Premijer liga 2019/2020

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PL - Lampard slavi Alonsa, bude se "Čekićari", na "Sent Džejms parku" prema očekivanjima!

Juče je Norič otvorio kolo pobedom na "King Pauer" stadionu protiv Lestera, da bi danas u matine terminu Kristal Palas slavio na gostovanju u Brajtonu.

U 16h odigrana su još tri susreta, Bornmut je dočekao Čelsi, Njukasl je ugostio Barnli, dok su "Sveci" igrali u Londonu protiv Vest Hema.

Vest Hem - Sautempton 3:1 (2:1)

Slavili su "Čekićari" kod kuće i upisali tri važna boda u borbi za opstanak.

Poveli su u 15. minutu, odličan pas Fornalsa ka novajliji Bouvenu, koji postiže svoj prvi gol u Premijer ligi.

Ipak, samo 16 minuta kasnije, gosti stižu do izjednačenja, Vord-Praus je ubacio loptu sa desne strane, Obafemi ju je glavom pospremio u mrežu domaćina.

Ali, u 40. minutu Vest Hem stiže do novog vođstva. Aler je nekako dobio duel sa golmanom Sotona, nakon toga je u padu uspeo i da prosledi loptu u mrežu rivala za 2:1.

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, da bi nakon devet minuta igre u drugom delu "Čekićari" uvećali prednost, lep pas Fornalsa ka Antoniju, ovaj beži odbrani rivala i matira Mekartija za 3:1 i tako postavlja konačan rezultat.

Bornmut - Čelsi 2:2 (0:1)

Novo razočarenje za Lamparda na "Vitaliti" stadionu.

Poveli su "Plavci" u 33. minutu, nakon centaršuta Džejmsa sa desne strane Žiru pogađa prečku, lopta se odbija do Alonsa, koji trese mrežu "Trešnjica" za 0:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon devet minuta igre u nastavku domaćin stigao do poravnanja, centaršut Frejzera iz kornera sa desne strane, odličan skok Lerme, koji glavom matira Kabaljera.

Potpuni šok za goste iz Londona usledio je samo tri minuta kasnije, kada je na asistenciju Stejsija mrežu "Plavaca" zatresao Džošua King.

Ipak, u 86. minutu "Plavci" dolaze do izjednačenja, Alonso kupi jedan odbitak i glavom loptu smešta u mrežu rivala za novo poravnanje.

Do kraja nije bilo promena, podela bodova.

Njukasl - Barnli 0:0

Na "Sent Džejms Parku" prema očekivanjima, tvrdo.

Najbolju priliku imao je Almiron u 28. minutu, ali je Nik Poup maestralno zaustavio njegov pokušaj.

Njukasl je bio nešto konkretniji, ali nisu uspeli da stvore još neku kvalitetnu priliku pred golom "Kleretsa", te su mreže ostale prazne.
 
PL - Šok u Londonu, Sar i Dini srušili Liverpulov zlatni san!

Fudbaleri Votforda napravili su veliko iznenađenje u 28. kolu engleske Premijer lige pošto su na domaćem terenu savladali Liverpul sa čak 3:0.

"Redsi" su tako ostali bez mogućnosti da osvoje Zlatni pehar, trofej namenjen osvajaču Premijer lige koji je sezonu završio bez poraza.

Domaćin je ušao nešto bolje u meč protiv favorita, pa je prvi i zapretio preko Delofeua koji je gađao malo preko prečke.

Usledio je hendikep za "stršljenove" pošto je Španac morao da napusti teren u prvom poluvremenu zbog teške povrede kolena.

I pored toga, Votford je u poslednjim trenucima prvog dela igre mogao da stigne do vođstva, ali je Dini propustio veliku šansu posle gužve u kaznenom prostoru Liverpula.

Uzvratili su "redsi" odmah na početku drugog poluvremena preko Robertsona čiji je udarac odbranio Foster, da bi u 54. minutu usledila kazna.

Dukure je iskoristio slabu reakciju odbrane Liverpula i asistirao ka Ismaili Saru koji se našao na pravom mestu u pravo vreme i savladao Alisona.

Nisu stigli gosti da se oporave od ovog šoka kada je usledio novi, šest minuta kasnije Votford je udvostručio prednost kada je Sar iskoristio odlično dodavanje Troja i sjajnim potezom prebacio loptu preko golmana.

Trgnuo se Liverpul i ubrzo zaigrao nešto angažovanije, Lalana je pokušao sa distance, no lopta je završila na stativi.

Nada "redsa" da mogu da izbegnu poraz trajala je sve do 72. minuta i velike greške Aleksandra-Arnolda nakon koje je Troj Dini zatresao nebranjeni deo mreže Alisona.

Liverpul i dalje ima zalihu koja je sasvim dovoljna da osvoji titulu na kraju sezone, čak 21 bod više od Mančester sitija koji ima utakmicu manje.

Sa druge strane, ovo je velika pobeda za Votford koja je omogućila "stršljenovima" da izađu iz opasne zone, trenutno zauzimaju 17. poziciju sa 27 bodova koliko ima i Bornmut koji je 18.
 
PL - Vulvsi grabe ka Ligi šampiona, završnica za infarkt na "Gudisonu"!

Fudbaleri Totenhema ugostili su Vulverhempton Vondererse u 28. kolu, gosti su nakon preokreta slavili sa 2:3 (2:1).

Poveli su "Pevci" u 13. minutu, Patrisio je odbranio pokušaj Alija, ali je odbitak pokupio Bergvajn i smestio loptu u mrežu rivala.

Ipak, nekih 14 minuta kasnije, očajna reakcija odbrane Totenhema, lopta pada pred Doertija na par metara od gola domaćeg sastava, iskoristio je bek "Vukova" ovaj poklon i poravnao rezultat.

Sparsi do kraja prvog dela igre ipak vraćaju prednost, Orije je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora za 2:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a gostima je trebalo 12 minuta da ponovo izjednače. Odlična akcija, Doerti je ubacio loptu pred gol rivala, na pravom mestu našao se Žota, koji je u strašnoj formi, Portugalac sa samo par metara lako trese mrežu tima iz Severnog Londona.

