Преговори са терористима?

Poruka
6.293
Када нека држава има право да преговара са терористима, и како се уопште опходе према њима западне земље?
Ако терористи држе таоце? Можда?
Онда држава треба да ослободи таоце и имамо талачку кризу, која зна се како се решава.
Да ли талачка криза може трајати 10 година, рецимо?
Да ли онда можда у редовима преговарача, има ухода и издајника, који раде у дослуху са терористима?
И то се зна, како се решава...
Каква су ваша мишљења о овој теми?
Питам за друга....

Пример како неке државе спашавају таоце од терориста, знате ли за још неке примере?
Где рецимо терористи држе веће количине људе отетим и закључаним?

DarkMoon

Elita
Poruka
20.480
Eto nase sluzbenike su ubili u Libiji zato sto su znali puno toga o svercu oruzja, drzali ih kao taoce a posle toga okrivili da su stradali od americkih bombardera nakon dve godine stradao je i ambasador Potezica.
Spominjala se i neka suma od 40 miliona dolara za dug.
Moje misljenjje ne dao Bog nikome da zavisi od kriminalaca i od tzv "pregovaraca" gde su mnogi ljudi izgubili svoje bliznje.

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.048
Nema pregovora sa terorusima

Alzir ima tu politiku. Nema pregovora sa teroristima. Ide se na fizicku likvidaciju terorista pa i po cenu da stradaju civili. Zadnji primer je iz 2013-e u In Amena kada je 38 terorista zarobillo oko 800 osoba

Alzir je digao 6000 vojnika 50 tenkova i 2 helikoptera i navalio. Pobili su 33 terorista i 5 ih je zarobljeno. Poginulo je i 40 taoca.

https://fr.wikipedia.org/wiki/Prise_d'otages_d'In_Amenas

Ko pokusa teroristicku akciju u Alziru nece ostati ziv niti ce iznuditi bilo sta

Poruka
6.293
може, нпр криза са терористима на КиМ траје преко 20 година

1672745662791.jpeg

1672745803995.jpeg

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Alzir ima tu politiku. Nema pregovora sa teroristima. Ide se na fizicku likvidaciju terorista pa i po cenu da stradaju civili. Zadnji primer je iz 2013-e u In Amena kada je 38 terorista zarobillo oko 800 osoba

Alzir je digao 6000 vojnika 50 tenkova i 2 helikoptera i navalio. Pobili su 33 terorista i 5 ih je zarobljeno. Poginulo je i 40 taoca.

https://fr.wikipedia.org/wiki/Prise_d'otages_d'In_Amenas

Ko pokusa teroristicku akciju u Alziru nece ostati ziv niti ce iznuditi bilo sta
Ali i Groupe Salafiste pour le predication et le combat takođe buši pristalice vlade

bas kao

Elita
Poruka
19.831
Što robiju ja sam čista ko dečije dupe
nisi ni cista ni dete, pazi da ne nayebes kada rusi dodju, jer mnogo bre sestro seres - ajde gde ces da bezis, kad nemas ni eu pasos? naci se te i u emiratima i u arabiji, sada oni rade za ruse!
nisi ti amer kao ja pa da mozes da smugnes gde ti prdne, sta znam u zlatni trougao, ali i tamo ode glava ako se qrcis citala si vesti? sve sam ja to probao....najbolje da se pretvaras da radis za un, samo tada spasavas zivu glavu, da te ne likvidiraju na 1..

Poslednja izmena: