Premijer liga 2020/2021

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Udariće Grujić na Arsenal, ovo su postave!


Ekipe Liverpula i Arsenala nisu imale sreću na žrebu, pa će večeras morati da igraju jedni protiv drugih u Liga kupu u okviru osmine finala.

Nakon odlične partije u prethodnoj utakmici Liga kupa protiv Linkolna, Marko Grujić je ponovo starter za Liverpul.

Evo i startnih postava.

Liverpool: Adrian, N. Williams, R. Williams, Van Dijk, Milner, Grujic, Jones, Wilson, Salah, Jota, Minamino

Arsenal: Leno; Cedric, Holding, Gabriel, Kolasinac; Ceballos, Willock, Xhaka; Pepe, Nketiah, Saka

📺 Watch Liverpool v Arsenal live on Sky Sports
— Sky Sports Football (@SkyFootball) October 1, 2020
 
Ko je obeležio septembar, bitke između "karamela" i "lisica"

Premijer liga se nastavlja već sutra.

Igra se četvrto kolo, do sada smo imali samo tri tima koji su maksimalni u svoja prva tri okršaja.

To su Lester, Everton i Liverpul. "Lisice" i "karamele" imaju po dve nominacije, "redsi" tek jednu u vidu Manea.

Pored Senegealca, za prvo individualno priznanje ove sezone boriće se još Bamford iz Lidsa, Kalvert-Luin i Rodrigez iz Evertona, Kastanje i Vardi iz Lestera, Totenhemov Kejn i mladi Lampti iz Brajtona.

Po nama favoriti su Englezi, napadači Kalvert-Luin i Vardi.
 
Gotovo, Murinjo ostao bez defanzivca, šta će Sparsi učiniti do kraja pijace?!

Kako prenose španski i engleski mediji, defanzivac Totenhema Huan Fojt je pronašao novi klub.

On će do kraja sezone igrati na pozajmici u Viljarealu, koji je pristao da pokrije njegova kompletna primanja.

Imaće "Žuta podmornica" priliku i da ga otkupi na kraju sezone za već dogovorenih 15 miliona evra.

Od Murinjovog dolaska u klub je bilo jasno da za Argentinca nema mesta, a Fojt je navodno odbio dve ponude iz Italije kako bi se pridružio ekipi Unaja Emerija u španskoj Primeri.

Sparsi su ovog leta prodali Kajla Voker-Pitersa, kao slobodan igrač je u Benfiku otišao Jan Vertongen, dok su na pozajmice poslati Oliver Skip i Troj Perot.

"Posebni" je prekrstio Dajera u štopera, na desnom boku je dobio pojačanje u Metu Doertiju, levo je jači za Regilona, postoji mogućnost da i Ben Dejvis zaigra na mestu štopera, pa bi u tom slučaju u klubu ostao i Rajan Sesenjon, što se čini kao najrealniji rasplet, jer je "Pevcima" ostalo samo par dana da dovedu novog defanzivca.

Dogovorili su transfer napadača, u klub stiže Karlos Vinisijus iz Benfike na pozajmicu do kraja sezone uz pravo otkupa za 45 miliona evra.
 
A u Championshipu srpski trenerski duel :worth:

1601711236547.png
 
Ja mislim da su Siti i Liverpul malo izduvani.

Borba za titulu izmedju Vile, Vest Hema i Evertona. :hahaha:

Salu na stranu, mogli bi Spursi nesto da urade. Junajted i Celsi ne verujem jer imaju ove pocetnike za trenere, ninasta ne lice.
 
Epsko kolo, u tri derbija 19 golova. Sampion ponizen i rastavljen sa sitne faktore od Vile, Mancester na isti nacin od Murinja, Vest Hem rutinirao Lester i takodje u senci ostao bod Lidsa protiv Sitija, to se ne vidja cesto. Posebno ne u istom kolu.
 
Engleskiih top 6 - Svako ima problem, ovo su imena i prezimena!


Menadžeri TOP 6 klubova u Premijer ligi imali su prilike tokom pauze u prvenstvu da još jednom razmisle i nađu rešenje za vodeće probleme u svojim klubovima.

Ova jesen u sezoni 2020/2021 u najkvalitetnijem engleskom šampionatu nije spokojna za nijegnog od stratega na klupi šest najpoznatnijih timova u ligi.

Svako od njih ima makar jednog fudbalera u timu, koji poput kamička u cipeli otežava naredne korake.

Počnimo od Arsenala i rekordnog pojačanja iz Francuske Nikolasa Pepea za koga je klub sa Emirejtsa platio basnoslovnih 72 miliona funti, ali za koga nema mesta u startnih 11 kod Mikela Artete.


Pepe je ove sezone samo jednom igrao u startnih 11, a u ostalim mečevima je grejao klupu.

Čini se da je dolazak iskusnog Vilijana i njegovo prilagođavanje novoj formaciji u Arsenalu skrajnulo krilnog fudbalera iz Obale Slonovače u drugi plan.

Jasno je da ni Arsenalu ni Afrikancu ne prija trenutna situacija. Londonskom klubu zbog fudbalerove velike plata koja nema opravdanje na terenu, a Pepeu zbog manjka minuta u godinama kada bi trebalo fudbalski da stasava.

Vreme curi, a rešenja za sad nema na pomolu, pošto su osim Vilijana Pjer-Emerik Obamejang i Aleksander Lakazet nedodirljivi.

Oštice između Artete i Pepa dodatno su zaoštrene medijskim putem kada je bivši fudbaler Lila javno prozvao mladog menadžera.

