Prekomerno linjanje kratkodlakog psa

AndjelaaR

Početnik
Poruka
2
Imam psa koj se prosto previse linja,dlaka joj je kratka i zivi u kuci..Imali smo ranije zlatne retrivere u kuci oni su se cak manje linjali..
Cetkam je bar 2-3 puta nedeljno ali dzabe kada je samo pomazim ogromna kolicina dlake ostaje i na ruci.. :rida:
Da li postoji nacin da se pas manje linja ? Da li je problem u samponu?
Cetkam je furminatorom (ali je namenjen za dugodlake pse )
ima li bilo ko slicno iskustvo stvarno bi mi bila potrebna pomoc..

retriverima drugacije spada podlaka, pa imas utisak da je ima manje
imam i ja kratkodlakog mastifa i dva puta godisnje po mesec dana je haos
kako prodje, podlaka joj opada kao osusena novogodisnja jelka
i to u prolece i na jesen
moras svakodnevno da iscetkavas psa
imas u prodavnicama hrane za ljubimce trimere za kratkoglake pse koji izvlace tu podlaku, pa je se pre resis..i ti i pas :)

Linja se stalno ne bitno dal zimi dal u prolece leto ili bilo kad za ove dve god stalno se linja ne znam u cemu je problem

Ja imam lovackog psa koji zivi u kuci, linjao se nenormalno celo prolece, dok nisam kupila neku spravicu u pet shop-u, kao trimer, nekoliko dana za redom sam ga strugala time, spalo je dlake za jos jednog njega u prirodnoj velicini.
Sad se vise ne linja, samo odrzavam jednom nedeljno istom spravicom

Imam psa koj se prosto previse linja,dlaka joj je kratka i zivi u kuci..Imali smo ranije zlatne retrivere u kuci oni su se cak manje linjali..
Cetkam je bar 2-3 puta nedeljno ali dzabe kada je samo pomazim ogromna kolicina dlake ostaje i na ruci.. :rida:
Da li postoji nacin da se pas manje linja ? Da li je problem u samponu?
Cetkam je furminatorom (ali je namenjen za dugodlake pse )
ima li bilo ko slicno iskustvo stvarno bi mi bila potrebna pomoc..
Ne, ne postoji. Ti kratkodlaki sa jako ostrom dlakom ( a tu je valjda i 150 rasa) jednostavno se linjaju.
Ja bih ti savetovala da psa kupas jednom godisnje, a mozda ne moras nijednom, narocito ne shamponom.
Retriveri se linjaju drugacije, ovi kratkodlaki bez ikakve mere;)

Back