Premijer liga 2019/2020

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PL - "Svrake" srušile Čelsi u nadoknadi!

Čelsi imao inicijativu tokom većine utakmice, ali Hejden golom u dubokoj nadoknadi donosi pobedu Stivu Brusu i Njukaslu (1:0).

"Svrake" su imale odličnu priliku na polovini prvog dela igre, Žoelinton se sjajno snašao posle centaršuta, ali Brazilac pogađa prečku. Istu sudbinu deli i šut Tejmia Abrahama samo desetak minuta kasnije.

Dubravka se izdvojio odličnim odbrana, golman Njukasla odličnom intervencijom zaustavlja šut Kantea.

Tokom drugog dela igre gosti su imali veću inicijativu. Vilijan ne uspeva da realizuje sjajnu akciju oko 53. minuta, šut Brazilac ide pored gola. Do kraja susreta najagilniji je bio Abraham, ali ovo nije bilo veče engleskog napadača.

Žoelinton je mogao biti heroj domaćih, ali brazilski napadač ne koristi još jednu šansu, ali zato je Hejden tu. Mladi napadač koristi asistenciju Sen-Maksimina i donosi važnu pobedu domaćinu u 94. minutu igre!
 
PL - Lester posustaje, poraz na "Tarf Muru", Vardi tragičar!

Fudbaleri Barnlija su nakon preokreta slavili na svom stadionu protiv Lestera rezultatom 2:1 (0:1).

Gosti dolaze do prednosti u 33. minutu, sjajan prodor Barnsa i odlična egzekucija, Poup je ostao savladan.

Otišlo se na odmor sa 0:1, imao ja Prat priliku na startu drugog dela da duplira prednost "Lisica", ali je Poup odlično intervenisao.

A onda, 56. minutu, Kris Vud trese mrežu Lestera nakon gužve u kaznenom prostoru, 1:1.

Ipak, već u 68. minutu velika šansa za Lester da dođe do nove prednosti, Mi je oborio Barnsa, sudija Tejlor je pokazao na kreč, VAR je potvrdio njegovu odluku i Vardi je uzeo loptu u ruke.

Ipak, najbolji strelac Premijer lige nije uspeo da popravi svoj golgeterski učinak, Poup ga je pročitao i odlično odbranio njegov pokušaj sa kreča, nije bilo promene rezultata.

Kazna je stigla 11 minuta kasnije, Ešli Vestvud je bio strelac, loša reakcija odbrane gostiju, lopta je došla do veziste "Kleretsa", koji sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem preokreće rezultat.

Napadao je Lester svim silama u nastavku, ali je danas veoma raspoloženi Poup ostao nesavaldan, pobeda Barnlija.

Lester je ostao treći sa 45 bodova, tri manje od Sitija i 16 od Liverpula, ekipa Jirgena Klopa ima i dva meča manje od ove dve ekipe, pa bi mogla da pobegne najbližem rivalu na 19 bodova, Lesteru na čak 22.

Barnli je 14. sa 27 bodova, bitan trijumf, prekinuta je crna serija ekipe Šona Dajča.
 
PL - Liverpulov nikad slađi trijumf nad Junajtedom, da li je šampionska trka u Engleskoj gotova?

U derbiju 23. kola engleske Premijer lige, fudbaleri Liverpula savladali su Mančester junajted kod kuće rezultatom 2:0.

Odlično su "redsi" otvorili susret sa rivalom i poveli već u 15. minutu kada je Virdžil van Dajk glavom savladao De Heu nakon kornera sa desne strane koji je izveo Aleksander-Arnold.

Ređali su se potom napadi, ali i golovi Liverpula koji su ipak poništeni. Prvo je pogodak Roberta Firmina bio nevažeći zbog prethodnog faula nad De Heom, da bi nakon njega Vajnaldum bio u ofsajdu pre nego što je postigao gol.

Junajted je zapretio tek u finišu susreta kada je odličnu priliku propustio Andreas Pereira, da bi potom na drugoj strani uzvratio Mane kojem je malo falilo da savlada De Heu koji je odličnom reakcijom spasio gotovo siguran gol

Detalje iz prvog poluvremena možete pogledati OVDE.

Drugi deo meča počeo je žestoko, nakon dobre akcije po levoj strani lopta je stigla do usamljenog Salaha koji se tom prilikom propisno obrukao i promašio čitav gol.

Odmah posle njega, prednost je mogao da duplira Henderson, ali je De Hea sjajnom odbranom ponovo spasio svoj tim.

U nastavku, sredinom drugog poluvremena odgovorio je Marsijal na drugoj strani udarcem unutar kaznenog prostora nakon kojeg je lopta otišla preko gola.

Nije mogao Junajted da odgovori na pravi način, na kraju su ostali i bez Luka Šoa koji je zadobio povredu, a trijumf Liverpula overio je Mohamed Salah golom u trećem minutu nadoknade vremena.
 
Nova nevolja nakon poraza od Liverpula, savez optužio Mančester junajted!

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je danas Mančester junajted, "jer nije uspeo da obezbedi pravilno ponašanje svojih igrača", u utakmici i porazu protiv Liverpula.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), optužba se odnosi na incident kada su se fudbaleri Junajteda sukobili sa sudijom Kregom Posonom, nakon što je prvobitno priznao gol koji je postigao Roberto Firmino.

Posle upotrebe VAR tehnologije gol je poništen, zbog prekršaja koji je defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk napravio nad golmanom Junajteda Davidom de Heom.

Incident se dogodio u 26. minutu nedeljne utakmice, pri vođstvu Liverpula 1:0. De Hea je tada dobio žuti karton zbog protesta.

