Premijer liga 2019/2020

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Murinju već preselo u Severnom Londonu?!

Fudbaleri Totenhema su nakon serije slabih rezultata uspeli da ostvare dva vrlo važne pobede, savladali su najpre Mančester siti u 25. kolu Premijer lige, potom su u FA kupu sa 3:2 bili bolji od Sautemptona, u revanš susretu (prvi meč okončan sa 1:1).

Ipak, stiče se utisak i da su imali puno sreće u ta dva duela, što je donekle potvrdio i sam Murinjo svojom izjavom nakon izborenog plasmana uz petu rundu najstarijeg takmičenja na svetu.

On je rekao da je bolji tim izgubio, ali je i dodao da su njegovi puleni zaslužili da trijumfuju.

Bivši fudbaler Arsenala i nekadašnji reprezentativac Engleske Pol Merson samo je dodao so na ranu portugalskom stručnjaku.

On je nedavno izjavio da je Murinjo napravio grešku dolaskom u Totenhem i da i on sam to polako shvata.

"Rekao sam da će ih podići kada bude otišao tamo i da će igrati sjajno u ofanzivi i on je bio sav u osmesima jedno vreme.

Ali svi su znali da to neće potrajati, zar ne? Ponovo je postao onaj mrzovoljni Murinjo i ne vidim na koji ih je to način unapredio? Ni najmanje.

Deluje kao da razmišlja: 'Što li sam uopšte dolazio ovde?' Ne možete više da vidite kako se pozdravlja sa sakupljačima lopti, zar ne?

Stvari deluju drugačije sada. Ponovo počinje, zar ne? Svi problemi koje je imao u Junajtedu, sada ih ima sa Sparsima.

Ne vidim da će uspeti ovde. Utakmica protiv Sautemptona je podsećala na utakmice Junajteda u periodu oko njegovog odlaska sa Old Traforda
", oštar je Merson.

Da li je Pol Merson, koji je sada fudbalski analitičar, u pravu?

"Posebni" je nedavno promenio i svoj stajling, što mnogi video kao taliju pred nastavak sezone, više o tome OVDE.
 
Votfordu slađi bod, borba za opstanak tek počinje

Fudbaleri Brajtona i Votforda remizirali su rezultatom 1:1 (0:1) u 26. kolu Premijer lige.

Bio je ovo pravi derbi začelja, nismo gledali mnogo kvalitetan fudbal, pa tako ni mnogo prilika za gol.

Votford je prvi udarac u okvir gola krunisao pogotkom, Dukure je prihvatio loptu od Kapuea i lepo gađao i pogodio dalji ugao, zasluženih 0:1.

Brajton je bio prilično bezidejan i neubedljiv i delovalo je da ne bi do sutra mogli da postignu gol, pa je umesto njih to učinio Marijapa, štoper "Stršljenova".

U 78. minutu Marijapa je nespretnom reakcijom zategao loptu pod prečku matirao Bena Fostera za ravnopravnih 1:1.

Do kraja, nije bilo promene rezultata, deluje da su i jedni i drugi zadovoljni podelom bodova, koja pak više znači Votfordu koji je nastavio dobar niz, dok je Brajton konačno shvatio da mu opstanak nije garantovan.

Votford je pretposlednji na tabeli sa 24 boda, ali 15-plasirani Brajton ima samo tri boda više, tako da se do kraja očekuje velika borba za ostanak u eliti.
 
Otkazivanje u trendu, Siti ne igra danas!

Danas je već otkazan jedan susret u Bundesligi, Borusija Menhengladbah - Keln se neće igrati danas zbog vremenskih nepogoda koja su uzrokovana olujom "Siara".

Izgleda da ćemo isti epilog dobiti i u Mančesteru.

Siti je saopštio da je meč sa Vest Hemom koji je bio zakazan za 17:30 ipak nećemo gledati. Meč se odlaže do daljnjeg zbog jake oluke i nepogodnih uslova za igru.

 
Loša šala, Murinjov miljenik pod lupom javnosti!

Totenhem je konačno uhvatio ritam, Murnjovi puleni su pred pauzu savladali Mančester Siti rezultatom 2:0 tako da su itekako istakli kandidaturu za mesto u top četiri.

Posle pauze, za nedelju dana, idu u Birmingem na noge Aston Vili. Ovo vreme igrači koristi za odmor, ali deluje da će isti presesti Dele Aliju.

Engleski reprezentativca je snimio video na "Hitrou" aerodromu gde se sa maskom "šali" sa Korona virusom, uz to snimak u jednom trenutku ide na čoveka koji priča kineski. Dosta neprimereno ponašanje za jednu fudbalsku zvezdu u ovakvom trenutku.

 
Šefild zreo za Evropu, preokret protiv Bornmuta

Fudbaleri Šefilda pobedili su na svom stadionu ekipu Bornmuta rezultatom 2:1 (1:1) u 26. kolu Premijer lige.

Bornmut je bolje otvorio meč, pošto se već u 13. minutu Kalum Vilson našao na pravom mestu i pokupio odbitak i zakucao loptu pod prečku.

Domaći su bili borbeniji, i u finišu prvog dela došli do izjednačenja. Posle kornera, i pravog karambola u šesnaestercu, Šarp je sa pet metara pogodio metu - 1:1.

U nastavku igre, slična priča, Šefild je više želeo pobedu i zasluženo došao do preokreta.

Posle brze razmene i akcije po levoj strani, Landstrem je lepo pogodio dalji ugao za preokret i 2:1.

Bornmut je prethodno imao još samo jednu ozbiljno priliku preko Rajana Frejzera, ali to je bilo sve od ekipe Edija Haua koja će morati da se pomuči u borbi za opstanak.
 
