Pozorište Predstava "NLO" u pozorištu Atelje 212

mr Kiza

Aktivan član
Poruka
1.924
https://atelje212.rs/predstave/nlo/

Iako je na mahove komicna, predstava je vrlo teska za pracenje. Jeste glumacka ekipa dobro portretisala kolekciju cudaka koji tvrde (odnosno na kraju predstave se ispostavlja da su glumili) da su imali kontakte sa vanzemaljcima i kako je to uticalo na njih i njihove zivote, ali prosecnom gledaocu kako predstava odmice pocinje sve vise mozak da se vezuje u cvor pokusavajuci da skapira sta su tacno likovi koji se smenjuju zeleli da nam poruce, da bi se na kraju kada Bule Goncic (glumeci finansijera "filma") izadje na scenu ispostavilo da je sve to fikcija "pisca" i autora "filma" (Svetozar Cvetkovic) i krece zavrsni monolog o tome sta je stvarnost a sta fikcija i koliko su one (ne)bitne u nasim zivotima... Makar je dobro sto na sajtu postoji okacen dramski tekst, jer on postaje nesto razumljiviji kada se naknadno iscitava. Cak troje ljudi je izaslo tokom predstave, sto je posebno nekorektno, jer na maloj sceni u podrumu moraju fakticki da prodju preko same scene neposredno do glumaca dok izvode, jedan od tih starkelja je izasao bukvalno na poslednje Gonciceve reci u monologu i pokvario zavrsnu scenu, klasicna srpska posla... :roll: (ali i to dovoljno govori o utisku koji predstava stvara)
Fun fact: kada je glumica Lana Adzic izasla kao poslednja "svedokinja NLO" (od cetvoro glumaca, svako glumi po dvoje razlicitih likova-svedoka), svojom pojavom, facijalnim ekpresijama i bojom glasa toliko me je podsetila na Tanju Boskovic iz mladjih dana, da sam pomislio da je prosto neverovatno koliko lice. Kada se zavrsila predstava i kada sam se dokopao telefona da proverim, saznam da je ona Tanjina cerka... (nisam to znao do sada :lol: )

Makar je dobro sto na sajtu postoji okacen dramski tekst, jer on postaje nesto razumljiviji kada se naknadno iscitava.
Tako to bude kad Goncići prave predstavu... Mama upravnica, tata glumi, ćerka režira...
Sve umetnik do umetnika... Boooožeeee, gde će nam biti kraj, hahahah

Ako predstavu objašnjava okačen tekst sa namerom da se shvati "šta je režiser hteo da kaže",
onda dolazimo u situaciju da debelo razmislimo da li da odemo i pogledamo tu predstavu...

Za predstavu JDP-a "Vatre" je mesecima pisano šta hoče da se kaže tom predstavom, u sitna crevca
objašnjavano šta je rediteljka želela da uradi, da bi na kraju sama rediteljka o glavnoj, na pijadestal
umetnosti postavljenoj glumici rekla jedno jadno "da je ubedljiva", a o drugoj, boljoj glumici koja je
najbolja u predstavi, nije ni reč izustila... toliko histerije ni oko čega skoronisam videla...šta reći osim
da se šmek tv serija se preselio u teatar...

Dragi @mr Kiza, hvala na ovoj kritici...
:vzagrljaj: :heart2:

Koliko sam video po vestima, predstava je dobijala nagrade po festivalima, a sami glumci su se o njoj pohvalno izrazili, da im je bilo zadovoljstvo da je odrade.
Sto znaci da ona ocito ima izvesne kvalitete, ali i dalje mislim da ovo ostvarenje nije bas za sire narodne mase (sem ako nisu studenti ili su zavrsili neki od smerova na Filozofskom ili Bogosloviji, bas kao sto je i meni kao politikologu ipak bilo lakse da ispratim "Junake doba krize" od vecine publike).

Fun fact: kada je glumica Lana Adzic izasla kao poslednja "svedokinja NLO" (od cetvoro glumaca, svako glumi po dvoje razlicitih likova-svedoka), svojom pojavom, facijalnim ekpresijama i bojom glasa toliko me je podsetila na Tanju Boskovic iz mladjih dana, da sam pomislio da je prosto neverovatno koliko lice. Kada se zavrsila predstava i kada sam se dokopao telefona da proverim, saznam da je ona Tanjina cerka.

Evo za tebe jedna lepa fotkica sa neke proslave u Pozorišnom muzeju prošle godine...
Tu smo Tanja i ja i njena preslatka ćera Lana

Screenshot_146.png

:heart2:

Back