A onda, nova kontra "Vukova", Himenez je izlomio svog čuvara i na kraju sjajno šutirao, Gazaniga je bio nemoćan, potpuni preokret na "Vajt Hart Lejnu".

Do kraja nije bilo promene rezultata, pobeda Vulverhemptona na severu prestonice.

Mancester junajted Everton Matic Ricarlison

Everton je ugostio Mančester junajted u istom terminu, susret je okončan podelom bodova i rezultatom 1:1 (1:1).

Nakon samo tri minuta igre, domaćin je poveo.

De Hea je u pokušaju da ispuca jednu loptu pogodio Kalvert-Luina, lopta se od engleskog napadača odbila u mrežu "Đavola".

Samo četiri minuta kasnije, Junajted je uzvratio, strašan udarac Nemanje Matića sa ivice kaznenog prostora, ali PREČKA!

Imao je Matić i u 12. minutu dobru priliku, tukao je ponovo sa ivice kaznenog prostora, ovoga puta je Pikford odlično intervenisao.

Nakon greške domaćeg sastava u 31. minutu, Junajted dolazi do izjednačenja, Matić je presekao jedan pas na sredini terena, odmah je prosledio loptu napred ka Brunu Fernandešu, koji vrlo dobro šutira sa 20ak metara i poravnava rezultat.

Otišlo se sa 1:1 na odmor, da bi nakon 12 minuta igre u drugom delu domaćin bio blizu novog vođstva, Sigurdson je iz slobodnog udarca pogodio stativu, potom je nakon odbitka pokušao i Ričarlison, ali je tukao pored gola Junajteda.

Igrao se 69. minut kada je Kalvert-Luin imao lepu priliku, ali je De Hea uspeo donekle da se iskupi za kiks iz trećeg minuta, odlično ga je zaustavio.

U samom finišu najpre velika šansa za Junajted, ali Pikford najpre odlično brani pokušaj Bruna Fernandeša, lopta se odbija do Igala, ali prvi golman engleske reprezentacije maestralno zaustavlja i njegov udarac!

Nije tu bio kraj, u poslednjim trenucima utakmice najpre De Hea neverovatno skida pokušaj Ričarlisona, potom u nastavku akcije Kalvert-Luin šutira, lopta se od Megvajera odbija u mrežu "Đavola"!

Ipak, ispostavilo se da je Sigurdson, koji je ležao pred golom "Đavola", iz ofsajda imao uticaj na čitav razvoj situacije, pa je pogodak poništen.

Na kraju remi, najpravedniji ishod, Mančester je propustio veliku priliku da se približi Čelsiju, Everton je na sredini tabele sa 37 bodova.

Po završetku utakmice Karlo Anćeloti je žustro prigovarao kod sudija, pa je zaradio i crveni karton.
 
Pobeda protiv Liverpula bi mogla mnogo da košta Votford

Fudbaleri Votforda su šokirali aktuelnog prvaka Evrope, slavili su na svom stadionu protiv Liverpula sa 3:0 i tako ugasili nade "Redsa" da bi mogli da ostanu neporaženi tokom čitave sezone.

"Stršljenovi" su imali užasan start sezone, umesto Havija Grasije stigao je Sančez Flores, povratnik nije napravio razliku, pa je uprava na kraju dovela domaćeg stručnjaka, Najdžela Pirsona.

Njegovim dolaskom stvari su krenule nabolje, Votford je pobegao sa dna i ravnopravno se uključio u borbu za opstanak sa ostalim timovima.

Pokazali su karakter i veliku želju, što se najbolje oslikava kroz pobedu protiv najboljeg ima u ligi.

Ipak, u nastavku sezone će imati jako težak zadatak, koji je sada postao još teži.

Naime, španski fudbaler Đerar Deulofeu je doživeo tešku povredu tokom utakmice sa Liverpulom.

U pitanju je povreda prednjih ukrštenih ligamenata i za bivšeg igrača Barselone, Milana i Evertona je sezona gotova!

To je veliki udarac za ekipu sa "Vikaridža", Deulofeu je bez sumnje jedan od najboljih pojedinaca u klubu, videćemo kako će se snaći bez njega u nastavku sezone.

Trenutno su prvi iznad crte sa 27 bodova, isti saldo ima i Bornmut, koji je odmah ispod, kao i Brajton, koji je odmah iznad, Aston Vila je pretposlednja sa dva boda manje.
 
Ne, Murinjo neće dobiti otkaz, već je "naručio" ove igrače za leto!

Medeni mesec Murinja je odavno završen, Totenhem je sve dalje od Lige šampiona, poraz od Vulvsa je dodatno zamrsio situaciju, a Portugalac koristi kao izgovor nedostatak napadača, posle povreda Sona i Kina.

Sledi kup protiv Noriča, jedina šansa uz eventualno senzaciju u Ligi šampiona da "Pevci" osvoje trofej, pa Murinjo traži agresivnost od svojih igrača.

On je ponovo rekao da Troj Parot mladi napadač nije spreman za PL i da je bio na klupi protiv "Vukova" samo jer je Lamela bio nespreman i da bude rezerva zbog povrede.

Navijači gunđaju, ali klub ima potpuno poverenje u Murinja, dobio je ugovor i odrešene ruke, priča se da će glavni cilj biti da promeni odbranu.

I za to će dobiti novac.

On želi Smolinga igrača Junajteda koji je na pozajmici u Romi, Upamekana iz Red Bul Lajpciga, a pominje se još jedan štoper, Hojberg iz Sautemptona.

Biće mu potrebni i bekovi, Fojt odlazi, verovatno i Vertongen, kao i Orije, ako bude ponuda, jednostavno Murinjo osim Alderveirelda ne vidi više nijednog igrača kao deo odbrane Totenhema naredne sezone.

I golman bi mogao da bude novi, Ben Foster iz Votforda, on bi mogao da bude konkurencija Ljorisu, a Murinjo namerava da se oslobodi Gazanige i Vorma, dvojice golmana.