"Arteta od mene zahteva da tokom 90 minuta budem fokusiran na terenu. Nakon toga na treningu shvatim da me nema u planovima za startnu postavu na narednom meču" - rekao je nedavno Pepe dodajući da je frustrirajuće za igra da sedi na klupi.

Arsenal Pepe Obamejang


Sa severne strane Londona dolazimo do zapadne i primećeujemo da ni kod Frenka Lamparda hemija sa celim timom ne stoji najbolje.

Mladi menadžer Čelsija još traga za rešenjem u vezi sa talentovanim Kalumom Hadson-Odoijom.

Prošle jeseni Englez je potpisao petogodišnji ugovor sa Čelsijem u kome mu se smešila svetla budućnost, prvenstveno nakon što je spuštena rampa na mogućnost da ga dovede Bajern.

Prelomni trenutak koji se slomio na leđima fudbalera bio je zaokret u transfer politici Čelsija pošto su na Stamford Bridžu rešili da odreše kesu.

Dolaskom Hakima Zijeha, polufinaliste Lige šampiona sa Ajaksom, Hadson-Odoiju je stavljeno do znanja da će stranci biti u prednosti.

Osim Zijeha po desnoj strani prednost su dobile i pridošlice iz Bundeslige (Timo Verner, Kai Haverc), ali i domači Mejson Maunt.

Cenu zbog zapostavljanja talentovanog krila, koji je pride pre dva meseca protiv Kristal Palasa pokazao da nije zaboravio da igra fudbal, verovatno će platiti i reprezentacija Engleske, čiji selektor Geret SDautgejt će imati opciju manje za Evropsko prvenstvo.

Stigli smo i do Liverpula. Prvo što pomislimo kada kažemo Roberto Firmino, to je razvučen osmeh na licu kod postignutog gola.


Mane Firmino


Primetili ste da je to sve ređe ove sezone pošto je brazilski napadač samo jednom bio strelac od starta 2020/2021.

Dodatni problem za neizostavnog dela Liverpulove paklene trojke bio je dolazak Dioga Žote iz Vulverhemptona, koji je "eksplodirao" na Enfildu.

Portugalski napadač igra sezonu karijere što na klupskom što na reprezentativnom planu, a njegove brauvere bacile su senku na Firmina, koji je prilično stagnirao u formi od dolaska konkurenta.


Strelac čak sedam golova na 11 utakmica doveden je kao alternativa za Manea i Salaha, ali je svojim partijama zaveredio ulogu startera.

Čak i Liverpulovi navijači sve više istiskuju Firmina iz udarne trojke, sada se sve više na Enfildu može čuti Mane-Salah-Žota u jednom dahu.

Prelazimo na mančesterske timove - Siti i Junajted.

Vicešampion Engleske i Pep Gvardiola muku muče sa Rijadom Marezom.

Prema pisanju britanske štampe poslednjih nedelje Marez u svlačionici "građana" važi za sebičnjaka na terenu, a na to se poslednji požalio Kevin De Brujne nakon remija sa Vest Hemom.

Ljutnja Belgijanca da Marez previše solira nadovezala se na slične reakcije Serhija Aguera i Fernandinja, pa je Gvardiola izostavio Mareza za derbi protiv Liverpula pretprošlog vikenda.

Mancester Siti Marez Sterling Voker Stouns


Čak ga nije ostavio ni na klupi.

Loša sezona za šampiona Premijer lige sa Lesterom započeta je tako što je najpre zaražen virusom korona, a uprkos i jednom lepom golu na poslednjih osam utakmica je zaboravio kako se tresu mreže.

Videćemo da li će prekosutra protiv Totenhema demantovati glasine da mu se broje poslednji dani na Etihadu.

Ako je Marez odskorašnji Gvardiolin problem, Pol Pogba je višegodišnji u redovima ljutog gradskog rivala.

Francuski vezista je išao na živce Žozeu Murinju, a ništa bolje nije ni sa Ole-Gunarom Solšerom.


Pogba


Nema sumnje da je svetski šampion sa Francuskom jedan od najboljih vezista današnjice, ali već petu sezonu ne uspeva da se uklopi u planove stratega na Old Trafordu.

Solšer ga je isprobavao na različitim pozicijama u veznom redu, ali ni u jednoj nije uspeo da izvuče najbolje od fudbalera.

Da zlo bude veće nagoveštaj boljeg funkcionisanja na sredini terena "crvenih đavola" viđen je protiv Evertona, ali bez Pogbe.

Norvežanin je šansu u veznom redu dao Fredu, Mektominaju i Brunu Fernandešu, a Pogba je ušao tek sa klupe kada je reziltat već bio rešen.

Dolazimo i do poslednjeg fudbalera, ali ne i najmanje značajnog, već najčudnijeg. Reč je o Deliju Aliju iz Totenhema, koji je važio za jednog od najboljih premijerligaških igrača za velikom perspektivom.


Sukob na relaciji sa Žozeom Murinjom započeo je još pre godinu dana kada je Portugalac preuzeo klub i kada je već na prvom treningu primetio koliko je Ali lenj.

Fudbaler bez kojeg se nije mogla zamisliti startna postava Totenhema ove sezone je zabeležio samo dva nastupa u Premijer ligi bez postignutog gola.

Letos je bio na pragu prelaska u PSŽ, ali do transfera nije došlo. Videćemo šta će se izdešavati do kraja sezone i ima li Ali osim godina još nekog aduta koji bi ga vratio na fudbalsku mapu.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top