dejton dejtonka isti ****. guzva u bgu je po ceo dan. grad je prenaseljen i sa uzasno losom saobracajnom infrastrukturom i to je glavni rpoblem grada a ne dal keruse gospodji iz krunske i djure salaja kenjaju na sveze poplocane trotoare ili na beton.

Ko je prenaselio beograd i kojih godina?:roll:
Bogdanović?

I još nešto, beogradske kuce ne kenjaju. One vrše nuždu.
kenjaju u tvom selu, gde stignu. Po dvorištu, ispred kuće, samo si navikao, pa to ne primećuješ.
Ovge ljudi počiste za svojom kucom, to sigurno nikad nisi video:lol:

vila od 300 kvadrata Radovana Jelasica na Dedinju, novine su pisale kosta trzisno minimum 2.5 miliona eura. To je cena od preko 8000 po kvadratu. Ako znamo da je jelasic platio kvadrat preko 5000e zasto je cudno da kvadrat u superluksuznoj novoj zgradi u najstrozem centru i najeksluzivnijoj zoni centra a to je deo dorcola od studentskog trga do strahinjica bana/cara dusana kosta 4000e/kvm?

strela je u pravu.

plac bre vredi barem 1,5 miliona evra,15 ari,ne kuca,ne moze tako da gledas i da racunas cenu kuce od 180 m2,ta kuca moze i da se srusi,na 15 ari da se napravi elitna zgradurina i da se proda....

cekaj,posto je poplocavanje vracarskih ulica a posto je most?budi malo bar realan,pa nije taj nesretni(da,nesretni,54 godine,da imas svo bogastvo sveta dzabe) bogdanovic mogao da uradi jos tri mosta najmanje i obilaznicu,vidis da velja savija siju,kriv je ali pokusava da prebaci krivicu na ove iz vojvodine,oni su prica za sebe,nije ni kriv koliko je nerealan lik,mi tih para sto on hoce da uradi nemamo,opsti haos i sad da cekamo renoviranje gazele bez zaobilaznice,nije ni cudo sto je onaj lik sa dzipom nisan infiniti prso' na gazeli pa ga nagazio i kod sava centra prekjuce nabo' kamion sa desna,hteo da ga pretekne preko zute trake, koji je poleteo na dva tocka i zguzvao toyotu u levoj traci,pravo cudo da nisu u toyoti izginuli,slika je bila neverovatna,ne dao bog nikom,pa ni streli,ne bih voleo da je vadim iz zguzvanih kola na gazeli....
Ono je baš bilo jezivo, nisam mogla da verujem da je samo troje prošlo sa lakšim povredama.

plac bre vredi barem 1,5 miliona evra,15 ari,ne kuca,ne moze tako da gledas i da racunas cenu kuce od 180 m2,ta kuca moze i da se srusi,na 15 ari da se napravi elitna zgradurina i da se proda....

plac vredi nekih 500.000-700.000e do milion a sama kuca preko milion i po

evo ti dva oglasa koja dokazuju moju tvrdnju

DEDINJE, graniči se sa ogradom Belog dvora, 10 ari, pogodan za porodičnu gradnju, 600.000 EUR. 063/209-995

DEDINJE, Velisava Vulovića, 6 ari, 265.000. 063/281-957

znaci na dedinju je ar placa 50-60.000e . jelasic ima 12 ari plac sto znaci da njegov plac vredi 500-700.000e a kuca preko 1.5 miliona.

Beograd i nije bio predvidjen za ovoliko ljudi. Šta radi trećina Srbije ovde? A opet, iako napustiše selo mnoge selo nije napustilo - uveliko se uzimaju godišnji odmori, plaćena i neplaćena odsustva te bolovanja - zbog branja kukuruza.

koliko imam samo komsija,narod izbegao iz krajine,bosne,sa kosova a milosevic porucio miletu marticu:"ubi se",seselj je priznao da je zbog pada knina osedeo za dva dana i proglasio milosevica za izdajnika...da ne pricam koliko znam ljudi iz provincije u beogradu..nemam nista protiv njih ali kao rodjenom beogradjaninu pocne da mi smeta njihovo kukanje kako se nema posla i sl.,ko kada bih ja otisao sad u minhen i popeo se svabi na glavu ja nemam posao u Minhenu!!

DEDINJE, graniči se sa ogradom Belog dvora, 10 ari, pogodan za porodičnu gradnju, 600.000 EUR. 063/209-995

znaci na dedinju je ar placa 50-60.000e . jelasic ima 12 ari plac sto znaci da njegov plac vredi 500-700.000e a kuca preko 1.5 miliona.

jel to iz Halo oglasa?
sad će da si se smeje sandrina sa 50 smajlija

pazi,jedno je beli dvor i taj deo dedinja,drugo je tzv, A zona dedinja,augusta cesarca,tolstojeva,uzicka i poprecne,gen.sturma,e tu je papreno,garantujem ti da je tamo ar 100 hiljada,pisaolo je u kuriru i glasu da ima jelasic 15 ari,kako sad 12,nemoj bre,tri ara da zagubis na dedinju ;) ako nisam u pravu pristajem da sa strelom provedem noc:-(

koliko imam samo komsija,narod izbegao iz krajine,bosne,sa kosova a milosevic porucio miletu marticu:"ubi se",seselj je priznao da je zbog pada knina osedeo za dva dana i proglasio milosevica za izdajnika...da ne pricam koliko znam ljudi iz provincije u beogradu..nemam nista protiv njih ali kao rodjenom beogradjaninu pocne da mi smeta njihovo kukanje kako se nema posla i sl.,ko kada bih ja otisao sad u minhen i popeo se svabi na glavu ja nemam posao u Minhenu!!

