Преминуо Бора Дрљача

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
87.973
Прослављени певач народне музике Борислав Бора Дрљача преминуо је у 80. години, јавља „Блиц“. Остаће упамћен по хитовима „Отишла је Данијела“, „Плачи, мала, плачи“, „Ој ораје ораје“, „Стари вук“, „Пријо моја, како ћемо“.

Борислав Бора Дрљача рођен је у Доњој Суваји, у Општини Босанска Крупа 29. августа 1941. године. Рани губитак мајке и сиромаштво одредили су његов животни пут усмеривши га ка музици.


Борислав Бора Дрљача рођен је у Доњој Суваји, у Општини Босанска Крупа 29. августа 1941. године. Рани губитак мајке и сиромаштво одредили су његов животни пут усмеривши га ка музици.

Пријавио се на аудицију за Радио Београд коју је положио и убрзо је његова музичка каријера кренула узлазном путањом.

Стекао је статус Истакнути уметник и добио је награду за животно дело. Снимио је првише од 50 носача звука на којима се налази око 400 песама. Продао је преко пет милиона плоча и касета.

Наступао је по целом свету, а највише у Сједињеним Америчким Државама, Канади, Аустралији и западној Европи.

Остаће упамћен по хитовима Отишла је Данијела, Плачи, мала, плачи, Ој ораје ораје, Стари вук, Пријо моја, како ћемо.

Из првог брака, са покојном супругом Верицом, имао је два сина Владимира, који је магистрирао менанџмент у Паризу, и Бранислава, који је дипломирао сликарство у Београду.

https://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/461/svet-poznatih/4109447/preminuo-bora-drljaca-.html
 
Bora-Drljača-Tjeraj-mala-stado-iza-brijega.jpg

hqdefault.jpg


Покој му души.
 
Ne vidiš da je ova tema trolovanje potforuma Istorija? Naravno da vidiš.

Ovo tema nije o hrvatskom lekaru koji je preminuo davno i koji se zove slično kao jedan od naših vodećih živih istoričara. To što ti posmatraš tuđe poteze striktno kroz svoje oči, pa očekuješ da i drugi troluju, samo je tvoj problem.

Bora Drljača je obeležio jednu celu epohu, od rođenja u vreme NDH do tragične smrti pre neki dan, a takođe je i svojevrsna institucija, koja je jednim delom svog repertoara i opevala izvesna zbivanja sa rodoljubive strane, a za koje smo se složili odavno da ne spadaju u domen PTF Politika, već da su istorijske teme (a sa čim se, podsetiću, lično nisam složio).

Ako moderacija proceni da to nisu stvari koje ispunjavaju uslove da ova tema bude ovde (a koja je otvorena ne radi nekog trolovanja, već povećanja preglednosti i interesovanja za naš potforum) neka bude kako procene; samo se nadam da tvoji izlivi klasičnih teoretisanja zavera i već poodavno tradicionalne hajke na mene neće imati uticaja na donošenje te odluke.

P. S. Ako si ti miislio da će potforum zamreti tvojom pauzom sa njega (što nije bio i prvi put), pa te sada hvata panika jer vidiš da ne ostvaruješ nikakvog efekta, poručiću ti samo jedno: saberi se.
 
Poslednja izmena:

Back
Top