Mančester junajted do četvrtka može da odgovori na optužbu.
 
PL - U Sitiju znaju, kad je teško - Aguero! Karleto na teži način saznao da je 2:0 najgori rezultat, Palas ne može bez Luke!

U terminu od 20.30 večeras je odigrano pet utakmica 24. kola engleske Premijer lige.

Mančester siti je imao velikih problema u Šefildu gde je protiv Junajteda na kraju slavio minimalnim rezultatom.

Nije dobro krenulo po izabranike Pepa Gvardiole pošto je Gabrijel Žezus promašio penal u 36. minutu, , na terenu je prštalo od oštrih startova, pa je nervoza postajala sve veća. Ipak, ulaskom Serhija Aguera se promenilo sve.

Argentinac je ušao sa klupe u 68. minutu, a već pet minuta kasnije se radovao nakon gola koji je obezbedio značajna tri boda na veoma teškom gostovanju.

Pravu ludnicu smo videli u Liverpulu gde je Everton prosuo dva gola prednosti nad Njukaslom koji je u poslednjim trenucima meča izjednačio na 2:2.

Ekipa Karla Anćelotija je stigla do prednosti u 30. minutu preko Keana, da bi istu povisio Kalvert-Luin u 54. minutu meča. I kada se očekivalo da će domaća ekipa rutinski privesti posao kraju, na scenu je stupio rezervista Ležun. Francuz je prvo u četvrtom minutu nadoknade vremena na atraktivan način savladao Pikforda nakon kornera, da bi dva minuta kasnije isti fudbaler iskoristio smušenost odbrane "karamela" i omogućio Njukaslu da izbegne poraz.

Sautempton je savladao domaći Kristal Palas rezultatom 2:0, a londonska ekipa nije mogla da računa na kapitena Luku Milivojevića. Gosti su poveli u 22. minutu preko Redmonda, da bi već na početku drugog dela meča duplirali prednost, strelac gola u 48. minutu bio je Armstrong.

Bornmaut je na domaćem terenu pobedio Brajton 3:1.

Sve je praktično već bilo gotovo nakon prvih 45 minuta. Domaćin je poveo golom Vilsona u 36. minutu, da bi pet minuta kasnije autogolom Grosa "trešnjice" stigle do prednosti koja je bila nedostižna za goste. Na 3:0 povisio je Vilson u 74. minutu susreta, a utešni pogodak za Brajton delo je Moja u 82. minutu.

Aston Vile je bila bolja od Votforda nakon preokreta u Birmingemu, na kraju je bilo 2:1. Gosti su prvi stigli do vođstva u 38. minutu preko Dinija, ali je u 68. Daglas Luiz uspeo da izjednači. Veliku pobedu domaćoj ekipi doneo je Konsa u poslednjim trenucima meča.
 
Arsenalu slađi bod, Čelsi dva puta prokockao vođstvo i igrača više!

U derbiju 24. kola Premijer lige Čelsi večeras na ''Stamford Bridžu'' nije iskoristio prednost igrača više. Arsenal je osvojio veliki bod, imajući u vidu da je postigao dva gola bez isključenog Davida Luiza. ''Plavci'' su ipak ostali na četvrtom mestu, a Arsenal je u sredini tabele, ali slađi deo kolača ipak ide gostima.

Na kraju, 2:2!

Problemi za ''Tobdžije'' počeli su u 26. minutu. Mustafi je pogrešio na svojoj polovini, Ejbraham je osvojio loptu, ušao u kazneni prostor, gde ga obara David Luiz i ne samo što je to bio penal za Čelsi, nego i direktan crveni karton za defanzivca Arsenala.

Žoržinjo je realizovao najstrožu kaznu i Čelsi je poveo sa 1:0.

Taj gol je obeležio prvo poluvreme, a mnogo više uzbuđenja bilo je u nastavku.

Arsenal je izjednačio u 63. minutu, kada je N'Golo Kante kiksnuo na sredini terena, okliznuo se, što je iskoristio Martineli, krenuo potpuno sam ka golmanu Arizabalagi i rutinski ga na kraju savladao - 1:1.

Tek tada je postalo zanimljivo.

Usledile su tri izmene u Čelsiju, a domaći su do novog vođstva stigli u 84. minutu, kada je Aspilikueta pogodio za 2:1.

Činilo se da Arsenal više neće imati snage da uzvrati, ali samo tri minuta kasnije, Belerin sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane donosi bod ''Tobdžijama'' i postavlja konačnih 2:2.
 
PL - Totenhem se mučio i na kraju pobedio, presudio je Son! U Lesteru zabrinuti i pored "pokera" Vest Hemu!

U terminu od 20.30, večeras su odigrane dve utakmice 24. kola engleske Premijer lige.

Fudbaleri Totenhema ostvarili su pobedu u Londonu gde su bili bolji od Norviča sa 2:1.

Iako su se "pevci" mučili tokom prvog poluvremena, uspeli su da povedu u 38. minutu kada je Dele Ali iskoristio asistenciju Orijea i zatresao mrežu Krula.

Sve je išlo po planu Žozea Murinja sve dok Sesenjon nije skrivio penal u 69. minutu, a minut kasnije neumoljiv sa bele tačke bio je Temu Puki.

Čovek odluke bio je Hung-Min Son koji je u 79. minutu stigao do odbijene lopte i glavom je sproveo u gol tako donevši veoma bitnu pobedu ekipi Žozea Murinja pred nastavak sezone.

Pobedu je ostvario i Lester koji je na domaćem terenu savladao Vest Hem rezultatom 4:1.