Tako je

Хаџи Петар Божовић

Ламент над Неимаром

Јер новој српској транзитној, нафтно-дуванској, кокаинско-здравственој буржоазији се жури

Сингидунум, Алба Грека, Бели град... на ушћу двеју река испод Авале, наш вољени Београд који срце има, и у срцу љубав чисту, рушили су Авари, Хуни, Словени, и Немци и Турци, савезници жестоко, савезнички, и то два пута, али је неуништиви феникс увек устајао са осмехом што је лебдео на уснама његових река.
Једно од најлепших насеља у њему је Неимар, узорити део Врачара који окружује највећи православни храм посвећен највећем српском свецу, оцу вере и народа Растку Немањићу Светом Сави. Не боли Растка пламен Синан-пашине ломаче, али пламови стида који се понекад виде изнад сводова неиконописаног храма потичу управо од окружења, поменутог Неимара (неимар – изузетан градитељ, скоро корифеј свог посла).

Насеље Неимар, кукурузишта и трска, шибље, омеђен са два потока, насељаван испрва од ситних немачких (јеврејских) занатлија, после Првог светског рата почиње да се урбанизује и сматра се једним од првих вртних насеља у Европи. У то време на Неимар се одлазило на излете и у лов. Касније, земљиште на Неимару купује српска интелектуална елита, професори универзитета, лекари, правници, ђенерали. Неимар је имао срећу да ту станују и уједно га обележе највећа имена српске архитектуре тог времена. Споменимо само нека: проф. Леко, арх. Коруновић, арх. проф. Тадић, арх. Констатиновић, арх. проф. Злоковић, арх. Лазић, арх. Шафарик, арх. проф. Дероко, арх. проф. Антић, отац академика данашњег Ивана Антића.
У Ламартиновој улици изграђена је у то време реплика грађевине француског архитекте Мансара, по чијем се имену зна за мансарду. У Француској су такви објекти као Свето писмо, ту не би помогао ни Де Гол да се нешто измени.
Поред оних који су ту градили, споменимо и оне који су ту становали: лингвиста Московљевић (са Белићем правио речник), ђенерал Милосављевић (начелник санитета српске војске), министар Сршкић, градоначелник Нешић, биолог Дивац, један од првих српских генетичара, председник врховног суда Борисављевић, др Валзарено (срушена кућа), филозоф Брана Петронијевић (срушена кућа), Срушена... срушена...

Невиђени урбанистички хаос, препројектовање фасада, монструозно надзиђивање (угао Небојшине и Ламартинове, прва награда Краљевине Југославије, иначе под заштитом Завода за заштиту споменика. Какав безобзирни насртај на ауторско дело. Урбанистички дизајн, најфинија врста кованог гвожђа мајстора какав је био Марио Чок, бачена су у шут, а потом правац депонија, предсобље пакла, уместо у музеј. Јер новој српској транзитној, нафтно-дуванској, кокаинско-здравственој буржоазији се жури. Али жури се и нама да спасемо од пластичне операције ову најлепшу, некада амбијенталну целину у нашем Београду. Нећу да напуштам свој атар у коме сам житељ скоро две деценије, зато уместо бола, молбе и опомене прилажем свој крик побуне против ,,геноцида неимарског”на Неимару.
* * *
Овога лета изгубили смо Прелета, Стева Раичковић покупио је своје списе и преместио се у више пределе, остављајући нам наду у лепоту поезије.
Хаџи Петар Божовић
[објављено: 03.09.2007.]

Србољуб Илић (ilics@gmail.com), 16.09.2007, 20:48

Поетски написано о најлепшем крају Београда (Виле и Камелије). Многе зграде под заштитом државе и од историјског значаја. На западу се такве зграде не дотичу, мада је пуно филмова снимљено о томе како лопови -предузимачи такве зграде запале, а често и власнике ликвидирају да би градили. Гледао сам таква два филма из Канаде. Жестоки момци су раније харали по Душановцу, али су се сада размилели по Неимару. Ма то и нису више неки опасни типови већ наркомани и ситни крадљивци аутомобила који матретирају староседеоце и уз помоћ корумпиране полиције Врачара- гледају да рашчисте простор. ′Ослободе′ неколико породичних кућа па се онда ту сагради вишеспратница (ЛОВА). То је случај и са углом Ламартинове и Небојшине, као и Браничевске. Коментари као: "...шта ако је грађевинска мафија подмазала структуре у градској власти које одлучују о томе шта може да се руши а шта не?.." могу само да ме разочарају. Значи треба да ћутимо и да гледамо полицију и општину који примају плате од нас -народа и који требају да наш штите - а они раде нешто сасвим друго и супротно- понашају се као да су се већ приватизовали! Не драги моји, придружујем се са криком писцу овога чланка, који је изванредан по свим основама, односи се на све домове Београда, а то што је на крају изјавио да он живи на Неимару и њега неће лако отерати није себичност већ херојство!

strelo,vidim volis i branis vracar,prava moja beogradjanka,milo mi em drago,nego..jel imades neku kucu da je setkas,o cemu jerry ovo:D?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back