Jasno, stići će i napadač, da ne bi došao u situaciju kao ove sezone, Totenhem gleda nekoliko igrača, ali Murinjo nije želeo da odgovori na pitanje da li će dovoditi napadača jer kaže da je ovo ekstremna situacija.

U svakom slučaju cilj je odbrana i učiniće sve da u potpunosti promeni poslednju liniju.
 
FA pokrenula istragu, Murinjo brani svog igrača!

Fudbalski savez Engleske (FA) pokrenuo je istragu povodom incidenta koji se dogodio po završetku utakmice Totenhema i Noriča u FA kupu, kada se igrač londonske ekipe Erik Dajer popeo na tribinu i sukobio sa jednim navijačem.

Totenhem je sinoć na svom terenu posle izvođenja penala izgubio od Noriča u osmini finala FA kupa. Dajer je posle utakmice utrčao na tribinu i sukobio se sa navijačem "koji ga je uvredio", rekao je trener Totenhema Žoze Murinjo.

"Mislim da je Erik uradio ono što profesionalci ne smeju da rade, ali ono što bi verovatno svako od nas uradio", naveo je Morinjo, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Dajer, koji je odigrao 40 utakmica za reprezentaciju Engleske, postigao je gol iz penala, ali je golman Noriča Tim Krul odbranio dva penala i poslao svoju ekipu u četvrtfinale FA kupa.

"Ponavljam šta profesionalci ne mogu da rade, ali i ponavljam da sam uz igrača i da razumem igrača. Navijači su bili uz tim sve dok nismo promašili poslednji penal. Ta osoba je uvredila Erika, njegova porodica je bila na tribinama, mlađi brat nije bio zadovoljan situacijom", naveo je Morinjo.

Osim FA, istragu je počeo i Totenhem, a Murinjo je rekao da ne bi podržao kaznu za fudbalera.

Pojedini britanski mediji preneli su da je Dajer reagovao zbog uvreda na rasnoj osnovi upućene njegovom saigraču Žedsonu Fernandešu, koji je promašio penal.

Incident se dogodio na sektoru tribine na kojoj su smešteni sponzori i prijatelji kluba, a Murinjo je ljut što na tim mestima ne sede "pravi navijači Totenhema".

"Ljudi koji su na privilegovanim pozicijama pored tunela, naravno tamo ima i Totenhemovih navijača. Ali, mislim da su to mesta za korporacije, mnogo je pozivnica, ljudi sa posebnim statusom su tamo i ponekad sumnjam da li su na tim mestima pravi navijači Totenhema, pošto oni pravi navijači podržavaju ekipu do samog kraja utakmice", naveo je Morinjo.

Na video snimcima sa stadiona vidi se kako je Dajer posle utakmice preskočio ogradu i preko stolica se popeo do prva dva reda koja se nalaze ispred loža. Takođe, vidi se i kako se sukobio sa jednim navijačem, a zatim kako ga obuzdavaju navijači i redari, dok je on vikao: "On je moj brat". Posle toga Dajer je sišao sa tribine u pratnji redara
 
Zvanično, nema rukovanja u Premijer ligi!

Pisali smo prethodnih dana kako je trener Njukasla Stiv Brus zbog epidemije Korona virusa zabranio svojim igračima da se rukuju.

Taj "trend" se proširio na celu Premijer ligu, a sada je to i zvanično potvrđeno.

Naime, fudbalerima u okviru ovog takmičenja će biti zabranjeno da se rukuju pre mečeva zbog Korona virusa.

Na društvenim mrežama ima puno skeptičnih, koji smatraju da to što se igrači neće rukovati ne predstavlja nikakvu vrstu prevencije, posebno jer će se utakmice igrati uz prisustvo publike, a i činjenica je da će igrači imati mnogo kontakata između sebe tokom same utakmice.

Korona virus je stigao i u Britaniju, ali dosad ima tek 115 slučajeva, dok je jedna osoba preminula.
 
PL preduzima mere, ko ne sme na stadion?

Skoro da ne postoji zemlja u Evropi u kojoj se Korona virus nije 'nastanio'. Pod velikim znakom pitanja jeste i baraž susreta naših reprezentativaca i Norveške.

Italija koja se smatra jednom od najteže pogođenih zemalja ovim virusom je donela odluku da se susreti Serije A igraju pred praznim tribinama. Čelnici Premijer lige su održali sastanak, jedna od opcija jeste i zatvaranje stadiona, ali deluje da za sada nema potrebe.

Ali se ozbiljnije priča da će se ulazak na stadionu zabraniti starijim licima od 70 godina pa naviše, koji su izuzetno rizična grupa.

U Britaniji je do sada zabeleženo 164 slučaja, od toga su dva završena smrtnim ishodom.
 
Liverpul "na mišiće", piše se pobeda i korak bliže tituli!

Fudbaleri Liverpula prekinuli su niz slabijih igara, pošto su danas na svom Enfildu pobedili Bornmut rezultatom 2:1 (2:1).

Ovim trijumfom, Liverpul je korak bliže tituli, koju praktično može da osvoji i zvanično na stadionu Etihad šestog aprila, ukoliko i Siti pobedi sve svoje mečeve.

Liverpul je danas imao imperativ pobede posle serije loših igara, ali su gosti poveli u devetom minutu golom Kaluma Vilsona.

Ipak, ono što je neverovatno i čemu svedočimo po ko zna koji put ove sezone - engleske sudije su daleko ispod nivoa Premijer lige.

Iako je sudija zatražio asistenciju iz VAR sobe, niko nije signalizirao čist prekršaj Vilsona nad Gomezom u začetku akcije.

Jasno se vidi da je napadač Bornmuta sa leđa odgurnuo Gomeza koji je imao loptu u nogama, u nastavku akcije, pala su dva brza pasa i gol.

Menadžer Liverpula je žestoko protestvovao pored aut linije, imao je svašta da kaže sudijama, ali je lopta završila na centru, a na semaforu - 0:1.

Međutim, Liverpul je do poluvremena, tačnije do 33. minuta. U 25. minutu, Mane je loše proigrao Salaha, ali je Egipćanin ipak pronašao način da pogodi prvi ugao za 1:1.

