Predstavljanje projekta 'Srebrenica - mapiranje genocida'

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

bh_citadela

Buduća legenda
Banovan
Poruka
38.209
"Predstavljanje projekta 'Srebrenica - mapiranje genocida'
Četvrtak | 23.12.2010.
Inicijativa mladih za ljudska prava BiH (YIHR BH) predstavlja danas u Kulturnom centru u Srebrenici projekt Srebrenica - mapiranje genocida, u okviru kojeg će biti prikazana mapa 13. jula 1995. godine, kao dio 220 minuta duge dokumentarne animacije
Ovaj novi žanr uz pomoć tekstova, fajlova, crteža, fotografija i videa putem 17 mapa predstavlja hronologiju izvedbenog dijela genocida u Srebrenici, odnosno period od 6. do 19. jula 1995. godine.

- Prezentacija projekta pred autentičnim svjedocima genocida posebno nam je važna za konačnu potvrdu da je riječ o jedinstvenom, autentičnom projektu, koji će, zasnovano na činjenicama, doprinijeti proučavanju genocida, kazala je direktorica YIHR BiH Alma Mašić.

Ona je naglasila da je namjena ovog projekta da plasira ovaj model kao univerzalni edukacijski model tumačenja i shvatanja mehanizma genocida, odnosno uzroke i faze po kojima se odvija.

Nakon produkcije DVD-a na jezicima bh. naroda i engleskom jeziku, te puštanja u rad internetske stranice, Projekt se već koristi kao alat komunikacije između mladih u BiH i Srbiji. Nakon prezentacija u Sarajevu i Beogradu, predavanja i diskusije su održane i u Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kragujevcu te Užicu."
http://depo.ba/hronika/predstavljanje-projekta-srebrenica-mapiranje-genocida

Link dokumentacije genocida :
http://www.srebrenica-mappinggenocide.com/

Da ja postavim jedno prosto pitanje postavljacu teme, kao i svima onima koji zagadjuju svojim fundamentalizmom ovaj forum, a sve navodno zavijeno u neku demokratiju.
Vi stalno tvrdite kako je Republika Srpska genocidna tvorevina, i kako je treba ukinuti.
Republika Srpska je nacionalni izraz preko 99% Srpskog naroda u Bosni, koji je, podseticu vas KONSITUTIVAN...
Znaci, time sto zelite njeno ukidanje , vi pljujete po Srpskim zeljama i teznjama, koa celog naroda?
VI tvrdite da zelite zajednicki zivot, da zelite da krenete dalje, dalje od strahota rata, ali vam svejedno ne smeta da svaki bogovetni dan pljujete po Srbima kao genocidnim..Pa kako onda zelite da zivite sa njima?
Ustvari ovo je samo uvod za pitanje:

STA VI USTVARI ZELITE?
KAKO ZAMISLJATE ZAJEDNICKI ZIVOT, DOK STALNO PLJUJETE PO NEKOME?
KOGA VI USTVARI ZAJE.BAVATE?

Poslednja izmena:
Na tvoju zalost ovaj Genocid ODNOSNO MASAKR KAKO GA GA VI NAZIVATE ce vas proganjati jos dugo dugo vremena i vase buduce generacije se nece mci oporaviti jos dugo dugo.
Vjerovatno si svjestan toga pa upotrebljavas takav rijecnik i pokazujes svoj kucni odgoj.

U pravu si...

Sve nešto ne možemo da spavamo mirno, zbog PAR streljanih turaka...

Da ja postavim jedno prosto pitanje postavljacu teme, kao i svima onima koji zagadjuju sovjim fundamentalizmom ovaj forum, a sve navodno zavijeno u neku dmeokratiju.
Vi stalno tvrdite kako je Republika Srpska genocidna tvorevina, i kako je treba ukinuti.
Republika Srpska je nacionalni izraz preko 99% Srpskog naroda u Bosni, koji je, podseticu vas KONSITUTIVAN...
Znaci, time sto zelite njeno ukidanje , vi pljujete po Srpskim zeljama i teznjama, koa celog naroda?
VI tvrdite da zelite zajednicki zivot, da zelite da krenete dalje, dalje od strahota rata, ali vam svejedno ne smeta da svaki bogovetni dan pljujete po Srbima kao genocidnim..Pa kako onda zelite da zivite sa njima?

STA VI USTVARI ZELITE?

