Quantcast

Prekoracenje u Nemackoj dok se ceka boravisna dozvola

Licimur123

Početnik
Poruka
2
Citam forume i ne mogu nigde da nadjem ovu informaciju, koja me interesuje. Ako neko zna nesto o ovome, da podeli sa nama smrtnicima :D
Uglavnom, supruga i ja smo se uzeli 2018 u avgustu, i ona je napravila novi pasos zbog prezimena, i sa tim pasosom dosla kod mene u Nemacku 10.10.2018, a izasli smo iz Nemacke za praznike, 22.12.2018, dakle, ona je u Nemackoj boravila nekih 72-3 dana. E sad, njoj je ostalo jos oko 20ak dana da bi ispunila normu 90 dana. A zbog raznih peripetija nismo predali za boravisnu dozvolu odma cim je dosla, duga prica, rekla kazala i tome slicno. E sad mene zanima, ako ona dodje recimo 1.februara i mi odemo odma i predamo papire za boravisnu dozvolu ovde kod nas u centru za strance, jer imamo mogucnost ovde da predamo sve, jer sam ja EU drzavljanin, i posto se ovde ceka 2 3 nedelje a nekad cak i mesec dva najduze, ona bi onda prekoracila tih 20 dana sto joj je ostalo. E sad, da li bi bio problem da ona prekoraci tih 20 dana, dok cekamo boravisnu dozvolu, ili da sacekamo da dodje sledecih 180 dana pa da onda dodje? Moj prijatelj je takodje za suprugu pravio boravisu dozvolu, i ona je bila prekoracila dva meseca, jer nisu bili odneli sve papire, falila im je platna lista, a ovi nisu primetili u centru za strance, ali uglavnom, nisu pravili problem. Dobila je vizu iako je prekoracila.
Jel imao neko isto iskustvo, ili zna provereno da li bi to moglo, ili da ipak cekamo?
Cenim svaki savet. Hvala!
 

Licimur123

Početnik
Poruka
2
Nisam dobio ništa, ja sam ovde regularno sa EU papirima. Niste pročitali post detaljno. Moja supruga ima srpski pasoš, a onaj novi sistem 90/180, njoj je ostalo jos nekih 20ak dana u tih 180 dana, koji ističu negde početkom aprila. A ona može svakako doći sad i ostati jos tih 20ak koliko je ostalo, pa posle mora čekati do aprila, da bi krenuo novi ciklus 90/180(ako me razumete), da bi opet mogla ostati tri meseca. E sad, mene interesuje da li ona može sada ako dodje, i predamo sve ovde u ausländerbehörde za boravišnu dozvolu spajanja porodice, da prekorači tih 20 dana dok čekamo boravišnu dozvolu? Da ne ponavljam opet, piše sve gore. Svako dobro! :)
 
Top