Predstavnici kompanije Nintendo su se smejali kada je Microsoft pokušao da ih kupi

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
29.306
Kompanija Microsoft nije tek u skorijoj budućnosti počela kupovati velike kompanije poput ZeniMaxa i Bethesda, već je taj apetit imala i decenijama ranije.


1610114870342.pngU jednom momentu, tokom 2000. godine, Microsoft je pokušao da kupi japanskog giganta Nintendo. Očigledno, to im nije pošlo za rukom, ali taj razgovor nije prošao kao većina ostalih, piše play.co

Bob MekBrin je za Bloomberg govorio o ranim pokušajima kompanije Microsoft da se proširi u gejming industriji, gde je otkrio da je postojalo dosta pokušaja. Electronic Arts je dobio ponudu koju je odbio prostim "Ne, hvala", dok su čelnici Nintenda potpuno drugačije reagovali.


Kako se navodi u članku, predstavnici japanske kompanije su se "ubili od smeha" kada su čuli da Microsoft želi da ih kupi. MekBrin navodi da to nije slatki smeh, već da je ismevanje ponude trajalo celih sat vremena tokom sastanka.

Suma sa kojom je Microsoft tada prišao je nepoznanica, ali je Nintendo ponudu na takav način odbio iz drugih razloga, pre svega zbog uspeha koji je ostvarivao i velikih planova, dok je Microsoft tada tek počinjao biznis sa velikim igrama. Jedini studio koji je pre 20 godina kompanija iz Redmonda uspela da kupi je sadašnji Bungie, sa kojim je nastao kultni Halo serijal.

https://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2021&mm=01&nav_id=1792350
 

Back
Top