Nema zajednickog zivota dok se Mladic( do tada dok se god krije ostace zlocinacka tvorevina) krije i nema povjerenja, dakle nemoj da lupas.Uhapsite ga i vratite koliko toliko dostojanstvo svom narodu.Sve do tada nema povjerenja u vas i nekakav zajednicki zivot odnosno suzivot.Za sada je u pitanju neki visi cilj.A suzivot s nekim poput tebe koji nema osnovnu kulturu govora i koji pokazuje jedan skorojevicki odnosno snobovski pristup prema drugim ucesnicima foruma, nije ni potreban . Dakle sto manje imamo pojava kao sto si ti ima neke , kazem neke nade za one koji tek sada dolaze

Nema zajednickog zivota dok se Mladic( do tada dok se god krije ostace zlocinacka tvorevina) krije i nema povjerenja, dakle nemoj da lupas.Uhapsite ga i vratite koliko toliko dostojanstvo svom narodu.Sve do tada nema povjerenja u vas i nekakav zajednicki zivot odnosno suzivot.Za sada je u pitanju neki visi cilj.A suzivot s nekim poput tebe koji nema osnovnu kulturu govora i koji pokazuje jedan skorojevicki odnosno snobovski pristup prema drugim ucesnicima foruma, nije ni potreban . Dakle sto manje imamo pojava kao sto si ti ima neke , kazem neke nade za one koji tek sada dolaze

Ja sam vas pitao da odgovorite na TEMU, a ne da ti lupet.as bezveze o stvarima koje nemaju veze sa istom..
PS:Cisto da znas, ja sam iz Srbije i uvek sam ovde ziveo, ali je svejedno i Republika Srpska MOJA domovina.
Ja sam izuzetno sretan sto je tvoja kvalifikacija o meni takva kakva je..
Ubio bih se od sramote, kada bi neko cak i pokusao da uporedi nas dvojicu....
Tvoja kvalifikacija je ono sto sada i UVEK razdvaja mene i tebe, i tako treba i da ostane......

Ja cu ovde i u Srpskoj, a ti se pruzaj i uzivaj u svojoj 23% velikoj drzavi, u odnosu na ono sto ste zeleli kada ste krenuli protiv Srba.....Dosta ste i dobili.
Sad u tom ogromnom prostoru:rotf:, sagradite spomenik do spomenika, pa klanjajte do mile volje.

Da ja postavim jedno prosto pitanje postavljacu teme, kao i svima onima koji zagadjuju svojim fundamentalizmom ovaj forum, a sve navodno zavijeno u neku demokratiju.

STA VI USTVARI ZELITE?

A ko nam to usred Bosne skida atribut bosanski ?
Nikako da shvatite da je RS entitet u BiH , i da to nije ekskluzivno srpski entitet - u Dejtonu je potpisan povratak svih na svoje ..

Питање за управу форума,
докле ће приче о Сребреници бити дневно политичке теме?
Просрпска власт је признала злочин, написала резолуцију, њихов представник се исплако и извино у име свих граџана.
Дакле готово.
Пдф историја,па изволте.

Питање за управу форума,
Просрпска власт је признала злочин, написала резолуцију, њихов представник се исплако и извино у име свих граџана.
Дакле готово.
Пдф историја,па изволте.

Zašto se uprkos tome redovno otvaraju teme tipa - Gdje je nestalo 8000 muslimana ..
Ovo je drugačija tema - poenta je kako u postavci teme piše - "namjena ovog projekta da plasira ovaj model kao univerzalni edukacijski model tumačenja i shvatanja mehanizma genocida, odnosno uzroke i faze po kojima se odvija" i " projekt se već koristi kao alat komunikacije između mladih u BiH i Srbiji ".

Питање за управу форума,
Дакле готово.
Пдф историја,па изволте.

Ajde zatvarajte ovaj dalji pokušaj cementiranja najveće laži kraja 20-ok veka. :evil:

Sramota.
Vidiš kako te odmah demantuju ..

"Predstavljanje projekta 'Srebrenica - mapiranje genocida'
Četvrtak | 23.12.2010.
Inicijativa mladih za ljudska prava BiH (YIHR BH) predstavlja danas u Kulturnom centru u Srebrenici projekt Srebrenica - mapiranje genocida, u okviru kojeg će biti prikazana mapa 13. jula 1995. godine, kao dio 220 minuta duge dokumentarne animacije
Ovaj novi žanr uz pomoć tekstova, fajlova, crteža, fotografija i videa putem 17 mapa predstavlja hronologiju izvedbenog dijela genocida u Srebrenici, odnosno period od 6. do 19. jula 1995. godine.

