Preminuo Džej Ramadanovski

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626
Preminuo Džej Ramadanovski

Naš proslavljeni pevač Džej Ramadanovski preminuo je danas u 57. godini.

IZVOR: B92 NEDELJA, 6.12.2020. | 15:10

Iz Hitne pomoći su nam rekli da nemaju informaciju da je pevač umro.

Džej je u nedavnom intervjuu izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi koronavirus bio poguban za njega.

"Nedostaje mi da sedim u nekoj bašti i da posmatram lepe devojke. Ne kažem da mi fali bilo kakva "akcija", ali lepota oku prija. Nedostaju mi emisije, odlasci na televizije. Najviše sam voleo trenutke kada snimamo novogodišnje specijale. Svi se šalimo u studiju, malo popijemo, smejemo se. Bila su to lepa vremena. Danas se narod nekako otuđio. Nema više te euforije pred praznike. Svi smo se povukli u sebe, valjda je ova kriza svemu tome doprinela", rekao je on.

Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dete. Porodica Ramadanovski vodi poreklo iz opštine Resan u Makedoniji.

Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvesno vreme provodi živeći sa bakom po majci, da bi posle zbog sklonosti ka maloletničkoj delikvenciji vreme do punoletstva proveo po domovima za vaspitanje dece i omladine.

U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina "Zmaj" gde se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalitetu.

U to doba muzikom se bavio amaterski. Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pesmom "Zar ja da ti brišem suze" učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto. Tokom 1990-ih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…)

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=12&dd=06&nav_id=1776264

Neka počiva u miru.
 
Džejev najbolji drug: Nije se žalio, samo je zaspao i umro

Najbolji prijatelj i klavijaturista Džeja Ramadanovskog Zoran Jagodić Rule ispričao je za Nova.rs da je pevač preminuo u snu.

“Ne znam šta da kažem, u šoku sam. Ovo će me ubiti. Džej je bio dobro, prethodnih dana se nije žalio na bilo šta, ali čuvao se zbog korone. Zbog bolesti koju ima. Jutros se nije žalio na bolove, samo je iznenada zaspao i umro u snu”, rekao je on za Nova.rs.
 
Džej je umro od srca. Vidim ja nešto nema ga.

Умро је он од цигарета , алкохола и порока а не од срца ..

руку на срце глас му је први страдао још пре 15 година .штета онаквог певача и гласа , човека ..али то су ЦИГАРЕТЕ ..
 
Pre par dana,gledao sam ga na You Tube,u emisiji "Balkanskom ulicom".Bio je kao i uvek,vrlo simpatican,ma da dosta udebljan i primetno je
dosta tesko govorio.No unatoc svojoj bolesti (srce),sokiran vescu o njegovoj iznenadnoj smrti. Sa Dzejom je otislo jedno vreme,jedan veliki zivot
jednog malog coveka.Dzej je bio jedna od poslednjih karika,koja nas je povezivala,sa onom divnom Jugom.Ostacemo sami na obodu ovog
nesrecnog (kako nas sada krstise) zapadnom balkanu...
 
Pre par dana,gledao sam ga na You Tube,u emisiji "Balkanskom ulicom".Bio je kao i uvek,vrlo simpatican,ma da dosta udebljan i primetno je
dosta tesko govorio.No unatoc svojoj bolesti (srce),sokiran vescu o njegovoj iznenadnoj smrti. Sa Dzejom je otislo jedno vreme,jedan veliki zivot
jednog malog coveka.Dzej je bio jedna od poslednjih karika,koja nas je povezivala,sa onom divnom Jugom.Ostacemo sami na obodu ovog
nesrecnog (kako nas sada krstise) zapadnom balkanu...

Говорио тешко јер је имао проблем са дисањем услед оштећења плућа .мада , невероватно да људи и поред тога што једва говоре и дишу и даље пуше ..

просто невероватно
 
Рамадановски је био део једног пројекта тадашње Југославије у циљу ресоцијализације проблематичне ромске популације .

Од једног малог уличног преваранта , не кажем у лошем контексту , пружена му је шанса да својим предивним гласом направи каријеру , створи капитал и пошаље поруку тој врсти популације да човек може поштеним радом да свори себи добра живот .

Он је то заиста и радио , поштеним радом је створио добар живот , одрекао се доброг дела порока , али не и оних од којих је зависило његово здравље .

штета
 
...ko se od nas nije cudio,
Dzej pjevac
a on sav u smijeh dolazi u Kafe_Terazije
s Mirom Kosovkom
isto nalijevo nasadjenom i super Osobom
...Ciro Kontic mora da se odrekne Kompanjona
medju kamiondzijama na Magistrali...
P.S.
...kantor Arau/Argau/ Wolen ...Don Pako...Langental / Ksanadu/.../ Ja bodigard...dolazi s Vujom../
...Dzeika...onda njegov klub na Studentskom trgu...

P.S.
...i gotovo..."
 
Ziveo je nezdravim zivotom,pusio,pio,drogu konzumirao...ali da li znate nekog coveka,koji je za zivota postao legenda,cije ce ime vecito svetleti.
kao kula svetilja...a da je taj covek,ziveo umereno,bez ikakvih poroka... Ne. Takvih nema.Svi mi,bezporocni,ostacemo u secanju,samo najblizoj rodbini.
Samo ljudi koji svojim nacinom zivota ubijaju sami sebe...nikada ne umiru u secanjima miliona...!
 

Back
Top