Quantcast

Prekoracenje boravka u inostranstvu

Bla blas

Početnik
Poruka
2
U Italiji sam prekoracio dozvoljen boravak citavih 6 meseci. Hteo bih da se vratim u Srbiju a da izbegnem zabranu ponovnog ulaska u Italiju.
Ukoliko bih izvadio pasovan u nasem konzulatu u italiji i pokusao krenuti sa aerodroma u Milanu da li bi otkrili to moje prekoracenje boravka sa obzirom da sam u italiju dosao preko slovenije i da su mi samo na hrvatsko-slovenskoj granici kontrolisali pasos i udarili ulazni pecat. Cuo sam da su na ovom aerodromu manje rigorozni. Hvala u napred svakom ko mi da nekakvo objasnjenje :)
 

Ljuta Tica

Poznat
Supermoderator
Poruka
7.847
Можда ниси приметио када си излазио из Србије или када си улазио у Шенген зону, шта је све службеник на пасошкој контроли радио, али корица твог пасоша где се налази чип је провучена кроз читач и ти си био аутоматски убачен у систем када си изашао из Србије, односно на Батровцима и када си ушао у Шенген зону у Брегани. Тај податак види и службеник у Естонији и у Швајцарској и свуда где су границе зоне.

Немој се залуђивати да ће ти неки службеник јурити печате по пасошу да би поредио датуме уласка и изласка, када је довољно да провуче пасош поново кроз читач и види све податке који му требају.
 

Bla blas

Početnik
Poruka
2
Hvala na savetu i detaljnom obrazlozenju,ali me ipak interesuje da li su Italijani na Milanskom aerodromu tolerantniji i na kojem bi prelazu presao sa manjim komplikacijama i kracom zabranom, i kolika mi kazna od prilike sleduje.
Nisam isao u italiju iz pohlepe vec iz nuzde, odrastao sam u hraniteljskoj porodici i imam 24 godine.Zavrsio sam srednju medicinsku ali se u srbiji tesko snalazim sa ovom diplomom.
 
Top