preliminarni rezultati izbora Lucani Kula Doljevac Kladovo

grubetic

Primećen član
Poruka
542
konacni rezultati Lucani:
SNS 66,9
SZS 9,7
GG Jedan tim 7,05
SPS 5,7
POKS 3
Jed. Srbija 2,35
SRS 1,75
PUPS 1,45
Nevazeci 2,1

Konacni rezultati Kula:
SNS 60,45
SPS 12,3
GG Kriticna masa 9,1
POKS 8,55
Pok. socijalista 3,7
Ruska str. 2,3
PUPS 2
SRS 1,6

Konacni razultati Kladovo:
SNS 58,2
SPS 29,4
PUPS 5,25
SRS 2,1
nevazeci 5,05
Ovde beli listici presli cezus :D

Konacni rezultati Doljevac:
SNS 83,35
Jed. Srbija 6,35
SPS 5,5
PUPS 1,7
SRS 1,2
GG 0,3
nevazecih 1,6

A je li se neko žalio sudu? I dobro, to nije obrazloženje zašto? Rotacija predsednika opštine pa dobar povod za novi mandat ili šta?

Ne bih znao, ali sećam se da sam u svetlu informacija da će biti tih izbora, pre nego što su zvanično bili raspisani, čitao malo na netu o tome i naleteo na ovaj tekst lokalnog portala, u kojem autor postavlja svoju teoriju.

Pa ipak, mi ne možemo a da ne postavimo logično pitanje: ako će uskoro biti raspisani lokalni izbori, zbog čega se oni raspisuju, kada je jasno da SNS u lokalnom parlamentu ima stabilnu većinu?

Kao mogući odgovor na ovo pitanje postavićemo tezu, koja može, a i ne mora biti tačna. Naime, u našoj zemlji i svetu sve je aktuelnije pitanje i pritisci koji se odnose na rešavanje konačnog statusa Kosova. Aktivnosti u vezi s tim su intenzivirane i gotovo svakoga dana imamo izjave naših i stranih zvaničnika o rešavanju tog teškog problema. O tome pišu sve dnevne novine i prenose sve televizije. Dakle, ako postoji takva obaveza da srpska strana povuče neke konkretne poteze, koji bi imali za cilj rešavanje konačnog statusa Kosova, velika je verovatnoća i prilično je logično da će vladajuća većina legitimitet o donošenju bilo kakve odluke u vezi s tim zatražiti od naroda na vanrednim parlamentarnim izborima ili na referendumu. Ako je to tačno, onda je moguće i to da će Srpska napredna stranka sprovesti nekoliko “test balona” u vidu lokalnih izbora u pojedinim opštinama. Kula bi mogla da bude jedna od tih opština. To u stvari znači da bi u roku od samo par meseci nakon lokalnih izbora u Kuli bili sprovedeni i vanredni parlamentarni izbori ili referendum o rešavanju konačnog statusa Kosova.

Tome u prilog govore i informacije koje su objavljene u nekim medijima istočne i južne Srbije, gde je navedeno da će pored Kule, izbori biti održani i u Kladovu i Doljevcu, gde je sudeći po navodima ovih medija na pomolu uvođenje privremenog organa, tj. raspisivanje lokalnih izbora, takođe bez nekog jasno vidljivog razloga.

https://www.nasemesto.rs/2018/10/19/kada-ce-u-kuli-biti-odrzani-lokalni-izbori/

Ne bih znao, ali sećam se da sam u svetlu informacija da će biti tih izbora, pre nego što su zvanično bili raspisani, čitao malo na netu o tome i naleteo na ovaj tekst lokalnog portala, u kojem autor postavlja svoju teoriju.

https://www.nasemesto.rs/2018/10/19/kada-ce-u-kuli-biti-odrzani-lokalni-izbori/

Pročitao sam. Vrlo interesantno. Bilo bi lepo ako bi Mračak i Lesander ubacili svoje mišljenje da li je teorija tačna; deluje kao jedino potencijalno objašnjenje za sada.

P. S. Ali bahatost koja ne jenjava ne prestaje da me šokira. :lol:

SNS: Mi smo svaki dan u kampanji

Ali ja prosto ne mogu da poverujem uopšte. Znam da se zakoni stalno krše, od lepljenja imena na izborne liste, ali ovo sa rokovima...ne razumem kako će Ustavni sud odbraniti ove izbore? Dobro je što ih je opozicija bojkotovala...barem nek' opozicija brani ustavni poredak, ako već vlast neće.

673tIVe.png

Mračak, iz kog razloga se održavaju izbori u 3 od 4 ove opštine?

Одакле ја знам, видим само да су се људи у фином броју одазвали.

- - - - - - - - - -

Да ли осуђујеш вређање других корисника форума, и да ли мислиш да то није одлика нормалних људи?

Хвала.

Одакле ја знам, видим само да су се људи у фином броју одазвали.

Imao si insajderske informacije vezano za SNS, pa pretpostavljam da možda imaš i neke u ovom slučaju. Složićeš se, vrlo su čudni izbori i (za sada) neobjašnjivi.

Pa zar nije sve sumnjivo? Zašto protivzakonito održati izbore? Ako je da se pojača prednost u Lučanima, gde stvarno treba održati izbore, šta se time ostvaruje?

Да ли осуђујеш вређање других корисника форума, и да ли мислиш да то није одлика нормалних људи?

Хвала.

Daleko od toga da je to odlika nenormalnih ljudi; vređanje je deo svakodnevnice, srpskog jezika. Ne može se neko nazvati nenormalnim zato što je jednom opsovao nekome mater. A da li ja osuđujem; pa naravno, podrazumeva se. Samo ne mogu ništa povodom toga da uradim; za to je nadležna moderacija. :zelenko2:

Poslednja izmena:
Imao si insajderske informacije vezano za SNS, pa pretpostavljam da možda imaš i neke u ovom slučaju. Složićeš se, vrlo su čudni izbori i (za sada) neobjašnjivi.

Pa zar nije sve sumnjivo? Zašto protivzakonito održati izbore? Ako je da se pojača prednost u Lučanima, gde stvarno treba održati izbore, šta se time ostvaruje?

Daleko od toga da je to odlika nenormalnih ljudi; vređanje je deo svakodnevnice, srpskog jezika. Ne može se neko nazvati nenormalnim zato što je jednom opsovao nekome mater. A da li ja osuđujem; pa naravno, podrazumeva se. Samo ne mogu ništa povodom toga da uradim; za to je nadležna moderacija. :zelenko2:

Нажалост, не могу ништа да кажем и урадим против наводних незаконитих радњи, за то је надлежна правосудна институција.z:mrgreen:

Нажалост, не могу ништа да кажем и урадим против наводних незаконитих радњи, за то је надлежна правосудна институција.z:mrgreen:

Bices svedok saradnik, kad se raspadne tvoja banda. Dobices dobru keliju za '"ispoved" i iskajavanje ranijih grijehova. Polako,zapamti moje PROROCKE RECI, i Lesi (Radun).

Back