Prekoracenje prosecne brzine

I koja je onda bila poenta jurcanja?
Osim sto si potrposio vise para na putu jer si trosio vise goriva pri vecim brzinama.
Dolazis u isto vreme kao i da si vozio normalno.

Ja stavim tempomat na 130 i uzivam dok vozim, gledam i okolinu.
Brate kad sam ga gario 170 ili 190 grcevito sam drzao volan i samo imao fouks na put ispred sebe. Umorim se.
Sad se zavalim i uzivam u putovanju. Ni ne osetim ga. Posle dva..tri sata voznje izadjem kao da sam tek seo.

Sto ja mrzim te autoputeve, em nisu kvalitetno uradjeni kod nas em je najdosadnija voznja.
Аутопут је направљен да се негде далеко стигне лако... За тркање или спортску вожњу код нас... Ми имамо само једну наменску стазу, у Суботишту. Не знам који су услови.

Lepo je po nekad na autoputu "gas do patosa" pogotovo kad si mladji pa adrenalin......
За мене је добро што нисам баш одмах са 18 полагао вожњу, а и кад сам положио имао сам довољно слаб ауто, којим се довољно тешко управљало.
Научио сам да се не глупирам.

А што се тиче теме... Како су објаснили, неће никоме казна стићи за 131 на сат, ионако наши брзиномери показују мало више него што јесте.

Autoputevi su krš živi em udarne rupe em trošiš više goriva em stigneš isto kao magostralnim putem.
Ovo nije tacno.
Odnosno zavisi gde ides.
Evo ti primer do Novog Sada.
Put magistralom je kraci za nekih 10..20 kilometara ali zbog ograniocenja brzina koja moras da postujes jer ima cestih kontrola policije a prolazi se i kroz dosta naseljenih mesta gde imas dodatna ogranicenja brzine stizes nekh 20 minuta sporije nego autoputem.

Kako god okrenem ja na autoputu vozim 100 ili maksimalno 120.
Nemam potrebu da vozim brze bio to auto ili motocikl.
E sad u Crnoj Gori sam isao putem za Mostar i tu sam vozio van ogranicenja i put je fin i sa krivinama a i obilazio sam dosta automobila. Ne placa se putarina ali kad sam stao na granicni prelaz kaze carinik"Ajd sad da vidimo prosecno vreme." i kaze da sam na nekoj deonici vozio 126 km/h ali mi nije nista dalje govorio jer sam ja bio ok a ne kurcevit.

Ovo nije tacno.
Odnosno zavisi gde ides.
Evo ti primer do Novog Sada.
Put magistralom je kraci za nekih 10..20 kilometara ali zbog ograniocenja brzina koja moras da postujes jer ima cestih kontrola policije a prolazi se i kroz dosta naseljenih mesta gde imas dodatna ogranicenja brzine stizes nekh 20 minuta sporije nego autoputem.
Na auto putu ns bg je toliko neravno da sve preko 100 kmh rizikuješ da završiš u kukuruzu. Kakva je to sloboda nazvati auto putem izbije ti bubrege :hahaha:

Na auto putevima u srbiji i ne može da se ide brže od 100 sve preko je veliki rizik da se pogine. Sad sam prošao bg zg auto put u nekoliko navrata mi se tempomat gasio koliko je neravan auto put kod slavonskog broda. Uključi se kontrola proklizavanja i isključi tempomat. Sve neki krpeži jedni preko drugih.

Putarina kroz srbiju 120 km 500 din kroz hrvatsku 250 km 16 evra.

Cena benzina 1,6 evra.

Back