"Lisice" su dobrom igrom stigle do dva gola prednosti u prvih 45 minuta. Prvo je Harvi Barns pogodio u 24. minutu, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena prednost Lestera udvostručio Rikardo Pereira.

U 50. minutu, Vest Hem je stigao do nade da bi mogao da izbegne poraz, Mark Nobl je pogodio sa penala u 50. minutu, ali "čekićari" nisu imali snage za nešto više.

Dilemu oko pitanja pobednika otklonio je Ajoz Perez takođe sa bele tačke u 81. minutu susreta, da bi svojim drugim golom Španac postavio i konačnih 4:1 sedam minuta kasnije.

Ono što bi moglo da predstavlja hendikep pred nastavak prvenstva za Lester jeste povreda Džejmija Vardija koji je morao da napusti teren u prvom poluvremenu zbog povrede o kojoj, za sada, nema detalja.
 
PL - Nova bruka na Old Trafordu, meru Junajteda uzeo i Barnli!

Barnli je večeras napravio veliko iznenađenje u 24. kolu engleske Premijer lige pošto je u Mančesteru savladao Junajted rezultatom 2:0.

I pored terenske inicijative domaće ekipe, Barnli je bio taj koji je prvi pripretio preko Vuda, što kao da je najavilo ono što će se desiti u 39. minutu.

Nakon duge lopte unutar kaznenog prostora Junajteda, loptu je sačekao Kris Vud i prikucao je na prvu stativu nemoćnog De Hee i doveo svoj tim u vođstvo.

Do kraja poluvremena promene rezultata nije bilo, a još veći šok usledio je u drugom delu meča.

Igrao se 56. minut kada je Barnli izveo možda i najlepšu akciju na meču, po levoj strani Vud je proigrao Džeja Rodrigeza koji je sjajnim udarcem na prvu stativu prikucao loptu u mrežu.

Nedugo zatim, na drugoj strani uzvratio je Džejms, ali promene rezultata nije bilo. Uspeo je Junajted da pogodi preko Šoa, međutim pogodak je poništen prethodno načinjenog faula.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je čitav meč za "crvene đavole", ali to im nije pomoglo da izbegnu veliki kiks na domaćem terenu.
 
PL - "Vulvsi" pokazali zube, Liverpul odigrao "šampionski" za nova tri boda!

Vulverhempton bio možda i bolji rival, ali "redsi" ipak nose sva tri boda sa "Molinoa" (2:1) .


Liverpul je dosta bolje otvorio meč, "redsi" su stigli do gola već u osmom minutu. Aleksandar-Arnold beleži još jednu asistenciju, ovog puta strelac je Džordan Henderson.

Mogli su "vukovi" brzo do izjednačenja, odbrana Liverpula je naivno ispala, ali Doerti šalje loptu preko gola. Na drugoj strani u par navrata je pretio Mohamed Salah, ali Egipćanin je u par navrata ispao i sebičan.

Upravo Salah otvara drugo poluvreme šansom, ali Patrisio odlično reaguje što je uskoro bilo nagrađeno golom za domaćina.

Adama Traore beži na desnoj strani, sjajno šalje loptu na peterac gde je neprikosnoven Himenez. 51. minut 1:1!

Imao je Meksikanac priliku i za drugi gol, ali Alison odlično reaguje. Na drugoj strani kod gostiju prete Salah i Firmino, ali bez promene rezultata.

Firmino je imao sjajnu priliku u 82. minutu, ali Rui Patrisio još jednom briljira na golu "vukova". Brazilac je ipak stiže do pogotka u 84. minutu. Salah je dugo držao loptu, ona ipak stiže do Firmina koji pogađa za 2:1!

Diogo Žota je imao sjajnu priliku za 2:2, ali Portugalac ne uspeva da nagradi odličnu saradnju Himenez-Traore.
 
Bomba - Mitrova šansa da se ove zime vrati u PL?

Povreda Aleksandra Mitrovića predstavlja veliki hendikep za Fulam koji se bori za povratak u Premijer ligu.

Mitar bi uskoro ponovo trebalo da se nađe na terenu, a Srbin je privukao veliku pažnju brojnih premijerligaša koji bi ga rado videli u svojim redovima.

Prema pisanju engleskih medija, srpski napadač se nalazi na meti Totenhema i Aston Vile, ali veliki problem predstavlja Fulamov zahtev koji glasi - 40 miliona funti na ime obeštećenja ili ništa od posla.

Pomenuti klubovi iz elite nisu naročito voljni da izdvoje baš toliku sumu novca, naročito ne u januaru, no Englezi ostavljaju mogućnost da dogovor između klubova ipak bude postignut.

Mitrović je najbolji strelac Čempionšipa sa 18 golova, nema sumnje da je 25-godišnji napadač odavno prerastao to takmičenje, pa je verovatnoća da ga ponovo gledamo na premijerligaškim terenima ove ili naredne sezone veoma velika.
 
Izgleda još jedna pobjeda Liverpula u prvenstvu. U zaostaloj utakmici igra se 77 minut, West Ham - Liverpool 0:2. Strijelci su bili Salah iz penala u 35. minuti i Oxlade-Chamberlain u 52. minuti.
Bas tako ...

Premijer liga - Nezaustavljivi Liverpul, pao je i Vest Hem u Londonu!

U zaostalom meču 18. kola engleske Premijer lige, fudbaleri Liverpula savladali su Vest Hem u Londonu rezultatom 2:0.

Nakon perioda bez mnogo uzbuđenja ispred gola bilo koje ekipe, domaći su skrivili penal u 34. minutu kada je unutar kaznenog prostora pao Oriđi.

