Preminula beba koju je otac prošle godine bacio na pod

Iskreno, kada sam juče video ovu vest, trebalo mi je malo vremena da mi dopre do mozga i da shvatim šta sam ja upravo pročitao.
Evo i danas sam baš pod nekim jakim utiskom tog slučaja i stvarno, shvatam da ima tragedija, monstruma, ludaka koji ubijaju i muče ljude ali ovako nešto, da se tako malo dete skoro dve godine bori, da trpi toliki bol, da se neko trudi i muči da mu spase život i da ono na kraju umre... Ja ne znam, stvarno ne znam... Pa kakav otac, kakav čovek, kakva je to spodoba pobogu?
Možda sad i ja imam neki sadistički poriv ali ne treba njega ubiti, greh je trošiti i metkove, otrov ili struju da se budala satre, ne treba ga ni zatvoriti, odradiće tih 5,7,10 godina robije i, šta, smatraće se da je odrobijao svoje, da više ne duguje nikom ništa i da više nije kriv. Živeće normalno. Treba mu odseći obe ruke i izvaditi jedno oko i pustiti ga tako, da gmiže i vegetira i da mu ta sakatost bude večni beleg za ono što je uradio.
Dušanov zakonik vratiti. Jedini lek da se čovečanstvo vrati u normalu.

Nisam sigurna da kazna sprecava zlocin, ali...da se pozovu na odgovornost sve socijalne i zdravstvene sluzbe koje nisu na vrijeme dijagnosticirale ovakve moguce povrede, koje nisu prijavile povrede ovog andjelka, koje nisu vrsile svoju, placenu, duznost!

- - - - - - - - - -

Cini mi se da si u pravu!
Mozda gresim, ali ne vidim da je iko, socijalni radnik, dezurni doktor, prijavio ovu povredu bebe!

Ne, zrtva je zrtva, nju nista ne osudjujem. Samo kazem da ovakvim primitivnim i divljackim ispadima Cigani i jesu skloni.

Nisam u potpunosti razumjela tvoju prvu poruku, izvinjavam se!
Ne bih se slozila da su samo oni skloni takvim zlocinima.
Ima toga u svakom narodu...radi se o tome da drustvo i sistem u kojem zive ucini vise na podizanju svijesti.

Back