Premijer liga kakvu ne poznajemo, Junajted i Liverpul se pitaju o svemu?

Potraga za novim šefom Premijer lige je okončana.

Prestižnu poziciju preuzima i zvanično Ričard Masters koji jebio vršilac dužnosti ove pozicije po odlasku Ričarda Skadamora 2018. godine. Ipak čini se da iza same odluke postoje dosta kotroverzi.

Engleski Telegraf je objavio priču sa informacijama koju su dobili od svog neimenovanog izvora kako Mančester Junajted i Liverpul imaju mogućnost nezvaničnog "veta" u odlukama ovakvog tipa.

Izvor je navodno zaposlen u jednom od dvadeset PL timova.

Dva najveća kluba Engleske, koja su predstavljala Ed Vudvord i Tom Verner, su se detaljno bavila i "odlučivala" o dodeli ovako važne pozicije nabogatije lige Evrope. Oba kluba su odbila ovakve optužbe, ali jedan od ranijih favorita za šefa PL, Dej Hau koji radi u NBC Universal, je navodno bio predstavljen pomenutim čelnicima.

Masters je zvanično dobio posao, ali je bio tek treći izbor pošto je Suzana Dinejdž otpala zbog druge ponude a Dejvid Pemsel, bivši direktor Gardijana, je skinut sa liste zbog pratećih kontroverzi iz privatnog života.

Masters je već najavio par promena, jedna je ostavila kiseli ukus navijačima. Novi šef PL ne vidi ništa pogrešno u tome što fudbalske timove sponzorišu kladionice, ta praksa će se i dalje nastaviti.
 
Šampiona Premijer lige već imamo, ali ko će do Zlatne kopačke na Ostrvu?

Dosta ranije no inače smo dobili šampiona po mnogima nakonkurentnije lige, makar je do sada bila. To će bez svake sumnje biti Liverpul, postavlja se pitanje samo kada. Ako nastave ovakvim tempom matematički titulu mogu osigurati kroz šest kola, ako Siti kiksne još i ranije.

Naravno interesantna je i trka za top četiri, tačnije tu čevrtu poziciju o kojoj smo već pisali. Ali neizvesnost vlada i na individualnom planu, trka za najboljeg strelca ulazi u finiš.

Prošle sezone smo imali trojac Salah-Mane-Obamejang koji su pobedili zlatnu kopačku PL sa po 22 postignuta gola.

Posle 25 kola do sada se izdvojio Džejmi Vardi sa 17 golova. Napadač "lisica" je u formi kao kada su postali šampioni PL, interesantno Vardi tada nije bio najbolji strelac lige, te 2015-16 Hari Kejn je bio najbolji strelac.

Posle Vardija imamo Serhija Aguera sa 16 postignutih golova.

Mancester siti Serhio Kun Aguero


Verovali ili ne Argentinac je tek jednom dobio ovo priznanje i to pre pet godina. Jedan od legendarnih navijača PL ima najbolji učinak kada gledamo golove i minuta, "Kun" zabija na svakih 73 minuta igre.

Na trećem mestu imamo čak četiri igrača. Mohamed Salah, Obamejang, Deni Ings i Marsku Rašford su postigli po 14 golova.

Salah je u trci za treću zlatnu kopačku, videćemo koliko će ga Klop koristiti ako osvoje ligu u naredna šest kola. Rašford kuburi sa povredom što mu može biti veliki problem u nastavku trke, sa druge strane imamo Ingsa koji je u prošlosti imao problema sa povredom, ali vaskrsnuo je u "svecima".

Na sedmom mestu je Tami Abraham sa 13 golova.
Englez ima problema sa člankom u poslednje vreme, visoki napadač nije pronašao mrežu već tri meča zaredom.

Ko je Vaš favorit, sprema li se Vardy party?
 
Žoze "zaboravio" Junajted, ovo se navijačima neće dopasti!

Portugalac ne propušta priliku da "pecne" svoj bivši klub.

Žoze

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Deluje da su top tri pozicije u Premijer ligi rezervisane za Liverpul, Mančester Siti i Lester Siti. U naredna trinaest kola nam sledi velika borba za tu poslednju četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Za to mesto konkurišu otprilike šest timova, među njima je zasigurno i Mančester Junajted, makar matematički, ali sa tim nije ni saglasan Murinjo.

"Vulvsi i Šefild Junajted se bore za top četiri, treneri mogu da kažu ne, ali u realnosti tu su. Ne samo zbog pozicije na tabeli već zbog moći i kvaliteta. Vulvsi su kupili Podensea, Šefild Bergea, postavili srušili su svoje rekorde po pitanju kupovina. Tako da nisu samo tu Totenhem, Arsenal, Čelsi i Everton, nije samo o o nama", izjavio je "Posebni" za Skaj Sport.

Slučajno ili ne izostavio je Junajted, a sa druge strane pomenuo Arsenal koji je na deset bodova od Čelsija na četvrtom mestu.
 
Jedan od najpoznatijih engleskih sudija pred oštrom kaznom?

Fudbalski klub Bornmut tražio je danas od Premijer lige da razmotri slučaj u kom je sudija Džonatan Mos neprimereno komentarisao tokom utakmice sa Šefildom.

Jedan od najpoznatijih engleskih sudija pred oštrom kaznom?

Foto: EPA/PETER POWELL

Fudbaler Bornmuta Den Gosling je rekao da Mos nije pokazao poštovanje i da je sramota njegovo davanje sarkastičnih komentara povodom pozicije tog kluba u engleskom prvenstvu.

"Komentarisao je tokom utakmice. Mislim da je to veoma nepošteno. Davao je sarkastične komentare, tipa 'još ste u zoni ispadanja'", izjavio je Gosling britanskim medijima.

Bornmut je 16 na tabeli, sa dva boda više od ekipe iz zone ispadanja.

Organ odgovoran za sudije u Premijer lige PGMOL odbio je da komentariše slučaj.
 
PL - Lester se provukao, milimetri odlučivali na "Molinou", Himenez tragičar!

"Vukovi" su ugostili "Lisice", meč je okončan sa najnepopularnijih 0:0.

Bilo je pregršt prilika na obe strane, prvi je imao Diogo Žota, ali je njegov udarac u 11. minutu uspeo da ukroti Šmajhel.

U 24. minutu šansa na drugoj strani, ali udarac Sojunčua uspeva da ukroti Rui Patrisio.

U samom finišu prvog poluvremena Vili Boli postiže pogodak nakon kornera i Vulvsi stižu do prednosti.

Ipak, gledao se snimak, ustanovljeno je da je prilikom kratkog izvođenja kornera fudbaler domaćeg sastava bio u ofsajdu, pa je Majk Din poništio gol francuskog defanzivca, kako je to izgledalo pogledajte OVDE.

Imao je potom Lester priliku preko Rikarda Pereire, ali je desni bek šutirao pored gola, nakon toga Medison pada u kaznenom prostoru rivala, ali se sudija Din nije oglasio.

Veliki peh Lester je doživeo u 76. minutu, kada je Hamza Čaudri zaradio drugi žuti karton.

Umalo da "Vukovi" prednost iskoriste samo par minuta kasnije, ali je Himenez glavom tukao preko gola rivala.

Nakon toga i prilika za Mutinja, tukao je sa ivice kaznenog prostora, a onda u 90. minutu ponovo Himenez, opet je ostao sam pred golom rivala, ali je glavom loptu poslao tik pored stative!

Nije bilo promene rezultata, podela bodova na "Molinou".
 
PL - Barnli iznenadio "Svece", još će se pričati o Ingsovom potezu!

Ekipa Šona Dajča slavila je na gostovanju u Sautemptonu rezultatom 1:2 (1:1).

Poveli su u drugom minutu, o golu Vestvuda će se još dugo pričati, pre svega zbog neshvatljivog poteza Denija Ingsa.

Vestvud je centrirao sa leve strane, Ings je stajao na prvoj stativi, lopta je išla ka napadaču domaćeg sastava, nije to bio najbolji centaršut.

Ipak, Ings nije najbolje procenio svoj položaj, hteo je da pusti loptu da izađe u gol-aut, ona je ipak upala u gol Sotona za 0:1, nije mogao ni golman Mekarti da interveniše, ostao je zatečen. Čitavu situaciju pogledajte OVDE.

Iskupio se Ings za ovu grešku samo 16 minuta kasnije, sjajno je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Poup je bio nemoćan.

U 26. minutu je Soton bio i na pragu preokreta, ali je Džek Stivens pogodio samo prečku, nije bilo promene rezultata do kraja prvog dela igre, beležimo i po jednu povredu na obe strane, Vuda je kod gostiju morao da zameni Vidra, Đenepo je sa druge strane dobio priliku umesto Bufala.

Nakon 15 minuta igre u nastavku, "Kleretsi" stižu do nove prednosti, duga lopta ka Vidri, odličan prijem napadača gostiju, a potom i fantastičan šut iz okreta, Mekarti je bio nemoćan, 1:2 na "Sent Merisu".

U finišu su domaći igrači tražili penal, intervenisao je i VAR, ali je na kraju procenjeno da nema materijala za najstrožu kaznu.

Barnli je nakon ovog trijumfa skočio na 10. poziciju sa 34 osvojena boda, Soton je sa tri manje na poziciji broj 13.
 
PL - Liverpul dobio na "mišiće" Norič!

Liverpul slavio minimalcem na gostovanju "fenjerašu" (1:0).

Prvo poluvreme je obeleženo inicijativom Liverpula, ali bez konkretnog rezultata. Norič, iako bez šuta u okvir gola, je imao najbolju šansu. Alison refleksom sprečava potencijalni pogodak Pukija.

Po povratku sa pauze Krul je imao dosta posla.

Holanđanin je prvo odbranio šut Keite, minut kasnije Salahu, pa opet Keiti. Na drugoj strani "kanarinci" prete preko Tetija, ali šut domaćeg igrača završava na samom okviru gola.

Pre ovoga smo imali duel Van Dajka sa odbranom Noriča, ali bez penala za goste.

A onda 78. minut i gol Sadia Manea. Sveže oporavljeni Senegalac koristi asistenciju kapitena Hendersona i dovodi Liverpul u vođstvo.



Roberto Firmino promašuje priliku da overi pobedu u 86. minutu, veliki promašaj Brazilca.



Puki u devedesetom minutu beleži prvi udarac u okvir gola za domaći tim, ali Alison je siguran. Liverpul tako upisuje svoju 25-tu pobedu dok Noriču predstoji velika borba za opstanak među najboljima.
 
Murinjo slavi Sona, pobeda Totenhema u nadoknadi vremena!

Fudbaleri Totenhema konačno su uspeli da pobede na gostovanju, pošto su danas su uz dosta sreće pobedili Aston Vilu rezultatom 3:2 (2:1).



Heroj je bio dvostruki strelac Son, koji je i promašio penal, ali je i postigao dva gola, i to i pobedonosni u poslednjim trenucima utakmice.

Već u devetom minutu, Tobi Aldervereld je nespretnom intervencijom savladao Uga Ljorisa i doneo domaćima vođstvo.

Ipak, u 27. minutu se iskupio, pošto je posle kornera i asistencije Erika Dajera zategao iz okreta loptu pod prečku.

Šanse su se ređale na obe strane, Vila je lako mogla do novog vođstva posle pokušaja Luiza, ali sa gol linije ispucavaju loptu gosti.

Na drugoj strani, Bergvajn i Son su pravili mnogo problema, svojim brzim prolazim po bokovima, ali je Vila odolevala sve do nadoknade prvog poluvremena.

I onda, VAR je morao da signalizira, očigledan penal za goste, odgovornost je preuzeo Son, Pepe Reina je pročitao njegovu nameru i odbranio, ali se lopta odbila nazad do napadača Totenhema - 1:2.

Vila je opet krenula na sve ili ništa i u 53. minutu došla do izjednačenja. Sjajni Džek Griliš je ponovo asistent, iz kornera pronalazi Endželsa koji matira Ljorisa za novo izjednačenje.

Usledila je nova inicijativa Totenhema, ponovo je Son imao šansu i ponovo je maestralan Pepe Reina. Potom je dobru priliku propustio i Dele Ali i delovalo je da će doći do podele bodova.



Ipak, u poslednjim trenucima utakmice, katastrofalna reakcija odbrane Vile, Son je ukrao loptu i izašao sam na Reinu i ovaj put bio precizan za 3:2.



Totenhem je sada skočio na peto mesto sa 40 bodova, dok je Vila ostala prva iznad crte i jedni i drugi će se žestoko boriti za Ligu šampiona i opstanak.
 
PL - Dame i gospodo, Artetin Arsenal!

Katastrofalna sezona za Arsenal, do 26. kola imali su neverovatan učinak, 31 osvojen bod i samo šest pobeda.

Ipak, u 26. kolu dolaze i do sedmog trijumfa, slavili su na "Emiretjsu" protiv ekipe Njukasla sa 4:0 (0:0).


Čini se da se Artetin uticaj sve više oseća i da Španac polako sklapa kockice.

Prvi su ipak pripretili gosti, igrao se 15. minut kada je Žoelinton tukao iz dobre pozicije, ali pored gola rivala.

U drugom delu prvog poluvremena se Arsenal probudio i stvorio par prilika pred golom gostiju, najbolju je u 42. minutu propustio Mustafi, kada mu je jedan od fudbalera Njukasla skinuo loptu sa linije.

Otišlo se ipak bez golova na odmor, da bi nakon samo pet minuta igre "Tobdžije" imale veliku šansu, ali je Nketija pogodio prečku.

A onda, centaršut Pepea sa desne strane, najbolji u skoku Obamejang, koji trese mrežu "Svraka" u 54. minutu.

Samo tri minuta kasnije, fantastičan potez mladog Sake, nakon toga ubacuje loptu na ivicu peterca, na pravom mestu se našao Pepe, koji duplira prednost "Tobdžija".

Usledila je nešto bolja i ofanzivnija igra Njukasla, imali su veliku šansu u 76. minutu, ali je Sent Maksiman pogodio stativu.



Sve je postalo jasno u 90. minutu, kada su domaći igrači odlično istrčali kontru, na kraju je Lakazet proigrao Ozila, koji je sa par metara matirao Dubravku, 3:0.



Nije to bio kraj, duboko u nadoknadi nova prilika za "Tobdžije", Lakazet je na kraju ostao sam pred golom rivala, te je naterao goolmana "Svraka" da i četvrti put vadi loptu iz mreže.

Pobeda Arsenala, koji deluje sve bolje, popravili su igru u defanzivi, Pepe se sve bolje prilagođava na Premijer ligu, mladi fudbaleri iz dana u dan pokazuju da zaslužuju priliku i čini se da Mikel Arteta radi dobre stvari.

Trenutno su 10. sa 34 boda, Njkasl je 12. sa tri boda manje.
 
Čelsi - VAR 0:2, Čelsi - Mančester Junajted 0:2!

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su u gostima ekipu Čelsija rezultatom 2:0 (1:0) u derbiju 26. kola Premijer lige.



Nakon što je u prvom kolu u avgustu, Junajted slavio rezultatom 4:0, a potom i u Liga kupu na Stamford Bridžu sa 2:1, tim iz Mančestera je i večeras bio bolji od Čelsija.


Heroj Junajteda definitivno je bio kapiten Hari Megvajer, najpre zbog toga što se provukao da ne dobije crveni karton u prvom poluvremenu, da bi u drugom postigao svoj prvenac za nedostižnih 2:0.

Čelsi je krenuo ofanzivno i odlučno ka golu Junajteda, ali smo po ko zna koji put svedočili da Miču Bačuaji nema kvalitet da bude starter i vođa napada Lampardove ekipe. Belgijanac je imao dve izgledne prilike, ali se nije najbolje snašao i očekuje se da povratkom Tamija Abrahama ponovo bude u drugom planu.

Junajted je svoju priliku čekao iz kontri, najopasniji je bio Entoni Marsijal, koji je najpre promašio prvi pokušaj, lopta je završila za malo pored gola. Ipak, Francuz je samom finišu prvog poluvremena maestralno skočio i centaršut Arona Van-Bisake skrenuo u mrežu.

Drugo poluvreme takođe je donelo dosta uzbuđenja, najpre je Čelsi postigao pogodak posle kornera, strelac je bio Kurt Zuma koji je na poluvremenu zamenio Kristensena, ali je sudija Tejlor posle asistencije iz VAR sobe odlučio da ga poništi. Snimak je pokazao da je Aspilikueta u duelu odgurnuo Vilijamsa sa leđa, a bek Junajteda je imao loptu "na glavi" pre nego što je došla do Zume.