Samo osam minuta kasnije, gosti gube loptu na sredini terena, Van Dajk maestralno spaja Manea sa golom, Senegalac rutinski pogađa - 2:1.

Bornmut se nije libio da napadne jačeg rivala i na isteku sata igre, imao je veliku šansu da dođe do izjednačenja. Frejzer je izašao sam na Adrijana i pokušao da ga lobuje, ali je maestralni Milner ispucao loptu skoro sa gol linije i sačuvao Liverpul.

Do kraja, nije bilo većih uzbuđenja, Mane je imao još jedan strašan pokušaj sa distance, ali su se domaći više fokusirali da smire tempo igre i mirno privedu meč kraju. Doduše, imao je Vilson još jednu neverovatnu šansu u 90. minutu, ostao je sam pred golom, ali je signaliziran ofsajd...

Liverpul sada ima 72 boda, 25 više od Sitija i samo je pitanje trenutka kada će i zvanično postati šampion.
 
Depresivno popodne u Premijer ligi, Arsenal slavi VAR, Palas u seriji, minimalci Šefilda i "Svraka"!

U okviru 29. kola Premijer lige, u terminu od 16h odigrano je pet mečeva.

Kolo je pobedom otvorio Liverpul, više OVDE.

U nastavku runde je Arsenal dočekao Vest Hem u londonskom derbiju, Palas je ugostio Votfrod, dok su "Kanarinci" gostovali na "Bramal lejnu".

Sautempton je dočekao Njukasl, dok je na "Molinou" gostovao Brajton.

Arsenal - Vest Hem 1:0 (0:0)

Već u trećem minutu su "Čekićari" ozbiljno pripretili, Boven je pogodio stativu.

U 22. minutu velika šansa na drugoj strani, Obamejang šalje loptu pred gol rivala, odlično skače Sokratis, šutira glavom iz odlične pozicije, ali pogađa prečku.

Bez golova se otišlo na odmor, da bi nakon osam mintua igre u nastavku gostima pripretio Nketija, ali je Fabijanski bio oprezan, pa je sačuvao mrežu.

Fenomenalnu priliku je u 58. minutu da donese prednost Vest Hemu imao Antonio, izbio je sam pred Lena, ali je nemački golman odlično istrčao, skratio mu ugao i sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

A onda, 78. minut, Lakazet postiže pogodak, koji je na prvu poništen zbog ofsajda.

Usledila je VAR provera, ustanovljeno je da Ozil ipak nije bio u ofsajdu pre nego što je prosledio loptu do Francuza, gol je priznat, Arsenal je poveo, a što je još važnije, ispravna odluka iz VAR sobe, kada su milimetri odlučivali.

U finišu su gosti pokušali da dođu do boda, pretili su preko Antonija, Bovena i Alea, ali promene rezultata nije bilo, pobeda Arsenala.

Sautempton - Njukasl 0:1 (0:0)

Domaćin se našao u velikom problemu već u 28. minutu, Đenepo je bio jako neoprezan, izgubio je loptu na protivničkoj polovini, a onda je u pokušaju da je povrati užasno zgazio protivnika, nakon intervencije iz VAR sobe sudija Skot mu je pokazao crveni karton.

Gosti su imali veliku šansu u 45. minutu da iskoriste brojčanu prednost, tačnije najbolju moguću šansu, dobili su penal.

Odgovornost je preuzeo Riči, ali je Mekarti uspeo da odbrani njegov pokušaj sa kreča u finišu prvog dela igre i da tako sačuva mrežu.

Gosti su u nastavku ipak iskoristili igrača više, igrao se 79. minut kada su poveli, Sent-Maksiman je ukrao loptu neopreznom Valeriju i poslao je u mrežu Sotona.

To je bio i jedini pogodak na susretu, važna pobeda za ekipu Stiva Brusa.

Kristal Palas - Votford 1:0 (1:0)

"Orlovi" su ugostili "Stršljenove", koji su u minulom kolu srušili Liverpul i ugasili lideru snove o sezoni bez poraza.

Ipak, protiv ekipe Roja Hodžsona nisu uspeli da osvoje ni bod, Palas je slavio na "Selrhstu", gol odluke pao je u 28. minutu.

Mekartur je dodao loptu Ajuu, ovaj se namestio na udarac na ivici kaznenog prostora rivala i poslao pravi projektil u mrežu gostujućeg sastava za 1:0.

Bilo je prilika na obe strane u nastavku, najpre je Guaita nakon 20ak minuta igre u drugom delu sprečio Dinija da poravna rezultat, da bi potom Benteke bi u prilici da otkloni sve dileme, ali je neoprezno šutirao.

U nastavku nje bilo izglednijih prilika, Palas je zadržao prednost i slavio po treći put zaredom, Luka Milivojević se oporavio, kapiten je odigrao poslednjih 20ak minuta za "Orlove".

Šefild junajted - Norič 1:0 (1:0)

"Blejdsi" nastavljaju bajku, slavili su protiv "Kanarinaca" golom Bilija Šarpa.

Iskusni napadač je mrežu rivala zatresao u 36. minutu, nakon sjajnog centaršuta Džona Lundstrama.

Lundstram je do kraja prvog dela igre imao i dve šanse da duplira prednost domaćina, ali je najpre neprecizno šutirao, potom mu je Krul odbranio udarac.

U drugom delu su gosti pokušali da se vrate preko Drmića i Džamala Luisa, ali im je nedostajalo sreće, a i Henderson je bio raspoložen, te promene rezultata nije bilo.

Vulverhempton - Brajton 0:0
Neočekivano nezanimljiv susret na "Molinou", golovi su izostali, očekivano je domaćin bio opasniji, ali je Meti Rajan bio na visini zadatka.

Najpre je Himenez tukao tik pored gola "Galebova", potom je Rajan uspeo da odbrani jedan njegov odličan pokušaj, u samom finišu je Dendonker umalo izrastao u junaka, ali je Belgijanac tukao tik preko gola rivala.

