Pregazio dte, dobio 3 godine, o kakvoj pravdi pričamo

pa od 2-12 i oni dadođe 3.5 godine i ti to nazva strožije
pa kako bi bilo blaže...da je ispod minimuma :roll:

čuj takva je praksa..prvo praksa nikoga ne obavezuje, to je više smernica, drugo presudu je doneo Okružni sud (jer je matori majmun bio pijan) a ne neki sitni opštinski sudija koji se plaši svoje senke
ovi što su ovo doneli, mrš iz pravosuđa..dokle bre te bojažljive kaznice najgorem ološu
znači alkoholisan-direktan umišljaj...

:ok: :ok:

3 godine za ubistvo deteta i vožnju u alkoholisanom stanju!!! A ovamo se traže maksimalne kazne za huligane zbog prebijanja i pokušaja ubistva! O kakvoj pravdi pričamo?! Očigledno je da ona u Srbiji ima dvostrke aršine, da je spora i nedostižna!

Pa zato ja lepo kazem da samo sam mozes do pravde da dodjes u ovoj drzavi. Kakvo crno sudstvo...to najveca mafija

pa od 2-12 i oni dadođe 3.5 godine i ti to nazva strožije
pa kako bi bilo blaže...da je ispod minimuma :roll:

čuj takva je praksa..prvo praksa nikoga ne obavezuje, to je više smernica, drugo presudu je doneo Okružni sud (jer je matori majmun bio pijan) a ne neki sitni opštinski sudija koji se plaši svoje senke
ovi što su ovo doneli, mrš iz pravosuđa..dokle bre te bojažljive kaznice najgorem ološu
znači alkoholisan-direktan umišljaj...

za nekog ko procita ovo u novinama, vest je iznenadjujuca,ali da svaki dan citas presude o slicnim stvarima,video bi da je stvar uopbicajna,i da ces naci dosta presuda na 1god u slicnim stvarima. Dakle nije ovde nista cudno, generalno pravosudje je blagonaklono prema izvrsiocima saobracajnih delikata, a to je u neku ruku i normalno....
ali vec ja rekoh sta nije normalno...

za nekog ko procita ovo u novinama, vest je iznenadjujuca,ali da svaki dan citas presude o slicnim stvarima,video bi da je stvar uopbicajna,i da ces naci dosta presuda na 1god u slicnim stvarima. Dakle nije ovde nista cudno, generalno pravosudje je blagonaklono prema izvrsiocima saobracajnih delikata, a to je u neku ruku i normalno....

Misliš normalno kao uobičajeno?

pa ja sam se takvih stvari načitao sasvim dovoljno
znači, godina dana / život je u situacijama gde je nehat, odnosno, nema alkohola, nadležan Opštinski sud
ali gde je alkohol, u ovom slučaju izrazito visoka alkoholisanost, nadležnost Okružnog suda, to je mizerno..i uvek sam se pitao, to krivično veće..kad ode kući i legne u krevet..jel pomisli bar onako iz nevezuše, "a šta da je na mestu tog klinca bilo moje dete"
ovde je moglo 5 godina kao iz puške, nego ne..nake*ali njegovu raniju neosuđivanost, iskazano kajanje, porodičan život..se*em im se na olakšavajuće okolnosti

pa ja sam se takvih stvari načitao sasvim dovoljno
znači, godina dana / život je u situacijama gde je nehat, odnosno, nema alkohola, nadležan Opštinski sud
ali gde je alkohol, u ovom slučaju izrazito visoka alkoholisanost, nadležnost Okružnog suda, to je mizerno..i uvek sam se pitao, to krivično veće..kad ode kući i legne u krevet..jel pomisli bar onako iz nevezuše, "a šta da je na mestu tog klinca bilo moje dete"
ovde je moglo 5 godina kao iz puške, nego ne..nake*ali njegovu raniju neosuđivanost, iskazano kajanje, porodičan život..se*em im se na olakšavajuće okolnosti

Ало друже па Женица је за покојног Немању добио 5 година као убиство из нехата
а био дрогиран ко стока.
Пијан убије дете ма на суд већа стараца па нек одлуче

Poslednja izmena od moderatora:
B92 Info Vesti Hronika
Za gaženje deteta tri godine
28. septembar 2009. | 16:07 | Izvor: Beta
Leskovac -- Pukovnik u penziji Zoran Marjanović osuđen je danas na 3,5 godine zatvora jer je pijan, vozeći automobil, zgazio dete.

Nesreća se desila 8. decembra 2008. godine kada je, kako je sud utvrdio, Marjanović (53) u pijanom stanju svojim automobilom naleteo na bicikl na kome su se vozili osmogodišnji Veljko Stanojević i njegov deda po majci Slobodan Rajković.

Dečak je preminuo tri dana kasnije. Marjanović, koji nije prisustvovao izricanju presude, imao je 2,12 promila alkohola u krvi.

Dečakov otac Bojan Stanojević rekao je novinarima da je ogorčen "niskom kaznom" i najavio žalbu Vrhovnom sudu Srbije na presudu koju je izreklo veće Okružnog suda u Leskovcu kojem je predsedavao sudija Zoran Petrušić.

"Neshvatljiva je ovakva presuda suda. Zar ovoliko vredi jedan mladi život?", upitao je otac.
:eek::eek::eek::sad2:

ти си стручњак за кривично право ?

не ти само отвараш сензационалистичке јефтину тему

A koje je to krivicno pravo majke ti, kad ti presuda izaziva mucninu u stomaku i kad svako krsten vidi da tu nesto nije u redu i to debelo.
Postoji raspon kazni, a sudija je ocigledno dosudio najblazu i to bez ijednog opravdanog razloga. Po meni bar, jer je covek bio tresten pijan, a time se diskvalifikovao za bilo kakvu olaksavajucu okolnost.
Bilo bi pravedno sudiju smeniti i ispitati mogucnost korupcije. U malim mestima svako je nekom rodjak, prijatelj, duzan mu je uslugu ili mu je taj sestric od zenine bratanice i ovakva presuda je nista drugo nego sramotna.

3 godine za ubistvo deteta i vožnju u alkoholisanom stanju!!! A ovamo se traže maksimalne kazne za huligane zbog prebijanja i pokušaja ubistva! O kakvoj pravdi pričamo?! Očigledno je da ona u Srbiji ima dvostrke aršine, da je spora i nedostižna!

...bez namere da vredjam ali postoji velika razlika izmedju generalne i specijalne prevencije prilikom izricanja presude. Pretpostavljam da me pravnici razumeju ali ipak pojasnicu....maximalne kazne izrecene huliganima imaju glavni cilj da osujete slicne pokusaje u buducnosti, recimo laicki, da prestrase sve pomahnitale balavce koji nalaze da je bas super da mlataraju sa bakljama u rucicama, i iz tog razloga su krivicno procesno opravdane i po mom misljenju cak i naivne, potrebne su jace jer mi ocigledno imamo problem sa huliganima...Sve mere koje ce biti preduzete protiv navijaca, 1389, nacionalnog stroja imaju za osnovni cilj generalnu prevenciju pored specijalne. Obrnut slucaj je sa krivicnim delom o kome se diskutuje, u ovoj situaciji osnovni cilj ce biti specijalna prevencija i tada mnogi faktori uticu na konacnu kaznu kao sto su otezavajuce, olaksavajuce okolnosti, umisljaj, nehat, stvarno kajanje kao i drzanje ucinioca krivicnog dela za vreme sudjenja. Cilj svake presude je kazna, odmazda ali i prevaspitanje. Slazem se da je nase pravosudje korumpirano i da su kazne blage posebno kada ih ucis napamet jer sve vreme mislis kako su preslabe, ja sam jos uvek u soku a ucila sam ih pre vise od tri godine

Pa nije nepravda sto je Uros dobio 10,nepravda je sto ovaj pukovnik nije dobio 30,ne vezujte jedno delo sa drugim. A Uros-balavi majmun je trebao da dobije 20. A pravda i pravo su dva razlicita pojma. U Srbiji,kada je u pitanju krivicno pravo,udaljeni su kao nebo i zemlja. To je posledica toga sto na Krivicnom zakoniku rade samo pravnici,sto je besmislica nad besmislicama.

Pa nije nepravda sto je Uros dobio 10,nepravda je sto ovaj pukovnik nije dobio 30,ne vezujte jedno delo sa drugim. A Uros-balavi majmun je trebao da dobije 20. A pravda i pravo su dva razlicita pojma. U Srbiji,kada je u pitanju krivicno pravo,udaljeni su kao nebo i zemlja. To je posledica toga sto na Krivicnom zakoniku rade samo pravnici,sto je besmislica nad besmislicama.

Mora se povezati jedno sa drugim, da se pokaže kako naše pravo funkcioniše, i kakva je kaznena politika. Pravo bi trebalo da teži pravdi, i jasno je da se nikada neće poklopiti, ali ne sme da bude ovolikog razilaženja

...tacno...nevolja je u tome sto su nam zakoni isuvise udaljeni od zivota. Narocito krivicno pravo nije kruta teorijska masa a ja priznajem da imam problem jer isuvise cenim teoriju. Moje misljenje je da su tvorci Zakonika dali preveliki raspon izmedju specijalnog minimuma i maximuma prilikom izricanja presude tako da je zloupotrebiti zakon u krivicnom pravu najlaksa stvar za izvesti je. Na primer kazna za nehatno ubistvo i cedomorstvo se krece u rasponu od 6 meseci do 5 godina tako da teoretski gledano neko moze da ubije drugog coveka nakon toga da se vadi na nehat i da bude na slobodi za 6 meseci...

Vidimo da je onaj nesrećni Francuz preminuo. Ubice, ako budu uhvaćene i osuđene, sigurno neće dobiti 3,5 godina. Što zbog težine dela, koje je bilo isplanirano, ali i zbog pokazivanja pred svetom i obračuna sa huliganima. Zašto se onda ne obračunati i sa svim ostalim zločincima, pa i pijanim vozačima koji gaze decu po putevima Srbije?

Back