Junajted je uzvratio, Bruno Fernandeš je iz slobodnjaka pogodio stativu, a nova kazna za domaće stigla je u 66. minutu.

Upravo je Fernandeš centrirao iz kornera, a Megvajer skočio i glavom zakucao loptu u mrežu - 2:0.

Čelsi je opet krenuo na sve ili ništa, Kovačić je imao veliku priliku, ali nije uspeo da pogodi.

I onda, VAR je ponovo "protiv" Čelsija, Žiru je uspeo da savlada De Heu posle centaršuta Maunta, ali je Francuz bio u malom ofsajdu pa ostaje 0:2.



Do kraja, nije bilo promene rezultata, videli smo još stativu Maunta iz slobodnjaka i veliku priliku Odiona Igala tek što je ušao u igru, ali je Kabaljero bio uspešniji u situaciji jedan na jedan.



Junajted je osvojio važna tri boda u nastavku borbe za mesto koje vodi u Ligu šampiona.



Čelsi je i dalje četvrti sa 41 bodom, sledi Totenhem sa 40, Šefild sa 39 i sada Mančester Junajted sa 38.
 
Oni su najprijatnije iznenađenje Premijer lige, sada hoće u Ligu šampiona!

1582261372549.png


Šefild junajted je minule sezone izborio plasman u Premijer ligu, malo ko je očekivao nakon prilično mirnog prelaznog roka da se neće boriti za opstanak.

Ekipa Krisa Vajldera je od starta ipak pokazala da će biti tvrd orah, ubrzo su svima stavili do znanja da su u eliti da bi tu i ostali, a zbog nešto slabijih sezona određenog broja timova, Šefild je iskoristio priliku i popeo se na čak šesto mesto na tabeli nakon 26 odigranih kola, iza sebe su ostavili Mančester junajted, Vulverhempton, Everton i Arsenal.

Igraju zaista sjajno, mučili su i najjače timove u Engleskoj, "Bramal lejn" je postao jedan od najnezgodnijih stadiona za gostovanja u Premijer ligi.

Mnogi se nadaju da bi mogli da naprave i jedan poprilično bajkovit učinak, da se domognu Lige šampiona.

To je želja i šefa struke "Blejdsa" Krisa Vajldera.

"Ljudi će početi da pričaju da treba da gledamo ispred sebe, a to je ono što i ja želim. Namera mi je da napadnemo četvrtu poziciju i timove iznad nas.

Ponosan sam na sve što smo postigli do sad, ali radili smo vredno da bismo bili ovde. Mnogo dobrih stvari smo uradili i još možemo mnogo do kraja sezone
", izjavio je Vajlder.

Ekipa Šefild junajteda u subotu nastavlja takmičenje u elitnom rangu, dočekuju Brajton od 16h.
 
PL - Siti slavio u derbiju za "drugo mesto", Pep spreman za Madrid!

Siti slavio na "King Pauer" stadionu minimalnim rezultatom i pobegao Lesteru na sedam bodova (1:0).

Vardi je u prvih deset minuta imao odličnu priliku, ali šut Engleza ipak završava na stativi. Minut posle toga Marez pokušava, ali Šmajhel oprezan.

Gundogan je takođe probao u prvom delu igre, Medison pokušava sa druge strane, ali bez promene rezultata. Aguero stiže do pogotka u samoj završnici, ali je gol Argentinca ubrzo i poništen zbog ofsajda.

U nastavku Siti preuzima inicijativu. De Brujne je pokušao, ali Šmajhel drži Lester u igri. Danac je bio perfektan i pred najtežim ispitom, u 62. minutu brani Aguerov šut sa penala.

Na drugoj strani Vardi i Pererira su imali dobre šanse, ali bez promene rezultata.

Konačno gol dobijamo u 80. minutu. Rijadu Marezu je dato previše slobodnog prostora, Alžirac upošljava rezervistu Žezusa. Brazilac siguran 1:0!

Bernardo Silva pokušava u nastavku da iskoristi grešku Šmajhela, ali šut Portugalca ide pored gola.
 
PL - Bruno probudio "Đavole", Žota srušio "Kanarince"!

Fudbaleri Mančester junajteda slavili su na "Old Trafordu" protiv Votforda sa 3:0 (1:0).

Poveli su u 42. minutu, Ben Foster je najpre oborio Bruna Fernandeša, sudija Etkinson je pokazao na kreč, Portugalac je potom uzeo loptu u ruke, namestio je na kreč i nakon karakterističnog zaleta pogodio mrežu "Stršljenova" za 1:0.

Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor, da bi nakon osam minuta igre u nastavku gosti poravnali rezultat.

Troj Dini je bio strelac nakon gužve u kaznenom prostoru domaćina, ali je usledila provera uz pomoć video tehnologije.

U VAR sobi su odlučili da ponište gol zbog igranja rukom od strane Krega Dosona, mada je utisak da je defanzivac gostiju igrao ramenom, celu situaciju pogledajte OVDE.

Samo četiri minuta kasnije, Junajted stiže i do drugog pogotka, Marsijal najpre beži odbrani gostujuće ekipe, Foster istrčava na njega, ali lukavi Francuz pronalazi način da pored njega pošalje loptu ka golu, koji je ostao nebranjen, te se mreža Votforda još jednom zatresla.