Na kraju su mreže ostale prazne, podela bodova, sa kojom gosti mogu biti zadovoljni.
 
Lampard "isprašio" učitelja Anćelotija, Čelsijev "poker" za Ligu šampiona!

Fudbaleri Čelsija deklasirali su ekipu Evertona rezultatom 4:0 (2:0) u 29. kolu Premijer lige.

Bio je ovo duel bivšeg trenera i kapitena, Karla Anćelotija i Frenka Lamparda, koji su zajedno osvojili istorijsku titulu 2010. godine, kada je Čelsi postigao neverovatna 103 pogotka.

Čelsi je po dva gola dao u oba poluvremena, strelci su bili Maunt, Pedro, Vilijan i Žiru, praktično, svaki ofanzivac je dao po gol, a uz to su Pedro i Vilijan dodali i po asistenciju. U prevodu, Everton se danas nije pitao ništa i nije mogao da spreči katastrofu, dok je Čelsiju ovo nedelja iz snova posle pobede nad Liverpulom u FA kupu.

Već u 14. minutu, Pedro ostavlja loptu Mauntu, koji fenomenalno prima i okreće se u isto vreme i gađa prvi ugao - 1:0.

Sedam minuta kasnije, Barkli šalje divnu loptu iza odbrane Evertona, Pedro se još lepše ubacio dijagonalnim kretanjem, udarac u prvi ugao - 2:0.

Čelsiju je bilo dovoljno još samo devet minuta igre u nastavku da potpuno dokrajči Everton, a tada je na scenu stupio Vilijan.

Brazilac je prihvatio loptu na dvadesetak metara od Barklija i zategao je uz samo stativu za 3:0.

Tri minuta kasnije, Vilijan posle uigrane kombinacije iz kornera, pronalazi Žirua na petercu - 4:0.

Do kraja, Lampard je sebi dao oduška da ubaci Čelsijeve klince - Džejmsa, Anjorina i Broju rođene 1999. godine i 2001. (druga dvojica).

Čelsi je ovim trijumfom učvrstio svoju četvrtu poziciju sa 48 bodova i stvorio pritisak na Lester koji ima 50, dok je Everton ostao 12. sa 37 bodova.
 
Junajted približio titulu Liverpulu, Ole treći put u sezoni pobedio Pepa!

Fudbaleri Mančester Junajteda i treći put su pobedili Mančester Siti ove sezone, pošto su danas na "Teatru snova" slavili rezultatom 2:0 (1:0), u 29. kolu Premijer lige.

Nakon dve pobede na Etihadu u Premijer ligi i FA kupu (1:2, 0:1), Junajted je sada slavio i mao domaćin, a vodeći pogodak na meču postigao je Entoni Marsijal u 30. minutu posle nove asistencije Bruna Fernandeša, da bi u nadoknadi vremena Skot Mektominej postavio konačnih 2:0. Nemanja Matić je ponovo odigrao 90 minuta i bio je odličan, i deluje da je povratio i poverenje i samopouzdanje i da će biti standardan do kraja sezone.

Ovim trijumfom, Junajted je zadržao korak za Čelsijem u borbi za četvrto mesto, preskočivši Vulvse. Siti je ostao sa čak 25 bodova zaostatka za Liverpulom koji sada može da osvoji titulu u naredna dva kola!

Siti je dominirao od samog početka u posedu lopte, ali je Junajted bio taj koji je imao više udaraca ka golu i što je još važnije - onaj tim koji je pogodio.

Na isteku pola časa igre, Bruno Fernandeš je ponovo pokazao lucidnost, iz prekida je bocnuo loptu i spojio Marsijala koji maestralno pogađa prvi ugao za 1:0.

Do kraja poluvremena, tačnije u samom finišu, ponovo je "zakazao" VAR. Posle jednog duela sa Otamendijem, Fred je pao, a sudija mu je pokazao žuti karton zbog navodnog simuliranja. Ovo je diglo prašinu na Ostrvu, pošto se na usporenom snimku jasno vidi da je Otamendi promašio loptu i nagazio Brazilca.

VAR je u centru pažnje bio i na startu drugog poluvremena, Serhio Aguero je postigao pogodak, u situaciji jedan na jedan sa De Heom, pomoćni je odmah digao zastavicu, a onda su usledile one žute i plave linije koje nama gledaocima nisu mnogo pomogle da rastumačimo, kao što je bio slučaju kod penala za Junajted.

Sve u svemu, meč je nastavljen, a Pep Gvardiola je odlučio da napravi dvostruku izmenu na isteku sata igre, pošto su Marez i Žezus zamenili Bernarda Silve i Aguera. To je nešto promenilo u igri Sitija, koji je delovao konkretnije u napadu, ali daleko i od opasne ekipe.

Junajted je svoje šanse čekao iz kontri, držao je rivala daleko od gola, a Siti je nastavio da pritiska, ali i da se muči. Siti je drugu šansu na meču imao tek u 72. minutu kada je De Hea zaustavio pokušaj Žezusa.

U poslednjih 15 minuta, Solskjer je odlučio da zatvori sve prilaze golu, uveo je Baija i Mektomineja umesto Vilijamsa i Marsijala.

U poslednjem trenucima meča, golman Sitija Ederson nespretno je "asistirao" Mektomineju, koji je presekao njegovo dodavanje i iz prve sa skoro 40 metara pogodio prazan gol za ludilo na tribinama i overu pobede.

Junajted je sada peti na tabeli, i dalje ima tri boda manje od Čelsija, dok je Siti drugi sa 25 bodova manje od Liverpula i sedam više od Lestera.
 
Vratio se Hari

Najbolji igrač Totenhema vratio se danas treninzima posle višenedeljne pauze zbog povrede zadnje lože.

Hari Kejn je počeo da trenira, doduše, još uvek ne kompletne treninge, i za sada i dalje bez lopte, ali dobra vest je da se oporavio.

Sada preostaje da povrati fizičku formu, da bude što spremniji pre povratka na teren.

Nije poznato kada, ali po svemu sudeći, mogao bi da se vrati na teren pre predviđenog termina.

Žoze Murinjo je prognozirao da će se vratiti tek u maju mesecu, ali kako stoje stvari mogao bi da zaigra odmah posle reprezentativne pauze, početkom aprila. No, da sačekamo...
 
Murinjove muke, sada su šanse za preokret u LŠ minimalne!

Totenhem u velikim problemima.

Klub iz severnog Londona potvrdio je danas, ofanzivac Stiven Bergvajn mora na pauzu zbog povrede zadobijene na meču sa Barnlijem.

Totenhem je u kratkom saopštenju potvrdio da je Holanđanin doživeo povredu članka, ali nije poznato kada će se vratiti na teren.

Jedno je sigurno, Bergvajn neće biti spreman za meč sa RB Lajpcigom u utorak, u prevodu, Murinjo će na raspolaganju imati samo Lukaša Muru i Dele Alija, te mlađanog Perota.

Podsetimo, Hari Kejn se tek vraća treninzima i to individualnim, Son je takođe na dugoj pauzi, tako da je Murinjo u nikad većim problemima.

Na to treba dodati da Totenhem mora da pobedi u Lajpcigu, pošto je na svom terenu izgubio rezultatom 1:0.

Meč RB Lajpcig - Totenhem na programu je u utorak u 21.00.
 
Murinjo potvrdio lošu vest, još jedan igrač završio sezonu

Totenhem je uklet ove sezone, ili neko ne obavlja svoj posao kako treba?

Uglavnom, nema tog igrača Totenhema koji nije barem jedan deo sezone proveo van stroja zbog povreda, a Žoze Murinjo je danas potvrdio još jednu veoma lošu vest.

Portugalac je na konferenciji za medije uoči utakmice sa RB Lajpcigom rekao da Stiven Bergvajn više neće igrati ove sezone.

On je doživeo povredu članka na gostovanju Barnliju, a Murinjo je danas rekao da ne očekuje da se on vrati pre kraja sezone.

"Stiven? Ne, zaista se ne nadam da će se vratiti ove sezone", kratko je rekao Murinja.

Kako nema ni Sona, ni Kejna, ovo je još jedan razlog zbog kog je pred Totenhemom nemoguća misija u utorak u Lajpcigu i do kraja sezone u borbi za četvrto mesto.
 
Flojd Mejveder u PL?!

Mržnja između Majka Ešlija i navijača Njukasla ključa već sezonama.

Vlasnik "svraka" je tokom sezone izjavio da radi na prodaji kluba i da se kupac intezivno traži. Tokom vikenda u Njukaslu je bio i Flojd Mejveder, tokom svoje posete odgovarao je na pitanje publike.

Čovek 'Novac' je izjavio kako je zainteresovan za kupovinu premijerligaša.

"U Americi nazivamo ga 'soker', ali Njukasl fudbalski klub je neverovatan tim. Đavolski tim. Ako ljudi žele od mene da kupim Njukasl neka me kontaktiraju", izjavio je penzionisani bokser.

"Svrake" su kod Ešlija dva puta doživele ispadanje u Čempionšip. Ove sezone Njukasl je na poziciji trinaest, posle 29 kola imaju 35 osvojenih bodova što ih ostavlja na osam bodova razlike od ugrožene zone.
 
PL - Reina i VAR "briljirali", Vardi 'party' se vratio!

Lester prekinuo lošu seriju, Vardi na povratku došao do dva gola. Aston Vila pobeđena sa 4:0.

Domaći su dominirali tokom većine meča.

Gosti iz Birmingema su imali tek jednu ozbiljniju priliku tokom prvog dela igre preko Samate. U nastavku svoje prilike za Lester su promašivali Evans, Barnes, Sojunči i Ihenačo.

Ipak gosti primaju gol posle velike greške Reine. Španac je branio dobro a onda nepotrebno izašao van šesnaesterca, Barns je bio brži i postiže gol za 1:0 u 40. minutu.

U nastavku slična priča, Ihenačo i Evans ponovo promašuju a onda nepromišljen potez Mingsa donosi penal domaćima. Posle VAR pregleda je utvrđeno igranje rukom stamenog defanzivca, deluje da je bilo rame. To ne smeta Vardiju da samo posle dva minuta na terenu pogodi mrežu Reine iz penala.

U 79. minutu, Vardi stiže do svog drugog gola na meču, napadač odlično reaguje posle odbitka.

Odlični Barns postiže četvrti gol na večerašnjem meču za "lisice", asistencija se piše Tilemansu u 85. minutu.
 
Šta kaže Murinjo, sprema li "generalku"?

Portugalac zabeležio još jedan razočaravajuć rezultat sa Sparsima.
Totenhem je definitvno ostao bez trofeja i ove sezone, ispali su iz Lige šampiona od RB Lajpciga, u prvom meču su izgubili sa 1:0 kod kuće, sinoć su u Nemačkoj poraženi sa 3:0.

Murinjo već neko vreme nema pravog napadača na raspolaganju, opcije su mu dodatno bile smanjene minulog vikenda, kada se povredio i novajlja Stiven Bergvajn.

Holanđanin koji je stigao iz PSV se odlično pokazao u dresu "Pevaca", ali postoji bojazan da je i on završio sezonu.

Tako je Murinjo u startnih 11 izveo ofanzivni trio Lamela - Ali - Lukas Moura, nisu uspeli da zatresu mrežu "Bikova".

Nakon susreta, novinari su upitali Murinja da li na leto planira velike promene u ekipi.

"Ne verujem da će do toga doći. Na leto će nam se, ukoliko se nešto nepredviđeno ne desi tokom pauze ili Evropskog prvenstva, pridružiti Sisoko, Kejn, Son, Bergvajn i Ben Dejvis (trenutno povređeni) i to je velika stvar", istakao je "Posebni".

Mnogi insistiraju ipak da problemi leže dublje od samih povreda.

"Hoćete da pričam o drugom stvarima, kada je očigledno da se problemi stvaraju zbog povreda.

