paja1408
Buduća legenda
- Poruka
- 34.639
Комунисти сигурно нису... И маните се више смрдљивог и пропалог система, који нас је уназадио 100 година
ma nisam uspeo da razumem tvoj post....razjasni za koji si sistem i zasto ???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Комунисти сигурно нису... И маните се више смрдљивог и пропалог система, који нас је уназадио 100 година
Прелазак из СОЦИЈАЛИЗМА у КАПИТАЛИЗАМ, другачије се зове ТРАНЗИЦИЈА
а прави назив за тај процес је ПЉАЧКА.![]()
aaauuuu kako si ovo lepo rekao....cisto onako narodski...
ljudi...socijalisticke zemlje i njeni lideri su tvrdili da ce kapitalisam da odumre...kapitalisticke zemlje su tvrdile da je socijalizam utopija....i sta sad....socijalisticke zemlje sve listom promenise sistem i teze ka kapitalizmu....a kapitalisticke zemlje pocese da primenjuju pravila igre socijalistickih zemalja....
PA KO JE U PRAVU ????? KUDA SVET IDE ????
KUDA SVET IDE ????
Ако би опет одговорио онако просто народски,
бојим се да би ме бановали доживотно.
Једва сам и ову казну издржао.![]()
Ima vise puteva da se u okviru starog drustva otpocne izgradnja novog sistema.To stvarno na Forumu tesko moze da se izlozi.Treba otkucati stranice i stranice.Odavno je pisalo da u Japanu radnici dobijaju 33 posto profita u svakoj firmi.Cak i da nije tacni dobro je kao ideja.To inace praktikuju i mnoge firme na Zapadu,ali daju manji deo od profita u odnosu na Japance.
Japanski model je bolji od socijaldemokratskog na Zapadu i on traje vec pedesetak godina.
Једнопартијиски систем власти са делегатским начином бирања
уз приватни и државни комбиновани реални сектор привреде
и државно власништво финансијског сектора
i sta sdada ??? pa svi koji su dali svoje postove su manje vise u pravu ...!!!! STA DALJE????
Vec sam rekao na Forumu.Sustina Nove civilizacije je u tome da gradjanin ima veca prava od Svajcaraca sada.Odlucivao bi i o izboru clanova Vrhovnog suda ,donosio bi zakone itd.
Radnik bi imao pravo na deo profita,ucestvovao bi iu upravljanju firmom ...Privatni vlasnici kapitala bi ostali a svako ko je pametan posedova bi ga.
Uostalom nadjite me i procitajte.Nije to sve ni bas tako jednostavno,Uzgred da kazem da klasici marksizma nisu izgleda ni opisali novo drustvo.Samo su rekli da je kapitalizam los.Velika mudrst!
Svi koji ocekuju da drzava bude vlasnik privrede grese.Bus se uplatkao a mislim i da ce Obama.Zakon vrednosti je surov,ali pravedniji je od svih cinovnika sveta.
Ma Marks je opisao, nego ga niko nije ukapirao kako valja. On je jasno naveo da ne može jedna maltene feudalna država da preskoči kapitalizam i uđe u socijalizam. To tako ne ide, a desilo se s Rusijom, pa i sa nama...
Sve u svemu, i da su ga ukapirali na pravi načim, mislim da bi bilo neodrživo na dugi rok, u svakom slučaju.
Što ze zakona vrednosti tiče, neki su pobornici teorije radne vrednosti, neki subjektivističke teorije (kao ja, npr.). Zato ja mislim da će uvek biti problem baš u toj pravednosti. Jer, koliko god neko radio, to neće imati svrhe ako rezultat njegovog rada ne može biti realizovan na tržištu. Takvi slučajevi će se dešavati u bilo kakvom sistemu. Rizik uvek postoji, ali mase nisu spremne da ga preuzmu (ni u jednom sistemu, sem u neodrživom socijalizmu; koji je baš zbog toga neodrživ, između ostalog).
U socijalizmu se gubitak jednih pokriva dobitkom drugih. U kapitalizmu se smanjuju plate ili broj radnika. Kako bi se taj problem rešavao u sistemu koji ti predlažeš?