Sve je postalo jasno na "Teatru snova" u 75. minutu, Grinvud je sjajno povukao kontru, prosledio je loptu na desnu stranu ka Brunu Fernandešu, ovaj mu je ubrzo vratio, mladi napadač je raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora i od prečke je poslao u mrežu rivala za 3:0.

Malo je nedostajalo da Votford odmah odgovori, ali je Delofeu pogodio prečku.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Junajted je vezao šest mečeva bez poraza u svim takmičenjima, tri u Premijer ligi, u minulom kolu su savladali Čelsi, pa postaje jasno da su usponu forme.

Diogo Zota Jota Vulverhempton

Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

U istom terminu Norič je gostovao na "Molinou", Vulverhempton je pred svojim navijačima slavio identičnim rezultatom, 3:0 (2:0).

Gosti su bili u nevolji već nakon pola sata igre, kada je stajalo 2:0 na semaforu.

Igrao se 19. minut kada se Diogo Žota odlično okrenuo u kaznenom prostoru rivala nakon pasa Doertija i potom matirao Krula za prednost "Vukova".

Samo 11 minuta kasnije, Sais spušta loptu ka Portugalcu u kaznenom prostoru rivala, Žoti nije bilo teško da sa par metara ponovo zatrese mrežu Noriča.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon samo pet minuta igre u nastavku postalo je jasno da će se Norič vratiti kući praznih šaka.

Himenez je povukao kontru, dodao je loptu do Žote, koji je bio u gotovo idealnoj situaciji da upiše het-trik, pogodio je stativu, lopta se na njegovu sreću odbila do Himeneza, koji je sa par metara gura u nebranjenu mrežu rivala, 3:0 za Vulverhempton Vondererse.

U samoj završnici je Doerti imao priliku da dotuče rivala, ali je njegov udarac glavom jedan od igrača gostiju uspeo da skine sa linije.
 
Artetin Arsenal ima karakter, ali i Obamejanga i Lena!

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom stadionu ekipu Evertona rezultatom 3:2 (2:2) u 27. kolu Premijer lige.

Everton je poveo, pa se vratio u meč, ali je Obamejang sa dva gola uspeo da donese velike bodove Arsenalu. Heroj dana je svakako Andre Gomeš koji se danas vratio na teren, samo 112 dana posle onog stravičnog preloma noge posle duela sa Sonom.

Već u 47. sekundi, Kalvert-Luin je pokupio jedan otpadak posle prekida i iz peterca matirao Lena za 1:0.

Kada je u 18. minutu Sead Kolašinac morao da napusti teren zbog povrede, navijači Arsenala su se uhvatili za glavu, ali se ispostavilo da je zamena urodila plodom. Ušao je sjajni Saka, koji je već u 27. minutu maestralno prošao po levom boku i pronašao Nketia, koji izjednačuje - 1:1.

Samo šest minuta kasnije, Arsenal je uspeo da preokrene, David Luiz je maestralnom dubinskom loptom spojio Obamejanga sa golom, ovaj je izašao sam na Pikforda i u stilu Tijerija Anrija pogodio malu mrežu.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom delu igre, pošto je u nadoknadi, ponovo nakon prekida pao "otpadak", a Ričarlison je praktično sa gol linije samo gurnuo loptu iza linije - 2:2.

Ono što je Kalvert-Luin uradio u prvom minutu, to je ponovio Obamejang u prvom minutu drugog dela igre. Pepe je centirao sa desnog boka, a Obamejang glavom pogađa po drugi put za 3:2.

Do kraja, nekim čudom, nije bilo promene rezultata, a može se reći da je Leno izrastao u heroja utakmice. Skinuo je čist zicera Kalvertu- Luinu, potom se istakao i pravovremenim istrčavanjem kada je Ričarlison grabio sam ga golu.

U samom finišu utakmice, Nketia je pogodio i prečku, i to je bilo sve, Arteta je slavio protiv svog bivšeg kluba, a Arsenal skočio na devetu poziciju na tabeli sa 37 bodova, sedam manje od Čelsija koji "ide" u Ligu šampiona.
 
Konačno malo dobrih vesti za Murinja!

Muči se Totenhem u poslednje vreme, razlog su silne povrede, van stroja su Hari Kejn, Son i Musa Sisoko, što znači da "Posebni" nema gotovo nijednog pravog napadača na raspolaganju.

Upravo je zbog toga efikasnost postala problem, nije ni odbrana u najboljem redu, ekipu je napustio Eriksen u januaru, dok se šuška da će po završetku sezone isto uraditi i Vertongen.

Pred portugalskim stručnjakom je težak zadatak, ali su konačno stigle i dobre vesti.

Murinjo je obelodanio da bi Kejn i Son mogli da se vrate do kraja sezone, čak i da zaigraju u tandemu, iako je postojala bojazan da su obojica završila sezonu.

"Postoji dobra šansa da Kejn i Soni zaigraju zajedno", izjavio je Murinjo, koji je dodao i da se Sisoko opravlja brže nego što se očekivalo, pa bi i on u narednih par sedmica mogao da se vrati na teren.

Totenhem je šesti nakon 27 odigranih kola sa 40 bodova, jednim manje od Junajteda i četiri od četvrtoplasiranog Čelsija.

Sparsi za vikend dočekuju Vulverhempton, potom igraju FA kup sa Noričom u sredu, da bi narednog vikenda gostovali na "Tarf Muru" ekipi Barnlija, tri dana nakon duela sa "Kleretsima" putuju u Nemačku na revanš meč 1/8 finala Lige šampiona.
 
Premijer liga jača od Korona virusa, urnebesno priznanje Gvardiole: "Nisam kao Klop!"