- Prezentacija projekta pred autentičnim svjedocima genocida posebno nam je važna za konačnu potvrdu da je riječ o jedinstvenom, autentičnom projektu, koji će, zasnovano na činjenicama, doprinijeti proučavanju genocida, kazala je direktorica YIHR BiH Alma Mašić.

Ona je naglasila da je namjena ovog projekta da plasira ovaj model kao univerzalni edukacijski model tumačenja i shvatanja mehanizma genocida, odnosno uzroke i faze po kojima se odvija.

Nakon produkcije DVD-a na jezicima bh. naroda i engleskom jeziku, te puštanja u rad internetske stranice, Projekt se već koristi kao alat komunikacije između mladih u BiH i Srbiji. Nakon prezentacija u Sarajevu i Beogradu, predavanja i diskusije su održane i u Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kragujevcu te Užicu."
http://depo.ba/hronika/predstavljanje-projekta-srebrenica-mapiranje-genocida

Link dokumentacije genocida :
http://www.srebrenica-mappinggenocide.com/

..to se zove igranje sa sudbinom u narednim godinama .................................al vash zivot vasha stvar...........

A ko nam to usred Bosne skida atribut bosanski ?
Nikako da shvatite da je RS entitet u BiH , i da to nije ekskluzivno srpski entitet - u Dejtonu je potpisan povratak svih na svoje ..

Kakav bre atribut "bosanski"?
I BIH postoje tri naroda, Srbi, Hrvati i muslimani koji sebe zovu bosnjacima......
To sto vi pisete novu istoriju, i ispred svega stavljate "bosanski" je sasvim neprihvatljivo i neprimereno prema druga dva naroda.
To stt vi hocete da se zovete tako, ja ne sporim.
Zovite se kako hocete i radite sta hocete, ali to nece promeniti cinjenicu da je Republika Srpska pravni izraz teznji srpskog naroda, te da vam NIKADA nece uspeti majorizacija Srba, po onom vama omiljenom principu" jedan covek jedan glas".
Takva vasa politika je vec dovela do jednog rata, i SIGURAN sam da ce UVEK dovesti do istog.......
Srecom, pa sve vise ljudi uvidja isto, te dolazi do tihog preseljenja stanovnistva, s tiom sto se vi jos pokusavate da kur.cite..
Ali vam NIKADA nece proci ono sto vam je ZA SADA proslo kod Hrvata kada ste glasovima muslimana izabrali svog predstavnika u predsednistvu....
I tu cete tek dobiti po prstima, videces.....
Pokusali ste da razjedinite Srbe, ali na vasu veliku zalost, mislim po prvi put u svojoj istoriji, SVI SRBI misle isto pop nacionalnom pitanju(govorim o Srpskoj).tako da mozete smao d aim pljunete pod prozor.

Zašto se uprkos tome redovno otvaraju teme tipa - Gdje je nestalo 8000 muslimana ..
Ovo je drugačija tema - poenta je kako u postavci teme piše - "namjena ovog projekta da plasira ovaj model kao univerzalni edukacijski model tumačenja i shvatanja mehanizma genocida, odnosno uzroke i faze po kojima se odvija" i " projekt se već koristi kao alat komunikacije između mladih u BiH i Srbiji ".

Јел пресуда донешена?
Јел се самозвани представник целог српског народа извино у име свих?
Шта оћеш више?

У пресуди суд је закључио да Србија није починила геноцид (усвојено са 13 гласова судија за и 2 против). Такође је са 11 гласова за и 4 против закључено да Србија није била ни саучесник у геноциду, иако је закључено да је СРЈ током рата пружала војну и финансијску подршку српском становништву у Републици Српској.

Каква комуникација о геноциду између младих БиХ и Србије?
Чиста провокација и ништа више.
Историја,па доказуј шта оћеш.А ове покушаје батали.Или пробај негде другде.

STA VI USTVARI ZELITE?

a vi mislite naprijed sa lažima :per: ??? e neće moći. nit ste više sila, nit ste više jaki, nit vas se išta pita. skupa se naprijed može samo uz priznavanje zločina (kao što hrvati priznaju zločin u jasenovcu, ili zločin u gospiću, ili zločin u osjeku...), a ne negiranjem genocida

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back