Predstavite svoj košarkaški talenat direktno NBA ligi

Smartanabil

Buduća legenda
Moderator
Poruka
27.562
NBA i NEX Team uz pomoć veštačke inteligencije pokreću program za otkrivanje globalnih košarkih talenata na HomeCourt aplikaciji.


Foto: NBA


Foto: NBA​
NBA Global Scout pruža košarkašima širom sveta novu platformu za predstavljanje njihovog talenta i procenu njihovih košarkaških mogućnosti.

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i NEX Team Inc. pokrenuli su NBA Global Scout, novi program za razvoj košarkaša i otkrivanje talenata na Home Court mobilnoj aplikaciji za košarkaški trening, koja će uz pomoć veštačke inteligencije pružiti više mogućnosti za otkrivanje i ocenjivanje elitnih košarkaša iz celog sveta.

Upotrebom HomeCort mobilne tehnologije koju pokreće veštačka inteligencija, NBA Global Scout omogućava igračima da pokažu svoj potencijal učešćem u NBA kombinovanim merenjima, kao i u različitim vežbama za razvoj pozicionih veština inspirisanih NBA Draft Combine testiranjem.


Svaki igrač sa HomeCourt aplikacijom na iOS operativnom sistemu moći će da izvede vežbe za razvoj veština i podeli svoja antropometrijska merenja – kao što su raspon ruku, visina i vertikalni skok – koji će proceniti i identifikovati njegove buduće razvojne mogućnosti u košarci.

Igrači, koji učestvuju u NBA Global Scout-u na HomeCourt-u, steći će pravo učešća u NBA i WNBA omladinskim i elitnim košarkaškim razvojnim programima, kampovima i događajima, uključujući Basketball Without Borders, NBA i FIBA globalni program za košarkaški razvoj i širenje zajednice, i NBA akademije, mrežu elitnih centara za košarkaški trening širom sveta za najbolje muške i ženske kandidate izvan SAD-a.

Cilj platforme je uklanjanje geografskih prepreka za međunarodni skauting, kao i demokratizacija globalne identifikacije talenata pružanjem pristupa i mogućnosti vrhunskim igračima širom sveta, bez obzira gde žive.

HomeCourt takođe pruža sveobuhvatne alate za obuku i razvoj igrača koji su dostupni svima koji koriste aplikaciju na svom iPhoneu ili iPadu.

Ova nova platforma predstavlja najnoviju razvojnu etapu strateškog partnerstva NBA i NEX Team INC, vodeće mobilne kompanije za primenu veštačke inteligencije koja je razvila HomeCourt aplikaciju. Partnerstvo traje od jula 2019. godine.


Foto: NBA


Foto: NBA
Foto: NBA


Foto: NBA​

https://www.b92.net/sport/kosarka/nba.php?yyyy=2020&mm=03&dd=04&nav_id=1662385
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.