Zbog širenja koronavirusa odložena su i otkazana brojna takmičenja i olimpijski kvalifikacioni turniri, a u pojedinim zemljama utakmice se igraju bez publike, među kojima i italijanski veliki derbi između Intera i Juventusa.

Trener Njukasla Stiv Brus zabranio je svojim fudbalerima da se rukuju, posle saveta lekara.

Novinari koji su prisustvovali konferenciji trenera Arsenala Mikela Artete su pre ulaska u objekat morali da ispune upitnik o boravištu poslednjih nedelja.

Na stadionima su zakačeni posteri, koji obaveštavaju igrače i navijače o uputstvima britanskih zdravstvenih zvaničnika.

Utakmice u Premijer ligi igraće se ovog vikenda, a "svi klubovi će pratiti savete nadležnih i neće postupati jednostrano kao odgovor na epidemiju".

"Zalepljeni smo za televizore, da vidimo šta će se dogoditi. Nadam se da se neće pogoršati situacija u ovoj zemlji", rekao je Brus.

Premijerligaški klubovi su dobili uputstva kao i druge kompanije i mesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi, a trenutno ne postoji sugestija da treba preduzeti dodatne mere iako se virus širi.

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da se njegov klub ponaša kao da se radi o epidemiji gripa.

"Mi to ozbiljno shvatamo, ali ne možemo sve da izbegnemo. Niko nam nije rekao da ne možemo da igramo fudbal i sve dok se to ne dogodi, mi ćemo igrati fudbal", rekao je Klop, čiji Liverpul ima 22 boda prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Prema poslednjim podacima britanskih vlasti, u zemlji je registrovano 19 slučajeva. Ukupno u 57 zemalja se pojavio koronavirus i neizbežno je uticao na sport.

Španska liga ne namerava da otkaže veliki derbi Barselone i Real Madrida u nedelju, ali navela je da ima plan za epidemiju i da bi utakmice mogle da se igraju pred praznim stadionima.

Ovog vikenda na programu je osam utakmica Premijer lige u Engleskoj, kao i finale Liga kupa između Mančester sitija i Aston Vile na Vembliju u nedelju.

Trener Sitija Pep Gvardiola rekao je da nije zabrinut zbog virusa.

"Rukujemo se i ja volim da se grlim. Ne kao Jirgen (Klop), on je majstor u tome. Ali, trudim se", naveo je Gvardiola.
 
PL - Meru "lisica" uzeo i fenjeraš, bodovi ostaju u Noriču!

Fudbaleri Noriča savladali su kod kuće Lester sa 1:0 u okviru 28. kola engleske Premijer lige.

Želele su "lisice" da prekinu neugodan niz od četiri mečeva bez pobede, pa su u Noriču krenuli veoma ofanzivno od samog početka meča.

Praet je prvi zapretio i pogodio stativu, nakon njega Pereza je zaustavio Krul, da bi Ihenačno posle toga gađao visoko preko gola.

Upravo je nekadašnji napadač Sitija postigao gol u 49. minutu, ali je on poništen zbog igranja rukom.

Lester je nastavio sa nešto slabijim napadima što je domaćin znao da iskoristi u 70. minutu kada je Džamal Luis sjajnim udarcem iskosa sa leve strane savladao nemoćnog Šmajhela.

Izabranici Brendana Rodžersa na kraju nisu uspeli da izbegnu poraz, dok je Norič ovom pobedom načinio veliki korak u borbi za opstanak koja neće biti laka s obzirom da "kanarinci" zauzimaju poslednje mesto u Premijer ligi.
 
"Kanarici" će biti "očerupani", ili pak neće?

U Noriču se sinoć probudila nada.

Savladan je trećeplasirani Lester, ekipa Danijela Farkea je uspela da dobije "Lisice" kao gost i pritom da sačuva mrežu.

Neko bi rekao da su imali sreće što Džejmi Vardi ne igra, ali jasno je da je ekipa Brendana Rodžersa mnogo više od Vardija i da je za "Kanarince" podvig da na gostovanju sačuvaju mrežu, kako su to uradili samo tri puta, od toga su slavili samo protiv Evertona kao gosti, te im je ovo bio tek drugi trijumf na gostovanjima po povratku u elitni rang ove sezone.

Ipak, iako su rezultati uglavnom izostajali ove sezone, fudbaleri Noriča mogu da se pohvale činjenicom da igraju atraktivan i hrabar fudbal, Farke se pokazao kao odličan trener, koji gaji moderan stil sa puno presinga, ali jednostavno "Kanarinci" nisu imali kvalitet da ostvare mnogo bolje rezultate u dosadašnjem toku sezone.

Danijel Farke Noric

Pobeda na "King Paueru" daje nadu da bi se moglo do opstanka, ali šta god da se desi rečenica novinara "Mirora" Džona Krosa na najbolji mogući način opisuje ekipu sa "Kerou rouda" u ovom trenutku.

"Norič siti mora da je najbolji poslednjeplasirani tim u istoriji Premijer lige".

Nakon 28 odigranih mečeva imaju 21 osvojen bod, tri manje od Votforda i Vest Hema, koji imaju i utakmicu manje, četiri od Vile, pet od Bornmuta, svi oni imaju po meč manje.

Opstanak ne deluje kao nemoguća, ali ipak deluje kao vrlo teška misija, do kraja sezone dočekuju Sautempton, Everton, Brajton, Vest Hem i Barnli, gostuju Šefildu, Arsenalu, Votfordu, Čelsiju i Mančester sitiju u poslednjem kolu.