Sudija Mos je nakon pregledanog VAR snimka pokazao na belu tačku, a siguran sa nje bio je Mohamed Salah minut kasnije.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, ali su "redsi" na sjajan način započeli drugi deo meča.

Igrao se 52. minut kada je sevnula kontra Liverpula, Salah je poslao fantastičan pas ka Okslejd-Čemberlejnu koji je rutinski savladao nemoćnog Fabijanskog.

Mogli su izabranici Jirgena Klopa do još jednog pogotka, ali golman "čekićara" je pročitao nameru Oriđi.

Uzvratio je Rajs na drugoj strani, međutim Alison je bio na mestu i to uz dosta sreće, pa Liverpul nastavlja niz nepobedivosti kada je u pitanju Premijer liga.
 
Ko je obeležio početak godine u Premijer ligi?

Došli smo do kraja januara, vreme je da se odaberu najbolji.

Kada je u pitanju nagrada za najboljeg trenera u mesecu januaru, na listi kandidata su četiri stručnjaka.

Pep Gvardiola iz Mančester sitija (tri pobede i remi), Ralf Hazenhitl iz Sautemptona (tri pobede i poraz), Jirgen Klop (pet pobeda) i Najdžel Pirson (dve pobede, remi i poraz).

Što se tiče izbora za igrača meseca, Liverpul ima dva kandidata, po jednog su dali Siti, Votford, Aston Vila, Lester i Sautempton.

Iz Liverpula su tu Alison Beker (četiri meča bez primljenog gola, od pet, 16 odbrana i asistencija) i Džordan Henderson (jedan gol i jedna asistencija), zatim Aguero iz Sitija (šest golova i asistencija), Dukure iz Votforda (dva gola i asistencija), Džek Griliš (dva gola), Ajoze Perez iz Lestera (tri gola i asistencija), kao i Džek Stivens iz Sautemptona (dve asistencije).

Za gol meseca će se boriti osam igrača, Jahanbaš iz Brajtona, Džejms Medison iz Lestera, Hamza Čaudri iz Lestera, Sebastijan Aler iz Vest Hema, Ričarlison iz Evertona, Redmond iz Sautemptona, Džej Rodrigez iz Barnlija i Raul Himenez iz Vulverhemptona.

 
PL - Sjajan derbi na "King Paueru", na kraju bez pobednika!

"Lisice" su dočekale "Plavce" u 25. kolu, gledali smo sjajan meč, koji je na kraju završen podelom bodova i rezultatom 2:2 (0:0).

U prvom delu nije bilo golova, gosti su tražili penal u 21. minutu nakon pada Ejbrahama, usledila je VAR provera, na kraju je procenjeno da nema materijala za najstrožu kaznu.

Samo pet minuta kasnije je veliku priliku imao Lestera, Vardi je izbio sam pred Kabaljera, ali je iskusni Argentinac uspeo da interveniše.

Videli smo još par solidnih prilika u prvom delu, pretili su Čilvel i Čaudri gostima, Maunt domaćinu, ali golovi su izostali.

Na samom startu nastavka zatresla se i mreža i to domaće ekipe.

Centaršut Maunta iz kornera, odličan skok Ridigera i gol glavom nemačkog reprezentativca za 1:0 u korist Čelsija.

Nije dugo trajala radost "Plavaca", odličan prodor Barnsa po levoj strani, na kraju je šutirao, lopta je zakačila nekog od protivničkih igrača i prevarila Kabaljera, 1:1.

Samo 10 minuta kasnije, potpuni preokret, Tilemans je poslao loptu sa desne na levu stativu, tamo se na pravom mestu našao Čilvel, koji trese mrežu gostujućeg sastava za 2:1.

Ipak, usledio je sada odgovor Lampardove ekipe, Maunt je sjajno izveo slobodan udarac, najbolji u skoku je još jednom bio Ridiger, koji sjajnim udarcem glavom matira Šmajhela po drugi put na meču, 2:2 na "King Paueru".

Do kraja smo videli i jednu dobru priliku za Barnsa, ali je tukao pored gola rivala, u finišu se čini da je lopta nakon njegovog prodora po levoj strani pogodila u ruku Ridigera, ali se ni sudija ni njegove kolege iz VAR sobe nisu oglasili, ništa od penala za "Lisice", te je na snazi ostao nerešen rezultat.
 
PL - Dominacija Liverpula, budi se Bornmut, neverovatan povratak Evertona, uzbudljivo u Londonu!

U terminu od 16h odigrano je još šest mečeva, ovo su rezultati.

Liverpul - Sautempton 4:0 (0:0)
Mučio se Liverpul sa "Svecima" u prvih 45 minuta, Alison je morao par puta ozbiljno da interveniše, golova na kraju nije bilo.

A onda, na samom startu nastavka "Redsi" slamaju rivala, dolaze do prednosti preko Okslejd-Čemberlejna, koji je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Već u 60. minutu bilo je 2:0, sjajna duga lopta ka Firminu, on je potom ostavlja Hendersonu, koji matira Mekartija.

Sve je postalo jasno u 72. minutu, nova kontra, Henderson proigrava Salaha, ovaj beži odbrani Lestera i potvrđuje da se nalazi u odličnoj formi, 3:0 za ekipu Jirgena Klopa.

Nije tu bio kraj, u nadoknadi Salah stiže i do drugog gola, Bobi Firmino je upisao i treću asistenciju! Na kraju čak 4:0.

Bornmut - Aston Vila 2:1 (2:0)

Poveli su domaći u 37. minutu, Biling je bio strelac na asistenciju Goslinga.

