Preminuo bivši vladika Artemije od korone

Necu ubaciti tu nepravednu rec rascninjeni i zao mi je Vladike Artemija .
Zao mi je Patrijarha Irineja jer ce mo videti da nam najvise nedostaje kad ga ne bude bilo.
Slava mu.
Zao mi je Vladike Amfilohija , tesko ce nama biti i bez njega.

"Ne sudite, da vam se ne sudi" Isus Hristos

Tako da ko sam ja da osudim jednog drugog treceg. Na Gospodu je da sudi. Voleo bih da su neke stvari radili bolje, al svi smo mi smrtnici obicni gresnici sa svim svojim vrlinama i slabostima.

Ko zna da li bi mi bili bolji da smo na njihovom mestu

У његовим очима, мимици, покретима, говору се наслућује нешто ђавоимо. Упореди те ствари код покојног патријарха Павла и покојног патријарха Иринеја и код Григорија Дурића. Из прве двојице избија смиреност/кроткост и блаженство, а из Дурића некакав лоповско-манипулаторски вајб.

"Ne sudite, da vam se ne sudi" Isus Hristos

Ја сам био годинама сумњичав према покојном патријарху Иринеју. Замерао сам му за неке ствари које није чинио, а мислим да је требао. Ипак кад све сагледам он је по мени више позитивна него негативна фигура.
Нисам рекао да је једнак Павлу. Такве личности као што је Павле није било у СПЦ ко зна колико пре њега нити ће бити дуго након њега.

Mislim da mu narod najviše zamera to što se svojski trudio da iskoristi uticaj crkve kako bi obezbedio poslušnost naroda ka aktuelnom režimu.
To baš i nije pozitivno.

Pa, dobro... Arhanđel Mikael koji je kao Bog noćas širi krila.
Možda ih je prosto pokupio...
U teškim vremenima su ti ljudi služili Bogu.

Kako će biti ovim novim... tu smo da vidimo.
Mozebiti...samo ipak je sve ovo ogroman gubitak za SPC, zaista nisu to bilo koji ljudi, ali opet, nadajmo se da ce dostojni da dodju na njihovo mesto.

Mislim da mu narod najviše zamera to što se svojski trudio da iskoristi uticaj crkve kako bi obezbedio poslušnost naroda ka aktuelnom režimu.
To baš i nije pozitivno.

Православна црква нема обичај да иде против власти, посебно својих какве год да су. Православље није политичка религија као ислам.
Али могло би се рећи да си у праву. Многи су очекивали да патријарх покрене литије у Србији налик на оне у ЦГ и да се тако уздрма и сруши Вучићев издајнички штеточински режим.

Moramo i mi da im pomognemo malo. Bog hoće da spasi narod, ali Bog nema narod.
Ne znam kako da pomognemo, nije do nas mada bih volela. Patrijarh se bira izvlacenjem i to valjda iz redova vladika.

Ja za druge ne znam, ali sam zapazila vladiku Irineja Bulovica i umirovljenog vladiku Atanasija Jeftica kao ljude od integriteta s tim sto ovaj drugi se malo vise ostro izrazava, bez je na jeziku, ali pravo govori.

Ne treba mi da se bavimo time ko će da bude izvučen.
Treba da se obrazujemo.
Koliko njih večeras proslavlja slavu a ne zna ko je njihov svetac, ko je to ''kao Bog'', koliko treba voleti i koliko treba vere položiti?
Najbitnije je biti u dobrom porodicnom raspolozenju i za vreme i pre praznika, biti slozan, i postovati svetitelja (arhangela) koji se slavi. Naravno da mora o tome nesto da se zna, verujem da ljudi ipak znaju, ako i ne znaju, evo sada imaju priliku da nauce kad nema gostiju, nego da se zaista posvete svetitelju i njegovoj slavi.

Ne zanima me politika.

Artemije je odbio da se odrekne svetih Kosova i Metohije zato je "rascinjen" zato ga sada nema plus je hteo da se Valjevska Gracanica vrati kakva je bila.Otisao je Gore da se moli za nasu slobodu Njemu da bi nas on sacuvao u ova vremena a svakako je to veliki gubitak za nas.

Neka pociva u miru neka nas cuva/u šoku sam ovo je tuzan dan za sve koji vole svoju zemlju zato sto vidimo kako se odnose prema onima koji je vole.

Izneo si ozbiljne optuzbe protiv buduceg patrijarha srpskog.

Nije da ja tebi ne verujem, ali ako bi mogao da nekako dokazes te teske optuzbe. Msm..ne moras bas ono...dokaze kao za sud... ali ako imas neki link ka nekom tekstu, da vidimo koji je izvor informacije, kredibilnost izvora i sl.

U suprotnom, pomislicemo da si instruisan od suprotnog tabora u okviru SPC da redjas lazne optuzbe, poput onih podmetanja sa iste te adrese da su satro tzv. "drugosrbijanci" za Grigorija, pa smo juce i danas se nagledali gomile fotoshopa na drustvenim mrezama gde ta vasa struja dokazuje da je neko rekao da je za grigorija, a ova druga strana domah demantuje.

Ako ste u stanju te lazne vesti da proturate, kako da vam verujemo za ove optuzbe, ako ne ponudite validne dokaze?
mladi grigorije je zajedno sa čedom praškom i srđom popovićem rušio slobu
kad su ga posetilile čike u kožnim jaknama zapalio je za manastir...nije on za patrijarha, podoban je za laprdanje preko n1 i nove s

Back