Hajde da odradimo jednu mentalnu vežbu. Zamislite Lajpcig bez Sabicera, Šika i Vernera. Hoćete da zamislite Liverpul bez Salaha, Manea, Hendersona, Firmina? Barselonu bez Grizmana, Mesija, Suareza i Pikea?

Hoćemo tako sa svakim timom na svetu? Mislim da bi se svaki tim mučio, šprosto je.

Možemo da se nosimo na tri ili četiri utakmice, ali ne tokom tri ili četiri meseca.

Svi igrači koji su na klupi Lajpciga igrali bi za moj tim u ovom trenutku
", rekao je Portugalac.
 
Rodžersove glavobolje, fudbaler završio sezonu zbog povrede!

Preneli smo, Brendan Rodžers je potvrdio na konferenciji za medije da su trojica igrača Lestera u karantinu zbog sumnje da imaju Korona virus.

Nije otkriveno o kojim igračima je reč, a trener "Lisica" je potvrdio i da je do kraja sezone, kolko god da ona bude trajala, ostao i bez pomoći jednog od ključnih igrača u ekipi.

Defanzivac Rikardo Pereira je minulog vikenda u duelu sa Aston Vilom doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata i čeka ga duža pauza.

Do povrede je došlo nakon starta Džeka Griliša, koji je odmah po objavljivanju informacije o povredi portugalskog fudbalera iskoristio priliku da na društvenim mrežama pošalje poruku povređenom kolegi.

"Mrzim da vidim ovakve stvari. Nadam se da si dobro brate i brzo se oporavi. Želim ti brz oporavak i siguran sam da ćeš se vratiti jači nego ikad", napisao je vezista Aston Vile.
 
PL neumoljiva, šta sa Arsenalom i Lesterom?!

Danas su većali čelnici vlade i najbolje lige Engleske, izgleda da je odluka konačna. Iako je većina liga suspendovana na najmanje dve nedelje ili do početka aprila isto se neće desiti sa Premijer ligom.

Čelnici PL su se nešto pre pola sata oglasili i potvrdili stav od danas, utakmice će se odigrati prema rasporedu.

Postavlja se pitanje čemu onda karantini koji vladaju u Arsenalu i Lesteru od danas.

Prva utakmica narednog kola je upravo između Votforda i Lestera, videćemo šta će "lisice" uraditi pošto je Brendan Rodžers danas potvrdio da se pojedini igrači nalaze u karantinu zbog bojazni da su zaraženi korona virusom.

 
"Krtica" među premijerligašima, očekujte potpuno drugačiji scenario!

Vlasnik jednog fudbalskog kluba u engleskoj Premijer ligi rekao je danas da klubove čeka haotično leto ako se ova sezona ne bude nastavila i da postoji "40 odsto šanse" da se sezona otkaže.

Vlasnik, koji nije želeo da se otkrije identitet, rekao je da brojni fudbaleri ne žele da se vrate na posao i da veruje da će klubovi koji ispadnu iz lige podneti tužbu, bez obzira koja matematička formula bude upotrebljena da se odredi konačan plasman u slučaju da se sezona ne nastavi.

"Niko ne zna kako će se rešiti stvari ako ne budemo igrali. Verujem da bi najbolje rešenje bilo da klubovi ne ispadnu iz lige, možemo da imamo 22 ekipe u jednoj sezoni, kako bi Lids i Vest Bromvič mogli da uđu u Premijer ligu iz Čempionšipa",
rekao je vlasnik kluba za Skaj.

Klubovi Premijer lige juče su na sastanku prvi put razgovarali o mogućnosti da se sezona otkaže.

On je rekao da postoji "40 odsto šanse da se sezona otkaže i da ako se to dogodi, klubove čeka haotično leto".

Fudbalski savez Engleske neće dozvoliti da se sezona poništi niti da se ukine ispadanje iz lige.

"Šta god da se dogodi, klubovi koji ispadnu će podneti tužbe i zbog toga nisam za ispadanje", rekao je vlasnik kluba.

Većina klubova koji su u donjem delu tabele žele da se ukine ispadanje ako utakmice budu igrane na neutralnim terenima, ali je uprava Premijer lige pristala da razgovara sa predstavnicima vlasti kako bi proverila da li je moguće da klubovi igraju sve utakmice kao domaćini na svojim stadionima.

Klubovi koji se zalažu za ukidanje ispadanja iz lige nisu taj predlog pomenuli na jučerašnjem sastanku, pošto su ostvarili glavni cilj, da se preispita predlog o odigravanju utakmica na neutralnim terenima.

Premijer liga će razgovarati sa kapitenima klubova o medicinskim protokolima koji će se primenjivati kada se nastave treninzi, ali mnogi fudbaleri su zabrinuti zbog preranog povratka na posao.

Zvaničnik jednog premijerligaškog kluba rekao je da on verovatno ne bi išao na utakmice ako se sezona nastavi.

"Voleo bih da idem, ali ne bih išao ako sam prisiljen ili ako savetuju da ostanem kod kuće", naveo je on.

Izvšrni direktor Premijer lige Ričard Masters juče je rekao da ne očekuje da će fudbaleri odbiti da se vrate na trening.
 
Kakav derbi za početak Premijer lige, nazire se plan!

Sve je izglednije da će se najbolji engleski fudbal vratiti za mesec dana, a Dejli mejl je danas otkrio pojedine zanimljovosti.

Premijer liga zbog TV prava planira da se igra po sledećem principu - po jedna utakmica u petak i ponedeljak, odnosno po četiri u subotu i nedelju. Za početak "prvog" kola posle pandemije čeka nas prava poslastica, duel Žozea Murinja sa Totenhemom protiv svog prethodnog kluba Mančester Junajteda!

Ovaj meč je bio na programu u nedelju 15. marta, ali je tog vikenda odložen fudbal u celoj Evropi.

Jasno je da će se utakmice igrati i sredinom nedelje, očekuje se nekoliko tih "vanrednih" kola, pošto ih ima još devet, ali su ostale i neki zaostali mečevi, tačnije neki timovi moraju da odigraju još 10 utakmica.

Plan je kao i za sve ostale lige da i Premijer bude završena do kraja jula.