Imaće pakleno težak zadatak, ali definitivno neće odustati dok god bude postojala i matematička šansa za opstanak, o tome govori i oduševljenje dugogodišnjeg veziste kluba Tetija, kada je sinoć saznao da je proglašen za igrača utakmice.

Sa razlogom su pokupili simpatije velikog broja ljubitelja fudbala, igraju fudbal na pravi način i sa pravim motivima i nema sumnje da bi mnogi želeli da ih i naredne godine gledaju u eliti, to mišljenje ipak ne dele neki klubovi iz Premijer lige, koji u njihovom ispadanja vide potencijalna pojačanja.

Nekoliko igrača se pokazalo izuzetno dobro u konkurenciji sa najjačima na Ostrvu, pa se pojedini klubovi bez sumnje nadaju da bi "Kanarinci" ponovo mogli da završe u Čempionšipu, što bi im dalo priliku da ih "očerupaju".

Među najinteresantnjima su dva momka koja su sinoć srušila Lester, bekovi Maks Erons i Džamal Luis.

Erons je upisao asistenciju kod Luisovog pogotka, kojim je upisana pobeda na "King Paueru", ovaj dvojac je tokom tekuće sezone pokazao ozbiljan potencijal.

O Eronsu se u superlativima govorilo i pri početka sezone u Premijer ligi, brojni timovi iz elite su ga pomno pratili još dok je igrao u drugom rangu, o Luisu se nije tako glasno pričalo, ali se znalo da poseduje veliki potencijal i da je ovaj dvojac velika snaga ekipe Danijela Farkea.

Još jedan momak je skrenuo veliku pažnju, u pitanju je talentovani vezista Tod Kentvel, na kojeg je oko već bacio Jirgen Klop i mnogi ga već od naredne sezone vide na "Enfildu", sve i da "Kanarinci" magično opstanu u eliti.

Luka Milivojevic Tod Kentvel Kristal Palas Noric

Temu Puki je pokazao da ume da pogađa i u najjačem rangu na Ostrvu, pa bi u slučaju ispadanja mogao da dobije šansu u nekom od povratnika u elitni rang naredne sezone ili u nekom od timova koji će se izvesno boriti za opstanak, ako ništa, zaslužio je povišicu, kako je jedan od najslabije plaćenih prvotimaca "Kanarinaca", pa samim tim u Premijer ligi.

U tefterima skauta nekolicine timova iz elitnog ranga našlo se i ime Bena Godfrija.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je pokazao da poseduje sve što je jednom savremenom centralnom defanzivcu potrebno, ima odlične fizikalije, dobro čita igru i "ume" sa loptom, tehnički je vrlo dobro potkovan, što znači da bi mogao da odgovori zahtevima današnjih ekipa. Iskustvo će s godinama doći, pa je utisak da bi Godfri mogao da postane kvalitetan štoper u Premijer ligi, ko zna, možda i potencijalni reprezentativac Engleske. Totenhem je pokazao interesovanje za njegove usluge u januaru, ako Norič ispadne, biće još zainteresovanih strana, a pritom se "Kanarinci" neće mnogo pitati.

Norwich Noric

Videćemo kako će ova priča završiti, neko bi rekao da je uprava kluba iz Norfoka napravila odličan posao, uspeli su da uvedu tim u Premijer ligu bez prevelikih ulaganja, dobili ogroman novac od TV prava, pritom su se pojedini igrači sjajno pokazali u elitnom rangu, što bi moglo klubu da donese još profita i izvesno je da će doneti, a čini se i da će nazad u Čempionšip, što će značajno smanjiti troškove, pa bi "Kanarinci" na leto mogli da se nađu u velikom plusu.
 
PL - Bitna pobeda za Palas u Brajtonu, kapiten Luka još nije spreman

Roj Hodžson je pobedom proslavio svoj 100. meč na klupi "Orlova", ekipa sa "Selhrsta" je prva u kojoj je upisao pomenuti jubilej.

Igrači su se postarali da se iz Brajton vrati u dobrom raspoloženju, slavili su sa 0:1 (0:0) i napravili još jedan veliki korak ka bezbednom opstanku u eliti.

Prvu veliku priliku imali su gosti iz Londona, igrao se 11. minut kada je Kujate pokupio jedna odbitak i šutirao, ali je Rajan sjajno intervenisao.

U 36. minutu prete domaći igrači preko Marča, da bi tri minuta kasnije Geri Kejhil bio blizu postizanja pogotka na drugoj strani, ali je glavom tukao preko gola rivala.

U nastavku najpre lepa prilika za Trosara, ali je Belgijanac tukao pored gola gostiju, da bi u 70. minutu "Orlovi" stigli do pogotka.

Benteke je proigrao Ajua, koji postiže gol za vođstvo Palasa u Brajtonu.

Usledila je inicijativa domaće ekipe, ali jalova, nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom rivala, te je Kristal Palas upisao jako važna tri boda.

Gosti su mogli i ubedljvije da slave, ali se u samom finišu Zaha obrukao u dva navrata.

Sada su Hodžsonovi puleni bliži mestu koje vodi u Ligu šampiona nego opasnoj zoni, što znači da su na sigurnom mestu pred poslednjih 10 kola.

Četiri boda im nedostaju da sakupe i "magičnih 40", Brajton je sa osam bodova manje na 15. mestu, četiri boda od zone ispadanja, sa utakmicom više od Vest Hema i Votforda.

Luka Milivojević je čitav meč presedeo na klupi, kapiten Palasa je propustio i prethodno kolo zbog bolesti, ponovo nije bio spreman da zaigra, ali se našao na klupi, što znači da će u sledećem kolu bez dileme sa trakom oko ruke predvoditi "Orlove" i na terenu.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top