Već u 44. minutu je stajalo 2:0 na semaforu, Nejtan Ake je postigao pogodak nakon jednog odbitka, gol je proveravan video tehnologijom, sve je bilo na mestu.

Ipak, nakon samo šest minuta igre u drugom poluvremenu, problem za "Trešnjice", Lerma je zaradio drugi žuti karton, te je domaćin ostao sa desetoricom.

Gosti to uspevaju da iskoriste u 70. minutu, kada je novajlija Samata postigao svoj prvi gol u Premijer ligi. On je inače i prvi fudbaler iz Tanzanije koji je zaigrao u ovom takmičenju.

Do kraja ipak nije bilo promene rezultata, pobeda ekipe Edija Haua.

Kristal Palas - Šefild junajted 0:1 (0:0)

Težak poraz Palasa kod kuće, bili su bolji rival od "Blejdsa", ali su na kraju ostali bez ijednog boda, a još su gol primili na prilično bizaran način.

Odluka je pala u 58. minutu na "Selhrstu", kada je golman domaćina Guaita praktično ušao sa loptom u gol, nakon kornera. On je pokušao da uhvati loptu, izgubio je ravnotežu i preterao loptu preko linije.

Njukasl - Norič 0:0

"Prazne puške" na "Sent Džejms Parku", videli smo debije Lazara i Denija Rouza u novom klubu, ali su golovi izostali.

Nije da nije bilo prilika, ali su Dubravka i Krul imali svoj dan, sakupili su po četiri odbrane i na kraju sačuvali mreže.

Posebno se istakao bivši golman "Svraka", sada čuvar mreže "Kanarinaca" Tim Krul, koji je u 85. minutu skinuo zicer Federiku Fernandezu sjajnom intervencijom.

Votford - Everton 2:3 (2:2)

Svašta se izdešavalo na "Vikaridžu" u prvih 45 minuta, poveo je domaćin već u 10 minutu preko Adama Masine, kojem je asistirao Delofeu.

Luda završnica prvog poluvremena, počelo je golom Perejre za 2:0, a onda je na scenu stupio Jeri Mina.

U prvom minutu nadoknade postiže gol nakon gužve, koja se stvorila pred golom Votforda posle kornera, da bi u poslednjim sekundama prvog poluvremena postigao još jedan gol za 2:2, ovoga puta je sjajno skočio nakon kornera i glavom zatresao mrežu rivala.

U drugom delu su se gosti našli u problemu kada je Fabijan Delf zaradio drugi žuti karton.

Ipak, Anćelotijeva ekipa se nije predavala, da bi u 90. minutu došli i do neverovatnog preokreta sa igračem manje. Volkot je zatresao mrežu Bena Fostera, na asistenciju Moaza Kina.

Nije bilo vremena za "Stršljenove", pobeda Evertona nakon ludog preokreta!

Vest Hem - Brajton 3:3 (2:0)

Iz mrtvih se digao i Brajton, koji je uspeo da dođe do boda protiv Vest Hema u Londonu.

Domaćin je imao 2:0 na poluvremenu, poveli su preko Ise Diopa u 30. minutu, 15 minuta kasnije je Snodgras duplirao prednost "Čekićara".

U nastavku, nakon samo dva minuta igre, Anđelo Ogbona postiže autogol i vraća "Galebove" u igru.

Ipak, Snodgras se postarao da Vest Hem opet ima dva gola viška, pokupio je još jedna odbitak i smestio ga iza leđa Metija Rajana.

A onda, za samo četiri minuta, Brajton stiže do poravnanja, najpre je Paskal Gros jedan veliki nesporazum u odbrani ekipe Dejvida Mojesa, da bi u 79. minutu Glen Marej poravnao rezultat na asistenciju Prepera. Pogodak je najpre bio poništen, ali je iz VAR sobe doneta odluka da ipak bude priznat.

Soli Marč je mogao da donese i potpuni preokret ekipi Grejema Potera, ali je njegov pokušaj iz slobodnjaka uspeo da ukroti Fabijanski.
 
Barnli na par centimetara od nove senzacije, nikad gori Arsenal!

Fudbaleri Barnlija su dočekali ekipu Arsenala pred svojim navijačima na "Tarf Muru", bilo je izglednih prilika na obe strane, ali je na kraju susret okončan pobelom bodova i najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Već u 15. minutu velika šansa za Arsenal, prelep pas Davida Luiza ka Obamejangu, ovaj uspeva da izbegne ofsajd zamku, ali se sapliće u situaciji jedan na jedan sa Poupom i šutira pored gola domaćina.

Pogledajte katastrofalan promašaj napadača Arsenala OVDE.

U 30. minutu velika prilika na drugoj strani, odličan šut Meknila iz poprilične udaljenosti, lopta je prohujala preko gola rivala.

Barnli je imao i u 39. minutu jako dobru priliku da stigne do prednost, Hendrik je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik preko gola Arsenala.

Otišlo se bez golova na odmor, velika šansa za "Kleretse" nakon 10ak minuta igre u nastavku, Mi je tukao glavom, ali preko gola.

Konačno i jedna izgledna situacija za Arsenal i više od toga, ponovo Obamejang u dobroj situaciji, ali još jedan neprecizan šut najboljeg strelca "Tobdžija".

Mogla je kazna da stigne samo tri minuta kasnije, kada je Džej Rodrigez šutirao sa par metara, lopta je pogodila prečku i pala tačno na liniju, potom ju je Mustafi poslao u korner. Najbolja prilika na utakmici, gol tehnologija je potvrdila da lopta nije prešla liniju.

Imao je potom Meknil lepu priliku, akrobatski je šutirao sa 10ak metara od gola rivala, ali je loptu ipak poslao preko.

Do kraja ipak nije bilo golova, podela bodova na "Tarf Muru", čak 13. remi Arsenala ove sezone, imaju samo šest pobeda nakon 25 odigranih kola i imaju isti bodovni saldo kao Barnli (31), samo gol razlika ih drži u gornjoj polovini tabele, Barnli je na čelu donje polovine.

Ovo je i zvanično najlošiji bilans "Tobdžija" u istoriji kluba nakon 25 kola.
 
VAR dominira na severu prestonice, Loris zaustavio "Građane"!

U toku je derbi 25. kola Premijer lige između Totenhema i Mančester sitija.

Ponovo se susreću Murinjo i Pep Gvardiola, po prvi put od kako je Portugalac preuzeo "Pevce".

U startnoj postavi Sparsa našao se i novajlija Stiven Bergvajn, a već nakon 10ak minuta susreta se čekala odluka iz VAR sobe.

U pitanju je bio jedan start ispred kaznenog prostora Sparsa, Sterling je bio neoprezan i đonom je udario Alija po cevanici.

Odlučeno je da napadač Totenhema dobije samo žuti karton, Murinjo je kasnije protestovao kod sudija, ali naravno bez rezultata.

OVDE pogledajte situaciju, pa procenite da li je Sterling zaslužio žuti karton ili nešto više.

A onda, u 35. minutu utakmice Aguero pada u kaznenom prostoru Totenhema, sudija se nije oglasio, nastavilos se sa igrom, da bi tri minuta kasnije Majk Din dobio instrukciju da pokaže na kreč u korist Sitija.

Gundogan je uzeo loptu, Loris brani njegov udarac, do odbitka dolazi Sterling, koji pada nakon duela sa kapitenom "Pevaca", ali je ovoga puta procenjeno da nema materijala za najstrožu kaznu.

Usledilo je koškanje igrača jedne i druge ekipe, na kraju su žute kartone dobili Aldervejreld i Zinčenko.

Murinjo zadao težak udarac Gvardioli, Siti na -22!

Fudbaleri Totenhema slavili su pred svojim navijačima protiv Mančester sitija u okviru 25. kola Premijer lige sa 2:0 (0:0).

Od starta je prštalo na sve strane, igrao se 12. minut kada je malo nedostajalo da "Građani" ostanu sa igračem manje.

Neoprezan start Sterlinga nad Alijem, gledao se dugo snimak u VAR sobi, doneta je odluka da napadač Sitija dobije samo javnu opomenu, iako je startovao otvorenim đonom.

U 35. minutu je Aguero pao u kaznenom prostoru "Pevaca" nakon duela sa Orijeom, tri minuta kasnije su se oglasili iz VAR sobe, Majk Din je dobio instrukciju da pokaže na kreč u korist gostiju.

Odgovornost je preuzeo Gundogan, ali ga je Loris pročitao i sačuvao svoju mrežu, do odbitka dolazi Sterling, pada nakon duela sa golmanom Sparsa, ali ovoga puta je procenjeno da nema materijala za najstrožu kaznu. Usledilo je koškanje, epilog istog bili su žuti kartoni za Zinčenka i Aldervejrelda.

Otišlo se na odmor bez golova, više o prvom poluvremenu OVDE.

U nastavku, nakon 15 minuta igre, Siti ostaje sa igračem manje. Zinčenko je zaradio još jedan žuti karton, kada je na neprimeren način sprečio kontru Totenhema, srušio je Vinska, Majk Din nije imao dilemu, drugi žuti za Ukrajinca, koji je morao na tuširanje.

Samo tri minuta kasnije, Lukas Moura proigrava novajliju Bergvajna, mladi Holanđanin sjajno prima loptu, hvata volej i cepa mrežu iza Edersona za 1:0 u korist Totenhema.

Usledila je Murinjova dvostruka izmena, Bergvajn je bio premoren, zamenio ga je Lamela, umesto Alija ušao je Ndombele.

Upravo je Francuz u 71. minutu sjajno zadržao loptu pred golom rivala, potom je još bolje proigrao Sona, ovaj je raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora i matirao Edersona, 2:0 za četu Žozea Murinja.

Do kraja je uglavnom Siti napadao, imali su par prilika, ali je raspoloženi Loris ostao nesavladan, velika pobeda za Murinja i Sparse i težak poraz za Gvardiolin Siti, koji sada ima 22 boda manje od lidera na tabeli Liverpula.

Totenhem se vratio na petu poziciju, imaju samo četiri boda manje od Čelsija, jedan više od Šefilda i dva od Junajteda i Vulverhemptona.
 
Naklon do poda za jučerašnji potez, Džejms Milner je najveći profesionalac u PL!

O Džejmsu Milneru ne treba ništa reći, dovoljan je naklon.

Čovek koji traje u engleskom fudbalu je svojevremeno odbio mnogo bolju finansijsku ponudu Sitija da ostane u klubu i otišao u Liverpul, razlog je jednostavan, želeo je da igra fudbal.

"Nema svrhe sedeti na klupi i primati novac", rekao je rada Milner i napustio u to vreme mnogo jači Siti.

Za Liverpul je igrao gotovo na svim pozicijama, nije bio golman i napadač. Jedan od najiskusnijih igrača Redsa je postao prvak Evrope, a ove sezone će treči put biti prvak Engleske, dva puta je krunu osvojio sa Sitijem. Trijumfovao je dva puta u kupu, osvojio i Liga kup, izgubio nekoliko finala i sa Vilom i Liverpulom.

Jedna velika karijera, često su ga osporavali, ali ono što niko ne spori je da je Milner oduvek davao sebe i da je jedan od najvećih profesionalaca u PL.

To je pokazao i juče. Jirgen Klop je dao slobodno prvotimcima oni su se razbežali po toplim destinacijama poput Kariba, Dubaija, Majamija, a Milner je ostao u klubu. Trenirao je sa rezervnim timom i klincima koji su igrali sinoć protiv Šruzberija, održao im govor pred meč, ohrabrio ih je i čak dao i nekoliko saveta treneru Nilu Kričliju koji mu je javno zahvalio.

"Nemam reči, kakav je to profesionalac, svaka mu čast", kaže trener mlade ekipe koja je prošla u peto kolo kupa gde će Liverpul igrati sa Čelsijem. Klop je navodno gledao meč od kuće, zvezde sa egzotičnih destinacija, a Milner je eto, odabrao da bude uz teren sa klincima.

Meč je završen sa 1:0, a odlučujući pogodak je autogol Vilijamsa 15-tak minuta pre kraja...
 
Kada se vraća Hari Kejn?

Hari Kejn je doživeo povredu zadnje lože zbog koje će propustiti gotovo čitavu sezonu.

Iako je prvobitno procenjeno da bi mogao da se vrati u aprilu, menadžer Totenhema danas je potvrdio da bi na teren mogao tek u maju i to na kraju sezone.

"Kejnov proces oporavka će potrajati, očekujemo da sigurno bude spreman za poslednje dve utakmice u Premijer ligi".

To bi značilo da bi Kejn u najboljem slučaju mogao da računa na Kejna samo za utakmice sa Lesterom 9. maja i na gostovanju Kristal Palasu u poslednjem kolu, 17. maja.

I naravno, u potencijalnim finalima FA kupa i Ligi šampiona koji su na programu krajem istog meseca.
 
Eriksen od idealnog do "crne ovce" i lošeg momka

Danski fudbaler Kristijan Eriksen izjavio je danas da su ga u Totenhemu krivili da je "loš momak" pre nego što je otišao u Inter u zimskom prelaznom roku.

"Često su me krivili da sam loš momak. Bio sam 'crna ovca' u Totenhemu jer sam bio veoma iskren povodom ugovora koji mi je isticao",
rekao je između ostalog Eriksen za BBC.

Eriksen je u januaru za nešto više od 20 miliona evra prešao u Inter, posle šest i po godina u engleskom klubu.

Prethodno, Danac je letos na sve moguće načine pokušavao da izvejstvuje odlazak u Real Madrid, ali tamo nije dobio podršku uprave i stručnog štaba.

Bio je i u pregovorima sa Mančester Junajtedom, ali je Totenhem birao da ga pošalje van Premijer lige, stoga je morao da ostane do zime i sačeka pravu ponudu Intera.
 
Totenhem ''mora'' nešto da osvoji!

Totenhem je sinoć posle preokreta pobedio Sautempton sa 3:2. Londonski klub nije osvojio trofej 12 godina, a poslednji put 2008. godine, kada je trijumfovao u Liga kupu.

"Moramo da osvojimo nešto zbog navijača. Zaslužujemo trofej, dugo ga nismo osvojili, ali niko nam ga neće dati, pa moramo da nastavimo da se borimo", rekao je Ali, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Totenhem je prošlog juna izgubio sa 0:2 od Liverpula u finalu Lige šampiona, u poslednje tri sezone stizao je do polufinala u kup takmičenjima, a osvojio je drugo mesto u Premijer ligi, u sezoni 2016/2017.

Totenhem je sinoć do 78. minuta gubio sa 1:2, ali je golovima Lukasa Moure i Sona u završnici uspeo da se plasira u peto kolo FA kupa.

"To mnogo govori o karakteru ekipe. Mi smo jedna od najboljih ekipa na svetu i godinama smo na okupu", naveo je Ali.

Trener Totenhema Žoze Morinjo rekao je da je bolji tim izgubio sinoć.

"Moram da budem iskren i da kažem da je bolji tim izgubio, ali moji igrači su igrali sa više srca i išli su do svojih granica. Iz nivoa inteziteta i svežine, bili su mnogo jači od nas", dodao je on.
 
Kun najbolji u Premijer ligi!

Oglasili su se iz Premijer lige, Serhio Kun Aguero je proglašen za igrača meseca.

On je u januaru postigao čak šest golova u PL, oborio je i nekoliko rekorda, postao je i najbolji strelac među strancima u istoriji Premijer lige, preskočio je legendarnog Tijera Anrija.

Igrao je zaista sjajno, a "Građani" su u prvom mesecu 2020. godine upisali pobede protiv Evertona, Aston Vile i Šefilda, remizirali su sa Kristal Palasom.

 
Presedan u PL, VAR gubi svoju "moć" od naredne sezone?

Video asistent je ove sezone doneo više kontroverzi nego pomoći što je bilo predviđeno u prvom mahu. Na Ostrvu iz kola u kolo vidimo sudijske brljotine, nelogične odluke uz uvek postojoće prolongiranje odluke.

Videli smo i dosta golova koji su poništeni zbog ramena ili "prsta" u ofsajdu, od naredne sezone možda to i ne bude slučaj više.

Zajednica klubova PL po pisanju Tajmsa je predstavila predlog da se u narednoj sezoni toleriše granica do 10 centimetara!

Da su se takvi aršini koristili u ovoj sezoni videli bi čak devet golova više, zbog ofsajda utvrđenim VAR-om ove sezone je poništeno čak 25 golova, što je i napomenuo Majk Rajli jedan od direktora sudijske organizacije koja ima nadzor nad promenama u PL.

U praksi ovo znači da će VAR linije koje vidimo u prenosu ubuduće biti deblje, ostaje da se vidi kako će ovaj predlog proći na diskusiji između zvaničnika sa jedne i druge strane.

Geri Lineker je već dao svoj mišljenje sa simpatičnim pitanjem kako će odrediti da li je u pitanju 9, 10 ili 11 centimetara.

 
Pet timova za jedno mesto u LŠ, loše vesti za Lamparda, bio je u pravu!

Trka za šampionatom Premijer lige se završila, novi šampion će biti Liverpul samo je pitanje koliko će brzo Klopovi momci overiti istorijsku titulu. Deluje da su rešene i pozicije dva i tri.

Siti nije u trci za šampionat, ali bi Gvardiolini puleni trebali da završe kao viceprvaci dok bi odlični Lester mogao da bude jedno od najprijatnijih iznenađenja i vrati se u Ligu šampiona sa osvojenim trećim mesto.

Tri pozicije za LŠ su zauzete, što znači da ostaje još samo jedna a za nju se bore čak pet timova.

Lampardov Čelsi okupira zadnju poziciju koja vodi u elitu, ali "plavci" su posle odličnog prvog dela sezone itekako pali u formi. Slavili su tek dva puta u prethodnih 11 utakmica, posle pauze ih čeka derbi sa Junajtedom.

Engleski portal Sportsmail je uzeo na sebe da predvidi konačan rasplet do kraja sezone uz predviđanje rezultat. Tako bi Čelsi naredni duel sa Junajtedom odigrali 0:0, što bi bio prvi put ove sezone na "plavci" ne izgube od "đavola" zatim ih čeka duel sa Totenhemom gde bi "pevci" već možda mogli i da preskoče Čelsi ako ih dobiju na "Birdžu". Do kraja sezone Lampard će voditi svoj tim i protiv timova poput Evertona, Sitija, Šefilda koji takođe konkuriše za Evropu, dva zadnja kola će takođe biti kritična pošto "plavci" putuju na "Enfild" a i dočekuju Vulvse u 38. kolu, "vukovi" su voćka čudnovata ove sezone.

Sportsmail im predviđa 20 poena do kraja sezone, to jest iz preostalih trinaest kola.

Lampard


Tim koji najviše preti Čelsiju je definitvno Totenhem!

Murinjo je dobio Siti na svoj klasičan način, sa tri šuta i dva gola, ali ova pobeda daje vetar u leđa "pevcima" Englezi ih vide sa samo jednim porazom do kraja sezone. I to na "Bramal Lejnu" od strane Šefilda, pre toga će po ovoj analizi Totenhem savladati i Čelsi i Mančester Junajted.

Zadnja tri kola im idu na ruku, gostuju Njukaslu i Kristal Palasu dok dočekuju Lester. Očekuje se da "orlovi" i "svrake" pregmre svoje muke oko opstanka u ligi, dok bi "lisice" bile relaksirane zbog već osvojenog mesta u LŠ.

Predviđa im se 30 bodova do kraja sezone.

Šefild Junajted je odličan tim, Kris Vajlder je od maltene anonimusa napravio respektibilan tim koji može, a i jeste namučio svakoga. Ipak "blejdsi" će tek za malo propustiti LŠ po ovoj analizi, osvojiće takođe trideset bodova, ali će ih to ostaviti tik poen ispod "Pevaca", Liga Evrope je definitivno uspeh za povratnike u Premijer ligu.

Stižemo i do Junajtedom, i ovde nisu dobre vesti za simpatizer "đavola". Solskjerovi puleni se muče ove sezone, tim je imao i povrede bitnih igrača, Pogba je propustio maltene celu sezonu, Rašford bi trebao da se vrati u martu, ali bi ova sezona mogla biti još jedna bez LŠ na "Old Trafordu".

"Crveni đavoli" su trenutno na poziciji broj sedam, čeka ih susret sa Čelsijem, Evertonom, Sitijem, Totenhemom, Šefildom i Lesterom. Veoma težak raspored, predviđa im se tek 19 osvojenih bodova do kraja sezone što će za posledicu imati i pad na tabeli za jedno mesto.

Matic Mancester junajted


Pozicija broj sedam bi po Sportsmail-u pripala Vulvsima!

Momci Nuna Espirita Santa su igrali, ali i nadigrali teškaše tokom ove sezone. Februarsku pauzu dočekuju na poziciji broj osam, za manje od sedam dana će dočekati Lester Siti koji po ovoj analizi nosi bodove sa "Molinoa", ali to će doneti i seriju bez poraza do kraja sezone.

"Vukovi" pored Lestera, derbi susrete imaju sa Totenhemom i Arsenalom. Odigraće nerešeno sa "pevcima" dok će Adama Traore, Himenez i ekipa dobiti "tobdžije" 11. aprila. A onda u poslednjem kolu remizirati sa Čelsijem na "Bridžu" što im donosi 24 bodova do kraja sezone.

Tabela po Englezima i njihovim predikcijama bi trebala da izgleda ovako.

1. Liverpul
2. Mančester Siti
3. Lester Siti
4. Totenhem 67 (bodova)
5. Šefild Junajted 66
6. Čelsi 61
7. Vulverhempton 59
8. Mančester Junajted 54

Da li ste saglasni sa analitičarima iz Sportsmail-a?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top