Preostalo je još da dobijemo konačnu odluku o datumu povratka, odnosno da li će Totenhem i Junajted igrati 12. ili 19. juna, ali sve u svemu, brojimo sitno!

Liverpul će postati novi šampion, ali biće zanimljiva borba za plasman u Ligu šampiona, a upravo se za to mesto bore Totenhem i Mančester Junajted.

Zanimljivo će biti i na dnu, uostalom, podsetite se kako izgleda tabela pre prekida 15. marta...
 
Murinjo bez milosti prema kolegama u PL - "Ako ne želite da igrate gledajte Bundesligu!"

Premijerligaši se pripremaju za povratak na treninge.

Čelnici lige se nadaju restartu 12. juna, ali kako stvari za sada stoje taj datum će najverovatnije biti pomeren za nedelju dana. Mnogi igrači, ali i treneri klubova su izrazili svoju zabrinutost.

Vlada utisak da se fudbal požuruje kako bi se ispoštovali televizijski magnati i ostali sponzorski ugovori.

Pep Gvardiola, Frenk Lampard, Grem Poter i Najdžel Pirson su menadžeri koji su neodlučni po pitanju vraćanja svojih fudbalera na trening kada opasnost epidemije i dalje postoji.

Menadžeri su imali i svoj sastank u sredu pre dalje pregovore sa čelnicima lige a Murinjo je imao svoj 'trenutak' kako bi 'ohrabrio' svoje kolege koji je prenesen već u naslovu teksta.

"Očajno čekam da se vrati liga. Mislim da moja pozicija na današnjem sastanku nije objašnjena u potpunosti. Nisam pitao ni za kakvo odlaganje. Želim da treniramo i žarko želim povratak lige kada to bude bezbedno, mi praktično gledamo sada kako se ostale lige pripremaju za povratak akciji"

"Ponosan sam na svoje igrače kako su održavali svoju kondiciju, pokazali su da su veliki profesionalci i odlučni. Radili smo ekstremno naporno kroz treninge na 'daljinu', sada je trening centar spreman da ponovo koristimo teren", izjavio je Murinjo za engleske medije.

Njegovu 'glad za nastavkom' lige su podržali Klop i Anćeloti. Čelnici će imati još jedan sastanak narednog ponedeljka, videćemo da li će treninzi premijerligaša već krenuti do tada.
 
Šta će biti sa PL? Da li su igrači razmažene primadone ili postoji opasnost? Klubovi prete fudbalerima?

Projekat "Restart" je u ozbiljnim problemima, malo ko veruje da će početi 12. juna, iako Vlada ohrabruje klubove da nastave sa započetim pripremama za povratak.

Ali, većina nije odradila ni korona testove na igračima, problemi su neslaganje oko igranja na neutralnim terenima, ali i nespremnost fudbalera da nastave sezone.

Oni se boje bolesti, neki otvoreno ne žele da igraju, mnogo je bilo disonantnih tonova na video sastanku kapitena ekipa, ali i trenera.

"Šta će mi uzeti, novac, slobodno", rekao je Troj Dini iz Votforda. Neki mlađi igrači poput Tamija Ejbrahama iz Čelsija kažu da imaju bolesne roditelje i da neće da rizikuju da ih zaraze.

Međutim, javnost koja želi da se igra optužuje fudbalere da su alavi, da uvek gledaju svoja prava, da se ponašaju kao primadone, i da hoće novac, ali neće na teren.

Klubovima je naravno stalo da se šampionat nastavi zbog TV prava jer ako izostane novac to će se preliti i na niže rangove, mnogi klubovi neće preživeti.

Od strane klubova je već stiglo kroz redove upozorenje igračima da će im plate biti smanjene ne samo naredne sezone, da će klubovi postići dogovor da nijedan igrač ne dobije ugovor na više od godinu dana, da neće biti produženi ugovori ljudima u klubovima, administraciji jer će gubici biti ogromni.

"Ako neće da igraju neka sede kod kuće", kažu kritičari igrača, Vlada garantuje bezbednost svih učesnika, ako protokoli budu sprovedeni.

Mediji takođe insistiraju na tome da se igra, "Telegraf" je stadione nazvao najbezbednijim mestima u Britaniji u ovom trenutku.

U svakom slučaju, situacija je sa virusom povoljnija, pogotovo u Londonu gde je smanjen broj slučajeva, ali malo ko veruje da bi PL mogla da se nastavi 12. juna, i čak se spekuliše da će liga zatražiti od UEFA pomeranje roka za sedam dana. Ali, svakako treća nedelja juna je poslednja opcija, posle toga su šanse za završetak PL male.

Ono što će uslediti ako se to desi, klubovi ne žele ni da zamisle...
 
Sedneš u fotelju u 13 časova, do 23 gledaš pet utakmica, tako subotom i nedeljom. A tek utorak i sreda, senzacionalna PL!

Format PL ako prođe projekat "Restart", odnosno šampionat bude nastavljen što niko ne sumnja, biće do sada neviđen, veliki novac je u pitanju, a profitiraće svi ljubitelji najjače lige na svetu.

Naime, predviđeno je da redovna kola budu igrana subotom i nedeljom u deset različitih termina, dakle da svaka utakmica bude prenošena.

Mečevi će se igrati subotom u 13,15,17,18,21 čas, a u istim terminima i nedeljom.

Što se tiče vanrednih kola, videćemo format Lige šampiona.

Naime, neki mečevi će počinjati utorkom u 19 časova, ostali u 21.00, a isto nas čeka i sredom. Cilj je da se prikažu sve utakmice, Skaj i BT sport imaju 47 prenosa, ostale će podeliti, Skaju još 32, BT 8, pet bi išle Amazonu i BBC.

Danas će se raspravljati o rasporedu detaljima, početak će biti 12. ili 19. juna, to je poslednji termin, ali moraju da igraju, to je jasno, jer u suprotnom gube oko 900 miliona evra. To niko neće dozvoliti, pa i pored različitih mišljenja, neslaganja u vezi stadiona, troškova pred praznim tribinama, sigurnosti igrača, PL timovi će na teren u junu.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top